To bi bilo tako da ja nisam napisao još nešto što si ti namerno sakrio, a to glasi:
Promena koju Bog čini u čoveku Duhom Svetim, koja se ispoljava u posvećenom životu i radu za druge u planu spasenja u ljubavi - se nikako ne može nazvati šminkom.
To bi sve bilo tako, da ne lazes i ne tvrdis kako kod nas "nema posvecenog Hriscanina" koji zivi svoju veru. I sam si hvalio Tomu, a ovamo lazes kako se to kod nas ne ispoljava u posvecenim zivotu!
Sramoti se!
Crkvi je dato da isključivo SAMO propoveda jevanđelje, i upućuje na ovo, a ne da ona vrši bilo kakvu službu, jer je zemaljska služba zamenjena nebeskom.
Lazes! I sami vrsite sluzbu onda kad obavljate Euharistiju! Crkva nije bez "obreda", vi imate najmanje dva - krstenje i Euharistiju! A mi imamo i vise, u skladu sa onim sto smo predanjem primili i sto nije ukinuto Hristovom smrcu!
Da su svi obredi ukinuti Hristovom smrcu, ne bi ni vi imali nikakve obrede! Dakle, nisu svi ukinuti i crkva zadrzava obrede i vrsi sluzbu!
Znaci, lazljivac si!
Posebno treba naglasiti da su tradicionalne crkve zasnovane na šminci i kiču, koji je stvoren sa ciljem da svojom fascinacijom materijalnog, igri svetlosti i senki, zlatu i srebru, slikama, posuđem, haljinama i nakitom..
Lazes! A sam imas sluzbu u Euharistiji i krstenju! Mrzis sminku i kic, a sami imate ukrase na crkvama. Vama su kravate a nama su haljine (ono sto se nekad smatralo svecanim odelom). Vama su odore za krstenje i to ne pominjes kao problem, jedino nas osudjujes!
Sto se tice obreda, rekoh da nisu svi obredi ukinuti - Euharistija je primer, Krstenje je primer. Iako ih je Hristos "jednim delom ispunio", ipak "tipos" nije nasao svoje potpuno ispunjenje. Jedan deo tek treba da se ispuni prilikom Hristovog drugog dolaska. Zato i dalje vaze! Isto je i sa sluzbom u Svetinji. I vi ucite da sluzba na nebu "jos nije zavrsena", otkupljenje dakle jos nije dovrseno, a bice zavrseno tek na kraju, kad covek primi savrsenost!
Zato i nebesku sluzbu u hramu, prisutnost andjela i sve ono sto se odnosi na to, svestenik simbolicno oslikava svojom sluzbom na zemlji.. Ukinut je samo onaj deo koji se odnosi na zrtvovanje jagnjeta - Hrista, njegov zemaljski zivot, kao i sluzbu svestenstva u tom pogledu. Ali sve ostalo ostaje na snazi.
Zato su jevreji prosto nastavili odlaziti u hram i posle Hristove smrti i nije im smetalo, jer sluzba nije zavrsena u potpunosti. Zemaljski hram je unisten 70. n.e. , a Hriscanske crkve su od tada postale slike nebeskog hrama i to u malom. Nas svestenik dakle samo simbolicno oslikava tu sluzbu koja se vrsi na nebu i to se naziva "liturgija", to je kod nas simbolicno predstavljeno i u otkrivenju je opisano.
Tvoj problem su predrasude i nerazumevanje sustine tipologije, jer ti znas samo onu koju su ti lazno predstavili adventisti.