Zar ga ja pripisujem vama? Pa vi sami pripisujete Lutera sebi , vasa prorocica u svojoj knjizi ga naziva "Bozjim covekom" i osnivacem Bozje crkve, velica ga kao sveca! On je vas!
A ako takve velicate koji su podsticali na ubistva progone i nerede, odakle moze biti taj duh?
Dobro jutro brate Mire.
Poznato ti je da Adventisti nemaju svece, a vi ih imate. A to sto ti svga brata katolika hoces nama da podvalis, zao mi je, ali to kod nas ne uspeva. Cuvajti svoga brata sveca Lutera. Mi se ne otimamo za njega.
Vas masonizam se ogleda u tome sto paganizujete crkvu na isti nacin kao i masoni,[/QUOTE]
Nikoga mi ne demonizujemo, a u poslednje vreme primetio sam da to upravo ti radis, kad si izjavo: Te satanske sekte.
Ponovo pokusavas da svoju robu ponudis nama, ali mi ti zahvaljujemo, samo ti cuvaj svoje.
Dakle itekako ste imali i imate masonskih ucenja. Poricanje Trojstva je jedno od njih,[/QUOTE]
Ali mi ne poriceo Trojstvo, ponovo pokusavas da nam zakacis svoje neverovanje.
Ovo je dokaz koliko si promaso:
Evo kako veruju Adventisti:
2. BOŽANSTVO
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuc, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.(5. Mojsijeva 6,4.; Matej 28,19.; 2. Korincanima 13,14.; Efescima 4,4-6.; 1. Petrova 1,2.; 1. Timotiju 1,17.; Otkrivenje 14,7.)
3
. BOG OTAC
Bog vecni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.(1. Mojsijeva 1,1.; 2. Mojsijeva 34,6.7.; Jovan 3,16.; 14,9.; 1. Korincanima 15,28.; 1. Timotiju 1,17.; 1. Jovanova 4,8.; Otkrivenje 4,11.)
4. BOG SIN
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.(Luka 1,35.; Jovan 1,1-3.14.; 5,22.; 10,30.; 14,1-3.; Rimljanima 6,23.; 1. Korincanima 15,3.4.; 2. Korincanima 5,17-19.; Kološanima 1,15-19.; Jevrejima 2,9-18.; 8,1.2.; Filibljanima 2,5-11.)
5. BOG SVETI DUH
Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (1. Mojsijeva 1,1.2.; Luka 1,35.; 4,18.; Jovan 14,16-18.26.; 15, 26.27.; 16,7-13.; Dela 1,8.; 10,38.; 2. Korincanima 3,18.; Efescima 4,11.12.; 2. Petrova 1,21.)
Mire, ako si posten, sada ti je prilika da se izvines za klevetu koju si izneo, a koja nije istinita. IZVOLI: