Mire, pa nisu Adventisti vaspitali i podigli Lutera, nego tvoja crkva Katolicka je bila njegobv ucitelj.
Pa kad znas da je tako sta onda i Lutera pripisujes nama, kad je on vas produkt?
Mire, da to nije ono sto se kaze, kakav izvor takva i voda iz njega tece?
Zar ga ja pripisujem vama? Pa vi sami pripisujete Lutera sebi , vasa prorocica u svojoj knjizi ga naziva "Bozjim covekom" i osnivacem Bozje crkve, velica ga kao sveca! On je vas!
A ako takve velicate koji su podsticali na ubistva progone i nerede, odakle moze biti taj duh?
Mire, sam si priznao da u ucenjiima ASD nema ni jednog masonskog ucenja, i to moze svako da proveri iz ucennja koja sam postavio.
Ovo tvoje kopiranje okaci macku o rep!
Poceo si kao Tripo da ponavljas.
Vas masonizam se ogleda u tome sto paganizujete crkvu na isti nacin kao i masoni, koristite istu taktiku, to je dokaz da su vas oni osnovali. Cak i za Trojstvo ste govorili identicno kao i masoni! Osnivac pokreta vam je mason, imali ste problema zbog velilog broja masona u crkvi, to priznajete i sami. Na Trojstvo ste se vratili jedino zato da vas ne bi smatrali kultom a Rusell je nastavio vasu teologiju paganizacije nazivajuci isto kao i vi Trojstvo "egipatskom dogmom". Zanimljivo kako vi sve povezujete sa "egiptom i vavilonijom' kao i masoni!
Dakle itekako ste imali i imate masonskih ucenja. Poricanje Trojstva je jedno od njih, a same racunice po bibliji su vam potstaknute masonskim uticajem, oni vole da racunaju i kalkulisu kraj sveta. Tako i Russell [a on vam je blizak] kalkulacije izvodi po "piramidi", i ti si ovde iznosio svoje racunice bazirane na visini velike piramide!
I sad ces ti nama da pricas kako mi istinu ne govorimo? Ti koji si i sam piramidolog!?
Uticaj masona na vasu teologiju je merljiv i moze se proceniti! To sto se vi danas pravite "fini", i sakrivate, to ne dokazuje da vas oni nisu osnovali!
I molim te nemoj vise da mi podnosis te glupoasti.
Tebi je glupost da je Papa u svojoj enciklici osudio nacizam, ona se delila narodu po ulicama nemacke. Zatvaras oci pred cinjenicom da je hitler okupirao crkvu , nelojalne svestenike poslao u konc logor, zatvarao skole i zabranjivao katolicku stampu? To je radio po svim okupiranim zemljama, pa normalno da onda izgleda kao da crkva podrzava fasizam kad je potavio svoje ljude u crkvi!
Nije ti glupost reci da je crkva saradjivala sa nacistima a sakriti da je Papa i crkva to prethodno osudila? Ali je glupost kad ja to osporavam!
Daj nam dokaz da je ona govorila o velikom broju masona u crkvi!
Ne moram ja to da radim, ti dobro znas da je pisala protiv masona i Miler je bio mason. Dakle taj problem je od starta prisutan! Imam i tekst gde se navode masonski sastanci u vasoj crkvi, citirao sam ranije i ne mogu da trazim ponovo, to je izvestaj adventista koji svedoce kako su vam Bogosluzenja licila na masonske sastanke..
O Trojstvu, vrati se gore i prociaj Veruji Adventisticke crkve sto je Laoddikeja postavio.
Pa onda, ako si posten, razumeces sta je istina.
Opet ne moram da navodim i da citiram , jer ti dobro znas sta su pioniri adventizma ucili - da je trojstvo "egipatkso - paganskog porekla" i da u takvo Trojstvo ne treba verovati! A to isto uce i masoni!
Mire, ne mislim da to ti govoris, nego pre ce biti da to govori neko drugi iz
Sad ces me jos nazvati djavolom.
Takvi su i Hrista nazvali knezom djavolskim, a On je ipak, ostao Mesija, Spasitelj sveta.
Pa nismo mi za vas rekli, vec vi za nas. Stalno nas pravite djavolima. Mislim Tripo i Laodikeja konstantno, a evo sad i ti..
Ponovo se ti vracas na politiku. Kako ne bi imalo veze ko je ubijao nevine ljude?
Naravno da nema veze ko je ubijao jer to nisu cinili nasi vernici! (postovanje zrtvama). Da li ti imas dokaz da su svestenici ubijali? Jesi igde video svestenike kako vuku po ulicama ljude i vode ih na streljanje???
A jesam li ja poceo o politici ili Tripo?
Nije ti bilo gadno govoriti o politici kada si izjavio da je "katolicka crkva podrzavala nacizam"? A sad kad ja kazem da to nije tacno i iznesem dokaze, sad ti je gadno?