Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Nisi me razumio. Rekao sam, razum koji mi je Bog dao protivi se ovoj gore teoriji kao najvećem svetogrđu.
Nije to svetogrdje ako nije protiv Boga.. Pomenuo sam crkvu, ona nema dogmu o obliku zemlje. Prema tome nije ni greh sumnjati u okruglu zemlju..
Ja bas mislim da covek treba imati kriticki um, otoren za nova saznanja, bez toga nema intelekta.
Dobro si rekao - ravna zemlja nije dogma Crkve, da bih u to morao vjerovati. A što se tiče onih koji su u Crkvi vjerovali da je zemlja ravna, njihov broj je zaista zanemariv
Slape, svi su u proslosti verovali da je zemlja ravna, a ne samo pripadnici crkve. Ako pregledas istoriju to su verovali gotovo svi narodi sveta i jevreji, i to se ucilo po skolama sve do kraja 15. veka.
Nije 66,6%, nego 66,5°.
Bilo je 66,6 u vreme postavljanja teorije. Danas je 66,5, jer se kao zemljina osa pomera i zato imas drugi broj. Medjutim zvanicno je bilo 66,6 stepeni u vreme postavljanja teorije..
U odnosu na vertikalu, zemljina osa se pomera od 1 do 4 podeoka.. Ako oduzmes 90 - 66,6 = 23,4. A danas 90 - 66,5 = 23,5 stupnja.
Ovim pokusavaju da pobegnu od 666 na cemu su to zasnovali.
I ovo ti je netočno. Znanstvenici deklariraju brzinu zemlje kroz svemir od 2 milijuna km/h, a zemljinu brzinu kruženja oko sunca 108.000 km/h
Slape, zemlja orbitira oko sunca 29.78 km/s ili 107,200 km/h sto je 66,620 mph, a oni na google zaokruzuju na 67,000 mph opet da izbegnu..
Danas su ubrzali rotaciju zemlje, pisalo u caaopisu "Sciense", da se krecemo brze nego ranije, time pokusavaju sakriti taj broj.
A to sto ti negiras pretvarajuci milje u km/h, nije validno, to isti broj..
Zato ću te još jednom podsjetiti kako sam ja reagirao i što sam ja točno tražio
Ti si insinuirao da kretanjem sunca na taj nacin ne mogu postojati vremenske zone. Naravno da mogu. Ja ne znam kakav bi ti dokaz, kad mi nisi dao protiv dokaz.
Zatim si rekao da ne mogu postojati godisnja doba. Zbog cega ne mogu postojati godisnja doba, ako se sunce udaljava i priblizava centru postepeno tokom cele godine?
Ti kao nesto negiras, a ne kazes zasto ne funkcionise..
Zato te molim, na gornjoj karti (slici) zemlje sa suncem - docrtaj 24-satnu putanju kruženja sunca iznad zemlje.
Ama sta da docrtavam, rekao sam da ono ide u krug, i sta je sad tu nejasno?
Ti meni prvo daj razlog zasto je nemoguce da tako funkcionise? Ucrtaj mi ti? Nisi uopste obrazlozio, samo kazes da je nemoguce?
Znas sta mi se cini, kao i drugi, ti sve dokaze protiv globusa hoces da obezvredis insistiranjem da model ravne zemlje ne funkcionise?
Pa model ravne zemlje i ne postoji! Ti ovde pobijas nesto sto ne postoji!
Uopste nije bitno da li model ravne postoji ili ne, mozda mi jos nismo shvatili kako sve funkcionise, ali je bitno razumeti da dokaza za okruglu zemlju nema i da to ne funkcionise. A ti si to sve ignorisao..
I sta sad ja sa tobom da pricam?