Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darth, ako su za tebe ovo blasfemije,onda nam je jasno ciji duh govori iz tebe!

Antonija, on može da vidi moje postove. I zato se tebi unapred izvinjavam što preko tebe odgovaram njemu...

Sin sam Katoličke Crkve, i za mene su sve budalaštine koje je Ellen Gould Harmon White pisala, govorila i propovedala. Blasfemije, i anatema.

Ako on misli da će me time što me optužuje da služim zlu, slomiti neće uspeti. Poznajem ih, znam kako deluju, i na koji način pokušavaju da ulove duše.

A njihov "duh proroštva" je Satana, a ja tom duhu ne služim i odričem ga se.

Kršten sam u Ime Oca, Sina, Svetog Duha, nisu me uranjali u vodu pastori nego sveštenik Boga Živoga, ne ispovedam 28 fundamentala LAŽI, nego ovo:

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.
I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega.
Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga.
Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno.
Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom.
Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan.
I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu.
I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.
I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

Amen.

Hvala,

I izvini još jednom što preko tebe odgovaram.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Niko od nas nije lagao. No, oni moraju da tvrde kako jesmo lagali, da bi zaštitili kult i iluziju u koju veruju.
Kada bi mi bili kult, onda bi lagali kao i vi!

Nece biti na odmet da nesto korisno naucis:

"Nama je poklonjen samo jedan zivotni vek; i pitanje koje svako treba da postavi glasi: "Kako mogu da ulozim svoje snage tako da one donesu najvecu korist? Kako mogu najvise da doprinesem Bozijoj slavi i dobroti svojih bliznji?" Zivot je vredan samo onda kada se koristi za postizanje ovih ciljeva." Saveti o zivotu i ishrani, str. 5.

Nema potrebe damise izvinjavaš , oni tvoje spotove vide ,a vi njihove ne ,igraju nepoštenu igru

Antonija, ova tvoja izjava mi nije jasna. Ako neko ne zeli da cita moje komantare, zar u tom slucaju ja igram nepostenu ingru.
Ja ne igram nikavu igru. Kazem ono sto mislim i to je sve. Darth je nekoliko put izjavi da ne zeli da cita nase komentare, pa ako je tako. zbog cega bi ja igrao nepostenu igru, zar je ne igra on?

Sin sam Katoličke Crkve, i za mene su sve budalaštine koje je Ellen Gould Harmon White pisala, govorila i propovedala. Blasfemije, i anatema.

Kada bi ti bio nanovo rodjen hriscanin ne bi lupao tolike gluposti. Niko nije vise osdramotio Katolicku Crkvu od tebne.

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.
I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega.
Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga.
Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno.
Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom.
Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan.
I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu.
I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.
[/QUOTE]

Verovanje Hrišcanske Adventisticke Crkve?

1. Sveto pismo
Sveto pismo, Starog i Novog zaveta je pisana Božija rec data božanskim nadahnucem preko svetih Božijih ljudi koji su govorili i pisali onako kako ih je pokretao Sveti Duh. U ovoj Reci Bog je poverio coveku znanje potrebno za spasenje. Sveto pismo je nepogrešivo otkrivenje Njegove volje. Ono je merilo karaktera, ogled iskustva, autoritativni tumac doktrina i pouzdana zabeleška o Božijim delima u istoriji.
(2. Petrova 1,20.21; 2. Timotiju 3,16.17; Psalam 119,105; Price 30,5.6; Isaija 8,20; Jovan 17,17; 1. Solunjanima 2,13; Jevrejima 4,12)

2. Trojstvo

Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuci, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
(5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korincanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)

3. Otac

Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.
(1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

4. Sin

Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božiji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božiju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve.
(Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

5. Sveti Duh

Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.
(1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korincanima 3,18; Efescima 4,11.12; Dela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

6. Stvaranje

Bog je tvorac svega, koji je u Svetom pismu otkrio verodostojan izveštaj o svojoj stvaralackoj delatnosti. Za šest dana Gospod je stvorio “nebo i zemlju”, sva bica na Zemlji i odmorio sedmog dana te prve sedmice. Na taj nacin On je uspostavio Subotu kao vecnu uspomenu na svoje završeno stvaralacko delo. Prvi covek i žena stvoreni su po Božijem oblicju kao kruna stvaralackog dela. Coveku je data vlast nad svetom, ali i odgovornost da se brine o njemu. Kada je stvaranje sveta bilo završeno, svet je bio “veoma dobar” spreman da objavljuje Božju slavu.
(1. Mojsijeva 1,2; 2. Mojsijeva 20,8-11; Psalam 19,1-6; 33,6.9; 104; Jevrejima 11,3)

7. Covekova priroda

Covek i žena stvoreni su po Božijem oblicju sa individualnošcu, sa mogucnošcu i slobodom mišljenja i delovanja. Iako su stvoreni kao nezavisna bica, svaki covek je nedeljiva celina tela, duha i duše, koja zavisi od Boga za život, disanje i sve ostalo. Kada su postali neposlušni Bogu, naši prvi roditelji su poricali svoju zavisnost od Njega, odvojili se od Boga i pali sa svoga visokog položaja. Božji lik u njima bio je narušen i oni su postali podložni grehu. Njihovi naslednici ucestvuju u ovoj paloj prirodi i njenim posledicama. Oni su rodeni sa slabostima i sklonostima ka zlu. Medutim, Bog je u Hristu pomirio svet sa sobom i svojim Duhom obnavlja smrtnike koji se kaju u lik njihovog Tvorca. Stvoreni na slavu Bogu, oni su pozvani da Ga vole, da vole jedni druge i vode brigu o svojoj životnoj sredini.
(1. Mojsijeva 1,26-28; 2,7; Psalam 8,4-8; Dela 17,24-28; 1. Mojsijeva 3; Psalam 51,5; Rimljanima 5,12-17; 2. Korincanima 5,19.20; Psalam 51, 10; 1. Jovanova 4,7.8.11.20; 1. Mojsijeva 2,15)

8. Velika borba

Citav ljudski rod obuhvacen je velikom borbom izmedu Hrista i sotone u odnosu na Božji karakter, Njegov zakon i Njegovu vladavinu nad svemirom. Ovaj sukob nastao je na nebu kada je jedno stvoreno bice, obdareno slobodom izbora, u samouzvišenju uvelo duh pobune u ovaj svet i navelo na greh Adama i Evu. Ovaj covekov greh imao je za ishod izopacenost Božjeg oblicja u ljudskom rodu, metež u stvorenom svetu i na kraju njegovo uništenje u vreme potopa celog sveta. Posmatran od svih stvorenih bica, ovaj svet postao je poprište sveopšteg sukoba iz koga ce Bog ljubavi na kraju izaci opravdan. Da bi pomogao svom narodu u ovoj borbi, Hristos šalje Svetog Duha i odane andele da ga vode, zaštite i podupru na putu spasenja.
(Otkrivenje 12,4-9; Isaija 14,12-14; Jezekilj 28,12-18, 1. Mojsijeva 3; Rimljanima 1,19-32; 5, 12-21; 8,19-22; 1. Mojsijeva 6-8; 2. Petrova 3,6; 1. Korincanima 4,9; Jevrejima 1,14)

9. Hristov život, smrt i vaskrsenje

U Hristovom životu savršene poslušnosti Božijoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju, Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati vecni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorcevu bezgranicnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravednost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuduju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božiju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje, daje cvrsto obecanje o konacnoj pobedi nad grehom i smrcu. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim ce se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.
(Jovan 3,16; Isaija 53; 1. Petrova 2,21.22; 1. Korincanima 15,3.4.20-22; 2. Korincanima 5,

10. Iskustvo spasenja

U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je ucinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti ucinjeni Božijom pravdom. Vodeni Svetim Duhom mi osecamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reci i dar je Božije blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božiji sinovi i kceri i oslobodeni od vlasti greha. Nanovo smo rodeni i posveceni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božiji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.

(2. Korincanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)

11. Crkva

Crkva je zajednica vernika koji priznaju Isusa Hrista za Gospoda i Spasitelja. Kao nastavak Božijeg naroda iz starozavetnog doba, mi smo pozvani iz sveta; i sakupljamo se radi bogosluženja, bratske zajednice, proucavanja Božje reci, proslavljanja Vecere Gospodnje, službe celom ljudskom rodu i objavljivanja Jevandelja celom svetu. Crkva dobija svoje ovlašcenje od Hrista koji je utelovljena Rec iz Svetoga pisma koje je pisana rec. Crkva je Božija porodica. Usvojeni od Njega, njeni clanovi žive utemeljeni na Novom zavetu. Crkva je Hristovo telo, zajednica vere cija je glava sam Hristos. Crkva je nevesta za koju je Hristos umro da bi mogao da je posveti i ocisti. Prilikom svog pobedonosnog dolaska On ce staviti preda se slavnu Crkvu, verne svih vekova, otkupljenu Njegovom krvlju; bez mane ili mrštine, svetu i bez mrlje.
(1. Mojsijeva 12,3; Dela 7,38; Efescima 4,11-15; 3,8-11; Matej 28,19.20; 16,13-20; 18,18; Efescima 2,19-22; 1,22.23; 5,23-27; Kološanima 1,17.18)

12. Ostatak i njegova misija

Vaseljenska crkva sastavljena je od svih koji istinski veruju u Hrista, ali u poslednje vreme široko rasprostranjenog otpada, jedan ostatak bio je pozvan da izade da drži Božije zapovesti i veru Isusovu. Ovaj ostatak objavljuje dolazak sudnjeg casa, propoveda spasenje u Hristu i oglašava približavanje Njegovog Drugog dolaska. Ovo objavljivanje simbolicki je predstavljeno sa tri andela iz Otkrivenja 14. glave; to se podudara sa delovanjem Suda na Nebu i ima za posledicu delo pokajanja i reforme na Zemlji. Svaki vernik je pozvan da licno ucestvuje u ovom svedocenju po celom svetu.
(Otkrivenje 12,17; 14,6-12; 18,1-4; 2. Korincanima 5,10; Juda 3.14; 1. Petrova 1,16-19; 2. Petrova 3,10-14; Otkrivenje 21,1-14)

13. Jedinstvo u telu Hristovom

Crkva je jedno telo sa mnogim clanovima pozvanim iz svakog naroda, plemena, jezika. U Hristu smo nova stvorenja; razlike medu nama ne smeju biti po rasi, kulturi, obrazovanju i nacionalnosti, kao ni razlike izmedu visokih i jednostavnih, bogatih i siromašnih, muškaraca i žena. Svi smo mi jednaki u Hristu, koji nas je jednim Duhom povezao u jednu zajednicu sa Sobom i jedne sa drugima; mi treba da služimo i da nam se služi bez ikakve podvojenosti i rezerve. Otkrivenjem Isusa Hrista u Svetome pismu delimo istu veru i nadu, i dopiremo do svih jednim svedocenjem. Ovo zajedništvo ima svoj izvor u jedinstvu trojedinog Boga, koji nas je usvojio kao svoju djecu.
(Rimljanima 12,4.5; 1. Korincanima 12,12-14; Matej 28,19.20; Psalam 133, 1; 2. Korincanima 5,16.17; Dela 17,26.27; Galatima 3,27.29; Kološanima 3,10-15; Efescima 4,14-16; 4, 1-6; Jovan 17,20-23)

14. Krštenje

Krštenjem ispovedamo svoju veru u smrt i vaskrsenje Isusa Hrista i dokazujemo svoju smrt grehu i nameru da hodimo u novom životu. Na taj nacin priznajemo Hrista kao Gospoda i Spasitelja, postajemo Njegov narod i primljeni smo za vernike Njegove crkve. Krštenje je znamenje našeg jedinstva sa Hristom, znamenje oproštenja naših greha i primanja Svetog Duha. Krštenje se vrši uronjavanjem u vodu i moguce je na osnovu priznanja vere u Isusa i dokaza o kajanju zbog greha. Ono sledi uputstva iz Svetoga pisma i prihvatanja njegovog ucenja.
(Rimljanima 6,1-6; Kološanima 2,12.13; Dela 16,30-33; 22,16; 2,38; Matej 28,19.20)

15. Vecera Gospodnja
Vecera Gospodnja je ucestvovanje u znamenju Isusovog tela i krvi kao izraza vere u Njega, našeg Gospoda i Spasitelja. U ovom iskustvu zajedništva Hristos je prisutan da se sastane sa svojim narodom i da ga jaca. Uzimanjem ucešca mi objavljujemo Gospodnju smrt sve dok ponovo ne dode. Priprema za Veceru Gospodnju ukljucuje samoispitivanje, pokajanje i priznanje. Ucitelj je uspostavio obred pranja nogu da oznaci ponovno ocišcenje, da izrazi voljnost za službu jednog drugome u Hristovoj poniznosti i sjedini naša srca u ljubavi. Služba Vecere Gospodnje otvorena je za sve hrišcane koji veruju.

(1. Korincanima 10,16.17; 11,23-30; Matej 26,17-30; Otkrivenje 3,20; Jovan 6,48-63; 13,1-17)

16. Duhovni darovi i službe

Bog svim vernicima svoje Crkve u svim vremenima poklanja duhovne darove, koje svaki vernik treba da upotrebi u službi ljubavi za opšte dobro Crkve i ljudskog roda. Dati posredstvom Svetoga Duha, koji dodeljuje svakom verniku po svojoj volji, darovi pružaju sve sposobnosti i službe potrebne Crkvi da bi ispunila svoje Bogom uspostavljene funkcije. Na osnovu Svetoga pisma, za pomoc i ohrabrenje ljudima ovi darovi ukljucuju takve službe kao što je verovanje, isceljivanje, prorokovanje, objavljivanje, poucavanje, upravljanje, pomirenje, sažaljenje, samopregorno delovanje i milosrde. Neke vernike Bog poziva i daruje ih Duhom za dužnosti koje Crkva priznaje u pastirskoj, evandeoskoj, apostolskoj i uciteljskoj službi narocito potrebnoj da bi se vernici pripremili za službu, za izgradnju Crkve do duhovne zrelosti da bi se ocuvalo jedinstvo vere i poznanje Boga. Kada vernici koriste ove duhovne darove kao verni pristavi Božijih razlicitih vrlina, Crkva je zašticena od razornog uticaja lažnog ucenja i sazidana u veri i ljubavi, dostiže rast koji je od Boga.
(Rimljanima 12,4-8; 1. Korincanima 12,9-11.27.28; Efescima 4,8.11-16; Dela 6,1-7; 1. Timotiju 3,1-13; 1. Petrova 4,10.11)

17. Dar proroštva

Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeduje utehu, vodstvo, poucavanje i popravljanje. Oni, takode, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se moraju ispitati sva ucenja i iskustva.
(Joilo 2,28.29; Dela 2,14-21; Jevrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)

18. Božji zakon

Uzvišena nacela Božijeg zakona uoblicena su u Deset zapovesti i potvrdena Hristovim životom. Ona izražavaju Božiju ljubav, volju i ciljeve u vezi sa ljudskim ponašanjem i odnosima i obavezuju sve ljude u svim vremenskim razdobljima. Ova pravila su osnova Božijeg zaveta sa Njegovim narodom i merilo Božijeg suda. Posredstvom Svetoga Duha ona ukazuju na greh i bude potrebu za Spasiteljem. Spasenje je samo po blagodati, a ne od dela, a njegov rod je poslušnost Zapovestima. Ova poslušnost razvija hrišcanski karakter i donosi osecanje srece. Ona je dokaz naše ljubavi prema Gospodu i naše brige za naše bližnje. Poslušnost koja potice od vere ispoljava Hristovu silu da preobrazi život i u skladu sa tim jaca hrišcansko svedocenje.
(2. Mojsijeva 20,1-17; Psalam 40,7.8; Matej 22,36-40; 5. Mojsijeva 28,1-14; Matej 5,17-20; Jevrejima 8,8-10; Jovan 15,7-10; Efescima 2,8-10; 1. Jovanova 5,3; Rimljanima 8,3.4; Psalam 19,7-14)

19. Subota

Milostivi Tvorac, poslije šest dana stvaranja, odmarao se sedmoga dana i za sve ljude uspostavio Subotu kao uspomenu na stvaranje. Cetvrta zapovest Božijeg nepromenljivog Zakona zahteva svetkovanje ovog sedmog dana, Subote, kao dana od odmora, obožavanja i službe u skladu sa ucenjem i životom Isusa, Gospodara od Subote. Subota je dan divnog zajedništva sa Bogom i nas medusobno. Ona je simbol našeg spasenja u Hristu, znak našeg posvecenja, znak naše vernosti i predukus naše vecne buducnosti u Božjem carstvu. Subota je Božiji vecni znak Njegovog vecnog zaveta izmedu Njega i Njegovog naroda. Radosno svetkovanje ovog svetog vremena od veceri do veceri, od Suncevog zalaska do zalaska, je svetkovanje Božijeg stvaralackog i otkupiteljskog dela.
(1. Mojsijeva 2,1-3; 2. Mojsijeva 20,8-11; Luka 4,16; Isaija 56,5.6; 58,13.14; Matej 12,1-12; 2. Mojsijeva 31,13-17; Jezekilj 20,12.20; 5. Mojsijeva 5,12-15; Jevrejima 4,1-11; 3. Mojsijeva 23,32; Marko 1,32)

21. Hrišcansko ponašanje

Pozvani smo da budemo pobožan narod koji misli, oseca i radi u skladu sa nebeskim nacelima. Zbog Duha koji u nama ponovo stvara karakter našeg Gospoda, mi se ukljucujemo samo u ono što ce u našem životu stvoriti cistotu slicnu Hristu, zdravlje i radost. To znaci da naša zabava treba da odgovara najvišim merilima hrišcanskog ukusa i lepote. Dok priznajemo kulturne razlike, naša odeca treba da bude jednostavna, skromna i ukusna, koja dolikuje onima cija se istinska lepota ne sastoji od spoljašnjeg ukrašavanja, vec od neprolaznog ukrasa blagog i tihog duha. To takode znaci da.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
19. Subota
Milostivi Tvorac, poslije šest dana stvaranja, odmarao se sedmoga dana i za sve ljude uspostavio Subotu kao uspomenu na stvaranje. Cetvrta zapovest Božijeg nepromenljivog Zakona zahteva svetkovanje ovog sedmog dana, Subote, kao dana od odmora, obožavanja i službe u skladu sa ucenjem i životom Isusa, Gospodara od Subote. Subota je dan divnog zajedništva sa Bogom i nas medusobno. Ona je simbol našeg spasenja u Hristu, znak našeg posvecenja, znak naše vernosti i predukus naše vecne buducnosti u Božjem carstvu. Subota je Božiji vecni znak Njegovog vecnog zaveta izmedu Njega i Njegovog naroda. Radosno svetkovanje ovog svetog vremena od veceri do veceri, od Suncevog zalaska do zalaska, je svetkovanje Božijeg stvaralackog i otkupiteljskog dela.
(1. Mojsijeva 2,1-3; 2. Mojsijeva 20,8-11; Luka 4,16; Isaija 56,5.6; 58,13.14; Matej 12,1-12; 2. Mojsijeva 31,13-17; Jezekilj 20,12.20; 5. Mojsijeva 5,12-15; Jevrejima 4,1-11; 3. Mojsijeva 23,32; Marko 1,32)

"Institucija Subote, poreklo je iz Raja, isto tako je stara kao i sam svet... Postovali su je svi patrijarsi, jos od stvaranja.... Kada je na Sinaju Bog proglasio Zakon, prve reci cetvrte zapovestri glasi le su: "Secaj se dana subotnog da ga svetkujes, pokazujuci da Subota nije tek tada uspostavljena; ukazujuci da Subota potice od Stvaranja. U nporu da izbrise Boga iz covekovih misli, sotona je odlucio da ukloni taj veliki spomenik. U koliko bude uspeo da navede coveka da zaboravi svoga Stvoritelja, on se vise nece odupirati sili zla i sotona ce imati siguran plen." Ellen White, Stvaranje patrijarsi i proroci str. 336, org.

Ovo je najbolji dokaz, i priznanje samih adventista, da naučavanje kako su još Adam i Eva odmarali subotom ne nalaze u Bibliji nego u spisima Ellen White. :) Hvala Marku da nam to sam pokaza i prizna.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Antonija, ova tvoja izjava mi nije jasna. Ako neko ne zeli da cita moje komantare, zar u tom slucaju ja igram nepostenu ingru.
Ja ne igram nikavu igru. Kazem ono sto mislim i to je sve. Darth je nekoliko put izjavi da ne zeli da cita nase komentare, pa ako je tako. zbog cega bi ja igrao nepostenu igru, zar je ne igra on?
Kako neigrate ako Sone nevidi vaše spotove , a vi njegove da , on nemože odgovorit jerstega blokirali , barsam ja tako zaključila , ako on vidi vaše spotove , a glumi da nevidi onda on igra prljavo

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kako neigrate ako Sone nevidi vaše spotove , a vi njegove da , on nemože odgovorit jerstega blokirali , barsam ja tako zaključila , ako on vidi vaše spotove , a glumi da nevidi onda on igra prljavo

Ja sam njih stavio na ignore, tako da ne vidim njihove postove. Na ignore su jer ne želim da trujem sebe i svoj duh blasfemijama i budalaštinama.

Dakle, ne igram prljavo. Jednostavno je uzaludno nekome ko je prihvatio laži kao evanđelje dokazivati bilo šta i odgovarati na njihove "duhovne" postove.

Ovo je najbolji dokaz, i priznanje samih adventista, da naučavanje kako su još Adam i Eva odmarali subotom ne nalaze u Bibliji nego u spisima Ellen White. :) Hvala Marku da nam to sam pokaza i prizna.

Zar je neko misiio da je drugačije? Upravo zato im i ne treba davati ikakve citate iz Svetog Pisma, jer ga oni ne razumeju, ne mogu ga razumeti niti prihvatiti ako isto nije tumačeno kroz blasfemične budalaštine Ellen Gould Harmon White.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Hvala Darth sto si rekao istinu. Ja se ne razumem mnogo u tu tehniku pa ni ne znam sta je u stvari. Medjutim, kad se pojavi Darthov komentar ispod njegovog imena pise ignor, tako sam ja shvatio da on ignorise moje komentare na sto ima pravo. Ako ja ne bih zeleo da Darth ili bilo ko ne cita moje komentare, zbog cega bi ih pisao?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Hvala Darth sto si rekao istinu. Ja se ne razumem mnogo u tu tehniku pa ni ne znam sta je u stvari. Medjutim, kad se pojavi Darthov komentar ispod njegovog imena pise ignor, tako sam ja shvatio da on ignorise moje komentare na sto ima pravo. Ako ja ne bih zeleo da Darth ili bilo ko ne cita moje komentare, zbog cega bi ih pisao?
Oprosti Marko , istina je sasvim drugačija nego štosam ja mislila , Darth je sam priznao , stvarno mije žao štosam došla do krivog zaključka

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Oprosti Marko , istina je sasvim drugačija nego štosam ja mislila , Darth je sam priznao , stvarno mije žao štosam došla do krivog zaključka

Jedna druga činjenica je u ovoj priči važna. A to je da Marko Dartha neprestano naziva lažovom i imputira mu, bez ikakvih argumenata, još mnoštvo drugih izmišljotina.

Evo najzornijeg primjera. Darth navede kako adventisti zapravo i ne priznaju i ne vjeruju u Trojstvo. Na to Marko "nasrne" na Dartha na najbrutalniji način, vrijeđajući njega osobno kao čovjeka, a nerijetko vrijeđajući i katolike i Katoličku crkvu. A je li Darth što krivo rekao navodeći kako adventisti do Trojstva zapravo i ne drže???? Nije, dapače, rekao je istinu. A dokaz da je Darth u pravu, upravo su ovdje na forumu Kainos, Tripo, pa i Laodikeja. Kainos i Tripo se izruguju s Trojstvom, kažu da je to "poganština", a Laodikeja ponavlja da je to posve nebitno, upravo braneći ovu dvojicu EGWista. Dakle, Marko Dartha naziva lažovom, zbog toga što je iznio istinu o kojoj svjedoče upravo Kainos, Tripo i Laodikeja.

Natrag