- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Čemu tolika opsednutost Elen Vajt i detaljisanja oko sitnica koje čak ni po vašem kriterijumu nije bitno. Baš mi nije jasno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
S Jovanom je tako: ja ne razumjem, ti vadiš iz konteksta, ali Ellen nije pila, nije tako mislila ni napisala...
uglavnom NIJE. Bez dodatnog objašnjenja.
Piše da je, osim vina i biljnih likera, konzumirala i fermentirani sok od rajčice - tkz. mjesečina, u kojem je bilo alkohola.
Čemu tolika opsednutost Elen Vajt i detaljisanja oko sitnica koje čak ni po vašem kriterijumu nije bitno. Baš mi nije jasno.
Da ljudi vide da ste bolesni licemjeri i bolesni klanjatelji "proročice bogohulnice". Ništa više.
To bi ti voleo da je tako..to znam. Nego, šta imaš ti da pišeš o njoj kada nisi adventist?
Jer ako si ti upravu..onda se to vidi odmah..zašto bi ti trebao toliko se upirati ako je to tako očito?
Neko ko je "bolesni" klanatelj to se odmah vidi.
Ali čim ti moraš toliko pisati i detaljisati ipak otpada onda tvoja teorija o bolesnom klanjenju jer da je tako to bi se odmah videlo. Znači, samo dokazuješ da nije tako.
Upravo tako.Da ljudi vide da ste bolesni licemjeri i bolesni klanjatelji "proročice bogohulnice". Ništa više.
S Jovanom je tako: ja ne razumjem, ti vadiš iz konteksta, ali Ellen nije pila, nije tako mislila ni napisala...
uglavnom NIJE. Bez dodatnog objašnjenja.
Piše da je, osim vina i biljnih likera, konzumirala i fermentirani sok od rajčice - tkz. mjesečina, u kojem je bilo alkohola.
Ovdje se najbolje vidi i očituje kakav točno stav i odnos imaju Adventisti sedmog dana prema Ellen White. Naime, ona za njih nije čak ni samo "nepogrješiva prproročica i vjesnica", ona je za njih zapravo boginja - božica. Pogledaj, čak kada i ona sama prizna da je bila teška ovisnica - "tjednima sam vodila borbu na život i smrt boreći se protiv te ovisnosti" - Jovan, neka oprosti ali kao idiot, ponavlja - "nije bila ovisnica, nije napisala da je bila ovisnica".
Kad kaže -pustite Ellen na miru!- meni ga bude žao.
Prokazujem Isusove neprijatelje koji obilaze svijet i urliču kako je Kristova Crkva. That's it.
Ti si bolesni klanjatelj Ellen White. Kao što religiozan čovjek ne može prihvatiti da bog u kojega on vjeruje nešto ne može, tako i ti ne možeš prihvatiti da je Ellen White bila ovisnica o alkoholu, iako je to i sama ona priznala. Očito, kod tebe se radi o teškom duhovnom poremećaju - ovu ženu smatraš i držiš za božanstvo.