Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
“Apostol bi skrenuo našu pozornost s nas samih na začetnika našega spasenja. Koji pred nama pokazuje svoje dvije prirode, božansku i ljudsku. (Ellen G. White, Review and Herald, July 5th 1897, ‘Christ man’s example’)

Krist ne bi mogao učiniti ništa tijekom svoje zemaljske službe u spašavanju palog čovjeka da božansko nije bilo pomiješano s ljudskim. Čovjek ograničenih sposobnosti ne može opisati ovu divnu misteriju – spajanje dviju priroda, božanske i ljudske. (Ellen White, THE ELLEN G. WHITE 1888 MATERIALS, To H. Miller)

Elen Vajt pod izrazom "priroda" podrazumeva "snaga", "snaga karaktera" a ne prirodu u bukvalnom smislu.

Neizlječivo.

Evo ljudi u što će vam se mozak i um pretvoriti zavedu li vas sektaši.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
“Apostol bi skrenuo našu pozornost s nas samih na začetnika našega spasenja. Koji pred nama pokazuje svoje dvije prirode, božansku i ljudsku. (Ellen G. White, Review and Herald, July 5th 1897, ‘Christ man’s example’)

Krist ne bi mogao učiniti ništa tijekom svoje zemaljske službe u spašavanju palog čovjeka da božansko nije bilo pomiješano s ljudskim. Čovjek ograničenih sposobnosti ne može opisati ovu divnu misteriju – spajanje dviju priroda, božanske i ljudske. (Ellen White, THE ELLEN G. WHITE 1888 MATERIALS, To H. Miller)

Neizlječivo.

Elen Vajt koristi termin priroda ali ne podrazumeva to što se misli u tradicionalizmu.

Pročitaj ostatak tog pasusa i videćeš. Ona pominje da i čovek "saučestvuje" u Božanskoj "prirodi" kao i Hristos.Dakle u Božanskoj sili da čini dobro a ne da ima i on Božansku prirodu, bukvalno. Da je Jahve.

Samo trebaš pažljivo čitati..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Neizlječivo.

U šta će im se mozak pretvoriti? U, među nama informatičarima poznatu "Mrtvu petlju" (dead loop)....

No, to se ne događa samo onima koje sektaška laprdanja zavedu. Ne. Takav ishod se događa i onima koji padnu pod uticaj levičarskih nakarada (Genderizam, feminizam...)

Cirkularna logika i neporestano ponavljanje onoga što s logikom veze nema. I sve to samo s jednim i jedinim ciljem, ubeđivanja drugoga da greši.

Uostalom, nemoj se čuditi Jovanovom mantranju o "karakteru" jer to je (konstantna upotreba reči karakter) tako često upravo kod Mileritskog soja cionista i židoljubaca, nesvesnih da time ne samo da siluju um sagovornika (koga ubeđuju u svoje "istine") nego i samo Sveto Pismo u koje se arogantno "kunu".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Elen Vajt pod izrazom "priroda" podrazumeva "snaga", "snaga karaktera" a ne prirodu u bukvalnom smislu.

Zašto bi Ellen White za snagu (snagu Božju - power of God) koristila termin priroda (priroda Božja - divine nature)????? Glupost. Za Ellen White misliš da je boginja, a ovdje od nje praviš glupaču, tvrdiš da ona ne razlikuje Božju prirodu i Božju snagu. Nemoj sa svojom 'proročicom' "pod brisati". Nema ti braće subotara, da te ukore, pa vam ja moram braniti "čast proročice" od tvojih izljeva očaja. :)

Nije vam, dakle, proročica tako glupa kakvom je ti prikazuješ - dokazujući svoju herezu. Ona ipak razlikuje prirodu i snagu (Božju), i koristi oba termina. Kada govori o Božjoj prirodi koristi termin "divine nature" - Božja priroda, a kada govori o Božjoj snazi koristi termin "power of God". :) Evo:

“It was the power of God (Božja snaga), and no human influence or power possessed by Moses, that produced those miracles wrought before Pharaoh. (Ellen G. White, Signs of the Times, 6th November 1884 ‘Science so falsely called’)

Nego, ako Isus nije pravi Bog, kako ćeš potkrijepiti i opravdati učenje Adventista sedmog dana, kako se Mojsiju na brdu Horeb riječima - "Ja sam koji jesam" - obratio sam Krist???

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nego, ako Isus nije pravi Bog, kako ćeš potkrijepiti i opravdati učenje Adventista sedmog dana, kako se Mojsiju na brdu Horeb riječima - "Ja sam koji jesam" - obratio sam Krist???

Pa zar nije?

Ps. Ako to uče, odakle onda debilna blasfemija o Kristu kao arkanđelu Mihaelu? Od kada se to anđeli imenuju "Ja sam koji jesam"?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto bi Ellen White za snagu (snagu Božju - power of God) koristila termin priroda (priroda Božja - divine nature)????? Glupost.

E to je zato što ti svoje razuemvanje izraza baziraš isključivo na kontekstu onoga što ti pod tim smatraš a ne šta se tada smatralo ili lično Elen šta je smatrala tj. iz koneksta njenih reči.

Za Ellen White misliš da je boginja, a ovdje od nje praviš glupaču, tvrdiš da ona ne razlikuje Božju prirodu i Božju snagu.

Samo vidi šta jedalje napisala. Sloboda izraza...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Jesi li ti Adventista? :)

Koja drskost. Nisam ja tebe ovdje silom doveo i silom natjerao da sa mnom diskutiraš. Ako ti se gadi diskutirati o Ellen White i Adventistima, samo kaži i mi ćemo "razgovor eutanazirati". :):)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja te samo pozivam da pročitaš ceo pasus od EGW to o prirodama. Evo zamolio bih te, pročitaj. I biće jasnije.

Meni je sve jasno. Tebi očito nije, jer kad piše priroda, to onda nije priroda nego snaga. I kada piše snaga, onda sigurno nije snaga jer vidjesmo da priroda znači snaga. Tebi očito ništa nije jasno.

Opet ponavljam, ako ti se gadi diskutirati o Ellen White i Adventistima, samo kaži i mi ćemo "razgovor eutanazirati".

Natrag