Zasto su sakrili knjigu Enoha!?sta to ona krije!?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Zar ne vidis da pisac nije Enoh???
Zar je moguce da ti je takozvana Enohova knjiga vrednija nego 1.Mojsijeva u koju si izrazio sumnju?

Evo ti primer koji je mire dao za 5. Mojsijevu : ''I umrije Mojsije, i bi sahranjen...''
Zar ne vidis da pisac nije Mojsije?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa sta je tu nelogicno?
Mojsije je napisao 5 knjiga dok je bio ziv,a zadnju glavu dodao Isus Navin da bi zaokruzio jedno doba koje se zavrsilo sa Mojsijem i potom poceo pisati knjigu za svoje vreme.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pa sta je tu nelogicno?
Mojsije je napisao 5 knjiga dok je bio ziv,a zadnju glavu dodao Isus Navin da bi zaokruzio jedno doba koje se zavrsilo sa Mojsijem i potom poceo pisati knjigu za svoje vreme.

Mozda je Isus Navin napisao i prvu glavu Enoha. Mozemo da se gadjamo "cinjenicama" do sutra.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zar ne vidis da je Isus Navin bio prvi Mojsijev pomocnik.
Pomagao mu je u svemu,pa zasto ne bi i u pisanju,ili tacnije opisu kraja Mojsijevog zivota.
On nastavlja sa svojom knjigom,i ne znam zasto bi se on dovodio u vezu sa knjigom proroka enoha?
Ta knjiga proroka enoha nije cak uvrsetna ni u apokrifne knjige.a ni pisac se nije potpisao....

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Zar ne vidis da je Isus Navin bio prvi Mojsijev pomocnik.
Pomagao mu je u svemu,pa zasto ne bi i u pisanju,ili tacnije opisu kraja Mojsijevog zivota.
On nastavlja sa svojom knjigom,i ne znam zasto bi se on dovodio u vezu sa knjigom proroka enoha?
Ta knjiga proroka enoha nije cak uvrsetna ni u apokrifne knjige.a ni pisac se nije potpisao....

A jel imas negde Mojsijev potpis?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Mojsije je bezbroj puta zapisao_Ovako govori Jehova....i da je on licno sve zapisivao ,osim 10 zapovedi na dve kamene ploce koje je Bog urezao....,sta ces bolji potpis?

naravno ,zsto se ne potpisa pisac enohove knjige?,ko je ,sta je,ime???barem nesto.jesi li je citao?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Mojsije je bezbroj puta zapisao_Ovako govori Jehova....i da je on licno sve zapisivao ,osim 10 zapovedi na dve kamene ploce koje je Bog urezao....,sta ces bolji potpis?

naravno ,zsto se ne potpisa pisac enohove knjige?,ko je ,sta je,ime???barem nesto.jesi li je citao?

Taj koji je to zapisivao, ko god da je, zapisao je i zapovedi na tim plocama. Realno.

P.S. Nisam je citao.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jednom prilikom je zapisano u Bibliji kako Bog Govori.
Da ovi ljudi ne govore,kamenje bi progovorilo.
Ako je Bog napravio svemir,zemlju i ljude,zasto ne bi mogao i da pise po kamenim plocama? Realno.

Ako hoces skini knjigu proroka Enoha ,ima je na netu,al nista pametno na samom pocetku.
Pisac se jasno razlikuje od osobe koju u knjizi opisuje,proroka enoha.
Nazalost mnogi misle da je tu knjigu pisao sam prorok Enoh....,a ta zabluda se razotkriva vec u prvom stihy koji sam citirao.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Jednom prilikom je zapisano u Bibliji kako Bog Govori.
Da ovi ljudi ne govore,kamenje bi progovorilo.
Ako je Bog napravio svemir,zemlju i ljude,zasto ne bi mogao i da pise po kamenim plocama? Realno.

Ako hoces skini knjigu proroka Enoha ,ima je na netu,al nista pametno na samom pocetku.
Pisac se jasno razlikuje od osobe koju u knjizi opisuje,proroka enoha.
Nazalost mnogi misle da je tu knjigu pisao sam prorok Enoh....,a ta zabluda se razotkriva vec u prvom stihy koji sam citirao.

Onaj koji je pisao na kamenim plocama je i napisao da je bog napravio svemir, zemlju i ljude. Realno. Zamisli da si u stanju da stvoris univerzum a komuniciras zapaljenim zbunom i kamenim plocama. Nebuloza. Realno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Odakle tebi to da se Enoh nije potpisao, pa on se jedini i jeste potpisao u uvodu knjige..

Natrag