Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Čemu tolika opsednutost Elen Vajt i detaljisanja oko sitnica koje čak ni po vašem kriterijumu nije bitno.
Meni nije bitno, već sam to negdje napisala. Nitko od nas ne smatra da je Ellen proročica i u tom smislu sasvim je svejedno da li je pila, što je pila i jela ili radila. Nitko od kršćana za nju ne bi ni znao da je adventisti nisu objavili kao proročicu velikog ranga, kao onu koja je vidjela-sve to što je "vidjela" i "predvidjela"-i koja advenstiste s tom "istinom" drži potčinjene. Potčinjene i Evanđelju, rekla bih jer u svijetlu njezinih "objava" prihvaćate Evanđelje.
Kad bismo započeli diskusiju o privatnim ukazanjima u Katoličkoj Crkvi, (moguće i u Pravoslavnoj), ne vjerujem da bismo se složili Slap, Darth, Antonija i ja. Bilo da je riječ o Međugorju, Lurdu, sv. Brigiti, padru Piju, Valtorti...ima na tisuće vidioca/vidjelica.
Jednostavno je, katolici nisu obavezni vjerovati u privatne objave, pa čak ni one koje su odobrene od strane Crkve. Svatko može zadržati svoj vlastiti stav. Mi smo dužni vjerovati samo istinama katoličke vjere.
I tu nema hoću -neću, ne sviđa mi se ili imam pravo na svoje tumačenje.
Adventisti rade suprotno tom principu. Imate pravo i zadržavate slobodu na svoja uvjerenja u pogledu vjerovanja, ali ste svi složni i jedinstveni glede lika i doktrine Ellen White.