Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Što sve Darth o njoj misli zna samo on, ali gore je napisao vesnica a ne veštica. :)

Gdje je ovo u Novom zavjetu zapovjeđeno kršćanima?

Slape, nigde to u Novom Zavetu, Večnom zavetu nije zapoveđeno. Ali po sledbenicima "vesnice" jeste. Mi kao sledbenici Boga živoa, nismo onavezni da sledimo sjenu, jer shabat jeste sjena. Nama je Bog onaj koji je za sebe rekao da je ADONAI SHABAT.

Drugo, Marko, ali i mnogo drugi misle da ja nisam imao prilike da se van Interneta sretnem sa EGWistima i da nisam imao prilike da upoznam njihovu doktrinu, i zamke koje oni postavljaju drugima pitanjima o zakonu i tome slično. Imao sam, i dobro znak kako oni funkcionišu. Ako im se kaže da treba poštovati Dekalog, oni odmah uskaču sa četvrtom zapovesti, onoim koju je ona njihova "vesnica" navodno videla da svetli jače od svih ostalih. Lukavi su, ali Hrišćane, one iskrene štiti sam Bog, pa lalo prozreju njihove zamke. Na takve zamke treba uvek odgovoriti, a gde je vama obrezanje, koje je starije od Dekaloga. I ono je obavezno po pismu, gde je Bar Mitzvah. Ako ćemo svi imitirati Hebreje, hajde onda i to da imamo, a ne da dvolično uzimamo samo ono što nam, tačnije "vesnici" odgovara.

Na pitanje koje mi ti Slape nisi ni postavio, nego Marko, odgovaram, Da, Hrišćanin sam, nisam neo judaista i sinkretista. U Bibliji na koju se toliko pozivate, nigde nema pomena o kafi i duhanu, nigde se vino ne naziva lošim. Šta je onda sa time? Kako ste se usudili da ono čega nema u Bibliji dodate, a da za banalne stvari druge optužujete da su otpali?

Da, Marko, napisao sam "vesnica" što je prema samoj EGW više od "proroštva", ona je ženski pandan Muhamedu po svemu, po nedodirljivosti, doktrinama koje je nametala, po tome što je vama isto sumnjati u nju i sumnjati u Boga...
I nisam je nazvao vešticom, mada znajući kako se naziva okupljanje veštica, ne bi me čudilo da je neko tako i nazove. Ne bi bio daleko od istine.

https://en.wikipedia.org/wiki/Witches'_Sabbath

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape, nigde to u Novom Zavetu, Večnom zavetu nije zapoveđeno. Ali po sledbenicima "vesnice" jeste.

Darth, hoces li ti jednom prestati sa tim tvojim bezumljem. Ti nisi sledbenik vestice nego si sam vestica, jer samo o tome lamatas! Pa neka ti je sa srecom!

Mi kao sledbenici Boga živoa, [/QUOTE]

Bila bi velika sreca i za tebe i za sve nas kada bi to bila istina, ali oni koji su Boziji sledbenici drugacije se ponasaju od tebe. Ti i Slape, ste svoju veru totalno sahranio ovde na forumu. Pa zar nema nicegta boljeka i plemenitijega od tih vasih lazi i huljenja?

U Bibliji na koju se toliko pozivate, nigde nema pomena o kafi i duhanu, nigde se vino ne naziva lošim. Šta je onda sa time? [/QUOTE]

Posle ovakve besmiclice svi smo svedoci da ti Bibliju nikad nisi procitao.
Kako mozes reci da Biblija ne govori o higijeni i zdravlju?

Darth, upravo zbog postovanja zdravstevenih principa, Adventisti danas zive udobnije i duze oko 10 godina od svojih suseda.
Zar tebi to ne moze da otvori oci da vidis gde je istina?
Umreces pre vremena, samo zato sto ne postujes zakone zdravlja i sto pravis gluposti od istine.

Da, Marko, napisao sam "vesnica" [/QUOTE]

Darth, samo ti pisi, nije ti to jedina glupost i dijagnoza tvoje psihe.
Ti samo ne pises, nego si se i pretvorio u vesnicu. Pijanica neprestano govori o kafani i rakiji, a ti stalo vestica, vestica, pa mozda si zbog toga i sam postao vestica.

po tome što je vama isto sumnjati u nju i sumnjati u Boga. [/QUOTE]

Darth, to je licno tvojsa cista laz, Samo nastavi i nemjoj se cuditi ako te neko ne pocen zvati lazovom.

Veoma "lepo" sie nam predstavli taj vas katolicizam!
pa zar je on takav!?
Kakav izvor, takva i voda iz njega tece.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Marko lepo je to, samo jel vidis kako vi u svemu brzate da odgovorite "posto poto" pa ne citate ni napisano. Mislis da tako treba razgovarati?

Ne znam Mire treba li se tako ponašati i tako razgovarati. Prvo me je napao, i u miniru onog "genijalca" i "elijahua" nazvao ludakom, (opisno, ne direktno) da bi se posle izvinjavao. Da budemo jasni barem jednom, ja ne mrzim ljude, ali mrzim ono u šta veruju i šta nameću kao "istinu", tu neću imati nikakvuh skrupula u razotkrivanju i iznošenju svega negativnog, a toga ima ohoho vezanog za njihov kult.

Što se tiče "zdravog života" koji oni u maniru New Age kultova propagiraju, i to maskiraju Biblijom, on nema nikakve veze sa bilo kakvim Božijim planom za čoveka nego je plod licemernog uma EGW i nakaradnog skriptulatorizma kome su ovi plodovi američkog bulažnjenja skloni. Što opet potvrđuje činjenicu da Sola Scriptura nije dovoljna, nego je čak i pogubna. Naime, ovim pametnjakovićima, tj skriptulatorima, izgleda nije jasno da BOG u tom od njih toliko navodno cenjenom i poštovanom Dekalogu, nije rekao: "Hrani se zdravo da poživiš dugo na zemlji", nego je rekao: Poštuj Oca i Mater svoju. Ovo što oni daju kao primer "dobrobiti" pripadanja njihovom kultu, je new age pre new age i hula jer se pod jedan klanjaju telu, a pod dva menjaju i to ne samo u vezi toga nego i u vezi isusove DVE NAJVEĆE ZAPOVESTI o kojima vise ZAKON i PROROCI,.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti i Slape, ste svoju veru totalno sahranio ovde na forumu. Pa zar nema nicegta boljeka i plemenitijega od tih vasih lazi i huljenja?

Citiranje Ellen White i upozoravanje ljudi na ono što je vjerovala i naučavala za tebe je huljenje!?

Darth, IZVINJAVAM SE JA SAM POGRESIO!
Pogresno sam procitao tvoju izjavu "vestica, a ti jesi napisao "vesnica".

Zašto se izvinjavaš nekome koga si prije par dana nazvao gmizavcem?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Citiranje Ellen White i upozoravanje ljudi na ono što je vjerovala i naučavala za tebe je huljenje!?

Zašto se izvinjavaš nekome koga si prije par dana nazvao gmizavcem?

Slape, EGW je za njih, ako to nisi shvatio do sada ravna Bogu, tj Duhu Svetom. Kao i Muhamed za muslimane. Zato je svaki napad na EGW i njeno krivoverje, apostazu i budalaštine ravan apostazi i huli, ponavljam prema njihovoj definiciji hule.

Ohoho, sada sam i gmizavac. Koji, ako nije tajna? Zmija možda? Pa onda sam i sotona., A to je tako EGWistički i SJWistički, svako sa kime se ne slažeš kod prvih je sotona, gmizavac, ludak, pravi se bogom, pun je zla.... a kod drugih je sve to isto, samo iz političkog spektra.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, Mire, opet su te iznervirali, a to im i jeste cilj, da u afektu kažemo ili uradimo nešto pa da oni mogu da govore kako je takav naš duh.
Nisu brate, ne doticu me se uopste, nego ne mogu laz i prevaru da ne nazovem pravim imenom. Eno Marko gore izmislja kako je Luter nas svetac a Elen White ga u svojoj knjizi naziva "Bozjim slugom". I ne samo njega nego i Kalvina i Bogumile i ostale..

Pa ciji je onda Luter? Do sad su se hvalili kako je njihov, i kako je on heroj (i EGW ga naziva herojem vere) a sada ga se odricu i sutiraju od sebe. Ni Miler nije njihov kad se dokaze da je mason.

Zar nije to licemerno???

I sta od takvih ocekivati, zar neki normalan razgovor?

Pa oni sami protiv sebe pisu, rugaju se sebi. Ovo da mogu uokvirio bi i postavio na pocetak foruma da svi vide njihovo licemerje.

A Tripo onda govori kako on siri nase postove. Tragikomedija!

Oni su pobedjeni brate, i to odavno, sami sebe nadvladjuju gluposcu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Oni su pobedjeni brate, i to odavno, sami sebe nadvladjuju gluposcu!

Nažalost nisu pobeđeni, sve dok postoji i jedan koji ispoveda EGWizam, nisu pobeđeni. Shvati to Mire, oni su isprogramirani da veruju da su "remnant", kamen zaglavni. Stoga i ako nam se i učini da smo pobedili, eto njih prvom prilikom da ciče i vrište, "evangeliziraju", svete se i koriste nesreće koje svakoga mogu da sustignu za prozelitizam. Upamti, oni su, tj. EGWisti tu da rešetaju, mi samo trebamo da ostanemo čvrsti u veri, i da ne pokleknemo, svesni svih zamki koje oni iitekako obilno koriste.
Ne smeju nikada osetiti mekoću, nikada se ne smemo slagati sa njima, nikada, ni u čemu, jer sve će iskoristiti za "dokazivanje" svoje ispravnosti. Naravno, ne svi, samo oni koji su puni "duha" u stvari želje za dokazivanjem i skupljanjem poena za istražni postupak, tj napredovanjem u hijerarhiji korporacije. Neke od njih odbićeš ignorisanjem, neke prijatnim razgovorom, tj davanjem nade da eto samo što nisi prihvatio "učenje" ali da eto Bog te još nije učvrstio (ne to nije laganje, niko od nas nije toliko čvrst u veri), ali ovakve kakvu su ovde na forumu, njih treba pobijati na svakom mestu, svakom koraku bez skrupula, na fin način, koliko je to moguće, jer oni igraju na kartu uvrede kada vide da im je sve ostalo propalo. Ako tu padnemo, eto njima pojačavanja njihovog uverenja da su mučenici i da zaista jesu "remmnant church".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, EGW je za njih, ako to nisi shvatio do sada ravna Bogu, tj Duhu Svetom.

Pogledaj:

"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

Dakle, tko odbacuje "Duh proroštva" - spise Ellen White, zapravo odbacuje Duha Svetog. Jer:

1. Od Pedesetnice pa do polovice 19. stoljeća Bog je svoju Crkvu u istini čuvao dajući joj Duha Svetog.

2. Od 40-tih godina 19. stoljeća, kako tvrde Adventisti sedmog dana, "Duh proroštva je jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa. Dakle, nije više Duh Sveti onaj koji "uvodi u istinu" i koji Crkvi osigurava ispravno razumijevanje Svetog pisma, nego su to Ellen White i njeni spisi. Za života, "autoritet jedinog nepogrešivog tumača biblijskih principa" počivao je na "Božijoj vjesnici" Ellen White, a nakon njene smrti taj se autoritet "preselio u njene spise".

Vratimo se tvojoj primjedbi kako je "EGW za njih ravna Bogu, tj Duhu Svetom". Ja bih rekao - EGW je za njih čak i iznad Boga. Jer, što ćeš i sa Bogom i s Njegovom Biblijom ako nemaš "nepogrešiv tumač biblijskih principa". Možeš i Boga i Njegovu Bibliju "svezati mačku o rep".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vratimo se tvojoj primjedbi kako je "EGW za njih ravna Bogu, tj Duhu Svetom". Ja bih rekao - EGW je za njih čak i iznad Boga. Jer, što ćeš i sa Bogom i s Njegovom Biblijom ako nemaš "nepogrešiv tumač biblijskih principa". Možeš i Boga i Njegovu Bibliju "svezati mačku o rep".

Ako li je tako, a jeste, onda oni nisu heretici i u zabludama, oni su apostaza i hula. Celo vreme o tome pišem. o tome govore i drugi Sola Scriptura, pa opet svi smo mi i dalje "otpad", pagani, i sinovi "Babilonske kurve","Skerletne bludnice", da navedem samo neke od epiteta kojima nas časte.

Natrag