Sola Scriptura- da li je dovoljno

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Te njegove fore sa kopiranjem su stvarno smješne ,evo neka kopira iovaj vic ,i nek šalje svoima

Fore nego sta, da on stvarno to postavlja negde, neko bi vec dosao na ovaj forum da vidi sta pisemo. Pocecu lagano da ih sve ignorisem, njihovi dokazi su smesni, oni se samo izruguju napadaju i prete.. Ne treba im odgovarati ozbiljno, jer su oni neozbiljni.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Fore nego sta, da on stvarno to postavlja negde, neko bi vec dosao na ovaj forum da vidi sta pisemo. Pocecu lagano da ih sve ignorisem, njihovi dokazi su smesni, oni se samo izruguju napadaju i prete.. Ne treba im odgovarati ozbiljno, jer su oni neozbiljni.

Neozbiljni? Mire, ozbiljni su oni, samo provociraju da bi ispali "mučenici". Što se tiče ozbiljnosti verovanja, e tu jesu neozbiljni, jer više ozbiljnosti ima u Džedajizmu nego li u EGWizmu. Ali, naj opasniji kultovi su oni sa neozbiljnim verovanjima. Primera koliko hoćeš, a najvidljiviji ti je islam i njegov burazer po budalaštinama EGWizam. Prvi je i fizički nasilan, a drugi psihički, mada kao u slučaju onog pod mač bato, i on može biti opasan po život i po novčanik.

To što prete, izruguju i napadaju, to im je u maniru najsvežijeg produkta protestantizma - SJWizma. Ako slučajno ne znaš šta je to, to su oni isprani mozgovi koji svakome sa kime se ne slažu udeljuju epitete tipa:; "nacista, rasista, bigot, mizogin, mizantrop, islamofob, antisemita, hitler, homofob, transfob ...." i time sagovornike isključuju iz društva jer je njihova agenda na vlasti u državama na koje tripo pada u sevdah i kiti se njihovim perjem. Takve treba ili ignorisati, ili pogubiti nerve na njihove budalaštine. Treće neću da pominjem jer će se odmah javiti kmečanje da nam je takav duh.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Zar ga ja pripisujem vama? Pa vi sami pripisujete Lutera sebi , vasa prorocica u svojoj knjizi ga naziva "Bozjim covekom" i osnivacem Bozje crkve, velica ga kao sveca! On je vas!
A ako takve velicate koji su podsticali na ubistva progone i nerede, odakle moze biti taj duh?

Dobro jutro brate Mire.
Poznato ti je da Adventisti nemaju svece, a vi ih imate. A to sto ti svga brata katolika hoces nama da podvalis, zao mi je, ali to kod nas ne uspeva. Cuvajti svoga brata sveca Lutera. Mi se ne otimamo za njega.

Vas masonizam se ogleda u tome sto paganizujete crkvu na isti nacin kao i masoni,[/QUOTE]

Nikoga mi ne demonizujemo, a u poslednje vreme primetio sam da to upravo ti radis, kad si izjavo: Te satanske sekte.
Ponovo pokusavas da svoju robu ponudis nama, ali mi ti zahvaljujemo, samo ti cuvaj svoje.

Dakle itekako ste imali i imate masonskih ucenja. Poricanje Trojstva je jedno od njih,[/QUOTE]

Ali mi ne poriceo Trojstvo, ponovo pokusavas da nam zakacis svoje neverovanje.

Ovo je dokaz koliko si promaso:

Evo kako veruju Adventisti:

2. BOŽANSTVO
Postoji jedan Bog:Otac, Sin i Sveti Duh, zajednica tri lica iste vecnosti. Bog je besmrtan, svemocan, sveznajuc, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonacan i prevazilazi moc ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko otkrivanja o Sebi. On je vecno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe.(5. Mojsijeva 6,4.; Matej 28,19.; 2. Korincanima 13,14.; Efescima 4,4-6.; 1. Petrova 1,2.; 1. Timotiju 1,17.; Otkrivenje 14,7.)

3. BOG OTAC
Bog vecni Otac je tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazali u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca.(1. Mojsijeva 1,1.; 2. Mojsijeva 34,6.7.; Jovan 3,16.; 14,9.; 1. Korincanima 15,28.; 1. Timotiju 1,17.; 1. Jovanova 4,8.; Otkrivenje 4,11.)

4. BOG SIN
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila ga Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i obnovi sve tvari.(Luka 1,35.; Jovan 1,1-3.14.; 5,22.; 10,30.; 14,1-3.; Rimljanima 6,23.; 1. Korincanima 15,3.4.; 2. Korincanima 5,17-19.; Kološanima 1,15-19.; Jevrejima 2,9-18.; 8,1.2.; Filibljanima 2,5-11.)

5. BOG SVETI DUH
Bog vecni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog Pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlaci i ubeduje ljudska bica. a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom decom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomocuje je da svedoci za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (1. Mojsijeva 1,1.2.; Luka 1,35.; 4,18.; Jovan 14,16-18.26.; 15, 26.27.; 16,7-13.; Dela 1,8.; 10,38.; 2. Korincanima 3,18.; Efescima 4,11.12.; 2. Petrova 1,21.)

Mire, ako si posten, sada ti je prilika da se izvines za klevetu koju si izneo, a koja nije istinita. IZVOLI:

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dobro jutro brate Mire.
Poznato ti je da Adventisti nemaju svece, a vi ih imate. A to sto ti svga brata katolika hoces nama da podvalis, zao mi je, ali to kod nas ne uspeva. Cuvajti svoga brata sveca Lutera. Mi se ne otimamo za njega.

Tko to vi? Tko se ne otima za Luthera? Ti? Vaša proročica, koja je govorila u drskosti, u svojoj "Velikoj borbi" Martina Luthera je smjestila "između Oca i Sina". Uostalom, dok si o Lutheru znao samo ono što si kod proročice pročitao, takvim si ga i ti smatrao, evo:

Medjutim dobro je da primetimo da vecina protestanata su bili protiv upotrebe sile u odbrani Jevandjelja. Najistaknutiji medju njima je Martin Luter.

Dakle, Luter je jasno podvukao da u odbranu Jevandjelja nije potrebno upotrebljavati svetovnu silu.

Vidi što si pisao o Lutheru!? :) Zašto ga se sada odričeš? Zapravo si ti u pravu. Kad si shvatio tko je točno Luther bio i što je točno činio, okrećeš se "za 180" i kažeš: "Ne podvaljuj ga nama, to kod nas ne uspeva". Krasno, još samo trebaš shvatiti tko je bila i što je učila proročica Jelena, pa da i za nju kažeš: "Ne podvaljuj je nama, to kod nas ne uspeva".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dobro jutro brate Mire.

Ovo je krajnje neposteno, nismo ga mi proglasili svecem on je za nas otpadnik, nego ste ga vi proglasili, konkretno EGW u svojoj knjizi Velika Borba i drugima ga naziva "slugom Bozjim".

Dakle, ako je vas svetac ucio ubijanju i "pod mac bato" (izjavio je naime da "evandjelje treba nametnuti i macem" i da bi "spalio sve frranjevce") onda je to vas duh!

Nikoga mi ne demonizujemo, a u poslednje vreme primetio sam da to upravo ti radis, kad si izjavo: Te satanske sekte.
Ponovo pokusavas da svoju robu ponudis nama, ali mi ti zahvaljujemo, samo ti cuvaj svoje.

Ja samo odgovaram na vase napade, vi ste nas proglasili "paganima" "idolopoklonicima" itd. i to bez ikakve osnove. I kad pokazemo da to nije tako i dalje vicete "paganizam i idolopoklonstvo" umesto da se smirite, tvrdite da ucimo "reinkarnaciju" i kojekakve budalastine, da "nemamo rodove" a kao vi imate, da je "crkva kurva" da je "saradjivala sa nacistima" i jos svakakve uvrede na nas racun! Totalno neiskreno i bezobrazno. A sami ste nastali od masona, Miler vam je osnivac adventnog pokreta mason, Laodikeja se bavi piramidologijom sto pokazuje koji vas duh vodi, i sami ste priznali veliki broj masona u svojim redovima itd.. Dakle jedno totalno nepostenje!

Ako vi nas bez osnove napadate i mi isto mozemo vas, pa imalo to ili ne imalo osnove. Zanjite ono sto ste sami posejali!

Vi mislite da mozete tako napadati nas za sve i svasta, izmisljati bidalastine, a da mi trebamo cutati. Na sve ove budalastine imamo odgovor, a treba vas suociti sa tim istim budalastinama i podmetanjima, pokazati vam kako je to kad se neko napada bez osnove!

I napadacu vas i dalje dok god to radite!
Ja uglavnom ne napadam bez oanove, ali podrzavam sada i one koji to cine, jer ste prevrsili svaku meru sa neiskrenoscu!

Ali mi ne poriceo Trojstvo, ponovo pokusavas da nam zakacis svoje neverovanje.

Ne poricete danas, ali ste poricali ranije. Vasi pioniri su poricali i tvrdili da je to "egipatska paganstina" isto kao sto i masoni tvrde, to ste preuzeli od njih, tu pricu o paganizmu. Tako oni paganizuju judaizam i Hriscanstvo i nude sebe kao alternativu, a vi njihovi ucenici radite isto! Pored toga ste i Luterovi ucenici, koji kao i vi Papu nazvate "antihristom". A onda tvrdite da je on nas svetac, totalno neposteno! Imate li vi savesti?

Ajd isprazni se da ti bude lakše

Praznite se ovde vi! Pokakili ste se na sve sto smo rekli i izmisljate svakakve lazi protiv nas, ignorisete i glupirate se. Marko koga cenim, sad izmislja da je Luter nas svetac, po tome se vidi sta se desava kada ti isperu mozak. Vi cete uciniti sve samo da vam u glavi bude dobro. To je zalosno!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne poricete danas, ali ste poricali ranije. Vasi pioniri su poricali i tvrdili da je to "egipatska paganstina" isto kao sto i masoni tvrde, to ste preuzeli od njih, tu pricu o paganizmu. Tako oni paganizuju judaizam i Hriscanstvo i nude sebe kao alternativu, a vi njihovi ucenici radite isto! Pored toga ste i Luterovi ucenici, koji kao i vi Papu nazvate "antihristom". A onda tvrdite da je on nas svetac, totalno neposteno! Imate li vi savesti?

Mire, da bi uopšte shvatio zašto to rade, prvo trebaš da odbaciš i samu pomisao da uopšte raspravljaš sa hrišćanima. Oni to nisu. To što se kao papagaji pozivaju na bibliju, pominju Hrista, Boga, anđele, ne znači ništa, jer i new ageri pominju nekakvu "hristosvesnost", anđele, bibliju, pa opet nisu hrišćani. Hrišćani nikada neće kao osnovu svoje teologije uzimati napad na Crkvu i na druge Hrišćane, izmišljati kojekakve budalaštine i možda najvažnije od svega pominjati krstaške ratove kao primer zla, bez sagledavanja pravog istorijskog konteksta istih.

Hrišćanstvo je naime napadnuto sa svih strana, napadaju ga "levičari", sekularisti, kvazi ateisti, muslimani, jevreji... napadaju ga i oni koji za sebe tvrde da su "hrišćani". Umesto da se Istinita religija nade tretira onako kako zaslužuje, oni koji sebe nazivaju svetim imenom Hrišćana, pljuju po samim osnovama vere, lukavo i bezobrazno prisvajajući za svoje učenje titulu "istinskog pravoverja", i nameću je drugima. Shvati Mire, ma koliko da su restlovi Luterovog samoljublja u herezi, ovi sa kojima se raspravljamo ovde, su u apostazi. Ti ćeš možda čuti nekog Luterana ili Evangleika da lupeta i napada papu, patrijarhe, jer to im je od debelog Lutera, ali nikada nećeš čuti opravdavanje džihada, napade na krstaške pohode i korišćenje istih kao dokaza o zlu Crkve. Da ne govorim o optuživanju ostalih da su pagani, da veruju u male zelene, sive.... EGWisti nisu ni Sola Scriptura "hrišćani" niti Hrišćani, oni su para hrišćanski, tj pseudo hrišćanski kult i nemaju nikakvih prava, ni moralnih ni verskih da bilo koga napadaju za bilo šta. Čitav Mileritski pokret je nastao isključivo na ljudskom opsedanju datumima i masonskim budalaštinama u tumačenju biblije, kada su uhvaćeni u tome da izmišljaju, a bili su i napadni u svom "evangeliziranju" i pozivanju da "Isus samo što nije", kada su ljudi zavedeni ovim maloumnicima ostavljali poslove, porodice,... došlo je do otrežnjenja, pale su čak i batine, a mnoge su jurili puškama. Sve to je ovima poslužilo da se kod preostalog broja zaluđenika predstave kao mučenici, iako su sve što im se događalo, i "događalo" sami izazvali. Samo i isključivo liberalnom ustavu SAD oni mogu da zahvale svoje postojanje i opstanak, kao i naziv koji im ne priliči, naziv "crkve". Zbog takvih kao što su oni i nedeljni čekaoci, klanjaoci iskrivljenog Hashem i ostalih debilnih tumačenja, Biblija je omiljena meta dekonstrukcionalista i nihilista. Ne napadaju je zbog Crkve, zbog Katolika i Pravoslavaca, Monofizita, nego zbog ovih koji je koriste da bi opravdavali svoje budalaštine.

Hoćete pravog Hrišćanina, pravog naučnika? Evo šta o pravom Hreišćanstvu, njuegovoj važnosti i odbrani istog govori profesor Jeffrey Barton Russell:

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, kako neko može da satanizuje Rimokatoličku i Pravoskavnu crkvu kada su sa njom u sprezi, pa i same pojedine pape i crkveni velikodostojnici, čak i na ovim prostorima su bili članovi masona.

Dakle, identifikacija dolazi iz istorijskih činjenica spajanja Hrišćanstva sa starozavetnim paganskim filozofijama sa polovinom 2 veka.

Tada masonerija još nije postojala, pa ni mogućnost bilo kakve zavere masona protiv Hrišćanstva.

Masoni su tek u srednjem veku preuzeli paganizam kao filozofiju svoje organizacije.

Dakle, kao što i sam potvrđuješ "Adventistička crkva nema ni jedno masonsko učenje, a tvoja opaska o kopiranim tekstovima je samo izbegavanje da se suočiš sa činjenicom da se svaka tačka verovanja Adventista zasniva isključivo na bibliji.

Još nešto.

Vi ovde napadate Lutera na sva zvona za nekakvo piskaranje i izjave, a ne želite da se suočite sa grehovima svojih verskih vođa u prošlosti, papa i careva koji su ih podržavali, koji su bili najveći bludnici i preljubočinci u istoriji, i uz to ubijali ljude, žene, trudnice, decu, i to mučeći ih najstrašnijim mukama na bizarnim spravama za mučenje, i spaljivajući ih na lomačama, samo zato što su imali drugačija uverenja od vladajuće Rimokatoličke crkve.

To je paradokas koji vas ne može oprati od sramote.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hmm, ko o čemu, EGWisti o paradoksima i sramoti, o navodnim spaljivanjima na lomačama, i zločinima. Baštinici najugorih hereza i budalaština dele moralne savete... No dobro, takva im je osnova, nije njima lako.

Ne, vama je osnova napad na druge, a ovo što sam napisao je samo odgovor na vaše napade.

Vi ni sami neshvatate koliko ste nepošteni i zlobni, jer napadate SVE na sva zvona, a kada čovek odgovori vi kažete "EVO, TO IM JE OSNOVA, ONI NAPADAJU, VREĐAJU..itd, itd.."

To je još jedan paradoks.

Natrag