Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Budi ljubazan pa navedi doslovno njegovu izjavu na osnovu koje si zakljucio da je politicar.

Marko, prozirna ti je taktika. :) Ti bi sada priču prebacio na temu "je li Velimir Bogdanović - John Stevens Sr. bio političar", kako bi se zašutilo o njegovu opravdavanju ubijanja nerođene djece u adventisičkim bolnicama. Neće ići. Ljudima treba pokazati činjenice, pokazati im da u svojim ustanovama, koje nazivate "bolnicama", ubijate nerođenu djecu, pa ako vam se i uz to netko želi priključiti neka mu bude po vlastitom izboru.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Marko, prozirna ti je taktika. :) Ti bi sada priču prebacio na temu "je li Velimir Bogdanović - John Stevens Sr. bio političar", kako bi se zašutilo o njegovu opravdavanju ubijanja nerođene djece u adventisičkim bolnicama. Neće ići. Ljudima treba pokazati činjenice, pokazati im da u svojim ustanovama, koje nazivate "bolnicama", ubijate nerođenu djecu, pa ako vam se i uz to netko želi priključiti neka mu bude po vlastitom izboru.

Upravo tako Slape, zeli skrenuti pricu sa abrotusa! To ubijanje dece je morbidno! Nego sam ja pomenuo ovo uzgred jer su nas napadali da se nasi svestenici bave politikom a kao njihovi su neutralni, vidimo da lazu jer im se Pastor bavi politikom. I nije on jedini, adventisti sede u vladama nekih zemalja! Dok se u USA kandiduju i za predsednike!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire je izjavio:
Mnogo se vi nesto pravite ludi. Zar ti mislis da smo mi ovde dosli namerno da lazemo? Ajde kazi zasto bi to radili? Zasto bi bilo Slap, bilo ja bilo Shone lagali???
Vi samo vicete "lazes lazes.." a dokaza nigde, samo optuzbe na nas racun ili na nase postenje!

Darth je izjavio:
Zašto bi smo lagali, zašto bi smo se uopšte bavili njima je pravo pitanje.

Posto ta nasa braca tvrde da oni ne lazu, ajde zajedno da proverimo ko je u pravu:

NOVO JEVANDJELJE PO SVETOM DARTHSHONU

1. "Da ne govorim o tome da niste Hrišcani." Adventisdti I EGW str.131.
Vidite , Darth kao sudija je presusio da Adventisti nisu hriscani.

2. "a ja ti kažem da sve što vi tvrdite nije od Boga, nego od sotone.
Religijske vesti str 39.
A kako Darth zan sta je od Boga, a sta od sotone????

3. Ovi što subotu caste, ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom.
Adventisti I EGW, str.130.

Brabvo Darth! Da li si ovim rekao ISTINU ili ono drugo?

Adventisti ovako veruju:
Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno pasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.

“Od svih vekova Hristos je bio ujedinjen sa Ocem, i onda kad je uzeo gresnu prirodu, jos uvek je bio jedno sa Bogom.” (The Signes of the Times, August. 2. 1905, p, 10.)

“Hristos je bio Bog u pravom smislu te reci. Bio je jedno sa Ocem od vecnosti, Bog iznad svega, zauvek blagosloven.” (R&H April 5,1906. p,8.)

Darth, ako si posten, kazi sada pred svima, da li je istina ovo sto si rekao:
"Ovi što subotu caste,
ne mogu da prihvate da je Bog postao covekom.

Adventisti I EGW, str.130.

NEKA NAM SADA MIRE I DARTH KAZU KO JE TAJ KOJI GOVORI ISTINU A KO LAZ?

DA SE SLUCAJNO NE BI ZABORAVILE "MUDROSTI" DATH NASTAVLJA:

4. sve što vi tvrdite nije od Boga, nego od sotone.
Religijske vesti str. 59.
Neka sada Mire i Darth objasne ko je taj koji iznosi neistine i pljuje po drugima?

5. Duha Svetoga predstavljaju kao lažova.
Jehovini svedoci str.

Adventisti ovako predstavljaju Svetog Duha:

Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu.

“Vecni nebeski “Dostojanstvenici”, Bog, Hristos i Sveti Duh.” (Manuscript 145, 1901)

“Potrebno je da shvatimo da je Sveti Duh, koji je licnost kao i Bog sto je licnost. hoda po ovome tlu.” (Manuskript 66, 1899)

“Knez sile zla moze da bude obuzdan jedino Bozjom silom, KOJA JE U TRE]EM LICU BOZANSTVA, SVETOME DUHU. (Special Testimonis, Seria A, No. 10, p, 32, 1897)

“Postoji jedan Bog; Otac Sin i Sveti Duh, zajednica Tri lica iste vecnosti. (Adventisticki hriscani veruju, str 27.)

Darth i Mire, ko je onda rekao istinu a ko li ...?

6. Ma ne stide se, ali Slape, nije to adventisticki mesija, Oni cekaju Isu i Mahdija...
Vjera I djela, str. 45

Da vidimo koga Adventisti cekaju a koga Darth i Mire?

Drugi Hristov dolazak
Drugi Hristov dolazak predstavlja blaženu nadu Crkve, veličanstveni vrhunac Jevanđelja. Spasiteljev dolazak biće doslovan, ličan i vidljiv na celom svetu. Kada se bude vratio, mrtvi pravednici vaskrsnuće i zajedno sa živim pravednicima biće proslavljeni i uzeti na Nebo, a nepravedni će umreti. Gotovo potpuno ispunjenje većine proročanstava, zajedno sa sadašnjim stanjem u svetu, ukazuje da je Hristov dolazak blizu. Vreme tog događaja nije otkriveno, pa je zato potrebno da u svako doba budemo spremni.

"Otkako je covek pao u greh i izgubio svoj prvobitni dom mira i srece, zivi u nadi u ponovni Hristov dolazak i oslobodjenje od greha i smrti. Enoh, sedmi Adamov potomak je izjavio: “Gle, ide Gospod s hiljadama svetih andjela svojih da ucini sud svima, i da pokara sve bezboznike za sva njihova bezbozna dela i sve ruzne reci. (Judina poslanica 14.15)
Psalmista je izjavio: “Ide Bog nas, i ne muci, pred njim je oganj koji prozdire, oko Njega je bura velika.” (Psalam 50,3)

Apostol Pavle sa velikom sigurnoscu Drugi Hristov dolazak naziva blazenom nadom:Cekajucii blazenu nadu i javljanje slave velikoga Boga i spasa nasega Isusa Hrista.” (Titu 2,13) “Cekamo po obecanju Njegovu novo nebo i novu Zemlju”, izjavio je apostol Petar, “gde pravda zivi. Zato ljubazni, cekajuci ovo starajte se da vas On na|e ciste i prave u miru.(2. Petrova 3,13.14)

TAKO ADVEBNTISTICKI HRISCANI VERUJU U HRISTOV PONOVNI DOLAZAK.
A Darth ako je posten krscaninin neka sada pred svima prizna da je pogresno
predstavio Adventiste, a ako ne prizna da je pogresio, neka slobodnop ceka "Isu i Mahdija..."

Svi cekamo na Darthov izbor.

6. Njihova vizija Boga je daleko kako od Hrišcanske, tako i od one koju bi rado da prisvoje, od Hebrejske. Bliža je islamskoj, ili tacnije sotoninoj predstavi Boga. Raskoj I jedna... str.21

Ovo je bezumlje 21, veka.
Mire, ako to nije laz, objasni sta je?????

7. nego da ih prepustim njihovom "bogu" sotoni koji ih jedva ceka,
Sveto trojstvo str. 261

Mire, zar to nije uvreda i laz?????

8. Adventizam i trojstvo? Ne, oni ne veruju u Trojstvo .
Sveto Trojstvo str. 262.
Pa aje da vidimo da li veruju ili ne?

Božanstvo
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste večnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajuć, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je večno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.
Bog Otac
Bog večni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošću. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca.
Bog Sin
Bog večni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu večnost živi Bog postao je i čovek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.
Bog Sveti Duh
Bog večni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubeđuje ljudska bića. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu

CITAOCI FORUMA, DA LI STE USPELI DA NAJZAD SHVATITE KO JE TAJ KOJI OVDE MUTI NA FORUMU I O DRUGIM VERNICIMA IZNOSI NEISATINE?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Darth i Mire, ko je onda rekao istinu a ko li ...?

Darth rece istinu!

Ovo je bezumlje 21, veka.
Mire, ako to nije laz, objasni sta je?????

To pitaj Tripa koji je poricao Trojstvo a koji se ovde predstavlja kao vodja adventizma! Zatim se obrati Kainosu koji ga je to naucio i onda pionirima adventizma da potvrdis. Na kraju se obrati Laodikeji koji je izjavio da "vera u Trojstvo nije vazna za spasenje"!

Mire, zar to nije uvreda i laz??

Nije uvreda a pogotovo nije laz, ako uzmemo u obzir kako ste vi nas sve nazivali i koje ste gluposti o Hriscanskoj veri pisali! Govorili ste kako vera u Trojstvo nije vazna za spasenje, time ste se odrekli i Oca i Sina i priblizili se muslimanima!

Prestani nas pokusavati diskreditovati, prosto ne ide ti..

P.S. zasto si skrenuo pricu sa abortusa?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, ako si ti bio Adventista, trebalo bi da znas sta adventisti uce i veruju.
Nisi mi rekoa da li si prvo bio Adventista pa si posle toga otisao na drugu stranu, znas gde, ili je obratno?
Ako hoces mozes mi odgovoriti ako neces opet dobro.

Ja sam vise puta izneo ono sto Adventisticka crkva veruje i uci. To je merodavno, a ne bilo sta drugo.

Ako je za tebe istina ono sto je Darth nekoliko puta ponovio, da je ucenje Adventisticke crkve sotronsko ucenje, onda ja nema sta sa tobom da diskutujem.

Za one koji bi zeleli da znaju kako Adventisti uce, prilozio sam zvanicene izjave Crkve, a vi sada sami sebi odgovorite da li Darth iznosi istinu ili suprotno?
Isto tako sami odlucite da li Mire brani istinu ili ono drugo?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da raščistimo ovo ako je ikako moguće.

Pod jedan, ne iznosim nikakva svoja lična viđenja, nego ono što o sekti čekalaca saturnovog dana iznose protestanti, na osnovu adventističkog - čekalačkog učenja kroz čitav period postojanja sekte Ellen Gould White i koje su isti, tj adventisti držali kao svoju veru i dalje ga drže.

Pod dva, zaključci svih koji su upoređivali ta verovanja ne sa verovanjima svojih zajednica, nego sa Biblijom nedvosmilsneo su dokazali da je u najmanje 15 stvari vera adventista dies saturnis, u kontradikciji sa Biblijom.

Treće, mnoštvo autora čija stručnost nije upitna (za razliku od adventistčikih akolita, egzegeta i apologeta u pokušaju) iznosilo je nepobitne dokaze o dvosmislenom odnosu Mileritskog potomka prema Trojstvu, ključnoj tački Hrišćanstva.

Za sve ovo sam ja postavljao video klipove, tekstove, linkove. Gospoda koja ovde vrše prozelitizam u korist adventizma nisu našla za shodno ni da pogledaju iste, navodno nemaju mogućnost da gledaju video, tekstove koji su na engleskom su takođe zaobilazili jer navodno ne znaju engleski,i tako dalje. Dok se istovremeno usuđuju, po običaju kojeg je njihova sekta, da sekta, jer crkva to nije, puna, svakog ko iznosi dokaze o tome da jedno govore, drugo rade a treće misle, nazivaju ludakom koji se pravi bogom, lažovom, sotonom, i onako "naivno" iznose ponavljanje zvaničnog tumačenja 28 fundamental beliefs.

Ponoviću, ne odlučujem ja ko je Hrišćanin a ko ne. Ujedno, vi adventisti nemate nikakva prava da se nađete uvređenim, jer dokazi, nepobitni dokazi negiraju vaše "Hrišćanstvo" , da ne govorim o tome da vi ostalima negirate Hrišćanstvo tvrdeći da je samo tumačenje Ellen Gould White Istina dok su ostali kurvinski otpad.

Nije uvreda a pogotovo nije laz, ako uzmemo u obzir kako ste vi nas sve nazivali i koje ste gluposti o Hriscanskoj veri pisali! Govorili ste kako vera u Trojstvo nije vazna za spasenje, time ste se odrekli i Oca i Sina i priblizili se muslimanima!

Prestani nas pokusavati diskreditovati, prosto ne ide ti..

Mire, diskreditacija je omiljeno oružje adventista i braće im po Mileru Raselovaca. I za to koriste dve stvari, Bibliju i opšte nepoznavanje iste kod svojih žrtava. Tako da nemoj se čudti tome. Ali, sve što postižu je da oni budu diskreditovani. Ne zato što slap, ti ili ja, ili bilo ko tako hoće, nego zato što prosto ono na šta se pozivaju ih diskredituje. Zato su i napravili Clear Word "prevod" biblije, u kome su menjali tekst korigujući ga u skladu sa njihovim tvrdnjama. Ovi ovdašnji još nisu dobili prevod tog prevoda, pa se koriste Daničić Karadžić prevodom i to zato što je termin hram, pa i sinagoga preveden kao "crkva" što je u skladu sa njihovom doktrinom i tumačenjem reči crkva.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, ako si ti bio Adventista, trebalo bi da znas sta adventisti uce i veruju.
Nisi mi rekoa da li si prvo bio Adventista pa si posle toga otisao na drugu stranu, znas gde, ili je obratno?
Ako hoces mozes mi odgovoriti ako neces opet dobro.

Ti bi voleo da sam ja bio krsten pa da tvrdis da sam "otpadnik". Ne nisam, ali sam redovno odlazio u vasu crkvu od malih nogu i znam apsolutno sve sta ucite. Posle toga sam shvatio da su to sve lazi.

Ja sam vise puta izneo ono sto Adventisticka crkva veruje i uci. To je merodavno, a ne bilo sta drugo.

Ne, vec je merodavno je ono sto se ovde iznosi od strane vasih vernika. A ako ti imas problem sa onim sto tvoji vernici uce (a uce antitrinitizam) onda njih napadni a ne nas! Tek tada ces imati pravo da kazes kako mi lazemo ili kako to nije vasa nauka!

Dotle, ovo je nauka koju vi vecinom propovedate na forumu ili gledate blagonaklono na one ljude koji izmedju vas to propovedaju!

Drugo, to i jeste bila vasa nauka pre 1900-ih, ili nesto pre toga pa ste promenili ucenje da vas ne bi zvali "kultom". Vi ste dakle ucili antitrinitizam i to smo vec apsolvirali ovde. A to potvrdjuje i Tripo i Kainos. Ako ti smatras da to niste ucilii da to nije istina, idi pa se obrati njima i od njih trazi objasnjenje zasto blate tvoju crkvu!

Kad budes ovo ucinio, odnosno odrekao se onih koji tako uce, onda se javi.

P.S. ne uce oni samo "antitrinitizam" uce i piramidologiju i numerologiju pa cutis, ne nazivas ih "paganima" ali zato su ti puna usta kad trebas osuditi nasu crkvu!

Ako je za tebe istina ono sto je Darth nekoliko puta ponovio, da je ucenje Adventisticke crkve sotronsko ucenje, onda ja nema sta sa tobom da diskutujem.

Zar nije tebi nauka moje crkve "sotonsko ucenje" , zar nismo i mi "pagani" i "idolopoklonici"za tebe??? Tako nas i nazivate! Zasto bi onda za mene ucenje tvoje crkve bilo "istinito"? Pogotovo ako uzmemo u obzir koje sve gluposti ovde pisete i kako se arogantno ponasate?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
CITAOCI FORUMA, DA LI STE USPELI DA NAJZAD SHVATITE KO JE TAJ KOJI OVDE MUTI NA FORUMU I O DRUGIM VERNICIMA IZNOSI NEISATINE?

Čitaoci foruma, jeste li uspjeli shvatiti zašto su Adventisti sedmog dana vjerovanje u Trojstvo u svoja vjerovanja uvrstili čitavih 65 godina nakon smrti Ellen White?

Za života Ellen White, vjerovali su i naučavali kako je Trojstvo suprotno zdravom razumu, suprotno Bibliji i kako je poganskog podrijetla.

P.S. Eno vam Tripo i Kainos koji to isto i ovdje tvrde.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
P.S. Eno vam Tripo i Kainos koji to isto i ovdje tvrde.

A Laodikeja tvrdi kako "vera u Trojstvo nije bitna za spasenje"!

Dok se Marko pravi lud na sve ovo i ne reaguje!

Kaze kako "on nije dosao da osudjuje druge" pa nece da ih osudi sto mu blate crkvu, ali zato neprestano osudjuje nas za jeresi koje iznose ovi njegovi vernici!

Ovo je van pameti, eto on nas osudjuje za jeresi koje uce njegovi vernici (adventisti)?

Stvarno svasta!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
P.S. ne uce oni samo "antitrinitizam" uce i piramidologiju i numerologiju pa cutis, ne nazivas ih "paganima" ali zato su ti puna usta kad trebas osuditi nasu crkvu!

Zar nije tebi nauka moje crkve "sotonsko ucenje" , zar nismo i mi "pagani" i "idolopoklonici"za tebe??? Tako nas i nazivate! Zasto bi onda za mene ucenje tvoje crkve bilo "istinito"? Pogotovo ako uzmemo u obzir koje sve gluposti ovde pisete i kako se arogantno ponasate?

Mire, sve to što si naveo je sasvim u skladu sa načinom na koji je i adventizam nastao. Piramidologija, numerologija, datumarenje, bibliomantija, bibliolatrija, sve to su koreni adventzizma i nisu u suprotnosti sa Biblijom po njihovom shvatanju iste. Reč je o samovoljnom pozivanju na "dar proroštva". Zato nikada neće napasti njih za te prakse.

Anti trinitarizam? Po svim činjenicama, a njih sam iznosio, podvlačim nisu to moje činjenice, nego stvari koje nedvosmisleno iznose Evangelici, adventisti ne veruju u Trojstvo, niti su obavezni da ispovedaju veru u Trojstvo.
Da ne govorim o tome da je njihovo shvatanje Trojstva, dvosmisleno, i različito od onoga što uči Crkva. Tu je, ako nisi zaboravio ambivalentan, u najmanju ruku, odnos prema božanstvu Isusa koga i "trinitaristički" i ne trinitaristički adventisti poistovećuju sa arhanđelom Mihaelom.

Tu je i verovanje u Duha Svetoga, prema kome, a to je prava hula, adventisti takođe imaju ambivalentan stav, pa tako jedan od njih (da je samo jedan) naziva to onega otpad, sledeći učenje već pomenute.

Čitaoci foruma, jeste li uspjeli shvatiti zašto su Adventisti sedmog dana vjerovanje u Trojstvo u svoja vjerovanja uvrstili čitavih 65 godina nakon smrti Ellen White?

Za čitaoce ne znam da li su shvatili, za sebe znam da jesam. Dva su razloga, prvi je da bi izbegli optužbu da su kult i poistovećivanje sa bračom po Mileru, Raselovim Džehovistima, a drugi je da bi privukli "vernike" iz trinitatističkih zajednica, koje su naravno i dalje po učenju adventizma "kurvinski otpad".

Pitanje je da li su posetioci - čitaoci foruma shvatili i to da adventisti i ne veruju u Trojstvo na isti način na koji to čine Hrišćani. Jer, za adventiste Bog nije multipersonalan, tačnije nema tri osobe, nego je za adventiste Bog trijada triju bića. Dalje, tu je da ne zaboravimo odnos prema Duhu Svetom.

Natrag