- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Pozabavimo se dakle time, i po ko zna koji put dokažimo da oni, doista i jesu sinagoga sotone.
Naime, kada se jednom razgrne sva baruština baljezgarija i uvijanja, kada se jednom čitava "teologija" subotara, tog najglasnijeg čeda Milerovog, razgrne i isuši, videćemo da Krist, uprkos "apologetici" u korist osnivača naslednice Milerovog laganja (SDA), Krist za njih, bili oni "trinitaristi" ili šta god, NIJE BOG, te da se "verni ostatak" kako oni sami sebe arogantno nazivaju, Kršćanima zvati ne može.
Krist koga spominje u glavu kamenom udarena "vesnica" i ostali Milerovi "pionirčići" nije Krist koga veruje Crkva Njegova.
Tko je "Krist" EGWista ?
Odgovor sam više puta postavljao u vidu predavanja Evangelističkog pastora (da ne bude posle Katolici i Pravoslavni "lažu" protiv jadnih subotara)
Slažem se, potpuno. Ali svejedno su Jovan i proročica mu Jelena u apsolutno neusporedivim kategorijama kada je riječ o njihovu poimanju Isusa. Tako je Jovan deset puta gori i rigidniji od Jehovinih svjedoka kada govore o Isusu, jer Jehovci Isusu priznaju da u njemu ima bar "božanstva u tragovima", dok je Isus po Jovanu samo čovjek, i ništa više. S druge strane, proročica im Ellen White nije nikada ovo napisala (a što je vjerovala sam Bog zna). I zaista, pozicije Jovana i Ellen White po pitanju Isusove prirode (Isusova Boštva), dijeli provalija preko koje nije nikako moguće. Zaista me interesira tko je slijedeći koga će se Jovan odreći, a morat će - sebe ili Ellen White? Bog je Jovanu potpuno nebitan. Zato je sada u fazi u kojoj će dokazivati da Ellen White nije napisala ono što je napisala.
EGW u tom tekstu ne govori o Hristovom Božanstvu.
Evo baš ono što ja gore reče Darthu - Jovan će sada "vrat polomiti" dokazujući da Ellen White nije napisala ono što je napisala.
Tako da niko ne može biti sotonina sinagoga zbog stava po tom pitanju.
To nije tako crno-belo kao što ti želiš predstaviti.
Nije sve crno-bijelo, ali neke stvari su zaista "crno-bijelo", i naprosto ne mogu biti drugačije. Evo:
A) Aksiomi:
1. Onaj tko Bogu niječe da je Bog, taj je zaista sotonina sinagoga.
2. Onaj tko čovjeka proglašava Bogom, i taj je sotonina sinagoga.
B) Zaključci:
1. Ako je Ellen White u pravu, da je Isus pravi Bog jednako kao i Otac, onda si ti "sotonina sinagoga", jer Bogu niječeš da je Bog.
2. Ako si ti u pravu, da je Isus zaista samo čovjek, onda je Ellen White "sotonina sinagoga", jer je običnog čovjeka proglasila Bogom.