Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
»Nama je nemoguće da svojom snagom opstanemo u ovom sukobu; sve što naš um odvaja od Boga, sve što nas navodi da uzdižemo sebe ili da se uzdamo u sebe, sigurno priprema put za našu propast. Svrha Biblije je da nam ulije nepovrenje u ljudsku snagu i da nas podstakne da se oslonimo na božansku snagu.« (Stvaranje, patrijarsi i proroci, str. 664)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, u nase verem kad damo izvor necije izjave pristojno je da se stavi knjiga i stranica.
Zbog cega si u ovom slucaju izostavio stranicu? Samo zato sto mutis!

Marko, broj stranice ovisi o izdanju. :) Ja sam ovdje citirao "srpsko" izdanje, ovo:

1578737585031.png

I ovdje, na stranici 66, stoji:

1578737759581.png

1578737810051.png

A u originalnom (engleskom) izdanju, na stranicama 131 i 132 nalazimo ovako: :)

1578738293453.png

1578738472077.png

Dakle, nisam ja ništa sakrio da bih zamutio, nego ti skrivaš što vam je "proročica" pisala. Ja te potpuno razumijem, nije vama adventistima ugodno kad se objelodane bogohulnosti koje vam je Jelena pisala. :)

Na koncu, rezimirajmo čitav slučaj:

Ellen White proriče za neke adventiste koji su bili prisutni na Konferenciji, ovako: :)

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji. Anđeo reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska.“ (Ellen White, Testimonies For The Church, Volume One, str. 132 na engleskom izdanju, str. 66 na srpskom izdanju)

A Bog za neispunjena proroštva kaže ovako:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina ili laz se sagledavaju tako sto se objektivno ili neobjektivno pise u kontekstu ili van konteksta.

Ovde vidimo da ste SVI lazljivci, jer vadite tudje reci iz konteksta, i prikazujete ih u krivom svetlu.

Dakle, ove reci Ellen White su izgovorene u kontekstu drugih njenih izjava i kontekstu vremena u kome je Bozji narod u vremenu 1856 godine ziveo.

Za tvoju informaciju, Hristos je trebao da dodje jos u ono vreme, tacnije 1890 godine, dve godine nakon Mineapoliske konferencije.

Bozjem narodu je tada data misija objave jevandjelja svetu, i Bog bi nakon toga pustio sve dogadjaje posletka zapisane u bibliji.
Ali Bozji narod nije bio spreman da tu misiju obavi.

Zato je Bog odlozio Hristov dolazak, i Ellen White kasnije o tome pise.

Dakle, ono o cemu ona gore pise predstyabvljaju uslovna prorocanstva, i odigrala bi se da je Bozji narod obavio posao koji mu je bio namenjen.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ellen White proriče za neke adventiste koji su bili prisutni na Konferenciji, ovako: :)

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji. Anđeo reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska.“ (Ellen White, Testimonies For The Church, Volume One, str. 132 na engleskom izdanju, str. 66 na srpskom izdanju)

A Bog za neispunjena proroštva kaže ovako:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Da je samo u drskosti govorila, nego je na toj drskosti i čitav kult izgradila.

Nisam ja Jelenine riječi izvadio iz konteksta, nego iz njezinih spisa. Za ove tvoje uvrede, da sam lažljivac, kao čovjek i kršćanin ti opraštam i molim Boga da ti i on oprosti.

ONi drugo sem uvreda i optuživanja i ne znaju da čine. Tako brane svoju iluziju i svoj kult. Na njihovu žalost, ona, njihov "duh proroštva" jeste govorila blasfemije i budalaštine, pripisujući te svoje ohole drskosti samom Bogu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Darth, jesili ti jutros jeo bunjevine? Shavti jednom cinjenicu, da mi nismo nikakav kult nego priznata CRKVA u celome sdvetu.
Rekao sam ti, kad Bog da svoje blagoslove, a neprijatelji ne mogu da otmu ni uniste, nista bolje od toga nema.

Tako brane svoju iluziju i svoj kult. Na njihovu žalost, ona, njihov "duh proroštva" jeste govorila blasfemije i budalaštine, pripisujući te svoje ohole drskosti samom Bogu.

Darth, uzalod se toliko trudis da nas prikazes kao kult, MI SMO CRVA, hvala Bogu na Njegovoj milosti, a tebe ne preostaje nista drugo, nego jedes sam sebe i da se trujes mrznjom svoga gospodara.

Dali je i ovo blasfemija: "NIKADA COVEK NE NAPUSTA REDOVE ZLA DA BI SLUZIO BOGU, A DA SE NE SUOCI SA SOTONINIM NAPADIMA." Ceznja vekova str. 117. org.

"HRISTOS NAM JE POKAZAO KAKO SE POBEDA OSTVARUJE. KOJIM SREDSTVIMA JE POBEDIO U SUKOBU SA SOTONOM? RECJU ZIVOGA BOGA. JEDINO RECJU MOGAO SE ODUPRETI ISKUSENJU. "PISANO JE", REKAO JE ON." Isto ster.127

Darth, jesu li za tebe i ovo blasfemije?
Mozes se ti unistavati mrzanjom protiv Adventista, ali ne mozes zaustaviti silu koja je u nauci Hristovoj. Ta sila pokrece milione vernika po sveti da slede svoga Spasitelja. Neka je slava Bogu na Njegovoj bezgranicnoj milosti!

"Bog ce sacuvati sve one koji idu stazom poslusnosti, ali odvojiti se od nje znaci stupiti na sotonino tle. Tu cemo sigurno pasti. Spasitelj nam je zapovedio: "Strazite i molite se Bogu da ne padnete u napast." Marko 14,38. Isto, str.129. org.

"Coveku su prilikom stvaranja bile darovane plemenite sposobnosti i dobro uravnotezen um. Bio je savrsen kao bice, i u savrsenom skladu sa Bogom. Njegove su misli bile ciste, njegovi ceiljevi sveti. Ali neposlusnost je izopacila njegove sposobnosti i umesto ljubavi pojavila se sebicnost. Prestup je tako oslabio njegovu prirodu, da se svojom snagom vise nije mogao odupreti sili zla. Postao je sotonin rob, i ostao bi to zuvek da se Bog nije umesao." Put Hristu, str. 15
Darth, ako su za tebe ovo blasfemije,onda nam je jasno ciji duh govori iz tebe!

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Marko je odgovorijo na ovaj tvoj spot

ONi drugo sem uvreda i optuživanja i ne znaju da čine. Tako brane svoju iluziju i svoj kult. Na njihovu žalost, ona, njihov "duh proroštva" jeste govorila blasfemije i budalaštine, pripisujući te svoje ohole drskosti samom Bogu.

Markov odgovor :"

Darth, uzalod se toliko trudis da nas prikazes kao kult, MI SMO CRVA, hvala Bogu na Njegovoj milosti, a tebe ne preostaje nista drugo, nego jedes sam sebe i da se trujes mrznjom svoga gospodara.

Dali je i ovo blasfemija: "NIKADA COVEK NE NAPUSTA REDOVE ZLA DA BI SLUZIO BOGU, A DA SE NE SUOCI SA SOTONINIM NAPADIMA." Ceznja vekova str. 117. org.

"HRISTOS NAM JE POKAZAO KAKO SE POBEDA OSTVARUJE. KOJIM SREDSTVIMA JE POBEDIO U SUKOBU SA SOTONOM? RECJU ZIVOGA BOGA. JEDINO RECJU MOGAO SE ODUPRETI ISKUSENJU. "PISANO JE", REKAO JE ON." Isto ster.127

Darth, jesu li za tebe i ovo blasfemije?
Mozes se ti unistavati mrzanjom protiv Adventista, ali ne mozes zaustaviti silu koja je u nauci Hristovoj. Ta sila pokrece milione vernika po sveti da slede svoga Spasitelja. Neka je slava Bogu na Njegovoj bezgranicnoj milosti!

"Bog ce sacuvati sve one koji idu stazom poslusnosti, ali odvojiti se od nje znaci stupiti na sotonino tle. Tu cemo sigurno pasti. Spasitelj nam je zapovedio: "Strazite i molite se Bogu da ne padnete u napast." Marko 14,38. Isto, str.129. org.

"Coveku su prilikom stvaranja bile darovane plemenite sposobnosti i dobro uravnotezen um. Bio je savrsen kao bice, i u savrsenom skladu sa Bogom. Njegove su misli bile ciste, njegovi ceiljevi sveti. Ali neposlusnost je izopacila njegove sposobnosti i umesto ljubavi pojavila se sebicnost. Prestup je tako oslabio njegovu prirodu, da se svojom snagom vise nije mogao odupreti sili zla. Postao je sotonin rob, i ostao bi to zuvek da se Bog nije umesao." Put Hristu, str. 15
Darth, ako su za tebe ovo blasfemije,onda nam je jasno ciji duh govori iz tebe!

Natrag