Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ona sama priznaje da je poslije 1844. vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti. I nije to vjerovala 5-6 dana ili 5-6 mjeseci, nego je tako vjerovala i naučavala narednih skoro 10 godina. Strašna bogohulnost, rekao sam ti.

Da, samo si zaboravio da napomenes da je organizovana Adventisticka crkva nastala tek kasnije, tako da je Bog organizujuci i svoju crkvu otkrio istine, medju kojima je i istina o Svetinji.

Dakle, Oni iz Mileritskog pokreta medju kojima je bila i Ellen White, jesu verovali da se prorocanstvo iz Danila 8 i 9 glave mora ispuniti, ali su pogresno verovali da to preorocanstvo govori o prestanku milosti i Hristovom drugom dolasku kako je propovedao Miler.

Bog je kasnije ( kako sam napomenuo ) sa osnivanjem svoje crkve otkrio Milerovu pogresku, i istinu o ociscenju Svetinje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, Oni iz Mileritskog pokreta medju kojima je bila i Ellen White, jesu verovali da se prorocanstvo iz Danila 8 i 9 glave mora ispuniti, ali su pogresno verovali da to preorocanstvo govori o prestanku milosti i Hristovom drugom dolasku kako je propovedao Miler.

U pravu si, tako je. I tako je Ellen White, bogohulnost da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike, vjerovala i naučavala narednih skoro deset godina. Strahota. Hvala Bogu, a i tebi, da si ovo na kraju ipak priznao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U pravu si, tako je. I tako je Ellen White, bogohulnost da je 22.10.1844. završilo vrijeme spasenja za grešnike, vjerovala i naučavala narednih skoro deset godina. Strahota. Hvala Bogu, a i tebi, da si ovo na kraju ipak priznao.

Sve sama izvrtanja i lazi.

Nije Ellen White nista ucila, vec je zajedno sa onima okupljenim oko Milera u to verovala dok Bog nije sa podizanjem svoje crkve poslednjeg vremena otkrio Milerovu pogresku, i istinu o ociscenju Svetinje, i tada je Ellen White pisala ono sto je Bog otkrio, a to je istina o Isusovoj posrednickoj sluzbi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Je, je, naučavala je tu bogohulnost. Hoćeš da ti je citiram? :)

Izvoli, pa ce mo dati odgovor.

Ali pazi, moras imati na umu da Ellen White u svojim spisima govori o dva dogadjaja.

Prvo ona pise da su ona i oni okupljeni oko Milera verovali da je vreme milosti proslo, i da Hristos dolazi.
I to je istina, i na to sam dao odgovor, da oni jesu tada u to verovali jer je Miler to propovedao.
Ali kada je Bog sam objavio Milerovu gresku, i objasnio o cemu se radi u 8 i 9 poglavlju Danila, da se tu radi o ociscenju nebeske Svetiinje a ne o ociscenju zemlje vatrom, oni tada vise nisu u to verovali, vec ono sto je Bog otkrio o Svetinji i Isusovoj posrednickoj sluzbi.

Na drugom mestu ona kasnije pise o onima koji su odbacili ovu istinu o Svetinji, i da je Isus zatvorio vrata Svetinje za one koji su ovu istinu odbacili, i da je vreme za njihovo spasenje proslo jer su odbacili njega kao spasitelja i posrednika.

Dakle, da vidimo da li si iskren.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kao niti jedna generacija prije, i naši mladi imaju pristup neograničenim informacijama. Oni žive u svijetu u kojem društveni mediji redizajniraju način na koji ljudi komuniciraju. Žive u svijetu ispunjenom bezbrojnim idejama, sustavima vjerovanja i načinima života. I dok taj svijet sigurno ne odgovara na pitanja iz dubine njihovih duša, prečesto zadovoljavajuće odgovore ne uspijevaju naći ni u svojim crkvama. U knjizi "Mi ih možemo zadržati u crkvi", Myrna Tetz i Gary Hopkins posljedice zbog bijega mladih i sivilu adventista najbolje pokazuju kada nam govore da je prosječna dob u lokalnoj crkvi 1965. godine bila 35, a 1995. alarmantnih 65 godina.

Izvor: Adventistički časopis, dolje je link:
HTML:
https://spectrummagazine.org/views/2018/generation-change-why-our-youth-leave

Slape, uzeo si pogresne informacije. Ti koji izdaju Casopis Spektrum, su iste vrste kao sto je Crkva Kardinala Lefevre, koji je izjavio: "Volim bez Pape ici u Raj, nego li sa Papom u pakao."
Dakle oni su kriticari Crkve. To nije uvek negativno, nego je doboro opominjati baracu na revnost i vernost Gospodu.

Nikakvo čudo. Oni koji grade "bolnice" da bi u njima ubijali nerođenu djecu, uskoro će imati prosjek starosti 100 godina. L A Z! L A Z ! L A Z!

Slape, koliko puta treba da napisem istinu da bi je i ti razmmeo i u skladu s njom komentarisao.
Za tvoje obavestenje: Adventisti ne vrse abortuse u svojim bolnicama, i zato te molim da ne ponavljas istu laz nebropjeno puta.

Abortusi se vrse u privatnim klinikama koje nemaju nikakve veze sa Crkvom. Zato molim te prestani sa tim lazima.

I ne samo oni. Dodajmo tu i "prosvećene" "reformirane" koji brakove seksualnih devijanata blagosivljaju, koji feministkinje za pastore postavljaju, koji Gretu Turnberg za mesiju proglašavaju, koji mantraju o prenaseljenosti i klanjaju se "ženskom pravu na izbor", koji podržavaju svetovnu infantilizaciju žena i seksualizuju decu, koji propovedaju genderizam...

Darth, pa ti ne prestajes da lamatas i pljujes po Adventistima, a na izjavu statistike tvoje Crkve, ne znas bas nista da kazes!
Mozes li nam ovo objasniti?

“Postoji odprilike 51 milion odraslih katolika u USA, racunajuci jednu petinu ukupno U S odraslog stanovistva, prema Paw Research Centar 2014 religiskih istrazivanja.
Istrzivanja su pronasla da deo Amerikanaca koji su katolici smanjio se od 24% u 2007 na 21% u 2014."
Pew Research Center’s 2014 Religious Landscape Study.

Sta kazes ti Darth na ovaj izvestaj? Broj katolika u Americi naglo se smanjuje. Da li ti je to poznato ili nije?
I jos nesto, vecina tih koji napustaju katolicizam usvajaju Luterovao Protestansko ucenje, verovatno zbog toga sto su im isti koreni.
Da ste kojom srecom ocuvali Lutera, ovo se verovatno ne bi danas dogadjslo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, uzeo si pogresne informacije.

Opovrgni im podatke.

Slape, koliko puta treba da napisem istinu da bi je i ti razmmeo i u skladu s njom komentarisao.
Za tvoje obavestenje: Adventisti ne vrse abortuse u svojim bolnicama,

Vrše, vrše. I to za "krvave novce".

i zato te molim da ne ponavljas istu laz nebropjeno puta.
Abortusi se vrse u privatnim klinikama koje nemaju nikakve veze sa Crkvom. Zato molim te prestani sa tim lazima.

Samo ti optužuj. Evo činjenica, neka svatko prosudi i provjeri. :)

Činjenice i fikcija u vezi adventista i pobačaja, Nic Samojluk, adventistički aktivist i pisac koji se zalaže za zaštitu nerođene djece

Većina adventista nije svjesna tih neoborivih činjenica, a mnogi od njih reagiraju zijevanjem. Siguran sam da odluka naše crkve da profitira od ubijanja nevine nerođene djece ima tendenciju neutralizirati misiju Crkve Ostatka.

Nekada smo bili poznati kao oni koji su držali svih deset Božjih zapovijedi, dok je ostatak kršćanstva držao samo devet. Redefiniranjem izvornog i istinskog značenja Šeste zapovijedi Dekaloga i pružanjem usluga pobačaja našim pacijentima, postali smo poput ostatka svijeta.

Nekada sam katolicima pokazivao biblijske tekstove, ali to više ne mogu raditi gledajući ih ravno u lice. Ako bih to učinio danas, katolik bi me mogao pitati: "Što je gore, štovati Boga na pogrešan dan u tjednu ili ubijati nevina ljudska bića zbog prljave dobiti?"

Naš brod je pogodio moralni ledeni brijeg i moramo uključiti alarm. Ako nastavimo u ovom duhovnom mrtvilu, naš brod će zasigurno potonuti poput Titanika. Vrijeme je bitno! Hoćete li mi se pridružiti u ovoj svetoj misiji? Ne mogu to učiniti sam. Znam pola tuceta adventista koji dijele moju zabrinutost, ali trebamo stotine tamo gdje je sada samo šačica!

Natrag