Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ovo je krajnje neposteno,

E sada pa to je neposteno????

Dakle, ako je vas svetac ucio ubijanju[/QUOTE]

Opet, nas svetac, a mi ni nemamo svece. Samo ti uzivaj sa svjim bnrato Luterom.
Ako je on ucio ubijanju, pa gde je to naucio. Da i on nije bio u skoli jezuita?



Ja samo odgovaram na vase napade,[/QUOTE]

E Mire zaista si duhovit. Odgovaras na nase napade, a ti nama silom namece svoga btara za sveca.
Hvala na ponudi, ali mi ne zelimo nikoga da osiromasimo da bilo kome otmemo SVECA.
Ma nismo mi toliko alavi!!!


Totalno neiskreno i bezobrazno. A sami ste nastali od masona, [/QUOTE]


Eto, sad smo mi totalno bezobrazni sto nezelimo da primimo tvoj poklon. Nemamo upraznjeno mesto za svece, pa sta da radimo?
A posto necemo da primimo tvoga sveca, zbog toga smo nastali od masona. bas ti hvala na tim epitetima. Mnogo si duhovit.


I napadacu vas i dalje dok god to radite![/QUOTE]

Samo udari, da vidimo koja ti je stradegija. Izgleda da si ucio vojnu stradegiju za napad.

Ja uglavnom ne napadam bez oanove,[/QUOTE]

Pa nadam se da se nisi mnogo namucio da nadjes osnov za napad, a ako jesi, kazi da ti pomognemo?????

Luterovi ucenici, koji kao i vi Papu nazvate "antihristom". A onda tvrdite da je on nas svetac, totalno neposteno! Imate li vi savesti?[/QUOTE]

Opet ti u napad. Pa ko je vaspitao Lutera??? Znas da ga mi nismo skolovali nego vi.
Pa ako je on toliko los, mora da je imao i lose ucitelje. Pa ako je tako, zbog cega nas napadas da smo krivi za postuipke svoga brata i sveca????



Vi cete uciniti sve samo da vam u glavi bude dobro. To je zalosno![/QUOTE]

Mire, hvala ti mnogo na humoru!!!!!!

Ziveo doveka!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Praznite se ovde vi!

Od kada smo sada na VI? :roll:

To si vidio od Darta. Originalan si baš.

Pokakili ste se na sve sto smo rekli i izmisljate svakakve lazi protiv nas,

Izražavanje je veoma "hrišćansko".

ignorisete i glupirate se.

Ko ignoriše, ja kopiram i širim vaše besmislice.

Marko koga cenim, sad izmislja da je Luter nas svetac, po tome se vidi sta se desava kada ti isperu mozak.

Pa to je vaš duh obožavanje čovjeka.

Vi cete uciniti sve samo da vam u glavi bude dobro. To je zalosno!

Opet projekcija.

Ali ovo sa VI :roll::roll::beee::beee::beee::beee::roll::roll:
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ovo je pozdrav za Dartha:

Prosveta na vrhuncu

U Hrvatskom saboru sjedi nekoliko masona

"Za pristup u Veliku ložu Hrvatske i stjecanje titule masona trenutačno se 'školuje' petnaestak Dalmatinaca: pet Splićana, četiri Zadranina, Dubrovčanin i nekoliko Hvarana i Bračana. Masoni su uglavnom na visokim funkcijama
Polaganjem prisege na tajnom inicijacijskom obredu, najavljenom za 2012. godinu, pridružit će se skupini od 400-tinjak članova razvrstanih u postojećih devet zagrebačkih, dvije riječke i jednu varaždinsku ložu. Tu je informaciju za Slobodnu Dalmaciju potvrdio jedan od utemeljitelja Velike lože Hrvatske, čiji je identitet, kao uostalom i sve ostalo vezano uz slobodne zidare, tajno.

Potvrdio nam je da edukacija za svakog novog člana traje tri godine, a paralelno s onom za područje Dalmacije upravo se organizira i za Slavoniju. I u njoj će se tijekom 2012. godine također utemeljiti masonska loža.

'Da bi se na nekom području osnovala loža, nužno je imati 15-ak članova koji će deset puta godišnje dolaziti na zagrebačke sastanke. Školovanje traje dugo, za to se vrijeme pristupnici upoznaju s članstvom, uče se pravilima slobodnog zidarstva, simbolici prvog, drugog i trećeg masonskog stupnja, a uz slušanje niza predavanja moraju i sami održati svoja tri samostalna.....
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.261
Izražavanje je veoma "hrišćansko".
Isto kao i kada si ti napisao citiram: "nije gono no se pas posro" (tako si napisao bez cenzure, cak se nisi ni trudio da ulepsas). Ali ne daj Boze da mi napisemo slicno, odma smo mi nehriscani i takav nam je duh. Licemeri ste do bola!

Ne, vama je osnova napad na druge, a ovo što sam napisao je samo odgovor na vaše napade.

Vi ni sami neshvatate koliko ste nepošteni i zlobni, jer napadate SVE na sva zvona, a kada čovek odgovori vi kažete "EVO, TO IM JE OSNOVA, ONI NAPADAJU, VREĐAJU..itd, itd.."

To je još jedan paradoks.
Kakav bre paradoks jesi li ti pri sebi?

Pricas o nekakvom paradoksu a ti imas paradoks sto nas optuzujes za zlocine a ne vidis svog najveceg zlocinca Lutera!

Pored toga ovo o lomacama i spaljivanju, prvo ste vi nas pekli i palili nase crkve, proganjali pa tek onda dolazi do "kontrareformacije" i inkvizicije od strane katolicke crkve. Vi svoju inkviziciju krijete a imali ste je pre katolicke! Pa nismo mi prvi vas dirali! Lazete i izmisljate da smo vas prvi dirali i branili vam citanje biblije, vec sam dokazao da to nije tacno, mi smo se branili, sve sto pisete je lazno. Interpretirate lazno i tako predstavljate da bi vam islo u prilog! Velika Borba je jedna velika propaganda i lazna istorija, koju nece priznati nijedan istoricar, a opet vam je odatle!

I umesto da budete posteni pa da priznate ovo za Lutera, kad smo vam vec dokazali, vi ste ga svim silama branili, a sad kad ste videli da ga ne mozete odbraniti sad ste poceli da ga se odricete, pa eno Marko sta radi, odrice ga se. A onda licemerno skrecete u napad i navodite identicne primere u nasoj crkvi i skrecete temu umesto da se suocite sa svojim djubretom!

Pa sramota bre jedna!

Nismo vam mi proglasili Lutera za sveca i ne velicamo ga mi kao "Bozjeg slugu" i proroka, vec ga velicate vi i vasa prorocica EGW!

Time ne samo da propada citava vasa nauka, vec vam propada i sama prorocica i to niste spremni da priznate da je ona laznjak!

Napad nije najbolja odbrana, to sto ti pokusavas prebaciti loptu u nase dvoriste, i licemeri napadaju onda kada su ugrozeni a istinoljubivi preispituju svoju veru! Vi to niste u stanju jer niste istinoljubci i radije biste verovali u laz, nego da dopustite da vam nesto narusi program u glavi. To se u psihologiji naziva "kognitivni poremecaj", vi niste sposobni da suocite dve teze jednu protiv druge, jer vam to rusi koncept, Taramana vas je dobro procenio i rekao sta ste!

I jos kako vi uopste mozete imati mir sa Bogom i samima sobom, pored ovakvih nepobitnih dokaza koje smo vam izlozili i jos davati sebi za pravo da nas napadate i nazivate djavolima, sto vam istinu rekosmo, to je zaista paradoks!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I umesto da budete posteni pa da priznate ovo za Lutera, kad smo vam vec dokazali, vi ste ga svim silama branili, a sad kad ste videli da ga ne mozete odbraniti sad ste poceli da ga se odricete, pa eno Marko sta radi, odrice ga se. A onda licemerno skrecete u napad i navodite identicne primere u nasoj crkvi i skrecete temu umesto da se suocite sa svojim djubretom!

Mire, nije Luter problem, oni njega samo tretiraju kao "sveca". Problem je "malo svetlo" i "otac Miler".... Tek, i ako se odreknu ta dva, možda mogu da dobiju pravo da se pravim Hrišćanima obraćaju sa zamerkama, ali čak ni tad sa osnova farisejske "pravednosti".


I jos kako vi uopste mozete imati mir sa Bogom i samima sobom, pored ovakvih nepobitnih dokaza koje smo vam izlozili i jos davati sebi za pravo da nas napadate i nazivate djavolima, sto vam istinu rekosmo, to je zaista paradoks!

Kako mogu? Mire, ako u tu jednačinu, to pitanje, nepoznatu zameniš činjenicom da oni u stvari ne časte istog Boga, iako tvrde da to rade, onda će ti možda postati jasno kako mogu da budu u miru sa njime. Sve dok im je u glavi kod "malog svetla" i "oca Milera", tako će se ponašati. Očiti prtimer toga ti je i njihov odgovor na zahteve da dokažu da su jeretici koje baštine bili subotari, ili da dokažu da je Crkva otpala u 2 veku. Sve što dobiješ kao odgovor je ponavljanje masonskog wishfull thinkinga i onoga što je pisalo "malo svetlo", kao i ostali kultisti. Istorijskih dokaza nema. Naučnih dokaza nema. Njihove tvrdnje su samo to, tvrdnje i wishful thinking.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakav bre paradoks jesi li ti pri sebi?

Pricas o nekakvom paradoksu a ti imas paradoks sto nas optuzujes za zlocine a ne vidis svog najveceg zlocinca Lutera!

Pored toga ovo o lomacama i spaljivanju, prvo ste vi nas pekli i palili nase crkve, proganjali pa tek onda dolazi do "kontrareformacije" i inkvizicije od strane katolicke crkve. !

I ovde u Srbiji je zavladao istorijski revizionizam.

Kao prvo, progonstvo Hrišćana od strane Rimokatolicizma nije odpočelo sa Luterovim vremenom, već od prvog veka, i to prvo od Jevreja, pa potom tu i tamo od pojedinih Rimskih careva, a polovinom drugog veka kada je nastao opšti progon Jevreja zbog ustanka Barkohbe protiv Rimskog jarma, to progonstvo je zahvatilo i Hrišćane.
Od tog vremena Rimska crkva se udružila sa Rimom u progonu Hrišćana, i to sve do Lutera, kada je Bog pokrenuo globalnu reformaciju u tadašnjoj Evropi preko Lutera, Kalvina, Cvinglija, Noksa, Husa i Jeronima...

To je kratka istorijka progonstva.

Što se tiče tvojih tvrdnji, u svakoj stvari ima i zloupotreba, ali je bitno naglasiti "da je revolt Protestanata bio u vekovnoj tiraniji Rimokatolicizma, pa su i sve posledice tog revolta prizvod te tiranije.

Nismo vam mi proglasili Lutera za sveca i ne velicamo ga mi kao "Bozjeg slugu" i proroka, vec ga velicate vi i vasa prorocica EGW!!

Lutera i ostale reformatore jeste podigao Bog, da svetu vrate slobodu, i da slobodno ispovedaju svoju veru i čitaju bibliju, koje im je Rim zabranjivao pod pretnjom smrću.

Vi veličate i nazivate svecima pape i svetovne careva koji su sa njima šurovali u progonstvu Hrišćana, koji su učinili najveće zločine u istoriji, i ujedno bili najveći preljubočinci i kurvari.

Mi nikada Lutera niti bilo kog drugog reformatora nismo nazvali svecem, klanjali im se, i vršili službu u crkvi u njihovu čast, a vi to činite posvećujući papama i carevima dane, moleći im se, i klanjajući, smatrajući ih i većim od Isusa jer im je dodeljena posrednička služba pred Bogom, i ako reč Božja jasno kaže "JER JE JEDAN POSREDNIK PRED BOGOM ČOVEK ISUS HRISTOS"

To je moj Mire paradoks.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mi nikada Lutera niti bilo kog drugog reformatora nismo nazvali svecem, klanjali im se, i vršili službu u crkvi u njihovu čast, a vi to činite posvećujući papama i carevima dane, moleći im se, i klanjajući, smatrajući ih i većim od Isusa jer im je dodeljena posrednička služba pred Bogom, i ako reč Božja jasno kaže "JER JE JEDAN POSREDNIK PRED BOGOM ČOVEK ISUS HRISTOS"

To je moj Mire paradoks.

Aha, a nije paradoks da se ne odričete lika i dela "vesnice" i "malog svetla"? Nije "obožavanje" samo u nazivanju nekoga svetim, nego baš u tome da se njegova ili njena dela i izjave izjednačuju sa Božijom reči. Naime, ako je Biblija svetlo (što je upitno, jer ISUS je SVETOLO SVETA) svetlije navodno od sunca, čemu onda baterijska lampa u vidu malog svetla? Čemu poistovećivanje "malog svetla" sa velikim i apostaza ako se posumnja u "malo svetlo"?
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mire, nije Luter problem, oni njega samo tretiraju kao "sveca".

Darth, znamo mi da bi vi hteli da svoga sveca Lutera prenesete nama.Samo vi njega covajte on vama i pripada.



činjenicom da oni u stvari ne časte istog Boga, iako tvrde da to rade, onda će ti možda postati jasno kako mogu da budu u miru sa njime. [/QUOTE]

Darth, koliko govoris istinu o nama, evo ti dokaza:


3. BOG OTAC
Bog vecni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.(1. Mojsijeva 1,1.; 2. Mojsijeva 34,6.7.; Jovan 3,16.; 14,9.; 1. Korincanima 15,28.; 1. Timotiju 1,17.; 1. Jovanova 4,8.; Otkrivenje 4,11.)

4. BOG SIN
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.(Luka 1,35.; Jovan 1,1-3.14.; 5,22.; 10,30.; 14,1-3.; Rimljanima 6,23.; 1. Korincanima 15,3.4.; 2. Korincanima 5,17-19.; Kološanima 1,15-19.; Jevrejima 2,9-18.; 8,1.2.; Filibljanima 2,5-11.)

Sta na ovo kazes Darth?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isto kao i kada si ti napisao citiram: "nije gono no se pas posro" (tako si napisao bez cenzure, cak se nisi ni trudio da ulepsas). Ali ne daj Boze da mi napisemo slicno, odma smo mi nehriscani i takav nam je duh. Licemeri ste do bola!

Ja kada napišem to ima smisla, a kod tebe nema nego je i još izraz mržnje.

Pricas o nekakvom paradoksu a ti imas paradoks sto nas optuzujes za zlocine a ne vidis svog najveceg zlocinca Lutera!

Zar je on počinio neki zločin?

Pored toga ovo o lomacama i spaljivanju, prvo ste vi nas pekli i palili nase crkve, proganjali pa tek onda dolazi do "kontrareformacije" i inkvizicije od strane katolicke crkve.

A prvi si mi uzeo igračku. Vrati mi moju igračku. :roll::beee:

I umesto da budete posteni pa da priznate ovo za Lutera, kad smo vam vec dokazali, vi ste ga svim silama branili, a sad kad ste videli da ga ne mozete odbraniti sad ste poceli da ga se odricete, pa eno Marko sta radi, odrice ga se. A onda licemerno skrecete u napad i navodite identicne primere u nasoj crkvi i skrecete temu umesto da se suocite sa svojim djubretom!

:roll::roll::roll::beee::beee::beee:

Šta da priznamo?

A baš ste dokazali.

Pa sramota bre jedna!

Ono što se kod vas radi je sramota, stalno neki haos, bune, glad.

Nismo vam mi proglasili Lutera za sveca i ne velicamo ga mi kao "Bozjeg slugu" i proroka, vec ga velicate vi i vasa prorocica EGW!

Vaš duh je da se obožava čovjek, naš duh je obožavanje Boga kako i stoji u Pismu kojeg vi negirate.

Time ne samo da propada citava vasa nauka, vec vam propada i sama prorocica i to niste spremni da priznate da je ona laznjak!

Kako to nama nauka, a vama države. Znači da je vama nauka.

Opet neki haos u Venecueli, glad, ubijanje.

Napad nije najbolja odbrana, to sto ti pokusavas prebaciti loptu u nase dvoriste, i licemeri napadaju onda kada su ugrozeni a istinoljubivi preispituju svoju veru!

Kod vas je napad puškama, odbili ste Sola Scr. sada žanjite gorke plodove.

Vi to niste u stanju jer niste istinoljubci i radije biste verovali u laz, nego da dopustite da vam nesto narusi program u glavi.

A vi ste istinoljupci koji ste uništili svoje države. Haos i na Istoku (Ukrajina) i u katoličkim državama.

To se u psihologiji naziva "kognitivni poremecaj", vi niste sposobni da suocite dve teze jednu protiv druge, jer vam to rusi koncept,

Ajd to si negdje izguglao na netu za kognitivne poremećaje, dok sam ja to sa lakoćom položio na faksu.

I opet me kopiraš.

Taramana vas je dobro procenio i rekao sta ste!

A da jeste to kod njega bila projekcija sebe.

I jos kako vi uopste mozete imati mir sa Bogom i samima sobom, pored ovakvih nepobitnih dokaza koje smo vam izlozili i jos davati sebi za pravo da nas napadate i nazivate djavolima, sto vam istinu rekosmo, to je zaista paradoks!

Da rekli ste nam istinu, Biblija kaže da se ne jede pig,a vi da može, da se drži subota, a vi da ne treba, Vidimo tu vašu istinu.

**************************************************************
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.261
I ovde u Srbiji je zavladao istorijski revizionizam.

Kao prvo, progonstvo Hrišćana od strane Rimokatolicizma nije odpočelo sa Luterovim vremenom, već od prvog veka, i to prvo od Jevreja, pa potom tu i tamo od pojedinih Rimskih careva, a polovinom drugog veka kada je nastao opšti progon Jevreja zbog ustanka Barkohbe protiv Rimskog jarma, to progonstvo je zahvatilo i Hrišćane.
Od tog vremena Rimska crkva se udružila sa Rimom u progonu Hrišćana, i to sve do Lutera, kada je Bog pokrenuo globalnu reformaciju u tadašnjoj Evropi preko Lutera, Kalvina, Cvinglija, Noksa, Husa i Jeronima...

To je kratka istorijka progonstva.

Što se tiče tvojih tvrdnji, u svakoj stvari ima i zloupotreba, ali je bitno naglasiti "da je revolt Protestanata bio u vekovnoj tiraniji Rimokatolicizma, pa su i sve posledice tog revolta prizvod te tiranije.



Lutera i ostale reformatore jeste podigao Bog, da svetu vrate slobodu, i da slobodno ispovedaju svoju veru i čitaju bibliju, koje im je Rim zabranjivao pod pretnjom smrću.

Vi veličate i nazivate svecima pape i svetovne careva koji su sa njima šurovali u progonstvu Hrišćana, koji su učinili najveće zločine u istoriji, i ujedno bili najveći preljubočinci i kurvari.

Mi nikada Lutera niti bilo kog drugog reformatora nismo nazvali svecem, klanjali im se, i vršili službu u crkvi u njihovu čast, a vi to činite posvećujući papama i carevima dane, moleći im se, i klanjajući, smatrajući ih i većim od Isusa jer im je dodeljena posrednička služba pred Bogom, i ako reč Božja jasno kaže "JER JE JEDAN POSREDNIK PRED BOGOM ČOVEK ISUS HRISTOS"

To je moj Mire paradoks.

Zasto lazes i izmisljas? Vec sam dokazao da niko nikome nije zabranjivao bibliju, nego tek nakon sto ste vi u bibliji iscrtali karikature Pape i izjednacili ga sa djavolom, onda je crkva zabranila bibliju, jer te knjige su sadrzale propagandu! Pre toga je biblija postojala na latinskom, na jeziku koji su pismeni i razumeli.

Na narodnom jeziku normalno da nije postojala biblija zato sto niko nije ni znao da cita od obicnih ljudi.

Pa ne mozes ti nepismenom narodu dati bibliju! Sta je tebi?

I sami tvrdite da su "protestanti opismenili narod", shvatas li ti paradoks? A ovamo govoris da smo mi zabranjivali narodu Bibliju, a narod nije ni znao da cita? Nego ste ih vi kasnije opismenili, i to tako sto ste im podstakli znatizelju, govoreci kako crkva krije tajne u toj knjizi.

Vi ste najobicniji prevaranti i manipulatori narodnim masama!

A sto se tice surovanja sa vlastima, zaboravljas da je Martin Luter uz podrsku vlasti (kralja) sproveo reformaciju. Dakle ako je neko surovao sa vlastima uz pomoc maca sirio evandjelje to je bio Luter koji je izjavio da "evandjelje treba nametnuti i macem"!

A zamisli tog licemera, ovamo se kao bori za "slobodu veroispovesti" a kad je dobije onda silom namece svoju veru drugima!

I kako ti mozes uopste Lutera da nazivas Bozjim slugom? Taj zlocinac je izjavio da "bi pobio sve franjevce". Za svog zivota je proganao katolike iz nemacke, spalio i porusio njihove crkve, to belezi istorija, a ne samo katolike nego i jevreje je prognao i anabaptiste. hitler je u njemu video versku gromadu i inspiraciju za svoja dela!

Luter je zapravo hitler pre hitlera, obican krvnik i zlocinac, koji je bio zeljan vlasti! A ako je on bio od Boga onda je i Bog ubica a ne dobrocinitelj i vesnik evandjelja (dobre vesti).

Vas svetac je Luter, velicate ga u svojim knjigama, posebno vasa prorocica! I sta je onda ona??? Moze biti samo sluskinja sotone!

I jos si nas u nedostatku argumenata napao, pricom kako mi 'imamo svece koji su veci i od Boga' , pa lazes bezobrazno da bi skrenuo paznju sa vas! Nama nijedan svetac nije veci od Boga! Sramoti se!

Takvi ste vi protestanti, obicni ste prevaranti, namerno izvrcete i podmecete, skrecete temu i vrtite u krug da zbunite ljude, vidimo to na ovom forumu, kako ignorisete istoriju i cinjenice i optuzujete ljude i crkvu lazno!

Sve ostalo sto si rekao o nekakvom otpadu od 2. veka naovamo ne postoji ni u jednom udzbeniku istorije, cak se ne moze izvuci ni kao pretpostavka!

Da sam ja na tvom mestu pokrio bi se usima!


Evo vaseg evandjelja, slika iz Luterove Biblije, koju ste vi protestanti tako darezljivo delili narodu!

Ovde je papa predstavljen kao "vavilonska kurva">>>
martin-luther-s-september-bible-from-1522-facsimile-2561604b3881df0.jpg


Ovo ne znam sta je al neka azdaja jeste, takodje u njegovoj bibliji:
martin-luther-s-september-bible-from-1522-facsimile-256359e63dc5130.jpg


Hvala vam na lepom "evandjelju"!!!
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top