- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Misliš, i miljarda idiota je miljarda? A miljarda je miljarda.
Vidi vraga, Jovanovi Valdenzi "šeću još u 4. stoljeću", a osnivač im Petar Valdes, po kojem su i ime dobili, živio u 12. stoljeću!?!? Pozdravio se ti sa svojim mozgom. Tako ti i idol Miroljub naučava da su Isusovci, koji su nastali u 16. stoljeću, osnovali Islam u 7. stoljeću.
Khm, khm... nepoznavanje povesti, činjenica, matematike i ostalih znanosti - nauka, je primarni simptom duhovne bolesti poznate kao Sola Scriptura Americana... majke, oca, kolevke onoga što se u stručnim krugovima naziva Counter Knowledge....
I vas adventista već ima veliki broj, 21 milion. Pa, lijepo. Rastete, hvala Bogu i želim vam da rastite u Bogu, sve do punine Kristove.
Ne rastu oni u Bogu, ali o tome neka poslednju reč ima On, koji je i dopustio da se takve "vere" i pojave.
Ne zaboravimo što je Petru rekao: "Evo sotona ište da vas rešeta kao pšenicu. Molite se da ne padnete u napast".
Dakle, On, Gospodar svega je dopustio da se oni pojave, Isto kao što je sotoni dopustio da kuša Joba. Čovek bi možda (ne možda, nego sigurno da ima Božansku moć) isprebijao sotonu na sam pomen njegovog ogovaranja i optuživanja. Bog nije to učinio.
Zašto pitat će se mnogi, a odgovor im je sve vreme pred nosem.
"Moje misli nisu vaše misli, moji putevi nisu vaši putevi"
Mi, koji smo Kristovi, koji u Njega verujemo, ratnici smo Njegovi, miljenici duše Njegove, a miljenici se ne drže pod staklenim zvonom (kako to lupetaju subotari i njima slični) nego se kao elita čeliče, vežbaju (molitva, pouzdanje, borba sa grehom) da održe reč koju su dali Onome čija reč nikada ne vara.
Samael (pravo ime onoga koga znamo kao oca laži, tužitelja ha satan) je tražio i dobio dozvolu da nas rešeta. Sada je na nama da odolimo iskušenjima, koja nisu ni mala ni bezopasna i ostanemo verni.
Na koje nas to načine pomenuti tužitelj rešeta?
Na sve moguće načine koje ima na raspolaganju, sem da nas direktno ubije. Duše ne sme da nam dirne, izuzev ako mu ih sami slobodnom voljom ne predamo (pa čak i tada Bog ne odustaje od nas).
I kako onda sotona lovi duše navodeći ljude da odbace Boga?
Pre svega lažnim religijama, u čemu je majstor pretvaranja, nudeći "nova svetla", "nova saznanja" i "nova tumačenja" preko svojih "proroka" i "proročica"..... citirajući PIsma čak (koja mu uopšte nisu nedostupna, kako to opet ponavljaju plodovi američkog soja Sola Scriptura).
Znam da ti u svojoj kršćanskoj ljubavi želiš da u svakome vidiš dobro, no ne zaboravi da sm pozvani da budemo bezazleni kao golubice i mudri kao zmije, dodao bih i oprezni kao psi čuvari.