Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A što sam slagao? Da ti je sekta vjerovanje u Trojstvo uvela tek 60 godina nakon smrti Ellen White (1980)? Ovo je činjenica. I ponovo ti kao čovjek i kršćanin opraštam za uvrede optužbe. A neka ti i Bog oprosti. :)

Pa čak ni tada, 65 godina nakon smrti "duha proroštva", njeni sledbenici ne ispovedaju Nicejsko Carigradski simbol vere. Uostalom, oni Nicejski sabor, tačnije ni jedan jedini Crkveni sabor ne priznaju i terorišu sve sa kojima se sretnu svojim budalaštinama o tome da su oni "izvorni" Hrišćani, a da je Crkva "pala" u II stoleću.

Trojstvo u koje veruju nakon 1980-e, nije trojstvo ličnosti-osoba-ipostasa, jednog i jedinog bića, nego se radi o trijadi bića koja sačinjavaju "božanstvo", a isto "verovanje" je uvedeno jer su im Evangelici doslovno dahtali za vratom, i pretilo je da ih proglase kultom.

Treba zaista pročitati šta o njima pišu Metodisti, Baptisti, Evangelici, ljudi koji nikada nisu pripadali adventizmu, pa da se zapitamo o mnogim stvarima.

Ellen Gould Harmon White nije bila trinitarka, ako se uopšte može rekonstruisati u šta je ona zaista i verovala, jer su njene izjave kao i ona sama kontradiktorne.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za tebe koji smatra da ce se spasti priznanjem usnama sve je tako.

Za one koje spasava Hristos svojom zrtvom, i koje on menja Svojim Duhom, forma nije toliko bitna.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanjr Slape i Darth,
Mnogo vam hvala sto ste tako odani dusebriznici Adventista, nego velika je steta sto ste sebe iskljucili i zaboravili.
Darth je svecano izjavio
"da nam ne przinaje zvanje hriscana"! I sta se posle tga desilo???? Bas nista!!
Ti zbilja predpostavljas da je tvoja izjava sudbonosan pa da je i Bog automatski usvaj. Mozes ti da kazes sto god hoces, a ja se dobro secam one poslovice: "Pas laje, vetar nosi, a ljudi ostaju kavi su i bili."

Svi smo primetili da vas mnogo zanima Trojstvo. Pa mi smo proveli dane i sedmice debatujuci o Trojstvu, pa ne vidim nikakvu potrebu da se ponovo vracate na iosto.

Nemojte misliti da mi ne razumemo vase manevre, znamo mi zasto biste vi promenili temu.
Gde vam je odgovor na moj komentar u kom sam izneo Katolicku statistiku vernika katolika u USA?
Zar vi nemate bas nista da kazete na to sto se broj katolika u Americi naglo smanjuje?

Kada cemo dobiti vase objasnjenje na ovu vasu izjavu???????

"Katolicizm je iskusio vece gubitke zbog religijskih zamena, nego ijadna religijaska tradicija u U.S.A. Iznad svega, 13% ukupnih odraslih katolika u US su bivsi katolici - ljudi koji tvrde da su odrasli u katolicikoj veri, a sada se identifikuju kao bez religije, kao Protestanti, ili sa nekom drugom religiom.” Pew Research Center’s 2014 Religious Landscape Study.

Vi se toliko kriticki osvrcete na vaseg brata i teologa Lutera, a ne uznemirava vas to sto vasa braca uproavo traze Luterovo verovanje i ucenje.
Sta kazete vi o ovom izvestaju? To je vasa statistika koja je zabrinjavajuca.

A vas dva, umesto da iskoristite sve prilike koje imate i da podjete da utvrdite svoju bracu u veri, vi izmisljate gluposti o drigm hriscanima koji se drze Bozje reci i koji hvala Bog u isto vreme napreduju.

Dart i Slape, svi cekamo vas odgovor! Imate li ga ili ste omutavili?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa čak ni tada, 65 godina nakon smrti "duha proroštva", njeni sledbenici ne ispovedaju Nicejsko Carigradski simbol vere. Uostalom, oni Nicejski sabor, tačnije ni jedan jedini Crkveni sabor ne priznaju i terorišu sve sa kojima se sretnu svojim budalaštinama o tome da su oni "izvorni" Hrišćani, a da je Crkva "pala" u II stoleću.

Veoma je znacajno, da Darth kuda kod ide sa sobom nosi i svoju kulturu i uzvisenu "teologiju" koju on naziva budalestena.
Darth, jesli li ti odrastao u kafani? Neprestno upotrebljavas kafanski, a ne crkveni recnik!!!!!

ADVENTISTICKI HRISCANI OVAKO BVERUJU U TRI LICA BOZANSTVA:
2. Trojstvo
"Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuci, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
(5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korincanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Postovanjr Slape i Darth,
Mnogo vam hvala sto ste tako odani dusebriznici Adventista, nego velika je steta sto ste sebe iskljucili i zaboravili.

Hvala i tebi Marko. I oprosti što ti nas obojica zajedno ne uspijevamo uzvratiti ni jednu desetinu tvog "dušebrizništva za katolike".

Dart i Slape, svi cekamo vas odgovor! Imate li ga ili ste omutavili?

Ja odgovorio, ali ti nemaš vremena ni pročitati koliko si zauzet "brigom" za katolike.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Oni koji vjeruju u Krista ne mogu vjerovati u Ellen White koja je bogohulila na Njega učeći kako je 22.10.1844. prestao posredovati za grešnike.

Ovu laz sam obelodanio vise puta.

Dakle, Ellen White u kontekstu koji si ti namerno izbrisao i napisao iseckani tekst, navodi da je Bog odbacio one koji su nakon velikog razocarenja 1844 godine odbacili njega i njegovu posrednicku sluzbu u Svetinji nad Svetinjama, i da kada je on usao u Svetinju nad Svetinjama, da su oni ostali van nje i da on za njih nije mogao posredovati.

Sada ti i dalje pitaj zasto te nazivam lazovom, kada to vec svi jasno vide.

Natrag