Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa on je to sam rekao u svojoj knjizi! I da je ucestvovao u pitanju resavanja rata u bivsoj Jugoslaviji odnosno da je "posredovao" da bas u Hercegovini za vreme rata, kao i to da su "Srbi Bozji narod" i da su cuvali istinu od kvarenja do dolaska adventizma.. Knjiga mu je bukvalno "politicka disertacija"!

Mire, daj navedi konkretnu izjavu za koju tvrdis da postoji.
John Bogdanovic je bio jako dobar covek i nije imao nikakve veze sa bilo kojom politikom.
Bila mi je cast da samj imao tako dobrog prijatelja i pastora.
Jako dobro je poznavao Americke zakone, jer u sluzbi odbrane verske slobode proveo je vise od 20 godina.

Cekam od tebe da vidim te njegove izjave.

Unapred hvala.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zašto bi smo lagali, zašto bi smo se uopšte bavili njima je pravo pitanje.

Mi se bavimo njima jer smo njihovom teologijom "napadnuti" to je pravi odgovor. Ne zato sto "nasa crkva zapoveda da mi vernici napadamo adventiste". Nasa crkva se adventistima uopste ne bavi niti ju oni interesuju!

Kad sam na pravoslavnom forumu trazio da mi pomognu zbog mog ogranicenog vremena da pisem, nisu hteli jer nece da se bave njima, oni se fokusiraju na veru i Hriscanski zivot. Dosao je samo Toma dakle, a on covek nece reagovati kao ja, on ce isticati lepote Hriscanske vere. Nece se baviti se zutom stampom i odvratnostima kojima smo svi mi prinudjeni da se bavimo. Niti je ijedan pravoslavac opterecen adventistima. Samo mi koji smo licno prosli kroz adventizam, znamo da je nasa duznost upozoriti druge na prevaru. I ako samo jednu dusu spasim otkrivajuci njihove prevare, to je dovoljno.

Tako i Adrijan koji je prosao isto, tako i ja..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, sta ti to sve isprica? Da li ti znas ko je bio Jovan Velimir Biogdanovic Senior?
Covece, poznavao sam ga vrlo dobro. On je bio pastor, godinama je bio sekretar za versku slobodu u zapadnoj uniji USA.

Točno. Sve ovo što si napisao je točno. A ako si s njim bio toliko dobar da si ga ugošćavao, kako to da ne znaš kako je opravdavao ubijanje nerođene djece u adventiskičkim bolnicama?

I da, mire je u pravu. To je taj isti John Stevens Sr. (Velimir Bigdanović) kojeg si ti ugošćavao, koji je opravdavao ubijanje nerođene djece i koji je napisao i knjigu
"Čudesna proročanstva nade".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, daj navedi konkretnu izjavu za koju tvrdis da postoji.
John Bogdanovic je bio jako dobbasr covek i nije imao nikakve veze sa bilo kojom politikom.
Bila mi je cast da samj imao tako dobrog prijatelja i pastora.
Jako dobro je poznavao Americke zakona, jer u sluzbi obrane verske slobode proveo je vise od 20 godina.

Cekam od tebe da vidim te njegove izjave.

Unapred hvala.

Necu da navodim, imas njegovu knjigu pa citaj, rekao sam koja je. Niti bi vredelo. Ti imas potrebu za "opravdavanjem"!

Ja sam lepo rekao da se covek u svojoj knjizi i inace u zivotu bavio "politikom", da je posredovao i iskoristio svoj uticaj i poznanstva u USA da razresi neka pitanja u Hercegovini za vreme rata i da je o tome i pisao, a ti sam nadji koja su to pitanja i sta je on radio.

Ja ne tvrdim da je on ikome ucinio neko zlo, vec da se bavio politikom!

Dakle, Srbe je branio, u svojoj knjizi cak govori protiv bombradovanja srbije, da su srbi "Bozji narod" itd..

Knjiga je vecinom politicka..

I dok vi nama zamerate bavljenje politikom ili stavljanje na "jednu stranu u ratu", vas Pastor se sam stavlja na srpsku stranu i pise u svojoj knjizi o politici!

To je bila poenta mog posta, vi ste sto se tice toga licemerni. Vi mozete da se bavite politikom i vas Pastor moze da govori o njoj, a mi ne smemo!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mi se bavimo njima jer smo njihovom teologijom "napadnuti" to je pravi odgovor. Ne zato sto "nasa crkva zapoveda da mi vernici napadamo adventiste". Nasa crkva se adventistima uopste ne bavi niti ju oni interesuju!

Kad sam na pravoslavnom forumu trazio da mi pomognu zbog mog ogranicenog vremena da pisem, nisu hteli jer nece da se bave njima, oni se fokusiraju na veru i Hriscanski zivot. Dosao je samo Toma dakle, a on covek nece reagovati kao ja, on ce isticati lepote Hriscanske vere. Nece se baviti se zutom stampom i odvratnostima kojima smo svi mi prinudjeni da se bavimo. Niti je ijedan pravoslavac opterecen adventistima. Samo mi koji smo licno prosli kroz adventizam, znamo da je nasa duznost upozoriti druge na prevaru. I ako samo jednu dusu spasim otkrivajuci njihove prevare, to je dovoljno.

Mire, pa neprimecuje se na tebi da si bio adventista?

Taj Toma koga si spomenuo je mnogo mudriji od vas, on iznosi ono sto smatra za istinu, a tudjim problemima se ne bavi.
Vema pametan i mudar covek.
To upravo ocvekujem mesecima od tebe i tvoje brace.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vi samo vicete "lazes lazes.." a dokaza nigde, samo optuzbe na nas racun ili na nase postenje! A vase je ovde dovedeno u pitanje na osnovu vasih postupaka, ja da sam i sada na vasoj strani ogradio bi se od vas licno.
Da, Mire, viču li viču. Ali postoji nešto mnogo važnije u svemu ovome. Prvo besomučnim vikanjem da drugi lažu oni ne opovrgavaju tvrdnje drugih, nego pre svega sebe ubeđuju da drugi lažu. Drugo ne radi se ovde o ličnom poštenju, nego o čitavoj "veri", zajednici. Jer, ne iznosimo mi tvrdnje o lošem ovom ili onom čoveku/ženi, nego o samim osnovama njihove vere. Ne iznosimo mi dokaze da je recimo neko ovakav ili onakav (oni to tvrde za svakog od nas pojedinačno) nego da je ono u šta veruju pogrešno i da nemaju argumente da pod jedan za sebe tvrde da su Hrišćani, pod dva da napadaju Božiju Crkvu i nazivaju je pogrdnim imenima.

Ehh,brate. Dovoljno si rekao. Ni Crkvi zapada ne pada na pamet da se njima bavi. I ja sam kao i ti molio za pomoć, obraćao sam se i svom ličnom prijatelju inače doktoru Biblistike, da mi pomogne u raspravi sa ovima, na šta sam dobio odgovor u vidu pitanja: "Šta želiš da postigneš? Da se vrate na pravi put? Ako se radi o zavedenima, koji su iz neznanja optišli kod njih, onda i možeš uz Božiju pomoć da ih spaseš. Ali, ako se radi o samovoljnim, arogantnim osobama, koje su svojom voljom odbacile Boga i Crkvu i koje su lovci na duše (baš tim rečima ih je nazvao) ništa postići nećeš." Jedino ti želim blagoslova da sprečiš druge da u neznanju dušu izgube verujući njima."

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Necu da navodim, imas njegovu knjigu pa citaj, rekao sam koja je. Niti bi vredelo. Ti imas potrebu za "opravdavanjem"!

Ja sam lepo rekao da se covek u svojoj knjizi i inace u zivotu bavio "politikom", da je posredovao i iskoristio svoj uticaj i poznanstva u USA da razresi neka pitanja u Hercegovini za vreme rata i da je o tome i pisao, a ti sam nadji koja su to pitanja i sta je on radio.

Mire, nisam nikad ni video tu njegovu knjigu o kojoj govoris.
Budi ljubazan pa navedi doslovno njegovu izjavu na osnovu koje si zakljucio da je politicar.
Ja znam cime se on bavio. Politikom nasigurno nije!
A ako ti mislis da jeste, daj tu njegovu izjavu!

Jos jednom unapred hvala

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa vikanje je pozitivno u BIbliji. A da zaboravih vi čitate Bibliju da nađete učenja svoje crkve, a ne da nađete istinu.

Istina je Bog. A Njega "genije" nije moguće zatvoriti u mrtvim slovima na papiru. Ujedno, ko nam govori o Bibliji? "Zakonoklanjaoci" i Biblolatri kojima zapovest o danu Saturna ima led osvetljenje, a onu NE UBIJ tumače kako im se navije i bogu "služe" prinoseći decu na žrtvu Molohu, za novac i "ženska prava".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, pa neprimecuje se na tebi da si bio adventista?
Ti misli sta hoces. Video sam ja sta si ti pitao Laodikeju. Bio sam ja godinama u vasoj crkvi i svirao sam u crkvi itd.. Poznajem adventizam od malih nogu, pre Laodikeje sam bio, a da ne pricam sad moju biografiju koju sam milionima puta pricao. I sto je to bitno?

Taj Toma koga si spomenuo je mnogo mudriji od vas, on iznosi ono sto smatra za istinu, a tudjim problemima se ne bavi.
Vema pametan i mudar covek.
To upravo ocvekujem mesecima od tebe i tvoje brace.

Ni vi niste "pametni"sto se toga tice!
Da vi govorite samo o veri i Hriscanskom zivotu niko se vama ne bi ni bavio. Nego vi napadate. Sta hoces reci da je moja odbrana od tih napada losa?

Svi znamo da je cilj da mi budemo kao Toma da se ne bi razotkrile vase lazi.

Toma i jeste dobar i pametan, ali njegov nacin je drugaciji. On vam sa jedne strane pokazuje kakav je pravoslavni Hriscanin i kako zivimo, a mi dokazujemo da vasa teologija nije istinita.. Zato ste se vi i uznemirili i smeta vam to. Vi bi da "napadate" da nas pravite "paganima" a mi da "trpimo". Onda bi bili srecni.

I jedan i drugi nacin vas razotkriva.. Hvala Tomi sto je sa nama, a ja necu raditi kao on.

na šta sam dobio odgovor u vidu pitanja: "Šta želiš da postigneš? Da se vrate na pravi put? Ako se radi o zavedenima, koji su iz neznanja optišli kod njih, onda i možeš uz Božiju pomoć da ih spaseš. Ali, ako se radi o samovoljnim, arogantnim osobama, koje su svojom voljom odbacile Boga i Crkvu i koje su lovci na duše (baš tim rečima ih je nazvao) ništa postići nećeš."
Isto su i meni rekli brate identicnim recima. Ali mi pisemo jer ne zelimo da drugi budu zavedeni ovim njihovim pricama.

Mire, nisam nikad ni video tu njegovu knjigu o kojoj govoris.
Budi ljubazan pa navedi doslovno njegovu izjavu na osnovu koje si zakljucio da je politicar.
Necu, nadji sam knjigu pa procitaj, nije mi pri ruci, i da se trudim da ti vadim citate, svejedno te nece uveriti nista jer nisi citao. Covek se bavio politikom i to dosta u svojoj knjizi..

I poenta onoga sto sam rekao stoji, da se vi "mozete baviti politikom, a za nas tvrdite kako ne smemo"!

I Slap ti je citirao o abortusu pa ne komentarises tako bii mene izignorisao da ti citiram!

Poslednja izmena:
Natrag