- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Što sve Darth o njoj misli zna samo on, ali gore je napisao vesnica a ne veštica.
Gdje je ovo u Novom zavjetu zapovjeđeno kršćanima?
Slape, nigde to u Novom Zavetu, Večnom zavetu nije zapoveđeno. Ali po sledbenicima "vesnice" jeste. Mi kao sledbenici Boga živoa, nismo onavezni da sledimo sjenu, jer shabat jeste sjena. Nama je Bog onaj koji je za sebe rekao da je ADONAI SHABAT.
Drugo, Marko, ali i mnogo drugi misle da ja nisam imao prilike da se van Interneta sretnem sa EGWistima i da nisam imao prilike da upoznam njihovu doktrinu, i zamke koje oni postavljaju drugima pitanjima o zakonu i tome slično. Imao sam, i dobro znak kako oni funkcionišu. Ako im se kaže da treba poštovati Dekalog, oni odmah uskaču sa četvrtom zapovesti, onoim koju je ona njihova "vesnica" navodno videla da svetli jače od svih ostalih. Lukavi su, ali Hrišćane, one iskrene štiti sam Bog, pa lalo prozreju njihove zamke. Na takve zamke treba uvek odgovoriti, a gde je vama obrezanje, koje je starije od Dekaloga. I ono je obavezno po pismu, gde je Bar Mitzvah. Ako ćemo svi imitirati Hebreje, hajde onda i to da imamo, a ne da dvolično uzimamo samo ono što nam, tačnije "vesnici" odgovara.
Na pitanje koje mi ti Slape nisi ni postavio, nego Marko, odgovaram, Da, Hrišćanin sam, nisam neo judaista i sinkretista. U Bibliji na koju se toliko pozivate, nigde nema pomena o kafi i duhanu, nigde se vino ne naziva lošim. Šta je onda sa time? Kako ste se usudili da ono čega nema u Bibliji dodate, a da za banalne stvari druge optužujete da su otpali?
Da, Marko, napisao sam "vesnica" što je prema samoj EGW više od "proroštva", ona je ženski pandan Muhamedu po svemu, po nedodirljivosti, doktrinama koje je nametala, po tome što je vama isto sumnjati u nju i sumnjati u Boga...
I nisam je nazvao vešticom, mada znajući kako se naziva okupljanje veštica, ne bi me čudilo da je neko tako i nazove. Ne bi bio daleko od istine.
https://en.wikipedia.org/wiki/Witches'_Sabbath
Poslednja izmena: