Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako su i fariseji rekli apostolima da su sljedbenici kulta Isusa.

I bili su u pravu, apostoli i jesu bili Isusovi sljedbenici. :) Tako ste i vi, sljedbenici proročice koja je govorila u drskosti.

Vidimo po djelima gdje je sotona najviše.

Točno, po djelima se vidi. Evo ih:

Ernst Bergmann je 1934. objavio dvadeset i pet točaka njemačke protestantske religije, a među njima bile su i ove:

1. Židovski Stari zavjet, kao i dijelovi Novog zavjeta, nisu prikladni za novu Njemačku.

2. Krist nije bio Židov, nego nordijski mučenik kojeg su Židovi pogubili, ratnik čija je smrt spasila svijet od židovskog utjecaja.

3. Adolf Hitler je novi Mesija poslan na zemlju kako bi spasio svijet od Židova.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I bili su u pravu, apostoli i jesu bili Isusovi sljedbenici. :) Tako ste i vi, sljedbenici proročice koja je govorila u drskosti.

Ako je ona proročica, ja sam vanzemaljac. Slede ženu koja je u maniru prosečnog američkog "bibličara" detinjstvo provela u usukanoj sredini, opsednuta KJV, da bi nakon udarca u glavu počela da bulazni o nekavim vizijama, naravno sve u skladu sa Milerovim datumarenjem. Još se usuđuju da nas nazivaju farisejima što se čvrsto držimo Svetopisamskih pravila o prorocima, o tome da "vesnicu" poistovećuju sa Isusom kada kažu da su i Fariseji tako govorili o Isusu da i ne govorim. Sramota je ko se sve kiti imenom Hrišćana, ali tu bajku o svom hrišćčanstvu mogu da prodaju, tj da pokušaju da prodaju amerikancima, koji i danas čekaju da se Elvis vrati iz mrtvih i malo malo ga viđaju..... nama ne.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Očito je Slape, da oni koji su u svojoj oholisti napustuli Crkvu i postali sledbenici "vesnice" koja govori u ime "boga", zaboravli da je Luter anatemisan po pravilnom obredu, te da tako nije mogao da prenese hirotoniju.

Odlicno Darth, To sam upravo od tebe i ocekivao.
Prema tvojoj izjavi
Luter koji je bio iskljucen iz tvoje crkve nije mogao da protestantima prenese hirotoniju ili apostolsko nasledje.
To znaci, ti izjavljujes da iskuljuceni nisu u stanju da prenesu hirotoniju.
Darth, cini mi se da si u ovom slucaju upravu.

Posto su 1054. obe crkve, Katolicka i Pravoslavna, reciprocno iskljucile jedna drugu, prema tvojoj izjavi, nijedna od njih ne moze da prenese apostolsko nasledje, jer iskljuceni ga nemoze preneti. Tako su obe te crkve izgubile apostolsko nasledje.
A obe su iskljucili hirotonisani visoko dostojanstvenici cijie odluke swu punovazne.

Darth, monogo ti hvala na ovom objasnjenju, sada niko od nas vise nema maglovitost po tom pitanju.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Evo vaseg evandjelja, slika iz Luterove Biblije, koju ste vi protestanti tako darezljivo delili narodu!

Ovde je papa predstavljen kao "vavilonska kurva">>>
martin-luther-s-september-bible-from-1522-facsimile-2561604b3881df0.jpg

Ovo ne znam sta je al neka azdaja jeste, takodje u njegovoj bibliji:

martin-luther-s-september-bible-from-1522-facsimile-256359e63dc5130.jpg

Miere, danas sam proveo skoro pola dana u Univerzitetskoj biblioteci u trazenju te Luterove Biblije koju si ti ovde naveo i nisam je pronasao.
Trebao si da nam das izvore.

Ali na internetu pronasao sam clanak u kom se nalaze te dve slike pod sledecim naslovom:

Angelina R. Milosavljević
Univerzitet Singidunum
Fakultet za medije i komunikacije
Beograd
УДК
76.05:32.019.5(4)"15"
32.019.5:274.5(4)"15"
REFORMACIJA, LUTER I UPOTREBA GRAFIKE
U PROPAGANDNE SVRHE:
PAPA KAO ANTIHRIST

Ovde ne kaze da su te slike u njegovoj Bibliji, ali znamo da su protestanti protivnici svoje brace katolika i da se neprestano prepiru.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, Slape, antonija, badava mi postavljamo, akoliti i dalje koriste ovaj deo foruma za neprikaldne stvari, tj za olakšavanje. "Genijalac" i dalje kokodače o tome da je sve što pišem projekcija i kiselo grožđe, a marko naivno pokušava da tvoje realne argumente opovrgne.

Za njih evo jednog malog podsećanja o tome šta je ustvari Sola Scripotura, na koji se tako aroigantno poyivaju, iako to nisu, nego su EGWisti

38029620_529511880801445_9149635608820318208_n.jpg

A za njih, i njihove "crkve" evo jednog podsećanja, nadam se samo da im, kao i Latinski Engleski, posebno "genijalkciu" ne predstavlja sablazan /iako je to blago rečeno sramota, jer je na tom, tj engleskom jeziku pisala "vesnica" što govoraše u samovolji= 50041775_2315082268737114_4013305312118308864_n.jpg

Iako autor ove slike desnu stranu naziva "hrišćanskom", sa čime se baš i ne može složiti, barem je trebao da stavi navosdnike, potpuno je u pravu. Vidite, tu su vam i ćaća Miler, i bata i seka "vesnici".. i "sveti luter", i "pepodobni cvingli", "blaženi kalvin" i ostali "proroci i proročice" "božije" za koje i njihovee sledbenike, posebno sledbenike baba Jele:

Bog nije toliko ljubio sveta, pa je dao Svog jedinorođenog Sina, nego je:

Bog je toliko ljubio sveta pa je dao svoje pismo... iako ovo nigde ne piše u tom pismu.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da. Svojoj Crkvi kojoj je poslao Duha Svetog na dan Pedesetnice, a ne bezglavim skupinama koje su 18 stoljeća kasnije lunjali po američkim kukuruzištima.

Tačno, poslao je Duha Svetoga ljudima na pedesetnici, od kojih je nastala Hrišćanska crkva koja se sastojala prvo od obraćenih Jevreja, čije je sedište bilo u Jerusalimu.
Kasnije od apostola Pavla jevanđelje se propovedalo i neznabošcima.

Ta crkva je od prvog veka prvo bila progonjena prvo od strane Jevreja, potom od pojedinih Rimskih careva, i na kraju od mnogobožačke organizacije koja je obukla Hrišćansko ruho i uzela ime Rimska crkva, ili Rimokatolička, koja je sa početkom polovine 2 veka proglasila vodećom crkvom nad celim Hrišćanskim svetom posredstvom Rimske svetovne paganske vlasti, na prvom mestu Konstantina, a potom i Justinijana koji je isterao Arijanske Ostrogote iz Rima i vlast predao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom.

Dakle, organizacija koju nisu ni Bog, ni Hristos, ni apostoli ovlastili za bilo šta, a posebno da uzma vlast i primat nad ostalim crkvama, i ljudima, i da silom nameće svoje dogme.

Ta prva Hristova crkva gore opisana je u istoriji delovala u različitim epohama i pod različitim okolnostima, i uglavnom u ilegali, skrivajući se po pustim mestima, gorama i planinama pred stalnim progonima, i otkrivenje pominje sedam epoha ili crkava u kojima crkva deluje.

Poslednji period je Laodikejsko doba ili crkva, u kome je Bog podigao poslednju crkvu Laodikeju "KOJA DRŽI ZAPOVESTI BOŽE, IMA VERU ISUSOVU, I DAR PROROŠTVA"

kasnije lunjali po američkim kukuruzištima

Proroci, Apostoli, i Hristovi sledbenici su bili pastiri, ribari, prosci, bogalji, slepi i hromi, bolesni od gube, pa je Bog njih pozvao da budu njegovi predstavnici, a ne careve, ministre u vladi, crkvene velikodostojnike onoga vremena, i bogate..

Tako da si osudio sam sebe.

Kad ti ovako vjeruješ, čak je i nebitno ima li Bog s time ikakve veze. Naime, važnije je što ti vjeruješ nego što Bog poručuje i čini.

Pa to je upravo tvoj - odnosno vaš problem, da za ništa niste pitali Boga, niti ga pitate, i ne tražite Božje vodstvo, već radite SVE po svojoj volji.
Govorim i za ono što vi nazivate crkvom, i za sve ljude u njoj u prošlosti i danas.

Sve ste rdili ne pitajući Boga.

Sazivali sabore i donosili odluke i dogme koje bi neki drugi sabor oborio, ukidali ste Božju reč, prekrajali je, ukidali Božji zakon, uvodili mnogobožačke običaje i učenja, progonili one koji su verovali drugačije, mučili, ubijali..itd.. i to sve bez Boga, jer Boga nemate, već je vaša organizacija ljudska, sotonska.

Nije lepo lagati.

Mi ne sledimo ni jednog čoveka, držimo reč Božju ipropovedamo je u cilju spasenja sveta.

Vi sledite verske vođe, Patrijarhe i Pape, i slepo im verujući, klanjate se ljudima nazivajući ih svecima koje čak stavljate u poziciju veću od Isusa, jer ih smatrate posrednicima pred Bogom za ljudske grehe, i ako Božja reč kaže "JER JE JEDAN POSREDNIK PRED BOGOM ČOVEK ISUS HRISTOS" i takođe "PROKLET DA JE ČOVEK KOJI SE UZDA U ČOVEKA A NA GOSPODA ZABORAVLJA SRCE NJEGOVO"

Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ta crkva je od prvog veka prvo bila progonjena prvo od strane Jevreja, potom od pojedinih Rimskih careva, i na kraju od mnogobožačke organizacije koja je obukla Hrišćansko ruho i uzela ime Rimska crkva, ili Rimokatolička, koja je sa početkom polovine 2 veka sela na čelo crkve posredstvom Rimske svetovne paganske vlasti, na prvom mestu Konstantina,

:) Rimokatolička crkva (mnogobožačka organizacija) početkom polovine 2 veka, posredstvom poganske vlasti i Konstantina postaje progonitelj kršćana!? :) Svašta ti ovdje nadrobi.

Ovako. Konstantin ti datira u 4. stoljeće - dakle, čitava 2 stoljeća nakon vremena u koje ti smještaš "vladanje mnogobožačke Rimokatoličke crkve"!? Daj se najprije dogovori sam sa sobom pa se ponovo ovdje javi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
:)Rimokatolička crkva (mnogobožačka organizacija) početkom polovine 2 veka, posredstvom poganske vlasti i Konstantina postaje progonitelj kršćana!? :) Svašta ti ovdje nadrobi.

Ovako. Konstantin ti datira u 4. stoljeće - dakle, čitava 2 stoljeća nakon vremena u koje ti smještaš "vladanje mnogobožačke Rimokatoličke crkve"!? Daj se najprije dogovori sam sa sobom pa se ponovo ovdje javi.

To sam i napisao.

Ta PRVA CRKVA je od prvog veka prvo bila progonjena prvo od strane Jevreja, potom od pojedinih Rimskih careva do 300 godine, i na kraju sa POČETKOM 3 VEKA od mnogobožačke organizacije koja je obukla Hrišćansko ruho i uzela ime Rimska crkva, ili Rimokatolička, koja je sa početkom polovine 2 veka proglasila vodećom crkvom nad celim Hrišćanskim svetom, a SA POČETKOM 3 VEKA posredstvom Rimske svetovne paganske vlasti, na prvom mestu Konstantina, a potom i Justinijana koji je isterao Arijanske Ostrogote iz Rima i vlast predao Rimskom biskupu sa sve riznicom i vojskom.

Natrag