Kakve to veze ima? Da li ovo dokazuje da je zvanican stav tog vremena bio da je zemlja okrugla?
Točno. To što su rani kršćanski pisci iznosili mišljenje
da je zemlja sferična, znači upravo to da je tako to pitanje i Kristova crkva razumijevala. Inače Crkva nikada nije ni razmišljala da se o ovom pitanju
dogmatski postavlja.
Tvrdis li da je istorija lazna?
Lažna je ona kojoj ti vjeruješ, koja tvrdi da je Crkva vjerovala da je zemlja ravna ploča. Jer, pokazah ti da su da su ranokršćanski pisci pisali da je zemlja
sferična, a ne '
pločasta'.
To sta je neko mislio i verovao, neki pojedinac, to nema veze sa zvanicnim stavom tog vremena... Uvek je bilo i onih koji su tvrdili da je okrugla, to niko ne spori, ali vecinom su je smatrali za ravnu..
Grgur iz Nise jest '
pojedinac', kao i svaki drugi čovjek, ali je mnoštvo takvih pojedinaca iz Crkve koju su isto znali i tvrdili -
da je zemlja sferična. Uostalom, citiraj ti neke druge '
pojedince' - ranokršćanske pisce i apologete, koji tvrde i dokazuju da je zemlja ravna ploča.
Ne postoji zvanican model ravne zemlje, rekao sam.
Nebitno je je li zvaničan. Bitno je
da ne postoji nikakav, ne postoji uopće model ravne zemlje
koji daje odgovore na pitanja koja sam ja tebi postavio, a i svim drugim ravnozemljašima, - smjene dana i noći koje samo idioti mogu nijekati, smjene godišnjih doba koje opet samo idioti mogu nijekati i izlasci i zalasci sunca u točno određena vremena, koja opet samo idioti mogu nijekati.
A nije postojao ni model okrugle u pocetku, pa niko zbog toga nije omalozavao ni ove mislioce koje si ti naveo. Ko je osporavao Pitagoru Atistotela ili Platona i rekao da njihovi argumenti za okruglu zemlju nisu valjani jer nemaju model?
Oni su imali model sferične zemlje, samo tada nisu imali internet i alate kojima bi to sve zorno prikazali. I taj
njihov model sferične zemlje, za razliku od ravnozemljaškog i tadašnjeg i današnjeg, ljudima je odgovorio na pitanja koja čovjeka oduvijek intirigiraju i na koja traži odgovor -
Zašto i kako se smjenjuju dan i noć? Zašto i kako se smjenjuju godišnja doba? Zašto i kako dolazi do pomrčine sunca?
Ne mozes ti moje dokaze osporavati nedostatkom modela, ili greskama na istom.
Naravno i
hvala Bogu da mogu. Zapravo, jedini način osporavanja nečega, jest pokazati da ono što netko tvrdi potpuno proturiječi onome što svjedoči svaki čovjek. Svaki čovjek svjedoči smjenu dana i noći, smjenu godišnjih doba, i mnoštvo drugih pravilnosti po ovim pitanjima, a ono što vi ravnozemljaši predočujete i tvrdite za ravnu zemlju suprotstavlja se ovome što čovjek svojim očima svjedoči.
Nisi ti osporio ni ovaj kakav takav model, jer nisi dokazao da ne funkcionise!
Jesam. Nacrtao sam i pokazao na 'tvom modelu ravne zemlje' da ono što svatko od nas zna i svjedoči naprosto na takvom modelu nije moguće.
Nije moguće, i što još treba?
A cak i da to uradis, ti nisi dokazao poentu, jer nije dovoljno osporiti model, moras osporiti sve argumente koji dokazuju da zemlja ne moze biti okrugla!
Da li si ti osporio ijedan moj argument koji dokazuje da nije okrugla?
NISI!
Meni 'model sferične zemlje' nedvojbeno i jasno objašnjava sve fenomene kojima ja sam svjedočim. Nisi još niti jednu stvar naveo koja bi mene pokolebala po ovom pitanju.
Uopste je nevazno da li model ravne zemlje funkcionise,
Upravo je obrnuto.
Presudno je važno je li model ravne zemlje
funkcionira, ako nekome želiš dokazati da zemlja
nije sferična, pokazujući i dokazujući mu kako je zemlja ravna ploča. Ovo su osnovi logike, mire.
zemlja moze biti i kockasta, o obliku se diskutuje tek nakon sto utvrdis da ne moze biti okrugla!
Slažem se. Ja ti pokazah da priča ravnozemljaša '
ne drži vodu', besmislena je, ali voljan sam čuti
tvoje dokaze da je zemlja
kockasta. Naravno, ako dokazi budu nezadovoljavajući kao i za ravnu zemlju, jednako ću odbaciti i teoriju o kockastoj zemlji.
Nisam ja tebe modelom uveravao, to je teska glupost nekog uveravati maketom ili modelom necega. Ja sam postavio to jer si trazio, a ti se uhvatio za to jer nista drugo i ne mozes da mi osporis.. Poznata taktika globusara..
Ako me netko uvjerava da je 2 + 2 = 17, ima li išta logičnije nego od takvoga
zatražiti dokaz za ovakvu tvrdnju? I ja upravo ovo i učinih. I to nije '
taktika globusara', nego svakog čovjeka kojemu je Bog darovao razum.
Ja ne padam na takve gluposti, dokazi ti meni da razvnozemljaski argumenti nisu valjani, pa cu ja priznati da nije ravna.
To si ti sam ovdje dokazao. Postavio si 'model ravne zemlje' za koje si sam, na kanonadu mojih pitanja, priznao da taj model ravne zemlje ne funkcionira.
Isto to tvrdim za model okrugle zemlje, da VAS MODEL OKRUGLE NE FUNKCIONISE!
Ti meni sada pricas kako model ravne ne funkcionise, a svoju glupost od modela nisi ni pogledao!
To se tako ne radi!
Model sferične zemlje
objašnjava smjenu dana i noći - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava smjenu godišnjih doba - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava vremena izlazaka i zalazaka sunca - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava kako čovjek na sjeveru i na jugu zemljine kugle imaju
'zrcalne' slike onoga što istovremeno vide - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
I necu da ucestvujem u osporavanju nekih maketa, ono sto sto je stvarnost ne moze maketom ni da se predstavi.
Ovim ponovo svjedočiš da su ravnozemljaši 'teški sektaši'. Ne vidite, ne možete predstaviti, ne možete dokazati,
ali tako vjerujete i sve činite da što više ljudi uvjerite u to. Dakle, po sektaštvu, između Jehovinih svjedoka, adventista i sličnih, i ravnozemljaša nema razlike.
To ja isto mogu reci za vas globusare, da su teski sektasi jer nista ne znaju, nista nisu istrazili a polaze od VERE,
Ponovit ću:
Svjedočim smjeni dana i noći -
sferična zemlja mi to objašnjava.
Svjedočim smjeni godišnjih doba -
Svjedočim podudarnosti izlazaka i zalazaka sunca na određenim mjestima zemlje -
Svjedočim da ja i moj prijatelj u Australiji u istom trenutku Saturn vidimo '
zrcalno' -
pa onda vade kao ti djubre s neta i dokazuju,
Citiraj na što si točno mislio i koje je to '
moje đubre'.
ne znajuci ni sta dokazuju, kao ti postavljaju gluposti na koje ce prosecan ravnozemljas koji poznaje materiju samo da se smeje..
Zašto sam sebe vrijeđaš? Ono što si ti iznio o ravnoj zemlji, vidjesmo, besmisleno je, ne daje odgovor, ali eto,
prosječni ravnozemljaš će ismijati moje neznanje!?!? Pa zamoli nekog prosječnog ravnozemljaša neka me ismije i neka ovdje postavi model ravne zemlje koji nije besmislen.
Namerno sam ti dao ono sto svo vreme i hoces da cujes. Ti si znao da cu to reci, pa mislis da si time pobedio. A to si cuo na netu - "samo im recite kako im model ne funkcionise!" Pa to je tako glupo da ja stvarno s takvima i ne zelim gubiti vreme!
Nije tebi zbog gubljenja vremena, nego ti mene izbjegavaš zato što sam svima ovdje pokazao i dokazao da je '
tvoj model ravne zemlje besmislen'.
To je kao da si rekao da argumenti Platona i Aristotela o okrugloj zemlji padaju u vodu zato sto nisu imali model! Zamisli da je neko tako osporavao u to vreme!?
Totalna budalastina!
Upravo je obrnuto, oni su imali model koji je funkcionirao. Evo ti ga u sljedećem odgovoru.
Uzmi ti svoj model pa malo pogledaj..
Evo, pogledah, još jednom na tvoje traženje:
zrcalno' -
To ne znaci nista, neka maketa je tebi dokaz? Sve se moze nastimati da funkcionise, i model ravne kakav god bio funkcionise 90% i to je dovoljno
Dapače, uopće ne funkcionira.
Model sferične zemlje
objašnjava smjenu dana i noći - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava smjenu godišnjih doba - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava vremena izlazaka i zalazaka sunca - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Model sferične zemlje
objašnjava kako čovjek na sjeveru i na jugu zemljine kugle imaju
'zrcalne' slike onoga što istovremeno vide - model ravne zemlje
ne objašnjava, vidjesmo.
Da, oni i sami priznaju da nemaju realnu sliku zemlje iz svemira, 90% slika su kompoziti koje su sastavili i koje su doterali umetnici - slikari. Ako nisi, malo proveri kako nastaju te slike, to su sve CGI i animacije, nijedna slika nije realna.
I ne trebas ti meni da dokazujes, i ne mozes dokazati... Jer ja sam sam skinuo sliku s NASA-inog sajta i video licno da je slika fejkovana. To moze svako ko ima bar malo obrazovanja u photo editingu da proveri.
I ne samo to, i tvoji globusari su sami dokazali da su im lajv strimovi fejk, jer kad su provukli kroz video editing taj video lajv strima, nasli su kocku na mestu
Odgovorit ću ti ovako. Zaboli me '
ona stvar' i za NASA-u i za njezine slike. Sve čemu ja svjedočim, već nekoliko puta ponovih, mom razumu jasno govori o sferičnoj zemlji. Samo na sferičnoj zemlji moguće je sve što svatko vidi i zna - smjena dana i noći ..... ...
a imas model za android, pa se sad pravis belsav kao da ti nisam to poslao! Imas za mesece, godine dane sve kako se krecu sunce i mesec, sve funkcionise..
Dokazi na tom modelu, a ne na slici koji sam ja posalo..
Ala se ti pravis blesav, nevidjeno..
Gdje ti je to? Stavi ovdje samo to, ja ću rado pogledati i komentirati.
Nemozes ti mene osporavati modelom, jer ja i da nemam model, moje tvrdnje stoje a tvoje ne!
Ti si sam sebe osporio modelom. Besmislen ti je, vidjesmo. I opet nastupaš kao sektaš, parafraziram te - '
ja sam u pravu i kada nema dokaza za to'.
To je kao da osporavas Platona i Aristotela da da su njihovi argumenti za okruglu zemlju smesni jer nemaju model.
Imaju oni model, i funkcionira im. Evo još jednom:
Platonova i Aristotelova sferična zemlja mi to objašnjava.
zrcalno' -
Nego necu u to ni da se upustam dok se ne uozbiljis i prestanes samnom da se igras, nisam ti ja Jovan da mozes tako..
Nisam ja tebe vrijeđao, nego ti mene. I to zbog toga što sam jasno pokazao da modeli koje si postavljao nemaju smisla, ne odgovaraju činjeničnom stanju koje je poznato svakom čovjeku - smjena dana i noći, smjene godišnjih doba i drugi fenomeni.
Haha, sad si sam sebi dokazao oblik zemlje biblijom
Misliš na ovo:
Ako je Bog '
iscrtao 'krug' iznad ravne okrugle zemlje', onda Bog nije iscrtao (ispisao)
polukružnicu, nego polusferu - poluloptu. A polusfera je pak
trodimenzionalni objekt, dakle, ova hebrejska riječ označava i
sferično (loptasto) tijelo. Dolje se zorno vidi: