Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dao sam odgovor o cemu je pisala, a vi ste izvrnuli i dodali sami izvrnut smisao njenih reci, i to na osnovu njenih reci "NASTALE SU KONFUZNE RASE MESANJEM LJUDI I ZIVOTINJA"

Ona ovde nigde ne pise "DA SU SE LJUDI MESALI SA ZIVOTINJAMA" vec "DA SU SE MESALI I LJUDI I ZIVOTINJE"

Zivotinje SA ZIVOTINJAMA i ljudi SA LJUDIMA

Dakle, odgovor je:

Ellen White je pisala da su nakon sto je Adam sagresio, nastale konfuzne rase ljudi i zivotinja, jer su se zivotinje mesale medjusobno, a sinovi Bozji ili potomci Adamovog sina Sita, mesali se sa potomcima Kaina koga je Bog prokleo zbog ubistva Avelja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za razliku od toga Adventisti su mnogo puta iznosili svoje ucenje i to iskljucivo iz biblije, jer se Adventisticko ucenje stoprocentno zasniva na bibliji.

"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

Evo, ako ne uzmete u šake spise proročice Jelene, koji su za adventiste "jedini nepogrešivi tumač Biblije", Bibliju možete slobodno zapaliti. Naime, bez jedinog nepogrešivog tumača Biblije, sve ćete krivo razumijeti. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, ako ne uzmete u šake spise proročice Jelene, koji su za adventiste "jedini nepogrešivi tumač Biblije", Bibliju možete slobodno zapaliti. Naime, bez jedinog nepogrešivog tumača Biblije, sve ćete krivo razumijeti. :)

Ili jednostavnim rečima rečeno, Ellen Harmon Gould White je za njene sledbenike, "duh proroštva", bez nje, smrtne žene koja je govorila u oholosti, oni, ne postoje, i ne mogu pravilno razumeti Sveto Pismo, dakle ona je "crkva". ..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

MOZE se krivo razumeti, odnosno - mogu krivo razumeti oni koji teze shvataju biblijske istine, i zato je Bog i dao prorocki dar u novom zavetu, i obecanje da ce Duh Sveti nauciti i verne svemu sto je on govorio, i zato je nadahnuo Ellen White da bibliju predstavi na pravi nacin onima koji teze razumeju njene istine.

Meni licno nisu potrebni spisi Ellen White da bih razumeo bibliju, jer ja svedocanstvo Bozje imam u sebi, i sam Bog mi je svojim Duhom dao razumevanje biblijske istine.

Izmedju biblijske istine i onoga kako je predstavlja Ellen White nema nikakve razlike, jer ono sto pise Ellen White jeste nauka biblije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, Bog je obećao Duha Svetog, a onda poslao Ellen White!?!?!?

Adventisticka crkva je crkva prorostva.

On je obecao prorocki dar, i u svojoj crkvi ga uspostavio.

Ellen White je jedan od najznacajnijih proroka Adventne crkve, mada je Bog kroz istoriju davao iskustva i drugima, kao i danas onima koje je podigao za probudjenje i reformu crkve.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ellen White je bogohulnica koja je Kristovu crkvu Bludnicom zvala. Bogohulnica je i zbog toga što je Isusa optužila da je 22.10.1844. prestao spašavati grešnike.

Zatim, zato što je suprotno Novozavetnom Kanonu propovedala shabat za Hriišćane. Negirala Božanstvo Isusa, propovedala nakaradu "istražni postupak".... lista je podugačka.

Da ne govorim o Huli nad Hulama, poistovečivanju nje, smrtne žene, i njenih umotvorina sa Duhom Svetim.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Točnije, lažnog proroštva. (a crkva nije uopće)

Po tebi to je tako, po bibliji ne.

Ellen White je bogohulnica koja je Kristovu crkvu Bludnicom zvala. Bogohulnica je i zbog toga što je Isusa optužila da je 22.10.1844. prestao spašavati grešnike.

Jednom lazov uvek lazov.

Biblija otkriva da je bludnica Rimokatolicka crkva, a kceri bludnice sve crkve koje prave kompromis sa njom u Ekumenizmu.

Nije Ellen White optuzila nikog, vec je pisala o dogadjajima iz 1844 godine, gde su ona i oni okupljeni oko Milera verovali da Hristos tada dolazi i da prolazi vreme milosti.

Natrag