Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ako kažeš "Hrišćanski" onda čemu napadadi na Adventiste.

Jer ste "hrišćani" samo po imenu koje dadoste sebi. Nalik muškarcu koji se našminka, obuče i ponaša kao žena, nazivajući se ženom. Jedina razlika je u tome što takav muškarac neće napadati druge žene da nisu žene. Vi to radite, otimate identitet Crkvi, napadate je za paganstvo, da bi ste sebi učvrstili umišljeni identitet.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jer ste "hrišćani" samo po imenu koje dadoste sebi. Nalik muškarcu koji se našminka, obuče i ponaša kao žena, nazivajući se ženom. Jedina razlika je u tome što takav muškarac neće napadati druge žene da nisu žene. Vi to radite, otimate identitet Crkvi, napadate je za paganstvo, da bi ste sebi učvrstili umišljeni identitet.

Dobro jutro Darth, Sada svi vidimo ko je taj koji, cim otvori oci napada druge.
Na jednom vasaru lopovje od neke zene oteo tasnu i poceo da bezi vicuci: "ljudi uhvatite lopova."
Narod je bio zbunjen, jer je lopov vikao i nazivao druge lopovima. Darth, to nije dobro, Pokaj se ili ces biti izgubljen.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Samo ti nastavi da propovedas istinu gatajuci po velikoj piramidi. To ti je Bog otkrio odnosno masonski duh! Taj masonski duh sve nase Hriscanske simbole ukljucujuci I krst izokrece naopako tako I pentagram izokrene unatraske da lici na rogove, to je vasa magija izvrtanja.
Cist satanizam!

Tebi je znači magija učenje o suboti, duši, hrani. Biblija ti je satanizam i učenje iluminata.

sda_illuminati_symbol2.jpg

Šta je bitan znak, bitna je nauka. Naša nauka je Biblijska.

Naravno da ćeš skrenuti sa tema Biblije i prebacićeš se na znakove.

Baš me briga za znakove.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
DarthShone.

Promena koju Bog čini u čoveku Duhom Svetim, koja se ispoljava u posvećenom životu i radu za druge u planu spasenja u ljubavi - se nikako ne može nazvati šminkom.

Šminka su spoljašnji ukrasi, nakit, krstovi, zlatno posuđe skupocene haljine, lepo ukrašene crkve u zlatu i kičeraju, u obavljanju spoljašnjih beživotnih rituala..itd..
Time se crkva koja nema više od toga hvali.
Hrišćanin se hvali Gospodom koji mu je u srcu.

Bitno je ono šta je u čoveku, a ne spolja.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Baš me briga za znakove.
Nije tebe briga za nista! Tebi se laz svidja. Ignorancija teska...

Šta je bitan znak, bitna je nauka
Al je bitan znak onda kada hocete nas da optuzite za 'paganizam', a kad mi pokazemo da imate isto, onda vise nije bitan znak, vec nauka!

Odvratano je ovo vase licemerje, odvratno!

u zlatu i kičeraju, u obavljanju spoljašnjih beživotnih rituala..itd..
Da si ziveo u proslosti, Jevrejska crkva bi ti isto bila "kiceraj" i "skup bezivotnih rituala"! Ovo pises jer ne znas da razmisljas vec pustas da drugi misle umesto tebe i poturaju ti propagandu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da si ziveo u proslosti, Jevrejska crkva bi ti isto bila "kiceraj" i "skup bezivotnih rituala"! Ovo pises jer ne znas da razmisljas vec pustas da drugi misle umesto tebe i poturaju ti propagandu!

Da je on živeo u to vreme, bio bi Sadukej sa farisejskim tendencijama, ali bi popio batina jer bi nosao Toru sa sobom i tumačio je kako mu je drago..
Inače,Mire brate moj u Isusu, nemoju tako da pišeš o njima, pored optužbi da smo pagani, satanisti, masoni, krvoloci, ludaci koji pate od manije gonjenja, ili se prave bogom, proglasiće nas, mene je već Marko proglasio, lopovima, iako je poznato da je to bila njihova "vesnica", "malo svetlo" sestra po lepljivim prstićima.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

To bi bilo tako da ja nisam napisao još nešto što si ti namerno sakrio, a to glasi:

Promena koju Bog čini u čoveku Duhom Svetim, koja se ispoljava u posvećenom životu i radu za druge u planu spasenja u ljubavi - se nikako ne može nazvati šminkom.

Što se tiče starozavetnog Judaizma, on nema veze sa onim na šta sam ja upućivao, jer je u Judaizmu vladala Teokratija, i Bog je uspostavio službu u Svetinji kao TIPOS mesijanskog vremena koje dolazi i sredstvo opravdanja od greha, što se ispunilo dolaskom Hrista.
I ta služba u zemaljskoj Svetinji je prenesena na nebo u nebesku Svetinju gde Hristos obavlja službu u korist čoveka.
Crkvi je dato da isključivo SAMO propoveda jevanđelje, i upućuje na ovo, a ne da ona vrši bilo kakvu službu, jer je zemaljska služba zamenjena nebeskom.

Posebno treba naglasiti da su tradicionalne crkve zasnovane na šminci i kiču, koji je stvoren sa ciljem da svojom fascinacijom materijalnog, igri svetlosti i senki, zlatu i srebru, slikama, posuđem, haljinama i nakitom opčine čoveka da spoljašnje ukrase postavi kao merilo vere i posvećenja, a ne gore opisanim: "Promeni koju Bog čini u čoveku Duhom Svetim, koja se ispoljava u posvećenom životu i radu za druge u planu spasenja u ljubavi"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da je on živeo u to vreme, bio bi Sadukej sa farisejskim tendencijama,

Jel ti to opet projektuješ sebe?

pored optužbi da smo pagani, satanisti, masoni, krvoloci, ludaci koji pate od manije gonjenja, ili se prave bogom, proglasiće nas, mene je već Marko proglasio, lopovima, iako je poznato da je to bila njihova "vesnica", "malo svetlo" sestra po lepljivim prstićima.

A šta su djela pokazala?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jel ti to opet projektuješ sebe?

Ne, nego crta tebe.

A šta su djela pokazala?

Ovo su djela pokazala:

Ludwig Müller bio je prvi biskup protestantske "Reich church" u Njemačkoj. Karijera mu je procvjetala nakon što je Hitler postao kancelar. Dana 4. travnja 1933. imenovan je na mjesto povjerenika i punomoćnika za sve probleme koji se odnose na protestantsku crkvu. Hitler je želio ukinuti 28 autonomnih regionalnih Crkava i zamijeniti ih s centraliziranom "Reich church". Očekivao je da će nova crkva poduprijeti njegove doktrine o rasi i nacionalizmu.

Upravo se to i dogodilo. Müllera je snažno podržao profesor Ernst Bergmann, koji je 1934. objavio dvadeset i pet točaka njemačke religije. One su između ostalog uključivale i ovo:

1. Židovski Stari zavjet, kao i dijelovi Novog zavjeta, nisu prikladni za novu Njemačku.

2. Krist nije bio Židov, nego nordijski mučenik kojeg su Židovi pogubili, ratnik čija je smrt spasila svijet od židovskog utjecaja.

3. Adolf Hitler je novi Mesija poslan na zemlju kako bi spasio svijet od Židova.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lijepa djela, a tripo?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To bi bilo tako da ja nisam napisao još nešto što si ti namerno sakrio, a to glasi:

To bi sve bilo tako, da ne lazes i ne tvrdis kako kod nas "nema posvecenog Hriscanina" koji zivi svoju veru. I sam si hvalio Tomu, a ovamo lazes kako se to kod nas ne ispoljava u posvecenim zivotu!

Sramoti se!

Crkvi je dato da isključivo SAMO propoveda jevanđelje, i upućuje na ovo, a ne da ona vrši bilo kakvu službu, jer je zemaljska služba zamenjena nebeskom.

Lazes! I sami vrsite sluzbu onda kad obavljate Euharistiju! Crkva nije bez "obreda", vi imate najmanje dva - krstenje i Euharistiju! A mi imamo i vise, u skladu sa onim sto smo predanjem primili i sto nije ukinuto Hristovom smrcu!

Da su svi obredi ukinuti Hristovom smrcu, ne bi ni vi imali nikakve obrede! Dakle, nisu svi ukinuti i crkva zadrzava obrede i vrsi sluzbu!

Znaci, lazljivac si!

Posebno treba naglasiti da su tradicionalne crkve zasnovane na šminci i kiču, koji je stvoren sa ciljem da svojom fascinacijom materijalnog, igri svetlosti i senki, zlatu i srebru, slikama, posuđem, haljinama i nakitom..

Lazes! A sam imas sluzbu u Euharistiji i krstenju! Mrzis sminku i kic, a sami imate ukrase na crkvama. Vama su kravate a nama su haljine (ono sto se nekad smatralo svecanim odelom). Vama su odore za krstenje i to ne pominjes kao problem, jedino nas osudjujes!

Sto se tice obreda, rekoh da nisu svi obredi ukinuti - Euharistija je primer, Krstenje je primer. Iako ih je Hristos "jednim delom ispunio", ipak "tipos" nije nasao svoje potpuno ispunjenje. Jedan deo tek treba da se ispuni prilikom Hristovog drugog dolaska. Zato i dalje vaze! Isto je i sa sluzbom u Svetinji. I vi ucite da sluzba na nebu "jos nije zavrsena", otkupljenje dakle jos nije dovrseno, a bice zavrseno tek na kraju, kad covek primi savrsenost!

Zato i nebesku sluzbu u hramu, prisutnost andjela i sve ono sto se odnosi na to, svestenik simbolicno oslikava svojom sluzbom na zemlji.. Ukinut je samo onaj deo koji se odnosi na zrtvovanje jagnjeta - Hrista, njegov zemaljski zivot, kao i sluzbu svestenstva u tom pogledu. Ali sve ostalo ostaje na snazi.

Zato su jevreji prosto nastavili odlaziti u hram i posle Hristove smrti i nije im smetalo, jer sluzba nije zavrsena u potpunosti. Zemaljski hram je unisten 70. n.e. , a Hriscanske crkve su od tada postale slike nebeskog hrama i to u malom. Nas svestenik dakle samo simbolicno oslikava tu sluzbu koja se vrsi na nebu i to se naziva "liturgija", to je kod nas simbolicno predstavljeno i u otkrivenju je opisano.

Tvoj problem su predrasude i nerazumevanje sustine tipologije, jer ti znas samo onu koju su ti lazno predstavili adventisti.

Poslednja izmena:
Natrag