Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ko poznaje prorocanstva, i rec Bozju on zna i istinu po tom pitanju.

Kada bih ja isao tvojom linijom da nesto mora otvoreno da pise u bibliji, ucenje tvoje crkve bi potpuno palo.

Ipak, u bibliji postoji i ono sto Bog jasno i nedvosmisleno otkriva, a neke stvari su date u simbolima, i tumace se u biblijskom i istorijskom kontekstu.

Hvala Bogu da te je naveo i da sam priznaš kako Bibliju tumačiš samovoljno. Zato i govoriš u drskosti, kao što vam je "proročica" Jelena govorila.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Šta smo vdijeli u Australiji, Kaliforniji, Brazilu itd.

Bilo je nemoguće zaustaviti požare koji su izbijali. Čitava naselja su bila uništena. Ljude je obuzimao neopisiv strah.” (Letter 278, 1906)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kojih lupetanja se nacitah Boze mili, nije me bilo 3-4 dana, i toliku kolicinu smeca sam procitao da je to zalosno..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Šta smo vdijeli u Australiji, Kaliforniji, Brazilu itd.

Bilo je nemoguće zaustaviti požare koji su izbijali. Čitava naselja su bila uništena. Ljude je obuzimao neopisiv strah.” (Letter 278, 1906)

Kad je već "svetkovina čitanja Jeleninih pisama", evo i moj prilog.

Postoji primjedba na miješani brak između bijelaca i crnaca. Svatko bi trebao uzeti u obzir da nema pravo činiti ono što će njegovo potomstvo staviti u nepovoljniji položaj; nemaju pravo činiti ono što će ih u životu izložiti poniženjima. Djeca iz mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima jer su im dali ovo cjeloživotno nasljedstvo. Iz ovog razloga, ako i ne postoji drugi, ne bi trebali postojati miješani brakovi između bijele i obojene rase. (Ellen White, Manuscript 7, 1896.)

P.S. Zna li netko kako danas ASD gledaju na ovo. Kako na ovo gledaju "nominalci", a kako "EGWisti"?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Postoji primjedba na miješani brak između bijelaca i crnaca. Svatko bi trebao uzeti u obzir da nema pravo činiti ono što će njegovo potomstvo staviti u nepovoljniji položaj; nemaju pravo činiti ono što će ih u životu izložiti poniženjima. Djeca iz mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima jer su im dali ovo cjeloživotno nasljedstvo. Iz ovog razloga, ako i ne postoji drugi, ne bi trebali postojati miješani brakovi između bijele i obojene rase. (Ellen White, Manuscript 7, 1896.)

Ništa čudno od nekoga ko je tvrdio (pisao) da su crnci plod mešanja ljudi i životinja....

PS. Ima dosta crnih čekalaca sedmoga dana, jer je kult i te kako prijemčiv crncima (emotivni ispadi i tome slično), ali nikako ne treba zaboraviti da je sve do Kenedijevog zakona o nametanju desegregacije južnim državama (u Kongresu ga je zbog poena progurao LBJ) crncima bio zabranjen pristup u Konferencije (dakle napredovanje u redovima čekalaca dana sedmoga)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa čudno od nekoga ko je tvrdio (pisao) da su crnci plod mešanja ljudi i životinja....

Nikada Ellen White nije tvrdila da su crnci plod mesanja ljudi i zivotinja, to je klasicno podmetanje Adventistima.

Ellen White je pisala da su nakon sto je Adam sagresio, nastale konfuzne rase ljudi i zivotinja, jer su se zivotinje mesale medjusobno, a sinovi Bozji ili potomci Adamovog sina Sita, mesali se sa potomcima Kaina koga je Bog prokleo zbog ubistva Avelja.

Natrag