I nakon svega, ostaje pitanje
kako su mogli slijediti tako bolesnog i nemoralnog čovjeka?!
Odgovor je vrlo jednostavan. Ljudima je
primamljivo vjerovati da su bogovi, a Luther im je upravo to ponudio. Kršćani su vjerovali, i danas vjeruju, da im je sam Bog - Bog Duh Sveti -
sastavio Bibliju i da im sam Bog Duh Sveti, u Crkvi kojoj je poslan,
tumači to Sveto Pismo, i da im iz toga proizlazi
sigurnost da žive i ostaju u zajedništvu s Bogom živeći u Kristovoj Crkvi.
A što čini, svakovrsni bolesnik, Martin Luther? On ljudima kaže:
Sastavite svoju Bibliju kako god hoćete. Ubacujte i izbacujte iz nje što vas volja. Tako je on sam izbacio
sedam knjiga sStarog zavjeta, a htio je izbaciti i nekoliko poslanica i Ivanovo Otkrivenje. Zatim im Luther svojim primjerom kaže: Tumačite sada Pismo kako vas volja, ne slušajte Crkvu ni papu,
jer je on antikrist, a vi možete biti bogovi. Evo da potkrijepim ovo:
Martin Luther (subotarski svetac): "
Protiv prijevare i nevaljalštine antikristova papinstva držimo da je za spas duše sve dopušteno.“ (H. Grisar, Walther Köhler über Luther und die Lüge)
Martin Luther (subotarski svetac): „
Vjerujem da je Papa zakukuljen i utjelovljen đavao, jer je antikrist“. (WA 30, 2, 169).
Martin Luther (subotarski svetac): „
Ako se vaš papist (katolik) mnogo muči s riječju 'sola-samo', tada mu, dakle, smjesta kaži: Doktor Martinus želi to tako imati, ... papist i magarac jedna su stvar. Tako ja to želim, tako to naređujem, umjesto razloga stoji moja volja.“ (Sendbrief vom Dolmetschen an Wenzeslaus Linck, iz 1531.)
Kao što vidiš, Luther svojim sljedbenicima nudi "
da postanu bogovi" -
da mogu činiti što ih volja. A biti bog, vrhunsko je postignuće svih koje sotona ujarmi. Tome najbolje svjedočiš i ovdje. Kad si bog, što tebi znači Isusova Majka Marija? Kad si bog, Marija je prema tebi drolja, kurva. Iznad tebe je tada
samo dvoje - Martin Luter (blažen među bogovima) i
osnivač (ica) sekte.
Vjerojatno su i sljedbenici bili istog duha, a zaveo ih je Lutherov bunt koji se prikazao kao sloboda. Sve u svemu, previše to liči na ono đavolsko - Non serviam. Bit ću neposlušan, nepokoran, buntovan-jer mi se hoće.
Baš tako -
bit ćeš bog. Interesantno je,
đavlina svojim slugama ne kaže da će
postati đavli, nego im kaže da će
postati bogovi.
I na kraju svega, što smo dobili s protestantizmom?
Što smo dobili s protestantizmom???
Dobili smo "
Sinagogu sotoninu". A u sotoninoj sinagogi, upravo je
sve suprotno onome što vrijedi u Kristovoj Crkvi. Tako u sotoninoj sinagogi vrijedi:
1.
Đavao je Bog (Bog je đavao)
Martin Luther: „
Bog je strašniji i jeziviji od đavla. Jer on djeluje i postupa s nama silom, kinji nas i muči i ne mari za nas.“ (WA 17, 141)
Martin Luther: “
Kada sam pogledao Krista (raspelo), vidio sam đavla”. (WA 14, 86)
2.
Laž je istina
Martin Luther:
Pa što ako netko zbog nečeg boljega i kršćanske Crkve ne bi učinio jednu dobru, jaku laž'? (H. Grisar, Walther Köhler über Luther und die Lüge)
Rodney Stark:
Kada se napravi pregled ustaljenog pogleda povijesti Zapada, nailazi se na neke uistinu nevjerojatne izmišljotine. Njih nije izmislila Crkva nego sekularni intelektualci koji su stvorili termine kao što su mračno doba, renesansa, prosvjetiteljstvo i doba razuma. To su bila velika povijesna razdoblja, koja se zapravo nikada u stvarnosti nisu dogodila. (Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti)
3.
Blaženo je proklinjati
Martin Luther: Nisam više u stanju moliti a da ne psujem, i kada kažem: '
Sveti se ime tvoje', onda ponavljam:
prokleto i osuđeno neka je ime papist (katolik). Kažem li: '
Dođi kraljevstvo tvoje', onda ponavljam:
prokleto, osuđeno i uništeno neka je papinstvo! Kažem li: '
Budi volja tvoja', ponavljam:
proklete i osuđene neka su namjere papista (katolika)! Uistinu,
tako danomice neprestano molim mojim usnama i mojim srcem
' (Johann Georg Walch, XVI. 2085)
----------------------
Da rezimiramo.
Protestantizam je, kao što se vidi, "
trojstvo đavla, laži i proklinjanja". I plodovi su im upravo ovakvi. "
Sotonizam" (đavlizam) nastao je upravo u zapadnom protestantskom svijetu i društvu. I danas buja u protestantskim društvima i na sve načine pokušava zatrovati cijeli svijet. Drugo,
đavolskom laži zatrovali su čitavi svijet, isfabricirali su potpuno lažnu povijest, a u domenu
protestantskih laži spadaju i ove najnovije vezane uz "
plandemiju koronavirusa". I na koncu,
proklinjanje koje su usmjerili prvenstveno na katolike i Katoličku Crkvu, vraća se upravo njima kao bumerang, pa se tako "
velesila Amerika" u svakih desetak godina vraća iz ratova potučena i posramljena.
Đavla su tražili, đavla su i dobili.