Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Itekako mi je važno. Jer, kada vam jedan subotar, kojemu su izvori istine Hislop, Rivera, Veith i slični, kaže da vam je Crkva Kurva, onda znate da ste u Kristovoj Crkvi. :);)
A ako ti ja lično to ne kažem...onda? Znači ti nisi siguran ni sam da si u Crkvi Božjoj kada očekuješ od drugoga da je krivi? Baš čudno i detinjasto raznišljanje

A Jovan koristi taj izraz...pitajmo apostola što koristi taj težak izraz? On boli...ali Isus je Jovanu baš taj izraz stavio u usta.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Itekako mi je važno. Jer, kada vam jedan subotar, kojemu su izvori istine Hislop, Rivera, Veith i slični, kaže da vam je Crkva Kurva, onda znate da ste u Kristovoj Crkvi. :);)

A kada pape kroz celu istoriju progone i spaljuju na lomacama svoje neistomisljenike, tada sigurno znate da je to ispunjenje Hristovih i apostolovih reci da ce Hriscani biti progonjeni i ubijani radi Isusovog imena.

Tada znate i da je to antihriscanska progoniteljska sila opisana u otkrivenju, koja pravi kompromis sa carevima ovoga sveta u progonu Bozjih slugu.

Tada znate da ste u Hristovoj crkvi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ako ti ja lično to ne kažem...onda?

Kako ne kažeš, kada si sam priznao da baštiniš kao svjedoke patološke lažove Hislopa, Riveru, Veitha i njima slične?

A Jovan koristi taj izraz...pitajmo apostola što koristi taj težak izraz? On boli...ali Isus je Jovanu baš taj izraz stavio u usta.

Ali on vrijedi za vas, koji se "kurvate sa sotonom" ubijajući djecu u majčinim utrobama.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako ne kažeš, kada si sam priznao da baštiniš kao svjedoke patološke lažove Hislopa, Riveru, Veitha i njima slične?

Ja sam rekao da svi protestanti to baštine. Dakle, nekih milijardu ljudi veruje isti i slično a ne samo neki subotari kako ti hoćeš reći. Dakle, oko milajardu ljudi.

Ali on vrijedi za vas, koji se "kurvate sa sotonom" ubijajući djecu u majčinim utrobama.

Dobro, mi možemo raspraviti u detalje da vidimo gde Jovan pominje to što pričaš i misliš da je a gde su neke druge stvari. Jovan govori o "preljubi" duhovnoj..o izdaji verskih načela a kao što vidimo abortus u Bibliji nije to. Onda je nešto drugo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja sam rekao da svi protestanti to baštine. Dakle, nekih milijardu ljudi veruje isti i slično a ne samo neki subotari kako ti hoćeš reći. Dakle, oko milajardu ljudi.

OK, neka ti bude kad si navalio. Dakle, vas miljardu protestanata kao izvor i svjedoke baštini patološke lažove kakvi su Hislop, Rivera, Veith i slični. Misliš, ako vas je više koji slijedite idiote i patološke lažove da vam je krivnja manja? :);)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo kažem, oko milijardu ljudi to veruje. Milijarda je za poštovanje :). Mada nikada nisam bio naklonjen mnoštvu ali pošto si zapeo eto...mnoštvo tako veruje.

Takođe to nije zbog Hislopa..tako su verovali i pre Lutera...Valdežani. Oni su tvrdili da je od pape Silvestera(320-336.n.e) počeo otpad. Nevezano za Hislopa itd..zar nije to malo neobično da su u svim vekovima verovali tako? Mnogi od njih su se povukli u IV veku u gore Pijemonta..grupa zvani Leonisti, jedna grupa Valdežana se u IV veku povukla u Pijemont u vreme pape Silvestera.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
OK, neka ti bude kad si navalio. Dakle, vas miljardu protestanata kao izvor i svjedoke baštini patološke lažove kakvi su Hislop, Rivera, Veith i slični. Misliš, ako vas je više koji slijedite idiote i patološke lažove da vam je krivnja manja? :);)

Milijardu?????? Hahahahahahahahahahaha, nema ih ni 800 milijuna... a i to je upitno....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo kažem, oko milijardu ljudi to veruje. Milijarda je za poštovanje :). Mada nikada nisam bio naklonjen mnoštvu ali pošto si zapeo eto...mnoštvo tako veruje.

Misliš, i miljarda idiota je miljarda? A miljarda je miljarda. ;)
Takođe to nije zbog Hislopa..tako su verovali i pre Lutera...Valdežani. Oni su tvrdili da je od pape Silvestera(320-336.n.e) počeo otpad. Nevezano za Hislopa itd..zar nije to malo neobično da su u svim vekovima verovali tako? Mnogi od njih su se povukli u IV veku u gore Pijemonta..grupa zvani Leonisti, jedna grupa Valdežana se u IV veku povukla u Pijemont u vreme pape Silvestera.

Vidi vraga, Jovanovi Valdenzi "šeću još u 4. stoljeću", a osnivač im Petar Valdes, po kojem su i ime dobili, živio u 12. stoljeću!?!? Pozdravio se ti sa svojim mozgom. Tako ti i idol Miroljub naučava da su Isusovci, koji su nastali u 16. stoljeću, osnovali Islam u 7. stoljeću. :);)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Ajde, reci što je tu za poštivanje? Što protestanti blate Katoličku crkvu? To je tužno i sramotno jer vrijeđa i žalosti Krista. Isus je rekao da će se po ljubavi znati da smo njegovi učenici, ali da ne inzistiramo na ljubavi ( jer za ljubav čovjek treba biti prokušan u vjeri i biti zreo) onda barem minimum poštenja i istine. U pravu si kad kažeš da protestanti tako govore ( na svoju sramotu!) iako ne svi. Danas sam čitala knjigu jednog protestantskog autora, Philipa Yanceyja "Isus kakvog nisam poznavao". Dobra je. Meni nije nešto osobito novo rekla, ali nije loša. On govori o svom iskustvu s Isusom, ne vrijeđa niti napada. Ili Dietrich Bonhoeffer, ili protestanski teolozi Barth i Tilich, pa čak i King. Ozbiljni ljudi. Ovo što vi pokušavate "prodavati" je magla. I što? Iziđe sunce i rasprši maglu. Donekle je razumljivo zašto to protestanti rade, ali opravdanja za to nema, jer Katolička crkva se ne bavi s vama, ni protestantima. U to budi siguran. Ona ima drugo poslanje.

I vas adventista već ima veliki broj, 21 milion. Pa, lijepo. Rastete, hvala Bogu i želim vam da rastite u Bogu, sve do punine Kristove. Ali, Katolička crkva je oduvijek bila najbrojnija, uvijek je sačinjavala polovicu cijelokupnog kršćanstva. Kršćanstvo je jedna trećina cjelokupnog stanovništva na zemlji, ali Katolička crkva čini 50% kršćanskih vjernika, a možda i više, jer se baš u Americi događa da velik broj protestanata prelazi u Katoličku crkvu. Iako, ima i suprotnih slučajeva, no, dobro. Preletavanja je uvijek bilo i bit će.

Christianity : 2.52 billion
Islam: 1.907 billion
Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.193 billion
Hinduism: 1.161 billion

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vidi vraga, Jovanovi Valdenzi "šeću još u 4. stoljeću", a osnivač im Petar Valdes, po kojem su i ime dobili, živio u 12. stoljeću!?!? Pozdravio se ti sa svojim mozgom. Tako ti i idol Miroljub naučava da su Isusovci, koji su nastali u 16. stoljeću, osnovali Islam u 7. stoljeću. :)

Neznaš istoriju. Petar Valdo je dobio po njima ime a ne obrnuto..nadimak Valdo..inače "walenses" ili "vodu" kako su ih zvali pre Petra Valda(X-XI vek) na francuskom i na latinskom znači šuma i dolina..dolinci, ljudi iz šume..zato što su bili u šumama. Nema veze ovo što ti navidš jer je to stereotip o Valdežanima..ali pusti to..rekoh milijardu skoro je protiv tako da nisu samo neka šačica kako bi ti predstavio. A Valdežani su pre Protestanata 1000 godina itd...no dobro. To tvrde i katolički izvori..Rajnarijus Sako, inkivizitor iz XII veka. Ali ti to ne znaš naravno.

Isabelita, nisi razumela kontekst zašto sam Željku to rekao. Ako si čitala ja nemam nameru nikoga da blatim niti se hvalim time, nego sam morao njemu(vidiš koliko me progoni da izustim ružnu reč protiv Katolika kao neki adventisti ovde ali to neće čuti..a voleo bi da bi me mogao optužiti da mrzim crkvu a ne mrzim) pojasniti razne insinuacije te da za RKC tvrde to što se tvrde danas samo neki koji su čitali Hislopa..što nije tačno..te da samo neki pojedinci ludaci mrze RKC danas i pišu protivu ali nije tako..morao sam mu pokazati i istorijski i po broju onih koji imaju takvo mišljenje o RKC te da se ne čudi što recimo i adventisti tako misle..jer nisu samo adventisti već i svi protestanti u suštini i svi reformistički pokreti u srednjem veku pre reformacije.

Naravno, to su činjenice ali on bi želeo da pokaže kako samo neki adventisti to tvrde, dakle da svu krivicu baci na adventiste za kritiku katoličanstva a ne da to isto tvrde i ostali protestanti. Tako da sam zato, njega radi, morao izneti ove brojke i ovaj istorijat. A ne što učestvujem lično u hajci i kampanji protv RKC niti to podržavam. On bi pak voleo da ja tako postupam ali neću. Nema potrebe, važno je iznositi Božiju Reč. A ne baviti se kritikama...što ovde na formumu rade i jedni i drugi. Ja ne.

Poslednja izmena:
Natrag