Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Poricati da je istina ono što je učila i pisala Ellen White, za adventiste to znači poricati Krista, proroke i apostole. :)

Dokazi da sam ja negde citirao spise Ellen White da bi dokazao biblijsku istinu.

Ako toga nema, to znaci da ja i Adventisti imamo iskljucivo biblijsko ucenje.

Ne vjerovati u spise Ellen Whiteu i nju samu, po adventistima to znači "razapinjati Boga svojim nevjerstvom".

Nedostatak svesti u vezi necega nije greh pred Bogom, pa tako nije greh za onoga ko ne poznaje Ellen White i ono sto je ona pisala.

On koji poznaju i jos se grubo bore lazima i izvrtanjima i vredjanjima, na njima stoji veliki greh.

To je slika i starozavetnog Izrailja, koga je Bog kaznjavao vise i otvorenije za neverstvo od neznabozaca, jer su znali istinu i Bozje proroke koji su je iznosili, a nisu ih postovali, vec ih i progonili i ubijali.

Ne vjerovati u Ellen White po adventistima to znači "razapinjati Boga svojim nevjerstvom".

Nije lepo lagati, jer biblijski uslov spasenja je vera u Isusa kao spasitelja, a ne u bilo kog coveka.

Tako Adventisti ne veruju u Ellen White, jer Ellen White je samo ljudsko bice a ne Bog.

Prihvatanje onoga sto je ona pisala je individualna licna stvar svakog coveka.
Ako neko nema svest o Bozanskom nadahnucu njenih spisa, to je njegova stvar, a Bog ne moze ukinuti sebe i svoju rec koju salje posredstvom njegovih slugu proroka radi ljudskog neverstva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vi adventisti imate Jelenino bogohulničko učenje. To smo apsolvirali stotinu puta.

I stotinu puta su tvoje lazi koje iznosis protiv Ellen White i Adventista obelodanjene.

Ponavljam:

Dokazi da sam ja negde citirao spise Ellen White da bi dokazao biblijsku istinu.
Ako toga nema, to znaci da ja i Adventisti imamo iskljucivo biblijsko ucenje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I ti bogohuliš jednako kao i vaša "sveta Jela".

Ako nema osvedocenja Svetim Duhom koji coveka osvedocava ( a to je jedino moguce ako je covek iskreno predan Bogu, i ima cvrstu zajednicu sa njim ), onda je ono sto iznosi samo njegovo misljenje koje izlazi iz njegovog oholog, sebicnog, zavidljivog, i zlog neposvecenog srca.

Ovo su sve rodovi koji se pokazuju u tebi.

Ko moze verovati takvom coveku.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako nema osvedocenja Svetim Duhom koji coveka osvedocava ( a to je jedino moguce ako je covek iskreno predan Bogu, i ima cvrstu zajednicu sa njim ), onda je ono sto iznosi samo njegovo misljenje koje izlazi iz njegovog oholog, sebicnog, zavidljivog, i zlog neposvecenog srca.

Ti si osvjedočen ""duhom proročice", a to je bogohulnički duh.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vi adventisti imate Jelenino bogohulničko učenje. To smo apsolvirali stotinu puta.

Bezbroj puta je to apsolvirano, ali "otrov" boghulnice je jak, vezao se sa egom.

I ti bogohuliš jednako kao i vaša "sveta Jela".

Ne samo on, nego i njegova braća čekaoci dana senke.

Sam kult je Hula nad hulama.

Ti si osvjedočen ""duhom proročice", a to je bogohulnički duh.

Misliš sotonin duh? Jer upravo je on, pali seraf, njen omiljeni lik, a njeni sledbenici njega vide u svakom ko ne prihvata zaumno "evanđelje" Milerita,

Notornu istinu o Ellen White sam iznosio. A ti vrijeđaj i dalje, to je tvoja stvar.

Nemoj se čuditi njegovim uvredama. Svako ko se Miletima usudi da ruši "veru" dobija kako uvrede tako i kletve....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Samo se vi radujte u svome kultu. Kakav izvor takva i voda iz njega tece. Vi nemate, niti ste ikada imali, ikavu vest za narod, nego samo pljuvanja, podcenjivanja i jule! To je slika vaseg krscanstva!

Natrag