Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postavih ja izvestaj sa sudjenja, pa ni sam nisam mogao da verujem kad sam procitao da su svedoci izjavili kako su culi da adventisti Elen White nazivaju "kopijom Hrista"!

Mire, ponovo ti sa cula rekla kazala anije videla.

Imas ti istinu kako si i sam rekao u "velikoj piramidi"! [/QUOTE]

Izvini Mire, ali ne znam kome ti to odgovaras, nije valjda da to meni pises???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ne poznajes Bozje puteve i njegovo delovanje, a svpj satanizam prikrivas tvrdnjom da su pentagrami, i mitoloski bogovi Hriscanski simboli.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, ne poznajes Bozje puteve i njegovo delovanje, a svpj satanizam prikrivas tvrdnjom da su pentagrami, i mitoloski bogovi Hriscanski simboli.

A vi ih poznajete? Lično vam je rekao svoje puteve? Onako kako je "pokazao" Mileru? Ili pre njega Luteru, "božijem čoveku" vaše "vesnice" koji je rekao sledeće:

"Želim svoj nauk imati neosuđen od svakoga, i od anđela. Jer, budući da sam siguran u njega, želim biti vaš, i anđela sudac." Wider den falsch genannten geistlichen Stand des Papstes und der Bischöfe, Index verborum, Martin Luther's German Writings, 1516-1525, Boston College 1999, Volume 10/2, str. 107.

I koji je za Boga rekao: "Bog je budala ... ("Deus stultissimus est, ...") WA Ti,vol. 1, str. 487, br. 963, kao i ovo:

"Bog proturječi sam sebi ("Deus sibi contradict ...), stoga ne može biti Bog. On mora najprije postati đavao". WA 31, str. 249.
"Tiranski postupa Bog, nije otac nego protivnik" WA 56, 368.
"Nije kriv siroti čovjek, nego nepravedan Bog" WA 18, 785.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I koji je za Boga rekao: "Bog je budala ... ("Deus stultissimus est, ...") WA Ti,vol. 1, str. 487, br. 963, kao i ovo:

"Bog proturječi sam sebi ("Deus sibi contradict ...), stoga ne može biti Bog. On mora najprije postati đavao". WA 31, str. 249.
"Tiranski postupa Bog, nije otac nego protivnik" WA 56, 368.
"Nije kriv siroti čovjek, nego nepravedan Bog" WA 18, 785.

Sve izvučeno iz konteksta, kao i ovo u BIbliji u Psalmu.

"Nema Boga" Psalam, ispada da Pismo kaže da nema Boga.

A dio prije ovoga piše "Reče bezumnik u srcu svom:"

Pa onda ovo se ima ovako značenje "Reče bezumnik u srcu svom: nema Boga".

E taman to isto vi radite, zato vam Bog izvlači države i konteksta.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Samo ti nastavi da propovedas istinu gatajuci po velikoj piramidi. To ti je Bog otkrio odnosno masonski duh! Taj masonski duh sve nase Hriscanske simbole ukljucujuci I krst izokrece naopako tako I pentagram izokrene unatraske da lici na rogove, to je vasa magija izvrtanja.
Cist satanizam!

Ti ces meni da pricas o prikrivanju, a vi imate izvrnute simbole, nisu vam uopste ni Hriscanski, otac vam je Miler mason. Treba sad da dokazujem da vasi simboli nisu Hriscanski vec cisto masonski. Necu to nije tema.

Ali evo samo dva primera, ovakvih simbola nema kod nas, ovo je cist simbol iluminata na vasoj knjizi, dakle satanisticki simbol (zapazi Isusa Hrista u piramidi gore):

sda_illuminati_symbol2.jpg

A evo vaseg oficielnog loga:
Adventist.logo.gif

Ako ga raspakujemo vidimo simbol egipatskog boga sunca - ra:
wingedglobe.png

$_1.JPG

Mire, ponovo ti sa cula rekla kazala anije videla.

Ako lazu svedoci lazem i ja. Dakle nazivali su EGW 'kopijom Hrista'.

Izvini Mire, ali ne znam kome ti to odgovaras, nije valjda da to meni pises???
Ja ne znam zasto se glupiras?

E taman to isto vi radite, zato vam Bog izvlači države i konteksta.
Evo izvlaci nam drzave iz konteksta? Pa ti si poseban slucaj! Ti si inteligencija veca nego tvoj Miroljub zemljak, odande sve mudrijasi dolaze, skolovali se posmatrajuci ovce, be bee..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ako lazu svedoci lazem i ja. Dakle nazivali su EGW 'kopijom Hrista'.

E moj Mire, izgleda da si mnogo naivan. Pre svega pozivas se na neke svedoke tvrdeci da su tu izjavu dali pod zakletvom. Ja to ne poricem, sam zelim da ti kazem da sada desetine uglednih ljudi u Americi su u zatvoru ili na sudu upravo zato sto su pod zakletvom govorili laz! A ti jadan mislis da je to istina zato sto su navodno to izjavili pod zakletvom. Mire brate, mani se gluposti zar mi nemamo pametnije nista o cemu bismo trebali razgovarati i razmisljati.

Mire, imam sva dela EGW i sad sam izvrsio pretragu i takvu izjavu nisam nasao.
E ti kazes da ju je neko tako nazvao. Moguce je, jer i vi je ovde jednako nazivate kojekavim pogrdnim i menima pa verovatno niste jedini.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire brate, mani se gluposti zar mi nemamo pametnije nista o cemu bismo trebali razgovarati i razmisljati.
Nemamo pametnije,dok god vi budete napadali crkvu i pripisivali nam paganizam kog nema, i namerne lazi, dotle cemo govoriti o vasem paganizmu makar ga i ne bilo (eno gore), suocicemo vas sa istim prevarantskim podmetanjem! Ono sto vi nama mozete podmetnuti po principu "slicnosti" mozemo i mi vama jos vise. Ali slucaj je kod vas suprotan, utoliko sto vi imate prikriven satanizam, vas i jesu osnovali masoni, a nas nisu! Licno sam imao sliku (ne znam gde je trenutno) sa proslave sto godina postojanja adv. crkve u NS , gde na svodu crkve iznad propovedaonice stoji oblak a iznad oblaka svevidece oko.

Sta hoces sad da kazem, da to nije satanizam i masonizam? A onda vi uzmete svevidece oko iz nase crkve i kazete da smo satanisti ili pentagram koji je Hriscansko- judaisticki simbol ili piramidu koja predstavlja Trojstvo i tvrdite da smo zato pagani? Pa vi pojma nemate o heraldici i simbologiji i zato ovo i pricate, naucili su vas da gledate na "slicnosti", da stvarate fikcije tipa Den Braun. Pa lupetate zestoko i blatite crkvu jer su vas tako ucili!

U tome nema nimalo istine, u vezi slicnosti svetitelja i paganskih bogova, smejurija. Pa Hristos je preslikani mitra! Po istom principu mi mozemo i Hrista svesti pod paganizam i kazati da nije ni postojao! Pa mitra je rodjen u pecini od device, imao je 12 ucenika, uspostavio je euharistiju, vaskrsao i vazneo se na nebo. Sve je isto!

Eto vi nama to radite, bazirano na slicnosti,diskreditujete nasu veru, a svi znamo da satana imitira Hriscanstvo i izvrce i Hriscansku simbologiju!!!

Dakle svi ovi simboli su Hriscanski i nasi simboli predestiniraju paganskim, samo vi to necete da priznate i pravite se ludi, jer vam treba nesto na osnovu cega cete nas optuziti da bi sebe predstavili pravom religijom. Pravite se kako toga kod vas nema, a ja cu dokazati da ima!

To rade i masoni, paganizuju nas na osnovu simbola i slicnoati i onda kazu da smo to uzeli od njih, a oni nam ih ustvari ukrali i predstavili svojima , pa onda tvrde da smo mi pagani a oni prava religija. A vi isto to radite kad sebe hocete predstaviti pravom verom, paganizujete nas.

To je cist satanizam i borba protiv Hristove crkve i to vam necemo dozvoliti!!!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
dotle cemo govoriti o vasem paganizmu makar ga i ne bilo ...
Sta hoces sad da kazem, da to nije satanizam i masonizam?
A vi isto to radite kad sebe hocete predstaviti pravom verom, paganizujete nas.
To je cist satanizam i borba protiv Hristove crkve i to vam necemo dozvoliti!!!

Mire, na takvo bezimlje nema nista da kazem!
Ako ti sagovornika hriscanina nazivas satanistom,tim se sve rekao!

Zelim ti milost od Boga da ti pomogne da duhovno progledas.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, na takvo bezimlje nema nista da kazem!
Ako ti sagovornika hriscanina nazivas satanistom,tim se sve rekao!

Zelim ti milost od Boga da ti pomogne da duhovno progledas.

Sve najbolje
Rekao sam "dotle dok vi nas budete tako nazivali" bez ikakvog razloga, dotle moram i ja. Sve sto pisem je odbrana. Bezumljem se jednako moze nazvati i to sto vi nas jednako nazivate "satanistima", a to si propustio da primetis. Dakle, i vi to isto radite. Mozda ne ti licno ali tvoji saborci da.

Dakle, lepo je sto ti sad zelis drugacije razgovarati, i ne zelis takav razgovor vise, to me raduje. Ali nemoj samo mene nazivati bezumnikom, nego i svoje saborce tako nazovi.

Sve najbolje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, odluči se, okultni ili Hrišćanski.

Ako kažeš "Hrišćanski" onda čemu napadadi na Adventiste.

Što se tiče pojedinih simbola u Adventizmu ( ne svih jer se neki pogrešno identifikuju sa postojećim okultnim, ja tvrdim na osnovu činjenica o kojima govore i neki bivši Jezuiti koji su prešli u Adventizam, da su u Adventističku crkvu infiltrirani pripadnici Jezuita sa ciljem da sednu na njeno čelo, i da svojim unutrašnjim delovanjem dovedu do uništenja organizacije, i kompromitovanju sa lažnom religijom.

Dakle, te simbole su doneli oni koje ti podržavaš, da bi kompromitovali i uništili crkvu i istinu koju je u njoj uspostavio Bog.

Kontradiktoran si, i u konfuziji izjava.

Evo simbola u sabornom hramu u Beogradu

index.jpg

U Katoličkoj crkvi Svetog Jurja

pri00.jpg

Natrag