Zvezde u mracnoj noci

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Cas ti je "crkva pala" cas nije pala vec je "odrzala kontinuitet dogme". Konstantno izbegavas precizan odgovor i skakuces, jer si svestan da "protestanti uopste nemaju kontinuitet ucenja", i da vi ne mozete pronaci adventisticko ucenje ni kod jednog jedinog protestanta iz proslosti!

Sindrom Zakir Naik, brate. Gomila "oću ovo, pa neću to, pa daj malo ovo, zajedno sa onim tamo"... začinjeno na kraju sa "praise the lord" ili amen-amin, dok oduševljena publika tapše i vrišti od sreće jer misli da je predstavnik njihovog "ostatka" nešto dokazao.

Dok u stvari nije dokazao ništa, jer na pitanje nije ni odgovorio.

A ako protestanti nemaju "kontinuitet ucenja" onda NISU OD BOGA!

Pa i nemaju ga. Njihovo jedino učenje su Sole. Sve ostalo im je različito. Kako bi inače moglo da dođe do toga da ih ima toliko koliko ih ima, ili da jedni ne veruju u Trojstvo, drugi da veruju, treći da rade ovo, četvrti ono, ili da sasvim različito tumače jedan te isti redak iz Biblije.

Ako nijedna crkva nema "kontinuitet ucenja" onda je Bog zakazao!

Koja to Crkva nema kontinuitet učenja? Ne postoji više Crkava, jednako kao što je Bog Jedan, i Njegova Crkva je Jedna.

Blasfemija je i pomisliti da je Bog zakazao. I to sve samo zato što neko prodaje maglu o nekakvom padu u II stoleću, ili fantomskoj nevidljivoj "Crkvi" ostatka, nekakvim tajnim društvima koja su se eto krila vekovima dok su ih "zli" otpadnici navodno progonili zbog poštovanja knjige koja u tom obliku u II stoleću nije ni postojala, i naravno slavljenja shabata.

Sva teologija vam se rusi, razmisli malo..

Ruši? Pa ona nikada i nije bila izgrađena na bilo čemu osim na pesku.

Ne zaboravi, oni sebi pridaju titulu "čuvara Biblijske" istine, a da pri tome zaboravljaju jednu stvar da Bog nedvosmisleno kaže da je NJegov znak, Njegov Pečat, treća osoba-ličnost Njega samoga, Sveti Duh.

Dok ovi ponavljaju kao papagaji da je to shabat.

I onda im se teologija ruši... koja teologija? Koja? Samozavaravanje "razočaranih" Milerita okupljenih oko Metodistkinje koju su zbog guranja nosa u stvari koje je se nisu ticale i nasrtljivosti izbacili iz njene "crkve", nastavljeno dodavanjem kojekakvih neproverenih izjava i vizija, spiritističkih i New Age izmišljotina, izmišljanjem zatvorenih, pa onda kada se ista uplašila za svoju decu, odškrinutih vrata, propisi o ishrani dodati jer ona nije volela da kuva, ujedno se sama nije držala istih, Bog koji se navodno opravdava njoj, pa onda astronomija u rangu naučne fantastike na nivou Trećeg Oka... pa onda prisvajanje svih hereza i apostaza iz prošlosti, što čak ni Luteru nije padalo na pamet... i pravdanje svega toga Biblijom i navodnom "evolutivnom" teologijom.

Evolutivnom Teologijom Onoga koji je Isti Juče, Danas, i Sutra???

I ti brate upozoravaš da im se teologija ruši? Šta da se sruši kada njihova Teologija i ne postoji?

Didahe (arheološki, naučno dokazano) sastavljene u I veku kažu jedno, Djela Apostolska, govore to isto, Crkveni Oci isto, svi sabori isto. Crkva, ona Hristova ima kontinuitet. Duh je nad Njom i u Njoj, i ni vrata paklene je neće nadvladati, čak i da ostane šačica onih koji će ispovedati veru u Hrista na način apostola.

Jer On je sa nama u sve dane do kraja sveta. Gde god su dvojica ili trojica sabrani (katolikon) u Njegovo Ime, i on je tu sa njima. Sa nama.

Ponoviću, Znak Njegov, Pečat Njegov je nad Crkvom i u Crkvi, ne shabat nego Sveti Duh.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Do polovine 2 veka te crkve su imale kontinuitet vere i zivota po uzoru na tu prvu Hristovu i apostolsku crkvu, ali od polovine drugog veka nastaje veliki otpad,
Znaci posle 2. veka "vise nema crkve", nestala je sa lica zemlje? Da bi se 2000 godina kasnije ponovo pojavila u vidu "adventista"!?

Bas ti je lepa teologija, pazi da ti neko ne poveruje!

Hristos je rekao za crkvu - "vrata paklena nece je nadvaldati" a ti izmisljas da je "crkva pala"!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvadio si moje reci iz konteksta.

Dakle, evo nastavka koji si namerno izostavio:

Oni koji nisu pravili kompromis bili su progonjeni, pa to mozemo nazvati pocetak Protestantizma.

Dakle, prva Hristova apostolska crkva nije napravila kompromis sa mnogobostvom i mnogobozackim filozofijama, i zbog toga je bila progonjena od onoga sto je nastalo tim mesanjem, a to je Rimokatolicizam.
Od tada pa kroz celu istoriju.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hristos je rekao za crkvu - "vrata paklena nece je nadvaldati" a ti izmisljas da je "crkva pala"!

Ne izmišlja on, nego tako govore njegovi. Da bi sebe predstavili kao nekakvu "crkvu" oni moraju da pravu Crkvu optuže za otpad.

Jer ako Crkva nije pala (a nije jer Bog je sa njom) Adventisti i drugi koji kao oni tvrde da je Crkva pala za sebe nikako ne mogu tvrditi da su "crkva".

Bez izmišljotine o padu, oni se dokazuju kao lažni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, evo nastavka koji si namerno izostavio:

Oni koji nisu pravili kompromis bili su progonjeni, pa to mozemo nazvati pocetak Protestantizma.
Nisam ja nista izostavio nego ti nemas pojma sta pricas!

Izjasni se da li su ti koji su progonjeni bili "Bozja crkva"???

Ako jesu, dokazi da su imali "identicnu doktrinu koju i danas imaju adventisti"!

Dokazi da su protestanti "odrzali dogmatski kontinuitet kroz vekove"!!! Dokazi da su i drugi posle niih imali identicnu dogmu i isto ucili, jer crkva "postoji kroz sve vekove" i "uci istinu" a ne "poluistinu"!

Ako ovo ne mozes dokazati, ako sa njima nemate "dogmatski kontinuitet", onda nemas ni crkvu, jer crkva ne propoveda "laz pomesanu sa istinom"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dokazi da su protestanti "odrzali dogmatski kontinuitet kroz vekove"!!! Dokazi da su i drugi posle niih imali identicnu dogmu i isto ucili, jer crkva "postoji kroz sve vekove" i "uci istinu" a ne "poluistinu"!

Šta da dokaže? Jedini kontinuitet koji su imali, ako se to kontinuitetom može nazvati su napadi na redove, monahe, sveštenstvo i učenje Crkve.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Šta da dokaže? Jedini kontinuitet koji su imali, ako se to kontinuitetom može nazvati su napadi na redove, monahe, sveštenstvo i učenje Crkve.
Tacno tako, ali oni sami tvrde da su "imali kontinuitet dogme"! Njihova prorocica EGW se u knjizi Velika Borba ubi da dokaze taj kontinuitet ali nije uspela, jer ono sto ona zove kontinuitetom je "diskontinuitet" i "laz pomesana sa istinom" u ucenju pojedinaca.

Bio bi red da oni bar pokusaju.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Da niste izmislili "vremensku masinu pa se vratili u proslost u doba apostola" pa onda dosli nama da javite???
Pa gde ste bili do sada?

Da apostolsko ucenje nije sacuvanu u Novom zavetu, onda bi ti bio u pravu, a posto je ono tamo sacuvan , a nems nista boljega u hriscanstvu od biblijskog ucena, koje vi zanemarujete.

Marko, da li je tebi jasno da je po bibliji kontinuitet sam Hristos prorekao, rekao je za svoju crkvu - "vrata paklena nece je nadvladati"![/QUOTE]

Rekao sam ti da mi je to potpuno jasno ali nije mi jasno zbog cega ponavljas ista pitanj. Sigurno je da je Hristovo ucenje sacuvano u Novom zavetu, a dokaza imas koliko hoces da mnoge crkve nisu ga neiskvareno sacuvale.
Potpuno se slaze sa Hristovom izjavom da vrata paklena nece nadvladati Crkvu, smo neophodno je definasati ko je Crkva. Ja ne verujem da Crkva sacinjavaju danasnje organizaci koje su razlicite i suprotne, ali verujem da ona postoji i njoj pripadaju oni koji iskreno sluze Bogu.

Dakle, kroz celu istoriju su morali postojati verni pojedinci koji su "prenosili istinitu nauku"![/QUOTE]

Potpuno se slazem sa tobom. U pravu si, o tim POJEDINCIMA upravo i govorim.

Ja trazim da mi dokazes kontinuitet tog ucenja kroz vekove a ti ne mozes![/QUOTE]

A ja sam vec nekoliko puta od tebe trazio da mi biblijski dokazes da je kontinuite neophodan za spasenje, a ti ga jos nisi pronasao.
Pricom o Izgubljenom sinu pokazao sam ti da Bog ne trazi kontinuitet, nego zahteva priznanje, pokajanje i napustanje greha. To je bilo neophodno za izgubljernog sina i Darth je to jako lepo objasni. Nebeski Otac prima svakog gresnika koji se NJEMU vraca iako nema kontinuitet. U tom ti je sve receno.

Znaci Marko da "nemas crkvu"!!![/QUOTE]

Ja je nasigurno imam, a kako si ti zalutao, pazi dobro, jer bi moglo biti da je upravo ti nemas.

A ja trazim da mi lepo navedes ucenja tih "pojedinaca" (protestanata) kroz sve vekove i da dokazes da je njihova doktrina "identicna vasoj" i da je "ta doktrina ostala neizmenjena do danas"![/QUOTE]

Cija je doktrina ostala neizmenjena, to sam ti objasnio, apostolska koje je sacuvana u Novom zavetu. Mene ne zanima ko je od vernika ili nevernik bio veran kroz vekove. Mene najvise brine da je imam pravilne odnose sa Bogom, a drugi neka resavaju svoje probleme.
Jos mi nisi biblijski dokaza da je taj vas kontinuitet neophodan za spasenje, a naveo sam ti samo neke od zastranjenja od biblijskog ucenja koja nedvosmisleno dokazuju da taj koninuitet ni vi nemate, hvatate se samo za maglu.

Kakva je to crkva koja "nema istu doktrinu kroz sve vekove"???[/QUOTE]

Pa to sam ti dokazau da je takva upravo tvoja crkva koja je u toku vekuva uvodila ljudske iluzije i nazvala ih dogmom.
Mene ti ljudski izumi uopste ne zanimaju, a ako su tebi potrebni cuvaj ih i tim ti je sve receno.

Dokazi da ti "pojedinci" koje nazivas 'pravom crkvom" svi imaju "isto ucenje kao i adventisti i da su ga odrzali do danas"![/QUOTE]

Ti vernici o kojima mi razgovaramo, samo Bogu polazu racune, a ne ljudima.
A gde si ti naucio da svaki vernik mora da ima istu doktrinu? Upravo to je glavna misao ove teme ZVEZDE U MRACNOJ NOCI.
Neki pojedinci imaju malu svetlost, i ako zive u skladau sa tim saznanjem mogu pre nasledizi Carstvo bozije od nas koji mnogo vise znamo.
Zar nije Isus rekao "Kome je mnogo dato, mnogo ce se i traziti od njega." Zato vrati se od pocetka ove teme i nacices desetine biblijskih izvestaja koji to upravo potvrdjuju.

Dakle dokazi "kontinuitet ucenja"![/QUOTE]

Vec sam ti dokazo biblijom, da Bog ne trazi kontinuitet,a pogotovo onaj iskvareni i korupirani, nego priznaje greha, pokanje primanje Verom Gospoda Isusa Hrista i vodjenje novog zivota po PISMU. To ti je neophodno, a taj tvoj kontinuitet Bog ni od koga ne trazi. On trazi pokajanje i promenu zivot. Kad bi kontinuitet bio toliko potreban, onda poruka izgubljenog sina bi bio pogresan, a Otac je dokaza da je isprava i bez kontinuiteta.

A ako to ne mozes dokazati, onda "uopste nemas crkvu"![/QUOTE]

Mire, ti imas pravo da doneses zakljucak kakav hoces.
Ja ne polazem racune ljudima, svakako ne onima koji su tolike novotarije uveli u crkvu, a govore o kontinuitetu.
Ja znam u sta veruje i znam sta Bog od mene trazi, a ljudi mogo da kazu sta hoce, to sto mi ti predlazes ne verujem niti mi je potrebnmo. Najvaznije je NOVORODJENJE za sve nas gresnika, a ti lutaj za kontinuitetom ako nema nista dugo da trazis.

Crkva propoveda "istinu i samo istinu" kroz sve vekove, a ne "poluistinu"![/QUOTE]

Radovao bih se od srca da je tako, ali izvestaji pokazuju suprotno. Jesu li propovedali istinu i oni koji su druge vernike zive spaljivali na lomaci? Meni takva "istinsa" nije potrebna. Medjutim, ja veriujem da pravi hriscani propovedali su i propovedaju istinu.

Dakle, kakva je to crkva koja "uci laz pomesanu sa istinom"??? Moze li to biti Hristova crkva???[/QUOTE]

To ti je zaista dobro pitanje, Oni koji su ubijali vernike koji su cak i gresili, nisu propovedali istinu nego zabljudu i po mom skromnom misljenju nisu deo Hristove crkve.

Zar ne vidis da crkvu ne mozes nikako naci medju ovima?[/QUOTE]

Da li mislis da crkva kojoj pripadaju vernici, mora obavezno da ima oltar, krst i ikone i kipove. Izgleda da imas pogresno misljenje o Crkvi. Ti mislis da je crkva organizacija, iako je organizacija potrebna, ali treba da znas da mnogi koji su deo razlih verskih organizacije, nemaju nicega zajednickoga sa Hristovim crkvom koju vrata paklena nece nadvladati.

Ako su oni bili "clanovi neke nevidljive crkve" ucili bi "istinu i samo istinu" .[/QUOTE]

Ponavljas isto. Zar ti nisam objasni desetinama puta. Ne znaci da jedan covek koji nikad nije video nijednu crkvu, niti je video i procitao Bibliju, nego zivi ispravno prema svetlosti koja mu je bila ponodjena i koju je od sra primi. Njegov ucenje moze bitu mnogo drugacije od tvoga i moga, ali ako je to sve sto mu jebilo ponodjeno, i ako to celim srcem drzi veruje ono sto zna, Bog ga nece odbaciti, ali pre ce odbaciti nas koji mnogo znam, ako malo sprovodimo u zivot.

Shvati! Moras imati - "kontinuitet ucenja" sa vasim prethodnicima??? Ako to nemas, nemas ni crkvu![/QUOTE]

Ja to nigde nisam nasao u Bibliji. Rekao sam ti sta je potrebno za spasenje i to je sve.

A kako si se ti vratio na "izvor"?
Biblija ti je posluzils kao "vremenska masina"? Njom si otisao u proslost i razgovarao sa apostolima?[/QUOTE]

Mire prestani sa glupostima. Svaki gresnik ako donese odluku da napusti grteh, poveruje u Godpda Isusa Hrista i sledi apostolsko ucenje sacuvano u Novom zavet, nasao je put spasenja, a te tvoje mesine samo sacuvaj za sebe meni nisu potrebne.

Pa kako ti ne shvatas da "preskaces vekove", vekove u kojima je "crkva morala postojati"!!! [/QUOTE]

Ja to dobro razumem i ja verujem da je Hristova crkva i kroz vekove postojala, i ja ne moram da se vracam vremenski u doba apostola, potrebno je da prihvatim Bibliju kao Bozju rec i da sledim Hristovo ucenje i ucenje apostola, a tebi ako je potrebno da se i vremenski vrati, vracaj se, a meni to nije potreno. Samo je potrebno priznanje, pokajanje i naputanje greha i primanje Hrista kao licnog spasitelja i novorodjenje, i to je dosta.

Mire, dokle ces ti ponavljati isto pitanje kao slomljena gramofonska ploca?
Na to pitanje desetak puta sam ti odgovorio, a ti kao Svaba rajlala.
Bila bi prava sreca za sve nas da je Crkva uspela od Hrista i apostola da sacuva pravo ucenje. Medjutim, dokazo sam ti da to nije slucaj. U crkveno ucenje unete su novotarije koje namju nikakve veze sa apostolskim ucenje. Zato sam ti lepo rekao da nijedna crkva nema danas taj kontinuitet.
Hristos i apostoli o njemu nista nisu rekli. To ne znaci da je sve izgubljeno. Svaki pojedinac, koji poveruje u Godpoda Isusa Hrista i prizna Ga za licnog Spasitelja, prizna i ostavi greh i dozivi novorodjenje on postaj deo Hristove crkve, cak ako i nema veze sa bilo kojom o postojecih crkava.
Zapamti, da Otac od Izgubljenog sina nije tarzio koninuitet, nego je pohavlio njegovu promenu, povratak domu, i povratak zivot, jer je rekao "ovaj moj sin bese mrtav i ozivlje." To je staza spasenja. A sasvim je drugo gde se nalazi Crkva i koliko je blizu ili daleko od istine. I svi oni koji se tako iz greha vrate Hristu postaju deo Hritove crkve, cak i ako nemaju priliku da pripadaju nijednoj vidljivoj crkvi.

Ako ovo ne mozes dokazati, ako sa njima nemate "dogmatski kontinuitet", onda nemas ni crkvu, jer crkva ne propoveda "laz pomesanu sa istinom"![/QUOTE]

Pa izgleda da tvoja propoveda!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, biblija je dokaz.
Ali i istorijski podaci koji su ti vise puta predoceni.
Ali ti vise volis dfa slusas ljude nego li Boga i njegovu rec.

Natrag