Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Još ništa nisi rekao, a da to ima nekog smisla. Očigledno si došao ovdje da se isprazniš, kao Slap i Mire.

Ajd nastavi da se prazniš.

A ti si "genije" došao da sipaš suvu "isitnu". Prazniš se ti i tvoja braća po "veri", toliko da je ovaj deo foruma postao nalik poljskom klozetu, prepunom. Valjda verujete da su produkti vašeg pražnjenja "sveti", kao i muslimani što veruju da su isti produkti muhameda "sveti", pa vam je tako lakše da "posvećujete".

Šta ste i kada pametno ovde izneli sem subotarenja i nametanja svog kulta? Ništa, a tražite od drugih da se ponašaju "fino" prema vama i da vas tretiraju kao "hrišćane". Kako ste sejali, tako ćete i žnjeti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To nije tačno, nisu čak ni formalno ni zvanično osudili nacizam, nego su još Stepinca proglasili blaženim, što je korak do sveca.

Možda su dali neku mlaku izjavu više od toga nisu.
Sram te bilo! Sta vise reci o vama.
Papa je javno osudio nacizam, njegova enciklika se delila po ulicama, ali vama ni to nije dovoljno, sad su to kao "pojedinci" tra la la.. Dosadio si vise i Bogu sa svojim lazima!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Papa je javno osudio nacizam, njegova enciklika se delila po ulicama, ali vama ni to nije dovoljno, sad su to kao "pojedinci" tra la la.. Dosadio si vise i Bogu sa svojim lazima!

Nemoj tako Mire, on jadnik nije video ni izjavu Bozanića o NDH kojom Bozanić de fakto ekskomunicira svakoga ko bi se usudio da smatra taj period istorije i ono što se dešavalo dobrim.

Laže? Ne, Mire, to je prirodno za sledbenike "malenog svetla" ujedno šta će mučenik "božiji" nego da se "olakšava" ovde po forumu. To rade i ostali sledbenici "malog svetla"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemoj tako Mire, on jadnik nije video ni izjavu Bozanića o NDH kojom Bozanić de fakto ekskomunicira svakoga ko bi se usudio da smatra taj period istorije i ono što se dešavalo dobrim.

Laže? Ne, Mire, to je prirodno za sledbenike "malenog svetla" ujedno šta će mučenik "božiji" nego da se "olakšava" ovde po forumu. To rade i ostali sledbenici "malog svetla"
Brate ako on ovde "ne laze" i ne pretvara se, onda je to jos gore nego sto sam mislio. Da se bar pretvara imao bi sanse, ali ako je kao prorocica im "udarena u glavu" ubedjen (to nije uvreda jer stvarno je bila udarena kamenom u glavu) onda je to strasno! Sve vise sam zakljucka da je ovo drugo u pitanju i da tu normalnog razgovora nema. Pre bi se lazljivac postideo zbog lazi i pokajao, nego ubedjeni i "nabedjeni". Oni ce sve izvrnuti samo da im u glavi bude dobro..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Brate ako on ovde "ne laze" i ne pretvara se, onda je to jos gore nego sto sam mislio. Da se bar pretvara imao bi sanse, ali ako je kao prorocica im "udarena u glavu" ubedjen (to nije uvreda jer stvarno je bila udarena kamenom u glavu) onda je to strasno! Sve vise sam zakljucka da je ovo drugo u pitanju i da tu normalnog razgovora nema. Pre bi se lazljivac postideo zbog lazi i pokajao, nego ubedjeni i "nabedjeni". Oni ce sve izvrnuti samo da im u glavi bude dobro..

Mire, um ljudski je tajna nad tajnama, tako da ko može da zna šta je u pitanju. Ako li laže jer mu je kao i "vesnici" poremećen um udarcem u glavu, to nije tako strašno, ali ako veruje u to što priča i laže, e onda imamo posla sa posednućem. Ipak, ne bih išao tako daleko i tvrdio da je neko posednut, iako je prihvatanje iskrtivljavanja pisma, i "vizija" "vesnice", "malog svetla" skoro identično posednuću, a tada nema razumnog razgovora. Takvi prosto moraju da napadaju i šire svoj "kod" inače ne mogu da funkcionišu. Postali su ne Božiji nego Elenini. Takav im je duh.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisam ja nista pogresio, vec si ti pogresio ili neces da priznas da su Papa i Katolicki svestenici u startu osudjivali nacizam, da je hitler bacao u konc logore svestenike koji se sa njim nisu slagali a one podobne ostavljao na vlasti. Da je preuzeo kontrolu nad crkvom, zabranjivao njenu stampu i njene skole i branio njihov politicki angazman. To je radio u gotovo svim okupiranim zemljama..

Mire, zar ti mene nisi razumeo? jasno sam ti reako da o politici ne zelim da diskutujem,
A te tvoje price pricj deci ,a ne meni. Procitaj i ovo: https://www.index.hr/clanak.aspx?id=1030121
I molim te nemoj vise da mi podnosis te glupoasti.

Rekao sam i ponavljam po hiljaditi put - to sto je neko bio mason pa se pokajao i obratio, ne znaci nista, nego da li je njegova nauka zatrovana masonizmom. Miler ako je i bio iskren, opet je ostao zatrovan masonskim ucenjem, i sam je tumacio bibliju kao i masoni racunajuci datume, trazeci skrivena znacenja u njoj, a tradicionalnoj crkvi je po istom principu nabacivao paganizam![/QUOTE]

Ako za tebe ne znaci obracenje nista, za mene znaci mnogo.
A posto ustajes protiv masonaca kazi nam sta je to sto su masonci uneli u hriscanstvo?

Licno ste nam bas vi pripisali "pagansko Trojstvo" povezujuci ga sa egiptom kao i masoni! A Elen White je govorila o velikom broju masona u adventizmu. Odakle oni, kao pojavili se slucajno?[/QUOTE]

Mire, bilo bi dobro da budes i posten. To je cista laz da je EGW pisala o velikom broju masona u Adventizmu.
Vise puta prilozo sam njenu izjavu o masonima i drugim drustvima, ako ti to tvrdoglavo odbacujes to je tvoj problem.
Daj nam dokaz da je ona govorila o velikom broju masona u crkvi! Vi posto nemate istinu da iznesete ljudima, iznosite svoje izmisljotine.

O Trojstvu, vrati se gore i prociaj Veruji Adventisticke crkve sto je Laoddikeja postavio.
Pa onda, ako si posten, razumeces sta je istina.

Vi ste najobicnija djavolska sekta![/QUOTE]

Mire, ne mislim da to ti govoris, nego pre ce biti da to govori neko drugi iz tebe.
Bas je mene briga sta ces ti ili bilo ko drugi reci o meni i mojoj Crkvi.
Takvi su i Hrista nazvali knezom djavolskim, a On je ipak, ostao Mesija, Spasitelj sveta.

Sve sekte 19. veka su osnovali masoni manje vise, a vi ste kao nesto drugo a radite isti posao kao i oni! Luter je bio veci djavo nego hitler a velicate ga, sve ste izvrnuli i nahuskali ljude protiv nas - crkve![/QUOTE]

Mire, pa nisu Adventisti vaspitali i podigli Lutera, nego tvoja crkva Katolicka je bila njegobv ucitelj.
Pa kad znas da je tako sta onda i Lutera pripisujes nama, kad je on vas produkt?
Mire, da to nije ono sto se kaze, kakav izvor takva i voda iz njega tece?

Kakve veze ima ko je ubijao, jesu li katolici ubijali? [/QUOTE]

Ponovo se ti vracas na politiku. Kako ne bi imalo veze ko je ubijao nevine ljude? Jesi li ti pri cistoj pameti?
Za tebe mozda ni nema veze, ali za one koji su to osetili na svojoj kozi i te kako ima veze.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, sam si priznao da u ucenjiima ASD nema ni jednog masonskog ucenja, i to moze svako da proveri iz ucennja koja sam postavio.

Za Milera sam vec napisao, da je pitanje da li je bio mason.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, pa nisu Adventisti vaspitali i podigli Lutera, nego tvoja crkva Katolicka je bila njegobv ucitelj.

Luther je otpad od Katoličke crkve, a svetac tvoje adventističke sekte.

Pa kad znas da je tako sta onda i Lutera pripisujes nama, kad je on vas produkt?

To je kao da ustvrdiš da je Juda Iškariotski Isusov produkt. Rekoh ti, Luther je svetac tvoje sekte, a za nas Katolike je otpad.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, da to nije ono sto se kaze, kakav izvor takva i voda iz njega tece?

Zar ga ja pripisujem vama? Pa vi sami pripisujete Lutera sebi , vasa prorocica u svojoj knjizi ga naziva "Bozjim covekom" i osnivacem Bozje crkve, velica ga kao sveca! On je vas!

A ako takve velicate koji su podsticali na ubistva progone i nerede, odakle moze biti taj duh?

Mire, sam si priznao da u ucenjiima ASD nema ni jednog masonskog ucenja, i to moze svako da proveri iz ucennja koja sam postavio.

Ovo tvoje kopiranje okaci macku o rep!
Poceo si kao Tripo da ponavljas.

Vas masonizam se ogleda u tome sto paganizujete crkvu na isti nacin kao i masoni, koristite istu taktiku, to je dokaz da su vas oni osnovali. Cak i za Trojstvo ste govorili identicno kao i masoni! Osnivac pokreta vam je mason, imali ste problema zbog velilog broja masona u crkvi, to priznajete i sami. Na Trojstvo ste se vratili jedino zato da vas ne bi smatrali kultom a Rusell je nastavio vasu teologiju paganizacije nazivajuci isto kao i vi Trojstvo "egipatskom dogmom". Zanimljivo kako vi sve povezujete sa "egiptom i vavilonijom' kao i masoni!

Dakle itekako ste imali i imate masonskih ucenja. Poricanje Trojstva je jedno od njih, a same racunice po bibliji su vam potstaknute masonskim uticajem, oni vole da racunaju i kalkulisu kraj sveta. Tako i Russell [a on vam je blizak] kalkulacije izvodi po "piramidi", i ti si ovde iznosio svoje racunice bazirane na visini velike piramide!

I sad ces ti nama da pricas kako mi istinu ne govorimo? Ti koji si i sam piramidolog!?

Uticaj masona na vasu teologiju je merljiv i moze se proceniti! To sto se vi danas pravite "fini", i sakrivate, to ne dokazuje da vas oni nisu osnovali!

I molim te nemoj vise da mi podnosis te glupoasti.

Tebi je glupost da je Papa u svojoj enciklici osudio nacizam, ona se delila narodu po ulicama nemacke. Zatvaras oci pred cinjenicom da je hitler okupirao crkvu , nelojalne svestenike poslao u konc logor, zatvarao skole i zabranjivao katolicku stampu? To je radio po svim okupiranim zemljama, pa normalno da onda izgleda kao da crkva podrzava fasizam kad je potavio svoje ljude u crkvi!

Nije ti glupost reci da je crkva saradjivala sa nacistima a sakriti da je Papa i crkva to prethodno osudila? Ali je glupost kad ja to osporavam!

Daj nam dokaz da je ona govorila o velikom broju masona u crkvi!
Ne moram ja to da radim, ti dobro znas da je pisala protiv masona i Miler je bio mason. Dakle taj problem je od starta prisutan! Imam i tekst gde se navode masonski sastanci u vasoj crkvi, citirao sam ranije i ne mogu da trazim ponovo, to je izvestaj adventista koji svedoce kako su vam Bogosluzenja licila na masonske sastanke..

O Trojstvu, vrati se gore i prociaj Veruji Adventisticke crkve sto je Laoddikeja postavio.
Pa onda, ako si posten, razumeces sta je istina.

Opet ne moram da navodim i da citiram , jer ti dobro znas sta su pioniri adventizma ucili - da je trojstvo "egipatkso - paganskog porekla" i da u takvo Trojstvo ne treba verovati! A to isto uce i masoni!

Mire, ne mislim da to ti govoris, nego pre ce biti da to govori neko drugi iz

Sad ces me jos nazvati djavolom.

Takvi su i Hrista nazvali knezom djavolskim, a On je ipak, ostao Mesija, Spasitelj sveta.

Pa nismo mi za vas rekli, vec vi za nas. Stalno nas pravite djavolima. Mislim Tripo i Laodikeja konstantno, a evo sad i ti..

Ponovo se ti vracas na politiku. Kako ne bi imalo veze ko je ubijao nevine ljude?

Naravno da nema veze ko je ubijao jer to nisu cinili nasi vernici! (postovanje zrtvama). Da li ti imas dokaz da su svestenici ubijali? Jesi igde video svestenike kako vuku po ulicama ljude i vode ih na streljanje???

A jesam li ja poceo o politici ili Tripo?

Nije ti bilo gadno govoriti o politici kada si izjavio da je "katolicka crkva podrzavala nacizam"? A sad kad ja kazem da to nije tacno i iznesem dokaze, sad ti je gadno?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ovo obavezno kopiram i dajem na svim grupama, preko reda.
Odmah kopiranje, prije nego što Juri možda izbriše ovo.

Nemožeš verovati , čime ti pretiš

Dabome, odmah kopiranje i slanje onim vašim "genijalcima" i naravno Miroljubu (pod mač bato) Petroviću.... Dosadili ste više sa tim kopiranjem i ismevanjem

Te njegove fore sa kopiranjem su stvarno smješne ,evo neka kopira iovaj vic ,i nek šalje svoima
images.jpg

Natrag