VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Poricati da je istina ono što je učila i pisala Ellen White, za adventiste to znači poricati Krista, proroke i apostole.
Dokazi da sam ja negde citirao spise Ellen White da bi dokazao biblijsku istinu.
Ako toga nema, to znaci da ja i Adventisti imamo iskljucivo biblijsko ucenje.
Ne vjerovati u spise Ellen Whiteu i nju samu, po adventistima to znači "razapinjati Boga svojim nevjerstvom".
Nedostatak svesti u vezi necega nije greh pred Bogom, pa tako nije greh za onoga ko ne poznaje Ellen White i ono sto je ona pisala.
On koji poznaju i jos se grubo bore lazima i izvrtanjima i vredjanjima, na njima stoji veliki greh.
To je slika i starozavetnog Izrailja, koga je Bog kaznjavao vise i otvorenije za neverstvo od neznabozaca, jer su znali istinu i Bozje proroke koji su je iznosili, a nisu ih postovali, vec ih i progonili i ubijali.
Ne vjerovati u Ellen White po adventistima to znači "razapinjati Boga svojim nevjerstvom".
Nije lepo lagati, jer biblijski uslov spasenja je vera u Isusa kao spasitelja, a ne u bilo kog coveka.
Tako Adventisti ne veruju u Ellen White, jer Ellen White je samo ljudsko bice a ne Bog.
Prihvatanje onoga sto je ona pisala je individualna licna stvar svakog coveka.
Ako neko nema svest o Bozanskom nadahnucu njenih spisa, to je njegova stvar, a Bog ne moze ukinuti sebe i svoju rec koju salje posredstvom njegovih slugu proroka radi ljudskog neverstva.