Nebitno je je li zvaničan. Bitno je da ne postoji nikakav, ne postoji uopće model ravne zemlje koji daje odgovore na pitanja
Slape, necu da se raspravljam na takav nacin, ti se pravis lud totalno. Ja sam te pitao kako to da Platona i Atistotela niko nije trazio da prikazu model okrugle, a ti od mene trazis model ravne zemlje?
To je besmisleno, ako imas hiljadu drugih dokaza za ravnu zemlju koje nisi ni razmotrio. Ne dokazuje se oblik zemlje modelima, vec logikom fizikom, matematikom, astronomijom..
Dakle, Aristotel Platon i drugi nisu dokazivali modelom pa ne moram ni ja! Oni su koristili logiku, matematiku a ne modele..
A ti si na netu cuo budale kako govore: "pitajte ih da vam objasne model ravne zemlje", i sad mislis da si mnogo pametan? Pa to je krajnje glupo, izvini molim te, ali ti ispadas krajnje naivan stavljajuci sebe na stranu budala sa takvom argumentacijom, zasto to radis? ..
I jos si
VERNIK OKRUGLE, ne prilazis temi racionalno, a mene si nazvao
sektasem. Kao pitas me da nesto pojasnim, a onda cekas odgovor, znajuci unapred sta cu reci, da iskrotistis argumentaciju protvnika. Pa krajnje kvarno od tebe.. Kao da sam ja od juce..
Evo bas me briga sto ces ti da mi nabijas greske modela, kad nisi odgovorio na 999 pitanja koji dokazuju ravnu zemlju. Postoje fizicki, opservacijski i naucni dokazi za ravnu zemlju a ti nisi oborio ni jedan jedini naucni dokaz, vec mi tu pricas o nekim greskama modela. A za model ravne znam pre nego sto si ti uopste cuo za to.. (i da ne funkcionise, to si preuvelicao, jer ima oko 2-5% gresaka)
Dakle, zavrsavam pricu o modelu, ti ako mozes obaraj mi naucne dokaze, ako ne, ajd zdravo..
Nije tebi zbog gubljenja vremena, nego ti mene izbjegavaš zato što sam svima ovdje pokazao i dokazao da je 'tvoj model ravne zemlje besmislen'.
Nisi dokazao nista, cak ni greske modela nisi dokazao ovde na zalost.. Sve sto si napisao se moze objasniti..
I ako mislis da je pametno dokazivati slilkama, kartonskom kutijom i modelima a ne logikom fizikom matematikom, astronomijom i naucnom opservacijom (prirodnim naukama), onda ti ja ne mogu pomoci.. Ti onda nisi daleko od Tripa i nekih sektasa kojim je um zatvoren..
Zasto od sebe pravis budalu koristeci argumente sa interneta? Njihov um je zatvoren u kutiju iz koje ne mogu pobeci. (kutija - model). Mislim iz svega sto si do sada ovde napisao, da si ti intelektualno iznad toga.
Ajde lepo priznaj da si ovu argumentaciju pokupio s neta, da to nije tvoje misljenje, pa mozemo razgovarati normalno, ovako ne vredi ako ti mislis da je to "vrhunac intelekta", to sto su oni rekli..