Da raščistimo ovo ako je ikako moguće.
Pod jedan, ne iznosim nikakva svoja lična viđenja, nego ono što o sekti čekalaca saturnovog dana iznose protestanti, na osnovu adventističkog - čekalačkog učenja kroz čitav period postojanja sekte Ellen Gould White i koje su isti, tj adventisti držali kao svoju veru i dalje ga drže.
Darth, ti cim otvoris usta vredjas druge. Zbog cega? Kakva je to sekta koja cveka saturnov dan?
Jesi li ti odrastao u kafani gde si slusao samo pijanice kako pricajvi bilo sta?
Evo sta si rekao:
3. "Ovi što subotu caste, ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom."
Adventisti I EGW, str.130.
Odgovor: Adventisti ovako veruju:
Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos.
“Hristos je bio Bog u pravom smislu te reci. Bio je jedno sa Ocem od vecnosti, Bog iznad svega, zauvek blagosloven.” (R&H April 5,1906. p,8.)
Darth, ako si posten, kazi sada pred svima, da li je istina to sto si rekao:
"Ovi što subotu caste, ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom.
Adventisti I EGW, str.130.
Vidis Darth da si pun pakosti i nepostenja namerno izneo cistu laz protiv adventista.
Evo dokazao sam, ne jednom nego mnogo puta, kako adventisti veruju. Prema tome jesi lazov.
6. Ma ne stide se, ali Slape, nije to adventisticki mesija, Oni cekaju Isu i Mahdija...
Vjera I djela, str. 45
Da vidimo koga Adventisti cekaju a koga Darth ?
Drugi Hristov dolazak
Drugi Hristov dolazak predstavlja blaženu nadu Crkve, veličanstveni vrhunac Jevanđelja. Spasiteljev dolazak biće doslovan, ličan i vidljiv na celom svetu.
“Gle, ide Gospod s hiljadama svetih andjela svojih da ucini sud svima, i da pokara sve bezboznike za sva njihova bezbozna dela i sve ruzne reci.” (Judina poslanica 14.15)
“Cekajucii blazenu nadu i javljanje slave velikoga Boga i spasa nasega Isusa Hrista.” (Titu 2,13)
Darth, ajde nadji gde pise da Advcentisti ne veruju u Hristov dolazak? NIGDE!
Gde pise da cekaju ISU i MAGDIJU? NIGDE!
Prema tome Isu i Magdiju samo ceka DartgSon, a ne advenbtisti.
Zao mi je Darth, ali sam si sebe objavio lazovom koji mrzi ljude i pljuje po njima izmisljajuci neistine!
Sva sreca sto u toj Katolickoj crkvi ima dobrih, vernih i postenih vernika, ali na veliku nesrecu ti im ne priadas.
Niko ne nanosi vecu sramiotu vasoj Crkvi od vas svestenika. Zalosno!
Poslednja izmena: