- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Naravno da se sjećam. I onda si, da ne bi uvrijedio muhamedance, zauzeo stav da im treba propovijedati Isusa koji nije Bog
E vidiš, to nije tačno. Nisam ja došao do razumevanja Pisma u vezi ovog pitanja da bih se muslimanima upodobio već sam ovo sasvim spontano razumeo. To je ono što moraš da skontaš..nikakve veze jedno sa drugim. Možeš li to razuemti. Razdvoj te dve stvari jer nikakve povezanosti nema.
Vrlo brzo nakon ovoga potpuno si odbacio i Trojstvo i Sinovo Boštvo. A još prije si obznanio kako masoni odbacuju Trojstvo prisežući uz Kuran. Pametnom dosta.
Sve sam opet pojasnio u 1000 postova koje smo pisali. I opet ponavljaš isto. Veze nema to sa njima. Ja sam samo rekao da sam ustvrdio ove stvari da bi ekskluzivnim monoteistima ovo bilo prihvatljovo objašnjenje u vezi Hrista i nekih zaista nelogičnosti koje se koriste u odbrani Hristovog Božanstva gde se vidi da se "na silu" pokušavaju prekriti te nelogičnosti koje i ja sada vidim i što samo još više eksluzivne monoteiste odbija kao što se da videti.
A ono što sam pisao o masonima..da ostajem pri tome i to je tačno. Ali tada sam pisao sa aspekta tvrdokornog Trojičara, a sada to pitanje drugačije razumem. Masoni odbacuju Hristovo Božanstvo(mada ne svi naravno) ali nije njihova greška u tome već u drugim stvarima. To je pak za drugu raspru..o masonima.