Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znam ja da ti to intelektualno možeš razumeti no stvar je volje, želiš li prihvatiti jednostavnu i jasnu Biblijsku predstavu Boga.

Nadam se da hoćeš.

I jesam, prihvatio sam. I zaista ništa nije toliko jednostavno i jasno kao "Bog Evanđelja" - "Ako ne povjerujete da je Krist Bog, umrijet će te u grijesima svojim". (Iv 8,14)

P.S. Znaš li koliki je postotak subotara koji vjeruju ovako kao ti? Osim toga jesi li ti uopće nominalni subotar s obzirom da si ti za njih heretičar, a oni su za tebe heretičari od 1980. kada su preuzeli katoličko Trojstvo?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ako ne povjerujete da je Krist Bog, umrijet će te u grijesima svojim". (Iv 8,14)

Samo što to ne piše. A ti bi voleo da tako stoji. Ali ne piše. Ok, jedno su želje a drugo je realnost. Ne postoji vidljivo obličje koje nosi Božasntvo u sebi.

oni su za tebe heretičari od 1980. kada su preuzeli katoličko Trojstvo?

Sve ti znaš, što ti treba za argumentaciju..ali kada ti ne ide onda sve zaboraviš :). Kao što si naprasno zaboravio izjave EGW koja jasno kaže da Isus "nije Svemogući Bog.."

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hoćeš reći, Samo je Alah Bog, a Jahve je "muha zvrkulja" koju je stvorio Alah i poslao je da zapali grm i prevari Mojsija.

P.S. Ova šizofrenija na koju si ti spreman, to svijet vidio nije.

Jako mi je žao, ali moram da razbijem tu danas tako čestu mantru o identičnosti Boga i alaha.

Muhamedanski alah, tačnije al lah nema nikakve veze s YHWH.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo što to ne piše.

Upravo to piše.

Sve ti znaš, što ti treba za argumentaciju..ali kada ti ne ide onda sve zaboraviš :). Kao što si naprasno zaboravio izjave EGW koja jasno kaže da Isus "nije Svemogući Bog.."

Laprdača i naklapača je zaista svašta napisala. Na tisuću mjesta je sama sebi bila potpuno kontradiktorna. Ipak, jedno se mora priznati, nigdje i nikada nije napisala ono što ti tvrdiš - da je Isus bio samo čovjek.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo je jasna a kontradiktornost stvaraju samo oni koji u njenim citatima traže dokaze za nauku koja nije Biblijska.

A tko si ti da određuješ što je biblijsko a što nije? To je isto kao kad se vi komunjare i boljševici predstavljate zagovornicima i zaštitnicima ljudskih prava. Gle čuda, otpad od Kristove crkve predstavlja se ovdje tumačem Biblije koja je čedo Kristove Crkve.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A tko si ti da određuješ što je biblijsko a što nije?

Opet pogrešno gledaš stvari. Nisam ja bitan već ono što govorim. Zato sam ti govorio da je Biblija osnov vere i srž ispitivanja svakog učenja i svakog stava. Evo konkretan primer ovaj. Ako ne znamo da Pismo jasno uči da je svaka vidljiva predstava koju možemo videti, opaziti..zapravo nešto što ne može biti Božanstvo već samo posrednik između Boga i stvorenog, ne možemo razumeti ostale tekstove koji govore o ovome. Bez temeljnog razumevanja ovoga nastaju mnoge zablude u verovanjima vekovima.

No, bez obzira na sve ja ti želim lično blagosloven praznik i da razmišljamo svi o Hristu i Njegovom delu za nas!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako ne znamo da Pismo jasno uči da je svaka vidljiva predstava koju možemo videti, opaziti..zapravo nešto što ne može biti Božanstvo već samo posrednik između Boga i stvorenog, ne možemo razumeti ostale tekstove koji govore o ovome. Bez temeljnog razumevanja ovoga nastaju mnoge zablude u verovanjima vekovima.

Samo Crkva zna što Pismo uči. Samo je Crkva stup i uporište istine. Mi krščani vjerujemo u Crkvu a ne u Pismo.

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moramo verovati u Hrista a ne u ljude. Pozdrav.

Eno ti gore pa pročitaj u što mi kršćani vjerujemo. Zapravo evo ješ jednom citiram a čitaj.

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.
----------------------------
Naravno, u Krista i vjerujemo. A vjeruješ li ti ovo gore što kršćani vjeruju već dva tisućljeća.

P.S. I na koncu, vjeruješ li ti Evanđelju da će svi koji ne povjeruju u Krista Boga pomrijeti u grijesima svojim? (Iv 8,14)

I na koncu primjetite još jednom kako kršćani u svome Vjerovanju deklariraju da vjeruju u Kristovu Crkvu, a ne u Bibliju kako to naglašava otpad od Kristove Crkve nazivajući sebe smiješno i besmisleno "biblijskim kršćanima".

Natrag