Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vi nemate, niti ste ikada imali, ikavu vest za narod, nego samo pljuvanja, podcenjivanja i jule! To je slika vaseg krscanstva!

A tko to ima "poželjnu vijest" za narod? Jesu li to oni koji su Kristovu Crkvu proglasili Bludnicom, i koji pozivaju ljude da je napuste - Iziđite iz nje! Jesu li to oni koji su svijetu raznosili vijest da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo spasenja za grešnike?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tko to ima "poželjnu vijest" za narod? Jesu li to oni koji su Kristovu Crkvu proglasili Bludnicom, i koji pozivaju ljude da je napuste - Iziđite iz nje! Jesu li to oni koji su svijetu raznosili vijest da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo spasenja za grešnike?

Samo Bog ima tu vest. A ona je u Evanđelju. U istom onom evanđelju koje su Mileriti pogazili, zatvarajući oči pred "A o danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam.", i naveštavali hulu o prestanku spasenja.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

You are ignoring content by this member.

A tko to ima "poželjnu vijest" za narod? Jesu li to oni koji su Kristovu Crkvu proglasili Bludnicom, i koji pozivaju ljude da je napuste ?

E moj Slape, trcis kao zdrebe pred rudu. Procitaj sta ovaj autor pise, pa onda sam sebi odgovori ko tako pogrdno naziva tvoju crkvu:
OTKRIVENJE 17,1-6. VERUJ MI, JA OVO NISAM NAPISDAO NITI JE NAPISAO IJEDAN ODVENTISTA.
Zalbu salji na ostirvo Patmos!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Notornu istinu o Ellen White sam iznosio. A ti vrijeđaj i dalje, to je tvoja stvar.

Ne vredjam, jer to bi onda cinio i Hrist kada je za lazi Fariseja govorio otvoreno o tom njihovom grehu.

Jeste, prestao je posredovati, ali za koga i kada.

Ona prvo pise o periodu 1844 kada su ona i oni okupljeni oko Milera na osnovu Milerove greske verovali da tada prolazi vreme milosti.
Kada je Bog orkrio istinu o Svetinji oni to vise nisu verovali.

Kasnije ona pise o drugom slucaju, gde je Bog objavio Milerovu gresku i otkrio istinu o Svetinji, i da oni koji su odbacili ovu istinu, da Hristos za njih nije mogao posredovati jer su odbacili njegovo posrednistvo, i zato su bili odbaceni.

Dakle, radi se o dbva slucaja koja s ti spojio i prikazao kao jedan.

Sto se tice biblijske zapovesti da se izadje iz Vavilona, to je Rimokatolicka crkva koja je nastala od Vavilonske misterijske religije, antihriscanska organizacija ili mali rog koji nastaje IZ mnogobozackog Rimskog carstva nakon njegove propasti, bludnica koja sedi na zveri i sedam gora Vatikana.

Uglavnom sva ucenja i obredi Rimokatolicizma, pa i istocnog Pravoslavnog Hriscanstva koje se odcepilo od maticne RKC su preneseni iz vavilona, i predstavljaju ogranke kultova paganskih Bozanstava, i kulta Boga sunca, obuceni u Hriscansko ruho.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Dakle, i ti tvrdiš i naučavaš bogohulnost da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo spasenja za grešnike? Bravo maestro.

Sto se tice biblijske zapovesti da se izadje iz Vavilona, to je Rimokatolicka crkva koja je nastala od Vavilonske misterijske religije, antihriscanska organizacija ili mali rog koji nastaje IZ mnogobozackog Rimskog carstva nakon njegove propasti, bludnica koja sedi na zveri i sedam gora Vatikana.

Citiraj Bibliju gdje piše da je Rimokatolička crkva "Babilon". :) Sjeti se kako će proći oni koji Pismu dodaju ili mu oduzimaju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, i ti tvrdiš i naučavaš bogohulnost da je Isus 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike i da je tada završilo spasenja za grešnike? Bravo maestro.

Nije lepo pripisivati drugima nesto sto nisu izjavili.

Odgovor je dat.

Ona prvo pise o periodu 1844 kada su ona i oni okupljeni oko Milera na osnovu Milerove greske verovali da tada prolazi vreme milosti.
Kada je Bog orkrio istinu o Svetinji oni to vise nisu verovali.

Kasnije ona pise o drugom slucaju, gde je Bog objavio Milerovu gresku i otkrio istinu o Svetinji, i da oni koji su odbacili ovu istinu, da Hristos za njih nije mogao posredovati jer su odbacili njegovo posrednistvo, i zato su bili odbaceni.

Dakle, radi se o dbva slucaja koja s ti spojio i prikazao kao jedan.

Citiraj Bibliju gdje piše da je Rimokatolička crkva "Babilon". :) Sjeti se kako će proći oni koji Pismu dodaju ili mu oduzimaju.

To se prepoznaje u kontekstu prorocanstava, prorockih godina zapisanih u bibliji, i obelezja koji se pripisuju versko politickoj sili koja nastaje nakon propasti Rimskog carstva, koja progoni Bozji narod u savezu sa svetovnim vlastima u periodu 1260 godina, koja ima ime sadrzano u broju zveri, i koja vlada na tacno u bibliji opisanom podrucju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko poznaje prorocanstva, i rec Bozju on zna i istinu po tom pitanju.

Kada bih ja isao tvojom linijom da nesto mora otvoreno da pise u bibliji, ucenje tvoje crkve bi potpuno palo.

Ipak, u bibliji postoji i ono sto Bog jasno i nedvosmisleno otkriva, a neke stvari su date u simbolima, i tumace se u biblijskom i istorijskom kontekstu.

Natrag