Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tko god plati. :) Vi adventisti bi za novac ubili i Boga, a kamoli nerođenu djecu.

Oni čiju "subotu" obožavaju, upravo su to i učinili, 33. godine.

Zašto je onda i nakon 1847. naučavala bogohulnost kako je u listopadu 1844. završilo vrijeme za spasenje grešnika?????

Zato što je u to verovala, ubeđena u Milerovu laž. Ujedno, rani spisi, Ellen Gould Harmon White su za njene sledbenike i te kako cenzurisani, i ovo što oni odbranu bogohulnice i lažnog "proroka" postavljaju nisu originali, nego materijal za ispiranje mozga, redigovani tekstovi.

Sve ovo što si nabrojao ne govori ništa o meni, nego isključivo o tebi. OK, ovo je još i "milost Božja", nazivao si ti mene i životinjom. :) Ja ti opraštam.

Nazivaju nas oni i gorim od životinja. Time brane blasfemiju u koju su poverovali i koju nameću kao "evanđelje".

PS. Ja im praštam, ali za Njega, Boga, baš nisam siguran...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve ovo što si nabrojao ne govori ništa o meni, nego isključivo o tebi. OK, ovo je još i "milost Božja", nazivao si ti mene i životinjom. :) Ja ti opraštam.

Nisam te NAZVAO zivotinjom, vec onim sto sam i napisao.

A namerno sam ovde izraz "NAZVAO" napisao velikim slovima, da pokazem da te nisam ja tako nazvao, vec ti to sve vreme pokazujes pa je to samo zapazanje onoga sto se vidi na tebi i u tebi.

Ako je nesto crno ja ne mogu reci da je belo.

Zašto je onda i nakon 1847. naučavala bogohulnost kako je u listopadu 1844. završilo vrijeme za spasenje grešnika?????

Nisu ona i oni okupljeni oko Milera verovali nakon 1847 u ono sto je Miler propovedao
, jer je Bog 1847 objavio istinu o Svetinji.

Ona je kasnije pisala da je Bog odbacio one koji su odbacili ovu istinu.

U subotu 24 marta 1849 godine je imala drugu viziju o Isusovom zavrsetku posrednistva u prvom odeljku ili takozvanoj Svetinji, i pocetku njegovog posrednistva u drugom odeljku ili takozvanoj Svetinji nad Svetinjama, po biblijskoj tipologiji po kojoj se u zemaljskoj Svetinji vrsila sluzba u prvom odeljku ili Svetinji, a potom na dan ociscenja Prvosvestenik je ulazio u drugi odeljak ili Svetinju nad Svetinjama da tamo vrsi obred ociscenja Svetinje.
I ellen White pise da je za one koji su odbacili ovu istinu vreme za njihovo izbavljenje proslo, jer su odbacili Isusovu posrednicku sluzbu bez koje covek ne moze biti spasen.

Ovo se moze procitati u knjizi rani spisi od 44 do 47 strane.

Problem je u tome sto ti spajas ova dva dogadjaja, ono sto je ona verovala pre i kasnije.

Dakle, PRE 1847 su ona i okupljeni oko Milera verovali u ono sto je Miler propovedao o prestanku Milosti i Hristovom dolasku.
Ali kada je Bog 1847 objavio puninu istine o Svetinji, ona i ostali to vise nisu verovali.

Za one koji su odbacili ovu svetlost istine o Svetinji ona pise da ih je Bog odbacio jer su oni odbacili njegovu posrednicku sluzbu bez koje ne mogu biti spaseni.

Znaci, radi se o verovanju pre 1847, i ono sto ona pise nakon 1847 kada je Bog objavio istinu o Svetinji i posrednickoj Isusovoj sluzbi, i odbacivanju te istine od pojedinih, sto je dovelo do toga da oni budu odbaceni od Boga i da vreme spasenja za njih prodje.

Tko god plati. :) Vi adventisti bi za novac ubili i Boga, a kamoli nerođenu djecu.

A taj koji placa, jer ga neko na to nagovara ili ne?

Molim odgovor.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam te NAZVAO zivotinjom, vec onim sto sam i napisao.

A namerno sam ovde izraz "NAZVAO" napisao velikim slovima, da pokazem da te nisam ja tako nazvao, vec ti to sve vreme pokazujes pa je to samo zapazanje onoga sto se vidi na tebi i u tebi.

Ako je nesto crno ja ne mogu reci da je belo.

Dakle, i sada me nazivaš životinjom. Ja ti opet opraštam. :)

Dakle, PRE 1847 su ona i okupljeni oko Milera verovali u ono sto je Miler propovedao o prestanku Milosti i Hristovom dolasku.
Ali kada je Bog 1847 objavio puninu istine o Svetinji, ona i ostali to vise nisu verovali.

Netočno! Bogohulnost, kako je u jesen 1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike (pokvareni svijet) Ellen White je vjerovala i naučavala i nakon 1847. Evo dokaza:

„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veliš, nakon 1847. nije više vjerovala i naučavala onu bogohulnost!?!? A vidi što Jelenče piše 1849. i 1851. godine. Bogohuli još uvijek. Evo, sada smo konačno sve razjasnili. Objelodanili smo Jelenine bogohulnosti. Hvala i tebi Laodikeja na doprinosu u raskrinkavanju bogohulnice.

A taj koji placa, jer ga neko na to nagovara ili ne?

Molim odgovor.

Pređi s ovim pitanjima na odgovarajuću temu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Netočno! Bogohulnost, kako je u jesen 1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike (pokvareni svijet) Ellen White je vjerovala i naučavala i nakon 1847. Evo dokaza:

„Neki su se činili istinski obraćeni, kako bi zaveli Božji narod, ali kad bi se mogla vidjeti njihova srca pokazala bi se crna kao i uvijek. Moj anđeo pratitelj pozvao me je da pogledam muke duše griješnika, kako je to bilo. Pogledala sam, ali nisam to mogla vidjeti, jer je vrijeme za njihovo spasenje bilo prošlo." (Ellen White, Present Truth Kolovoz 1849.)

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Kad je on molio za svoje neprijatelje postojala je nada za njih, i oni su mogli biti opravdani i spašeni njegovim molitvama, i u vrijeme nakon što je bio posrednik u vanjskom boravištu za cijeli svijet. Ali sada, njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veliš, nakon 1847. nije više vjerovala i naučavala onu bogohulnost!?!? A vidi što Jelenče piše 1849. i 1851. godine. Bogohuli još uvijek. Evo, sada smo konačno sve razjasnili. Objelodanili smo Jelenine bogohulnosti. Hvala i tebi Laodikeja na doprinosu u raskrinkavanju bogohulnice.

Ovo je kritika na spram 100.000 stranica koje je napisala EGV.

Mi smo se smijali u Gimnaziji kada je jedna za pismenu vježbu napisala 2-3 rečenice.

Došao njen otac da napadne prof. kako joj je dao 1, a onda ga je on ponizio pred svima tako jer je pokazao njen rad.

Slapova kritika nije ni za 1 nego za 0.

I apostoli nisu apostoli jer su vjerovali da Isus neće ni ustati i da će biti car umjesto Iroda-

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I još apostoli vjerovali da će Isus doći za vrijeme njihovog života.

E pa stvarno. :D :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zašto pišeš ijekavski?

Pa zar đetići ne govore jekavicu? Tako i on, :D

Ali nisu bogohulili kao "proročica" Jelena.

Ko? Ah, da, "duh proroštva". Pa ona i nije čekala Isusa, nego ko zna koga, možda onog što ga je zvala Isusovim bratom. Isti po ovim bogohulnicima, i onoj budalaštini, plodu bolesnog uma "Istražnom postupku" nosi grehe. Tako da, ona nije bogohulila samo oko verovanja da je vreme spasenja prošlo, nego je ona sama i njeni sledbenici, školski primer bogohuljenja.

Mi smo se smijali u Gimnaziji kada je jedna za pismenu vježbu napisala 2-3 rečenice.

Došao njen otac da napadne prof. kako joj je dao 1, a onda ga je on ponizio pred svima tako jer je pokazao njen rad.

Slapova kritika nije ni za 1 nego za 0.

I apostoli nisu apostoli jer su vjerovali da Isus neće ni ustati i da će biti car umjesto Iroda-

Jeli to ona Beogradska gimnazija Bogdanovićeva? Nakon koje isti nije ni prišao akademskim institucijama? Sve mi se čini da jeste.

Nemaš autoritet da bilo čiju kritiku ocenjuješ.

Uzgred, Ellen Gould Harmon White nije napisala te stranice, nego je sve pokrala. A Slap, nije kritikovao Asimova ili Tolkina, nego plagijatorku, blefera i bogohulnicu.

Sedi jedan.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jeli to ona Beogradska gimnazija Bogdanovićeva? Nakon koje isti nije ni prišao akademskim institucijama? Sve mi se čini da jeste.

Ala ti je jak arg.

Uzgred, Ellen Gould Harmon White nije napisala te stranice, nego je sve pokrala.

Sa ovim si priznao da je to nauka od Boga. Prvo ste krenuli sa kritikom u rangu pismene vježbe u Gimnaziji koja ima 2-3 rečenice.

A sada svih ostalih 99.000 stranica je prepisala. Čim nešto ne možeš da osporiš onda je prepisala.

E kako to vi niste uspjeli da uradite. pa da pokažete kako imate istinu. Znači ipak neko ima istinu.

E bruke. :beee: :D :)

Odmah sam ovo tvoje proslijedio u PP.

Natrag