Aha, a nije paradoks da se ne odričete lika i dela "vesnice" i "malog svetla"? Nije "obožavanje" samo u nazivanju nekoga svetim, nego baš u tome da se njegova ili njena dela i izjave izjednačuju sa Božijom reči. Naime, ako je Biblija svetlo (što je upitno, jer ISUS je SVETOLO SVETA) svetlije navodno od sunca, čemu onda baterijska lampa u vidu malog svetla? Čemu poistovećivanje "malog svetla" sa velikim i apostaza ako se posumnja u "malo svetlo"?
Malo svetlo vodi ka većem, i u malom i u velikom nema razlike jer su oba od Boga.
Osim toga, i stari i novi zavet govori o proročkom daru unutar crkve, da će Bog govoriti kroz mladiće, ljude, žene, starce.
Ako je tako, onda Bog daje proročki dar, i svojoj crkvi govori putem tog dara koje je manje svetlo, koje upućuje na veće.
Mire, upravo izmišljaš ti, a ne ja.
Sve što si napisao je pogrešno, i predstavlja samo izgovore.
Da vidimo kada je zabranjena biblija:
"1229 KONCIL U VALENSIJI ZABRANJUJE VERNICIMA LAICIMA UPOTREBU BIBLIJE KOJU JE PROGLASIO ZABRANJENOM KNJIGOM"
Luter je rođen 1483 godine, što znači mnogo kasnije.
Nisu svi u to vreme bili nepismeni, i te kako je bilo obrazovanih ljudi, naučnika, učenih ljudi, i pisali su knjige koje je Vatikan spaljivao, zaustavljajući svaki oblik prosvetiteljstva.
Napadaš Lutera koji je ko zna šta izjavio, a braniš zločine i bizarna vekovna mučenja i ubijanja nevinih ljudi, žena, dece, staraca, samo iz razloga što su čitali bibliju, molili se Bogu, i verovali drugačije od zvanične RKC.
Lutera jeste podigao Bog, i ja lično čak verujem da je kroz njega vršio sud na zemlji, i odvajao kukolj od pšenice.
Mire, Mire, nekada si podržavao istinu, i kunuo se da je Adventizam Božja crkva, imam tvoje pismo koje si mi poslao privatnom porukom, i to je tada bio divan čovek, koji se nažalost nije uhvatio čvrsto za Božju ruku, već je sotona došao i ukrao tu veru, i od tebe stvorio goreg protivnika.
Moliću se za tebe.
Dragi brate Laodikeja, nisam dugo na forumu. Evo malo pogledah pisanje...ne zameri moram jednu malu kritiku na tekst. Ne zato da tebi oponiram već samo da ti ukažem na mali propust u ovom istorijskom prikazu upravo zbog istine koju želiš da izneseš..da bi je svakako malo pojasnili i učinili istorijski relevantnijom jer ovako kako si napisao prosto daješ prostor da se kompromituje i hvati pogrešno ono što želiš reći. Izvini, bratksi savet.
Evo ovo crveno podvučeno moraš malo preblikovati. Jednostavno ne možeš reći da je progonstvo rimokatolicizma počelo od prvog veka i to od Jevreja??? pa kasnije "tu i tamo od pojedih rimskih careva". Laodikeja brate, oni snisu bili rimokatolici
. Hrišane su progonili prvo Jevreji, pa Rimski carevi a kasnije tek od prihvatanja hrišćanstva od strane Rima i davanja episkopima na zapadu civilnu vlast može se govoriti o progonu neistomišljenika od strane zvaničnih crkvenih vlasti. Ali pre toga rimska crkva nije mogla progoniti. Molim te bratski preformuliši ovo da bi se istorijski moglo bolje razumeti. Ovako zaista daješ povoda da se kompromituje ono što želiš reći i u čemu jeste istina ali samo da baratamo ispravno istorijskim činjenicama.
Svako dobro.
Nisam napisao:
"DA JE PROGONSTVO RIMOKATOLICIZMA POČELO OD JEVREJA"
Ono što sam napisao je
sledeće: "progonstvo Hrišćana od strane Rimokatolicizma nije odpočelo sa Luterovim vremenom, već od prvog veka, i to prvo od Jevreja, pa potom tu i tamo od pojedinih Rimskih careva, a polovinom drugog veka kada je nastao opšti progon Jevreja zbog ustanka Barkohbe protiv Rimskog jarma, to progonstvo je zahvatilo i Hrišćane"
Dakle, prvo su Hrišćani progonjeni od Jevreja, pa od careva, i na kraju od Rimske ili kasnije Rimokatoličke crkve.
Pozdrav!
Ti ništa neznaš , znaš samo da lažeš , tvoj paradoks je ludilo , i mržnja
Ušto ti vjeruješ pošto u boga neveruješ
Kontradiktorna si sa nekim ranijim izjavama o mojoj ličnosti.
Ja ne verujem
U Boga, ja verujem Bogu, i to je velika razlika, jer u bibliji piše "DA I ŠĐAVOLI VERUJU I DRHĆU"
Dakle, verovati da postoji Bog kao neko neko intelektualno saznanje nema neku određenu vrednost, ako čovek nije poverovao Bogu, što predstavlja korak ostvarivanja lične zajednice sa njim, u kojoj ga on osvedočava u SVAKU istinu.
Ko neće istinu on veruje intelektualno, a poverenje daje smrtnim ljudima.