Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Miroljub je rekao bih pokušao da bude "Biblijski nacionalista". Činim mi se da pokušava te stvari da spoji ali je uvek promašaj vezati nacionalizam za Bibliju. Tako da se on predstavlja nacionalist i pravoslavac iako bar javno i deklarativno se drži određenih Biblijskih načela koja je naučio kod Adventista. To nije nikakav problem videti kod njega samo što je to povezao sa nacionalizmom i pravoslvaljem. Tako da je naprvio veliku grešku što je upleo nacionalizam u sve. Pravosalvcem se pak ne može nazvati u strogo pravoslavnim okvirima naslednica Vizantijske crkve na Balkanu..pomense pravoslavne crkve to sigurno. Ali može u onom istorijskom kontekstu koji je odavno prohujao i koje mnogi pravoslvani vernici i teolozi ne poznaju a to je to ranopravoslavno učenje na koje bi se Miroljub mogao pozvati. U ovom strogom današenjem smislu izraza "pravoslavac" Miroljub svakako ne može.

Dakle, Jovan se slaže sa mnom. Miroljub je EGWist. A osim toga što je Miroljub EGWist po naučavanju, jednako je EGWist i po tome što za svjedoke poziva "trovatelje istine" i mrzitelje Kristove Crkve - Hislopa, Weigalla, Riveru, Veitha.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, Jovan se slaže sa mnom. Miroljub je EGWist. A osim toga što je Miroljub EGWist po naučavanju, jednako je EGWist i po tome što za svjedoke poziva "trovatelje istine" i mrzitelje Kristove Crkve - Hislopa, Weigalla, Riveru, Veitha.

Miks raznih ideja. Samo navodim realnost. Da Mirolju baštini Adventizam, ne znam zašto neki adventisti to negiraju, mene znaš, ja govorim uvek transparentnost samo imaj u vidu sve šta sam rekao. Nije Miroljub samo adventist već je miks sa nacionaliznom učinio a sve dobro što je vezano za zdravlje, Bibliju itd..je ostalo od adventizma. Takođe i ideja kreacionizam kod njega jeste delo uticaja adventizma. Ali sebe ne smatra adventistom niti govori u ime adventista

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hislop i Rivera nisu adventisti. Oni su protestanti. Tako da to je opšteprotestantski stav koji iznose a ne isključivo adventistički.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije Miroljub samo adventist već je miks sa nacionaliznom učinio a sve dobro što je vezano za zdravlje, Bibliju itd..je ostalo od adventizma.

A što je to kod Miroljuba dobro? :) Zar je to moguće?

Takođe i ideja kreacionizam kod njega jeste delo uticaja adventizma. Ali sebe ne smatra adventistom niti govori u ime adventista

Sram ga predstavljati se adventistom, jer ne može podnijeti da ga Srbi zovu sektašem. :) A adventist je jer se krstio kod adventista, a ne u Pravoslavnoj crkvi.

Hislop i Rivera nisu adventisti. Oni su protestanti. Tako da to je opšteprotestantski stav koji iznose a ne isključivo adventistički.

Ali nitko ne koristi ove patološke lažove koliko ih koristite vi subotari, kao batinu za mlaćenje po Kristovoj crkvi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A što je to kod Miroljuba dobro? :) Zar je to moguće?

Sram ga predstavljati se adventistom, jer ne može podnijeti da ga Srbi zovu sektašem. :) A adventist je jer se krstio kod adventista, a ne u Pravoslavnoj crkvi.

Ali nitko ne koristi ove patološke lažove koliko ih koristite vi subotari, kao batinu za mlaćenje po Kristovoj crkvi.
Svako ima pravo koristiti izvore koje želi. Možda adventisti su u prvom planu jer su najagilniji od svih protestanata. Ali to je opšteprotestantski stav koje iznise Hislop i Rivera. Dakle milijarda vernika na ovoj zemlji tako veruje. Nije malo, jel da?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako ima pravo koristiti izvore koje želi. Možda adventisti su u prvom planu jer su najagilniji od svih protestanata. Ali to je opšteprotestantski stav koje iznise Hislop i Rivera. Dakle milijarda vernika na ovoj zemlji tako veruje. Nije malo, jel da?

Zar ti zaista misliš da su svi protestanti toliko zli, da baš svi misle kako su mislila dva patološka lažova!?!?!?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zar ti zaista misliš da su svi protestanti toliko zli, da baš svi misle kako su mislila dva patološka lažova!?!?!?

Niko nije zao što baštini određenu veru. Nema tu zla već se radi o verovanju oko 1 milijardi ljudi da RKC ne uči prema Bibliji. Ostalih 300 miliona(pravoslavnih) takođe tvrdi da RKC je opala od zajedničke tradicije i da se pogordila.

Zato nema nikakvog zla u tome što mnogi misle da RKC nije crkva Hristova.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Niko nije zao što baštini određenu veru. Nema tu zla već se radi o verovanju oko 1 milijardi ljudi da RKC ne uči prema Bibliji. Ostalih 300 miliona(pravoslavnih) takođe tvrdi da RKC je opala od zajedničke tradicije i da se pogordila.

Zato nema nikakvog zla u tome što mnogi misle da RKC nije crkva Hristova.

Dakle, ja sam bio u pravu kad sam napisao da ti Katoličku crkvu smatraš kurvom. OK, kada ti subotar tako Crkvu nazove, znaš da si u Kristovoj Crkvi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, ja sam bio u pravu kad sam napisao da ti Katoličku crkvu smatraš kurvom. OK, kada ti subotar tako Crkvu nazove, znaš da si u Kristovoj Crkvi.

Ja ne moram reći bludnica. Niti to kažem. A što je tebi uopšte toliko važno šta ja lično mislim o tome? Zašto je to toliko važno da čuješ iz mog pisanja?

Mislim da si previše opterećen time o svojoj crkvi? Prosto si postao opsednut tim nazivom? On jeste u Pismu a zašto se ti groziš ako neko to kaže za tvoju crkvu. Pa evo ti možeš reći za Pravoslavnu Crkvu isto...jer nije deo Katoličke, možeš bilo koju protestantsku tako nazvati...ko to brani?

Natrag