Zašto EGWisti mrze Kristovu žrtvu (Euharistiju), Kristovu Crkvu i Kristovu Majku?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Znamo da su rimljani slavili brumalije, dan zimskih solisticija koji se završavao 24.decembra(prosinca). Sad pitam tebe kao i Mireta, šta sledi nakon poslednjeg dana zimskih solisticija tj. 24.prosinca? Dan 25.prosinca za njih znači šta?

kada se završavaju saturnalije 24.decembra i počinju brumalije 25.decembra.

A što Brumalije zaista jesu? Evo:

Brumalija (latinski: Brumalia [bruːˈmaːlɪ.a], "zimski festivali") - bio je starorimski festival zimskog solsticija u čast Saturna/Krona i Ceresa/Demeter, a u nekim slučajevima i Bacchusa. U bizantsko doba proslave su počinjale 24. studenog i trajale skoro mjesec dana, sve do Saturnalija.
-------------------------
Kao što vidite Jovan o kršćanima i Kristovoj Crkvi laže upravo onako i onoliko koliko može lagati čovjek kojega sam sotona nahuška na Kristovu Crkvu. Laže divljački.

Treba napomenuti da je datum Božića odrežđen prema rimskom prazniku koji se zvao Saturnalije, praznik posvećen bogu Saturnu, koji je trajao nekoliko dana i obuhvatao i zimsku kratkodnevnicu.

A što Saturnalije zaista jesu? Evo:

Saturnalije – to je bio godišnji festival u čast boga poljoprivrede Saturna, što je ekvivalent grčkom Kronosu. Slavio se od 17. do 23. prosinca. Bio je to festival pomirenja i jednakosti. Najvažniji obred dana bio je da su gospodari i robovi izmjenjivali uloge na jedan dan (vlasnici su služili robovima, ili su vojnici zapovijedali centurionima). Za vrijeme blagdana obustavljene su sve poslovne aktivnosti; .... Festival je imao veseli karakter, i prvobitno je jednodnevni na dan, 17.12., ali se vremenom festival produljavao, sve dok nije potrajao do 23. prosinca, završavajući neposredno prije Sol Invictus-a. Posljednji dan blagdana – 23. prosinca zvao se Sigillaria (doslovno: festival kipova).
-----------------------
Kao što vidite Jovan i ovdje o kršćanima i Kristovoj Crkvi laže upravo onako i onoliko koliko može lagati čovjek kojega sam sotona nahuška na Kristovu Crkvu. Laže divljački.

Naziv Sol Invictus dopuštao je slavljenje nekoliko božanstava povezanih sa Suncem. Car Aurelijan proglasio je taj dan praznikom širom celog carstva. Neki autori smatraju da je hrišćanska crkva „naprosto preotela mitraizmu glavni praznik Nepobedivog Sunca i predala ga Božiću, tj. svom mladom Bogu“.

A što Natalis Solis Invicti zaista jest? Evo:

Dies Natalis Solis Invicti (“Rođenje nepobjedivog sunca”) - Sol Invictus bio je drevni kult, koji potječe iz Perzije, ali štovan uglavnom u Rimu, odakle je i dobio ime. Kult je uveo car Aurelijan 274. godine. te je na 25.12. odredio festival Sunca–Natalis Solis Invicti.
-----------------------
Kao što vidite Jovan i ovdje o kršćanima i Kristovoj Crkvi laže upravo onako i onoliko koliko može lagati čovjek kojega sam sotona nahuška na Kristovu Crkvu. Laže divljački.

Dakle u čast rođenja Mitre u Rimu je uspostavljen praznik Dies Natalis Solis Invictus na 25 decembar od početka. Ovde jasno stoji da je Aurelijan proglasio taj dan praznikom širom carstva što jasno ukazuje da je Aurelijan samo dao naredbu o obaveznosti praznika širom carstva...to je bilo novo a ne da je Aurelijan uspostavio datum 25 decembar. Dakle od početka je Mitraizam imao 25. decembar kao uspomenu na rođenje Mitre a ne od 274 god.
-----------------------
A kada točno i kako su pogani Rimljani slavili boga Mitru? I kakva je točno veza kršćanstva i mitraizma? Evo ovakva:

Jedan od popularnijih mitova u modernoj mašti je onaj koji predmnijeva da je Mitraizam bio posebno važan kult. Međutim, nije. Daleko najveći broj arheoloških ostataka vezanih uz rimsku religiju jesu oni različitih kultova klasične rimske religije koju je podržavala država (Jupiter i drugi). Ostaci (tragovi) svih različitih misterijskih kultova zajedno predstavljaju samo djelić svih nalaza u odnosu na rimsku klasičnu religiju, pa tako među njima i 'misterijski kult Mitre'. Čak i kada bi bilo dvostruko više mitraističkih hramova nego što ih je do sada otkriveno (oko 200), i da su svi istovremeno bili u upotrebi (a nisu), svetišta (hramovi) su bili toliko mali (namjerno) da je u prosjeku u svaki je moglo stati najviše 10-15 ljudi. Ukupan broj vjernika u bilo kojem trenutku tada bi bio samo oko 5000 ljudi, što je manje od 0,1% čak i uzimajući najbrojnije procjene stanovništva Rimskog carstva sredinom 2. stoljeća (65 milijuna).

Jedan od razloga zašto se pogrešno pretpostavlja da je kult Mitre bio jako proširen i važan, jeste zbrka oko Mitre s početka i sredinom 19. stoljeća povezanog sa Solom Invictusom, koji je drugi rimski bog. Iako Mitra nosi epitet "Sol Invictus" (što znači "nepobjedivo sunce") na mnogim natpisima iz 3. i 4. stoljeća, bog Sol Invictus je opći pojam za bogove klasične rimske religije, s kojim su mnogi drugi bogovi (pa i uključujući Mitru) bili povezani i identificirani. Nema niti jednog razloga da se Sol Invictus identificira isključivo kao Mitra, tako su i u mitraističkoj umjetnosti to dvije različite figure. Ovako pogrešnoj općoj percepciji pridonijela je primjedba Ernesta Renana iz sredine 19. stoljeća, u kojoj je francuski filozof pretpostavio da bi svijet bio mitraistički da kršćanstvo nije prevladalo. Ovo grubo pretjerivanje uzbudilo je i izazvalo javnu maštu, koja je od tada sve elemente kršćanstva počela dovoditi u vezu i pripisivati kultu boga Mitre. Među najotrcanijim je shvaćanje da je Božić izvorno bila svetkovina boga Mitre. Međutim, ne postoji baš niti jedan dokaz za ovo i općenito za Mitrinu svetkovinu, osim one koja proizlazi iz zabune sa Sol Invictus, i svetkovine koja se slavila 25. prosinca za Sol Invictus a ne za boga Mitru. I brojni drugi atributi kršćanstva na sličan su način povezani s kultom Mitre, koji baš nikako ne stoje.
-----------------------
Kao što vidite Jovan i ovdje o kršćanima i Kristovoj Crkvi laže upravo onako i onoliko koliko može lagati čovjek kojega sam sotona nahuška na Kristovu Crkvu. Laže divljački.

Ponavljam, tri su činjenice nepobitne:

1. Kršćani nisu 25.12. preuzeli od Saturnalija, jer Saturnalije bijahu od 17. do 23. prosinca

2. Kršćani nisu 25.12. preuzeli od Brumalija, jer Brumalije bijahu od 24. studenog do 16. prosinca

3. Kršćani nisu 25.12. preuzeli od Natalis Solis Invicti, jer on postoji tek od 274. godine, a vidjesmo da kršćani 25.12. slave Isusovo rođenje najmanje 70 godina prije toga.
----------------------------

P.S. Dakle, nismo mi kršćani 25.12. (Božić) preuzeli od pogana, nego su 25.12. pogani preuzeli od kršćana. :mig:
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
Da ali "Mojsiji", "Ilije", "Lafići od BanjeLuke", "vjeverice" i slični akoliti Mileritskoga nakota, ne shvataju to, ne kuže vremensku distancu...

Zar ti stvarno misliš da "Mojsije", "Ilije", "Lafići od BanjeLuke", "vjeverice" i slični ne znaju da je 200. godina (kada kršćani slave 25.12. Isusovo rođenje) bila prije 274. godine (kada je prvi put uvedeno slavljenje nekog solarnog božanstva)!?!?!? Zar ti zaista misliš da su oni toliko mutavi? ..... Ja ne znam, i jedino što mi pada na pamet je mogućnosti da su ovisnici, o octu ili nekom drugom alkoholu, kao što im je bila i 'Jelena ocatuša", pa su od toga omutavili.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.331
stvarnoslap je napisao(la):
ja vjerujem svome Bogu i Spasitelju Isusu Kristu. A zašto ti ne vjeruješ Isusu Krtistu kada kaže: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Jovan Prezviter je napisao(la):
tekst koji navodiš uopšte ne govori o tome. .... Tekst dakle ne upućuje u veru u Hristovo Božanstvo kojim se spasavamo već u Hristovu bezgrešnost

Dakle, ljudi, kome ćete vjerovati? Đavlini koji preko Jovana pokušava prevariti ljude, poručujući im ovako:

Jovan Prezviter: Tekst dakle ne upućuje u veru u Hristovo Božanstvo kojim se spasavamo

Ili ćete ipak vjerovati Isusu Kristu koji tvrdi ovako: Iv 8,24: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
------------------------

Bilo bi dobro da što više ljudi spozna i postane svejsno notorne činjenice - ovakve sektaše je otac laži upregnuo na neprestano "bljuju mržnju" na Krista i sve što je Kristovo. Nažalost, moje iskustvo i spoznaje uvjerili su me da su subotari (EGWisti) među njima na samom vrhu po "bljuvanju mržnje".
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Niko od biblijskih Hriscana nista od ovoga u naslovu ne mrzi.

Biblijski Hriscani jednostavno ne prihvataju mnogobostvo obuceno u Hriscansko ruho, putem koga se svetu prezentuju mnogobozacki obicaji, ucenja, i bogovi - obuceni u naslovu navedene Hriscanske elemente.

Hriscani sve to prihvataju onako kako biblija to propagira, u cistom biblijskom smislu, a ne obuceno u mnogobostvo, i pogresno predstavljeno u okultnim okvirima.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tko su ti "biblijski kršćani"? Apostoli nisu bili biblijski kršćani. Gdje u Bibliji piše da su apostoli biblijski kršćani.

Kako tko su_ Ta ne znaš da se radi o amerićkom soju (samo oni - amerikanci) upotrebljavaju za mirijade klanjalaca ukradenog, silovanog i kako mu dune tumačenog Svetog Pisma (koje oni nazivaju "Holly Bible" i na čiji im se pomen njima užare oči, Bože me oprosti kao kod postorgazmičkog stanja) potomaka Luthera, Cvinglija, Calvina i ostalih "protestanata"?

Ps. Nigde u Bibliji i ne piše da su Apostoli bili biblijski, jer Biblija u njihovo vreme nije ni postojala.****

***** Naravno pod uslovom da pod Biblijom podrazumevamo ono što Sveto Pismo i jeste. No ako poput američkog soja Sola Scriptura zaraze pod Biblijom podrazumevamo Stari Zavet (oni ga u svojoj posednutosti židovstvom i nazivaju "Hebrew Bible", onda se, ne poznajući ni kontekst ni jezike, može neukima laprdati o Apostolima kao "Bible Christians".




Jovan Prezviter: Tekst dakle ne upućuje u veru u Hristovo Božanstvo kojim se spasavamo

Ili ćete ipak vjerovati Isusu Kristu koji tvrdi ovako: Iv 8,24: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Za svakog iole normalnog i u Kršćanstvu poučenog vernika, dileme nema.

Isus je doista ono što za Njega Pisma tvrde - Bog.

I samo se verovanjem da On Jeste možemo nadati spasenju.

A ko tako veruje, onda mu ne trebaju prokletinje shabata, mlađaka, prvina, obrezanja i raznorazne druge židovštine i iz njih proizašle debilnosti američkog lutanja po poljima kukurzovine i kanabisa...
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Ma ti sto se izdaju danas za Hriscane ,ma nemaju ni slovo H od hriscanstva,bas kao i ovi u ovom poslednjem ratu,ali i svih ostalih prethodnih... Ni H od hriscanstva ,niti D od demokratije.
 
Natrag
Top