Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo je notorna i sotonska laž. I prestani širiti ove sotonske laži. Upravo je suprotno, najveće zločine su počinili baš oni koji su odbacili Boga Krista

Znaš istoriju koliko ratova i zla je bilo od onih koji su verovali u Boga Hrista. Od srednjeg veka pa nadalje. Ja ne krivim tu doktrinu da je ona odgovorna..da me ne shvatiš pogršeno već govorim u kontekstu da ta sama dokrina(bila tačna ili ne) nije nikoga sprečila u naumu da čini zlo ako je želeo. A činili su. Time je jasno da ta doktrina kao doktrina tj. njeno ispovedanje ne može spasiti nikoga, pa samim tim nije presudna u spasenju. Potreban je promenjen život. To se postiže odlukama u nama a proces našeg pravdanja je u Hristovom životu koji nam se pripisuje tada.

Nikako da skapiraš suštinu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znaš istoriju koliko ratova i zla je bilo od onih koji su verovali u Boga Hrista. Od srednjeg veka pa nadalje.

Jovan Prezviter je napisao(la):
Kako onda objašnjavaš da su najveće zločine počinili oni koji veruju u Hrista Boga? Vidiš da ih ta dogma sama po sebi nije učinila poniznim i promenjenem već su i pored te dogme činili najveća zla?

Ovo je notorna i sotonska laž. I prestani širiti ove sotonske laži. Upravo je suprotno, najveće zločine su počinili "tvoji", baš oni koji su odbacili Boga Krista i oni koji su čak zabranjivali vjeru u Boga Krista:

P.S. Još jednom - sram te bilo sotonski lažljivče. Skidaš krivicu najvećih ubojica s onih koji Krista samo čovjekom smatraju, kao i ti, i s onih koji su vjeru u Krista zabranili, i pripisuješ tu krivicu onima koji Krista Sasiteljem i Bogom priznaju. Srami se, i kloni se krštenih duša sotonski lažljivče.

Nikako da skapiraš suštinu.

"Skapirao" sam ja i suštinu i tebe. Sam sotona te je unajmio da ovdje širiš najgnjusnije sotonske laži.

Nego, razmisli ti sotonski lažljivče, zašto su najveći zločinci bili i najveće zločine počinili baš oni koji su Krista Boga odbacili, baš kao i ti, pa i vjeru u Krista Boga zabranili - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot, .... i još neki komunistički diktatori.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Skapirao" sam ja i suštinu i tebe. Sam sotona te je unajmio da ovdje širiš najgnjusnije sotonske laži.

Ne želiš da priznaš da tvoje besomučno insistiranje da je ta dogma presudna u spasenju nije tačno. A nije tačno jer znaš i sam da su Pavelić, Draža ,Ljotić..svi odreda bili veliki zagovornici dogme o Božanstvu Hrista a bili užasni koljači. Pusti ti Tita i druge, oni su nevernici...šta ćemo sa vernicima gorih od nevernika. To je sramota za one koji se zovu hrišćani.

Nego ti kažem da dogma ova o kojoj pričaš ne spasava niti je presudna(jer to smo videli da niko ko nije promenjen a samo ju je ispovedao nije bio pošteđen da ne učini užasne zločine).

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne želiš da priznaš da tvoje besomučno insistiranje da je ta dogma presudna u spasenju nije tačno. A nije tačno jer znaš i sam da su Pavelić, Draža ,Ljotić..svi odreda bili veliki zagovornici dogme o Božanstvu Hrista a bili užasni koljači. Pusti ti Tita i druge, oni su nevernici...šta ćemo sa vernicima gorih od nevernika. To je sramota za one koji se zovu hrišćani.

Nego ti kažem da dogma ova o kojoj pričaš ne spasava niti je presudna(jer to smo videli da niko ko nije promenjen a samo ju je ispovedao nije bio pošteđen da ne učini užasne zločine).

Odlazi, sotonski lažljivče.

Nego, razmisli ti sotonski lažljivče, zašto su najveći zločinci bili i najveće zločine počinili baš oni koji su Krista Boga odbacili, baš kao i ti, pa i vjeru u Krista Boga zabranili - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot, .... i još neki komunistički diktatori.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je notorna i sotonska laž. I prestani širiti ove sotonske laži. Upravo je suprotno, najveće zločine su počinili "tvoji", baš oni koji su odbacili Boga Krista i oni koji su čak zabranjivali vjeru u Boga Krista:

Ne nasjedaj na njegove sektaške (pacifističke) provokacije.

Naime, kada im se iscrpu svi "argumenti", nakot sektaški kreće s svojom omiljenom mantrom o tome kako su Kršćani počinili najgnusnije zločine i time pokazali da nisu Kristovi, jer mantra nakot, da su Kristovi ne bi nikoga ubili, čak bi se oružja gnušali.

Shvatimo već jednom da imamo posla s materijalističkim umovima, s onima kojima je kao i njihovim miljenicima sva pravednost u spoljašnjem "obožavanju" "zakona".

O kakvom se umu, duhu rekli bi oni, radi dovoljno govori i činjenica da Jovan, kao uostalom niti jedan od njihovih "akolita" (ne apologeta, akolita) NE POZNAJE ČINJENICU, DOKAZANU ČINJENICU, DA SU UPRAVO NJEGOVI MILJENICI SLEDBENICI KRVOLOČNOG PEDOFILA, POČINILI PRVI HOLOKAUST NAD NJEGOVIM LJUBLJENIM ŽIDOVIMA I DA SE UZ NAJKRVOLOČNIJE I NAJSVIREPIJE PRODUKTE MARKSIZMA (NACIZAM I KOMUNIZAM) RAME UZ RAME PO BROJU POBIJENIH NALAZI UPRAVO ISLAM.

O licemernom pozivanju na "pacifizam" i optuživanju drugih za zlodela, još rečitije govori čičnjenica da veštičji koven - SDA, svoje učestvovanje u klanju, žrtvovanju "bogovima" ideologije "ženskih sloboda", nevinih ljudskih bića, PRAVDA SVETIM PISMOM I "CITATIMA" IZ ISTOG.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odlazi, sotonski lažljivče.

Hoćeš reći da su Pavelić, Draža i Ljotić sveci samo zato što su verovali u dogmu o Božanstvu Hrista?

Kako to da ta dogma nije od njih učinla ih pravednima? Kako to kad je ta dogma uslov spasenja pa samim tim ovi vernici te dogme bi bili neki krotki i ponizni ljudi. Ali vidimo da nisu.

Valja vam se nanovo roditi kaže Isus.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
zašto su najveći zločinci bili i najveće zločine počinili baš oni koji su Krista Boga odbacili, baš kao i ti, pa i vjeru u Krista Boga zabranili - Lenjin, Staljin, Hitler, Mao Ce Tong, Tito, Pol Pot, .... i još neki komunistički diktatori.

Od nevernika je to očekivano, ali zašto to rade i vernici? Nije li to veća sramota?

I to kada pominješ Hiću, pa veliki verujući Ante Pavelić sarađivao baš sa tim nevernikom. Šta ćemo sad?

Natrag