Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ali sam napisao i sledece:

""Tradicionalisti veruju da treba popiti po jednu casu dnevno radi zdravlja, pa je moj odgovor bio usmeren u tom pravcu.
Ellen White je uzimala jednu kasicicu sa jajetom
To nije najbolji nacin da se bolest izleci, jer postoje alternative, ali ko to zeli moze i na taj nacin, ko moze koga osuditi osim Gospoda""

Samo vadi iz konteksta, to svedoci o tvojoj lazljivosti na sve sto je do sada odgovoreno, i to je samo potvrda da nesto sa tobom nije bas u redu sto se tiv=ce glave.

Nazalost tako je.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Proročice Jelo ne pij vina više
ni crna ni bjela jer mozak posiše
otrovno je jako, Laki kaže tako

Ne krivi njega za stvari koje prosipa, nego nju, jer je ona licemerno lokala vino, ždrala meso, a svojim zanesenim sledbenicima zabranjivala isto. Taj njegov stav o alkoholu je plod njenih "informacija" i "evanđeoskog uputstva"....

Ps. i Hatidžin je muž svojim sledbenicima dozvolio do 4 hanume, a njemu je navodno sam "alah" dozvolio da ima koliko mu je volja....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zao mi je Antonija, ali to ona tu ne pise. To je neko izmislio. Ta godina se ne spominje u prilozenom, tekstu.
Ja bih te savetovao, ne veruj svim izvesatalima, jer mnogo lazi proturaju se umesto istine.
Meni je žao , stavila sam nešto što nije istina

Da li je rec o zidanju Jeruzallema ili Hrama?
[/QUOTE]
Pojasni mi malo bolje , ako ti nije problem , stavi cjeli zapis[/QUOTE]
Antonije, Imama sva dela Elene Vajt i Indeks njenih spisa koji se sastoji od tri knjige.
Pokusao sam pomociu indeksa da nadjem takav citat i nisam ga nasao.
Pregledao sam nekoliko knjiga i ni tamo to nisam nasao.
Trazis da ti obajsni sta znaci: Da li je rec o zidanju Jerusalima ili Hrama.
Pa razlika je velika, Jerusalim jeste sazidan, a na mestu kde je nekad bio Hram jos uvek nalazi se dzamija Elaska i muslimanko svetiste u koje milismani veruju da se Muhamed odatle uzneo na nebo. Zbog danasnji situacije, svi hriscani budno ocekuju da li ce se Hrami ikad ponovoa sagraditi.

Pa svi pravednici ce tada biti zivi, jer ce vaskrsnuti.
[/QUOTE]

Uredu svi vaskrsnuti biće živi , dali to baš tako piše
[/QUOTE]

Ma ja nisam nasao tekst koji si ti spomenila, u kome EGW tvrdi da ce ziva docekati Hrista.
Ako imas doslovan tekst ja lako mogu da ga proverim, ali samo nabrajanje necega bez ikakve podloge, ne znaci da je to istina.
Ja tako nesto jos nisam procitao u Njenim delima.
Problem je u tome sto neki neozbiljni ucesnici na forumu izmisljaju pojedine izjave, a svako posten mili da je to istana,medjutim, vise se laz siri nego istine, sto je sramota za forum religije. Kakva je to religija i kavi su to njeni clanovi koji se bave lazima i intrigama, ali svio vidimo da je na nesrecu tako.

Ne krivi njega za stvari koje prosipa, nego nju, jer je ona licemerno lokala vino, ždrala meso, a svojim zanesenim sledbenicima zabranjivala isto.

Samo tako nastavi Darth, to je tvoja bedna slika hriscanina koji se tako ponasa i izrazava.
To tebi i pripada kao ovo: "Loakala vino, zderala meso a drugima zabranjivala.
Pre svega, jel se u tvom domu i crkva loce vino? Koliko je meni poznato kerovi locu, a ljudi piju!
Jeli ti zderes meso, ili ga normalo jedes? Ako ti zderes, drugi ga ne zedru.
Trece, Elen Vajt nikome nista ne zabranjuje, niti je ona imali ikakvu vlast, ona je samo normalinim osobama davala savete i koji su je slusali imaju veliki blagoslov.

ja bih ti savetovao da na forumu ne upotrebljavas te kafanske izraze, jer to nije podobno za religiju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zao mi je Antonija, ali to ona tu ne pise. To je neko izmislio. Ta godina se ne spominje u prilozenom, tekstu.
Ja bih te savetovao, ne veruj svim izvesatalima, jer mnogo lazi proturaju se umesto istine.

Meni je žao , stavila sam nešto što nije istina

Ne ispričavaj se Antonija, ti si u pravu, a ne Marko koji te pravi lažljivicom. :) Evo što je njihova proročica "prorokovala" 1856. godine.

Na konferenciji 27. svibnja 1856., Ellen White je "dobila viziju" koja je bila vezana za sudionike te konferencije. Evo što je zapisala "proročica":

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji. Anđeo mi reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska.“ (Ellen White, Svjedočanstva za crkvu, Vol 1)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne ispričavaj se Antonija, ti si u pravu, a ne Marko koji te pravi lažljivicom. :) Evo što je njihova proročica "prorokovala" 1856. godine.

Na konferenciji 27. svibnja 1856., Ellen White je "dobila viziju" koja je bila vezana za sudionike te konferencije. Evo što je zapisala "proročica":

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji. Anđeo mi reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska.“ (Ellen White, Svjedočanstva za crkvu, Vol 1)

Antonija je samo želela da bude uljudna. No, oni će to kao i uvek protumačiti kako im odgovara.

Ujedno, za iznošenje istine se ne ispričava. Nikada.

A istina je, ma koliko to "adventistima" bilo bolno, da je Ellen Gould Harmon White bila lažni prorok, da je govorila u svojoj oholosti besmislice i blasfemije, da je čitava Milerova datumarska zavera laž, i da nema nikakvog preseljenja iz "svetinje" u "svetinju nad svetinjama" kao "utehe" onima što su se razočarali nakon propasti Milerove laži.

Isto tako nema ni LED osvetljenja iza 4.te zapovesti, nema nebeskog dekaloga, nema anđela sa zlatnim ameriken ekspres karticama, nema života na Saturnu, nema kruna za "posmatrače shabata", nema prestolja u sazvežđu Oriona, nema "Istražng postupka".

Isus je Bog a ne anđeo. Sveti Duh je osoba, a ne čas sila, čas biće, Satana nije onaj koji se žrtvuje za grehe, niti je brat Isusov.

Dan Gospodnji je Dan Uskrsnuća a ne "pečat zveri"....

Adam nije posmatrao shabat, isto kao što to nije činio ni Abraham, ni Izak, ni Jakov.

Poruka "tri anđela" se ne odnosi na Crkvu.

. . .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Istina ili laz se sagledavaju tako sto se objektivno ili neobjektivno pise u kontekstu ili van konteksta.

Ovde vidimo da ste SVI lazljivci, jer vadite tudje reci iz konteksta, i prikazujete ih u krivom svetlu.

Dakle, ove reci Ellen White su izgovorene u kontekstu drugih njenih izjava i kontekstu vremena u kome je Bozji narod u vremenu 1856 godine ziveo.

Za tvoju informaciju, Hristos je trebao da dodje jos u ono vreme, tacnije 1890 godine, dve godine nakon Mineapoliske konferencije.

Bozjem narodu je tada data misija objave jevandjelja svetu, i Bog bi nakon toga pustio sve dogadjaje posletka zapisane u bibliji.
Ali Bozji narod nije bio spreman da tu misiju obavi.

Zato je Bog odlozio Hristov dolazak, i Ellen White kasnije o tome pise.

Dakle, ono o cemu ona gore pise predstyabvljaju uslovna prorocanstva, i odigrala bi se da je Bozji narod obavio posao koji mu je bio namenjen.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Slape, u nase verem kad damo izvor necije izjave pristojno je da se stavi knjiga i stranica.
Zbog cega si u ovom slucaju izostavio stranicu? Samo zato sto mutis!
Drugo, jesi li siguran daje EGW dobila tu viziju 1856. godine? A sta ce biti ako to nije istina!

Koji je razlog da si dao pogresnu godinu?
Evo ti prava godina i prava vizija: "U ovoj viziji datoj u Rocesteru New York decembra 1865, pokazano mi je da imamo najuzviseniji posao koji je pred nanma. Njegove razmere i vaznost nisu pravilono shvacene... Bila sam uznemirena za propovednike i narod... Propovednici i vernici nisu speremni u vremenu u kome zive i skoro svi koji tvrde da veruju u sadasnju itinu nisu spremno za rad pripreme za ovo vreme."
1 Testimony for the Church, page 466.
"Pokazano mi je, ako moralne i intelektualjne sposobnosti nisu zamracene pogresnim navikama zivota, propovednika i narodna sotonse zamke brzo bi bile primecene, i ne bi mesali svetinju sa bilo cim." Str. 472
Ovo je dugo poglavlje u kome ona opominje i hrabri propovdnike i vernike da posvete svoje zivote potpuno Bogu.

Natrag