Eno ti čak i proročica kaže da je Isus Bog.
Čini mi se da ne. Za razumevanje ovih stvari iz Pisma potrebno je razumeti Piimo. Pa tek onda razumeti kontekst reči EGW i u ovom citatu.
Isus kaže suprotno od tebe.
Zaista to Isus nije rekao niti si Njegove reči razumeo. Jer znamo da su milijarde onih koji veruju u Božanstvo i dalje daleko od Hrista i posvećenog života. Da je ta dogma presudna svi koji veruju Božanstvo bili bi promenjeni i uzorni hrišćani. Ali to nije tako. Pa samim tim Isusove reči moraš razumeti kako treba. Ovo je promašaj u razumevanju.
Već sam ti na ovu glupost sugerirao
To su činjenice. Ili mi pokaži da upravu. Pokaži da ni jedan koji veruje u Božanstvo nije nikada ubio, nikada ukrao itd. Takođe pokaži da su svi uzorni hrišćani i da su svi promenjeni. Nemoj napamet pričati i posle ne znaš šta da kažeš kada se susretneš sa činjenicom.
Dakle, to verovanje u tu dogmu, i da je tačna, opet nije presudna u spasenju jer milijarde koji su verovali u Božansku prirodu Hrista će biti izgubljeni a takođe i milijarde koji sada veruju to nisu verni niti su uzorni hrišćani. Ako pokažeš da su svi koji to veruju, pravi hrišćani, i da su svi zbog toga promenjeni(ne bezgrešni..nemoj se vaditi to nisam rekao..nego promenjeni, blagi u duhu, puni ljubavi, Božija deca po karakteru) onda bismo mogli da razmišljamo o tome da zaista baš ta dogma spasava.