Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da se sjećam. I onda si, da ne bi uvrijedio muhamedance, zauzeo stav da im treba propovijedati Isusa koji nije Bog

E vidiš, to nije tačno. Nisam ja došao do razumevanja Pisma u vezi ovog pitanja da bih se muslimanima upodobio već sam ovo sasvim spontano razumeo. To je ono što moraš da skontaš..nikakve veze jedno sa drugim. Možeš li to razuemti. Razdvoj te dve stvari jer nikakve povezanosti nema.

Vrlo brzo nakon ovoga potpuno si odbacio i Trojstvo i Sinovo Boštvo. A još prije si obznanio kako masoni odbacuju Trojstvo prisežući uz Kuran. Pametnom dosta.

Sve sam opet pojasnio u 1000 postova koje smo pisali. I opet ponavljaš isto. Veze nema to sa njima. Ja sam samo rekao da sam ustvrdio ove stvari da bi ekskluzivnim monoteistima ovo bilo prihvatljovo objašnjenje u vezi Hrista i nekih zaista nelogičnosti koje se koriste u odbrani Hristovog Božanstva gde se vidi da se "na silu" pokušavaju prekriti te nelogičnosti koje i ja sada vidim i što samo još više eksluzivne monoteiste odbija kao što se da videti.

A ono što sam pisao o masonima..da ostajem pri tome i to je tačno. Ali tada sam pisao sa aspekta tvrdokornog Trojičara, a sada to pitanje drugačije razumem. Masoni odbacuju Hristovo Božanstvo(mada ne svi naravno) ali nije njihova greška u tome već u drugim stvarima. To je pak za drugu raspru..o masonima.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
možeš li mislti mene je Željko napao što sam pisao afirmativno o Kuranu..što ne mrzim muslimane napao me paroh beogradske crkve koji ovde ne piše ništa drugo osim što lajkuje njega i filozofira u prazno..svašta pišu o meni...a ja samo želim da vidimo kao hrišćani šta možemo učiniti da približimo jevanđelje muslimanima. Zamisli to...ja upravo želim afirmaciju zajedničkih vrednosti ali oni to ne žele.

Razumijem, ali znaš i među muslimanima postoje velike razlike. Mogu ti reći da je moje iskustvo s njima bilo jako pozitivno, a to su bili baš oni pravi muslimani iz istočnog dijela Jeruzalema. Ljudi su simpatični, razgovorljivi, darežljivi. Oni čak više vole, hmmm ( da li vole ili podnose?) kršćane nego Židove. Ali, bolje je ne dirati u Kuran i njihovu vjeru, a kamoli govoriti o Isusu -Bogu jer se odmah uznemire. Mislim da im je mentalni sklop drugačiji, nisu kršteni i nije im dano razumjeti tajne kršćanske vjere. Naravno, postoje iznimke. Pričali su mi da ima muslimana koji su prihvatili krštenje, ali da su bili jako progonjeni od svojih. Crkva u Betfagi koju drže franjevci, e, pa tamo ima Palestinaca koji su se krstili, ali mislim da su pod patronatom Francuza i rade u njihovoj tiskari. Koliko se s njima može voditi dijalog, zavisi o mentalitetu i stupnju obrazovanja kao i odgoja. Ma, vjerujem da može, ali treba poznavati njihovu vjeru i kulturu. Uglavnom, mjislim da oni neće prihvatiti Isusa ukoliko ih ne dotakne milost Božja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Da, lepo iskustvo imaš. I mišljenje što se nekima zaista ne bi dopalo da čuju ove na žalost.

Moje iskustvo je u razgovoru sa našim da kažem muslimanima pre svega..Bošnjacima. Moje iskustvo je slično tvom i ima dosta dobrih ljudi. Međutim, moje iskustvo je još značajnije u pogledu razumevanja Kurana. Ono što je važno jeste da se preko Kurana može svedočiti jevanđelje..muslimanima. Ne znam da li to znaš? Zato kažem dobro ga je izučiti i razumeti da bi bio jedan od stepenika ka obraćenju njihovom ili na kraju krajeva afirmacije Hrista. To je izuzetan podvig i mnogi muslimani su se obratili upravo kroz čitanje Kurana.

Ako se sećaš Pavle je koristio rečnik i pesnike ondašnjih ljudi gde je propovedao. Dobro bi bilo da i mi to radimo jer tako imamo otvorenija vrata u svedočenju. To je poenta. Tako da je itekako moguće svedočiti za Hrista..čak i Budistima i Hinduistima...neverovatno ali i to je moguće kroz proroštva koje je dobijao Buda i Konfučije o čoveku sa Zapada i 500 godina nakon njihvog doba kao što je prorečeno da će se pojaviti čovek koji će vratiti dostojanstvo "tronošca". Kinezima takođe preko prorotva dinastije Ming..mislim da je o Sinu Božijem koji je stradao tog dana a taj dan bio je u 30-31.n.e..moram pogledati to detljnije...i za Potop kroz kineske simbole koji ukazuju na broj 8 i vodu veliku..što je potvrda Pisma.

Bog je i nebiblijskim narodima dao svedočanstvo u segmentima..samo to trebamo da prepoznamo i da imamo pravi pristup sa njima. Zato umesto mržnje prema njima i osude trebamo upravo da im pristupimo na njihovom terenu jer je Jahve zaista ostavio svedočenje o sebi i tim narodima.

Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Imam komsiju sa kojim sam takoreci odrastao.
Musliman, odrastao u Beogradu, porodican covek.

Nije toliko aktivan u svojoj veri, ode ponekad i u Pravoslavnu crkvu, a ponekad u djamiju i to samo za neke velike praznike.

Vodio sam ga vise puta kod Adventista, i kasnije smo imali vise duzih razgovora o veri.
Jednom je u mom prisustvu tako lepo pricao o Adventistickoj crkvi jednom svom radniku ( inace je poslovodja ), i o tome kako je sa mnom bio kod Adventista, i da je on u pocetku mislio da su tamo neki losi ljudi, ali da kada je video taj red, mlade, decu, porodicne ljude, da je bio fasciniran.
Pa je govorio o ucenju, Hristovom dolasku, ja sam bio odusevljen.
Bolje je to radio od prosecnog Adventiste.

Da bi te ljudi slusali moras im svojim primerom pokazati, pruziti ruku prijateljstva i ljubavi, to je ono sto ljude vodi ka Bogu.

Sve ostalo i svaki drugi pristup je potpuni promasaj
.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
E vidiš, to nije tačno. Nisam ja došao do razumevanja Pisma u vezi ovog pitanja da bih se muslimanima upodobio već sam ovo sasvim spontano razumeo. To je ono što moraš da skontaš..nikakve veze jedno sa drugim. Možeš li to razuemti. Razdvoj te dve stvari jer nikakve povezanosti nema.

Jesi li tvrdio da je muhamedancima Isus Bog neprihvatljiv? Jesi. Jesi li tvrdio da zbog toga treba mijenjati propovjedanje o Isusu? Jesi. I? Ne pravi se budala.

Ja sam samo rekao da sam ustvrdio ove stvari da bi ekskluzivnim monoteistima ovo bilo prihvatljovo objašnjenje u vezi Hrista i nekih zaista nelogičnosti koje se koriste u odbrani Hristovog Božanstva gde se vidi da se "na silu" pokušavaju prekriti te nelogičnosti koje i ja sada vidim i što samo još više eksluzivne monoteiste odbija kao što se da videti.

A vrlo brzo si s "odbacivanja 'nelogičnosti o Kristovu Božanstvu'" odbacio Kristovo Božanstvo. Jesam li u pravu? Jesam. A antikrist je taj koji odbacuje i koji ljude nagovara da odbace Isusa Boga.

Ali tada sam pisao sa aspekta tvrdokornog Trojičara, a sada to pitanje drugačije razumem.

A sada pišeš s aspekta tvrdokornog antikrista.

Ono što je važno jeste da se preko Kurana može svedočiti jevanđelje..muslimanima. Ne znam da li to znaš? Zato kažem dobro ga je izučiti i razumeti da bi bio jedan od stepenika ka obraćenju njihovom ili na kraju krajeva afirmacije Hrista.

Afirmaciju Krista? Kakvog Krista? Tvoga Krista. Dakle, ti bi da muhamedancima afirmiraš Krista koji nije Bog, nego je samo čovjek. Dobro je da se sam ovdje razotkrivaš kao antikristov "plaćenik".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Razumijem, ali znaš i među muslimanima postoje velike razlike. Mogu ti reći da je moje iskustvo s njima bilo jako pozitivno, a to su bili baš oni pravi muslimani iz istočnog dijela Jeruzalema. Ljudi su simpatični, razgovorljivi, darežljivi. Oni čak više vole, hmmm ( da li vole ili podnose?) kršćane nego Židove. Ali, bolje je ne dirati u Kuran i njihovu vjeru, a kamoli govoriti o Isusu -Bogu jer se odmah uznemire. Mislim da im je mentalni sklop drugačiji, nisu kršteni i nije im dano razumjeti tajne kršćanske vjere. Naravno, postoje iznimke. Pričali su mi da ima muslimana koji su prihvatili krštenje, ali da su bili jako progonjeni od svojih. Crkva u Betfagi koju drže franjevci, e, pa tamo ima Palestinaca koji su se krstili, ali mislim da su pod patronatom Francuza i rade u njihovoj tiskari. Koliko se s njima može voditi dijalog, zavisi o mentalitetu i stupnju obrazovanja kao i odgoja. Ma, vjerujem da može, ali treba poznavati njihovu vjeru i kulturu. Uglavnom, mjislim da oni neće prihvatiti Isusa ukoliko ih ne dotakne milost Božja.
Lepo napisano, ali moram dodati nekoliko važnih stvari.

Želimo li Isusa, Boga približiti muhamedancima trebamo živeti evanđelje. Dakle, ako se i susrećemo s muhamedancima, moramo Krista donostiti svojim životima, a ne smatrati da im trebamo propovedati ili čak ulaziti, nasilno ulaziti u "dijalog" sa njima.

Naime, kao i hebreji - židovi, i muhamedanci (za razliku od nas, što mislim da je velika pogreška) ne dozvoljavaju da ih iko navodi na sumnju u istinitost "vere" ma koliko ona zaista lažna bila. Mi naime, za razliku od njih, eto dozvoljavamo da nam stranci, zaslepljeni nekakvim mesijanskim kompleksima propagiraju svoja "nova svetla", "mala svetla" i tome slično. Dok muhamadanci, ako već i dođe do takvog susreta, sve čine da odbrane svoju veru.

Želimo li ih iščupati iz kandži zloga (a alah jeste sotona, naime sam sebe u kuranu naziva "najboljim od svih prevaranata", raj mu je kupleraj) trebamo svedočiti da smo Kristovi, biti ljudi kojima je stalo do svakog stvorenja, pa ako je Volja Božija, seme Evanđelja će se vratiti u zemlju odakle ga je isterao otac laži i njegov krvoločni prorok.

Ujedno, iako je islam takav kakav je, nisu svi muhamedanci isprogramirane mašine čiji je cilj dominacija.

Moderni fundamentalizam je poguran, podstaknut i finansiran od strane Sola Scriptura "kršćana" (ko je stvorio Homeinija? Francuzi i Britanci, samo zato da Iran ne padne pod uticaj Rusa, ko je od Saudijaca stvorio glavne finasijere terorista i krvoloka? SAD, Francuska, Britanija, Zapadna Nemačka. Ko je stvorio Pakistan? Britanija. Ko je podržao desekularizaciju Turske? SAD, Britanija i Nemačka.) koje zabole uvo za kršćane na bliskom istoku (ali i ovde na ovim prostorima) o čemu svedoči i činjenica da su se svetskog policajsca igrali, intervenišući na ovim prostorima nesrećnih devedesetih, tek kada je trebalo "braniti" muhamedance (Bosna, Kosovo)

Afirmaciju Krista? Kakvog Krista? Tvoga Krista. Dakle, ti bi da muhamedancima afirmiraš Krista koji nije Bog, nego je samo čovjek. Dobro je da se sam ovdje razotkrivaš kao antikristov "plaćenik".

Oni već imaju takvog "Krista", (Issa mu je ime)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Međutim, moje iskustvo je još značajnije u pogledu razumevanja Kurana. Ono što je važno jeste da se preko Kurana može svedočiti jevanđelje..muslimanima. Ne znam da li to znaš? Zato kažem dobro ga je izučiti i razumeti da bi bio jedan od stepenika ka obraćenju njihovom ili na kraju krajeva afirmacije Hrista. To je izuzetan podvig i mnogi muslimani su se obratili upravo kroz čitanje Kurana.

Moguće, ali kako i sam kažeš, to je izuzetan podvig. Za izabrane. Znam samo primjer Šarla de Fukoa (Charles de Foucauld). On je bio Francuz, nakon svog obraćenja otišao je među muslimane da im propovijeda Evanđelje, ali su ga kasnije neki ekstremni muslimani ubili. Njegov život je vrlo, vrlo zanimljiv. Baci pogled na donji link i na molitvu predanja koju je napisao. Stvarno je lijepa. O njemu su kasnije napisali da nije niti jednog muslimana obratio, već samo sebe. Bio je doista zrno koje je umrlo i donijelo plod jer su se tek nakon njegove smrti vidjeli plodovi. U Beogradu djeluje zajednica Malih sestara koje su nastale inspirirane njegovim životom.

https://www.bitno.net/kultura/glazba/duhovni-kutak-molitva-predanja/

Ako se sećaš Pavle je koristio rečnik i pesnike ondašnjih ljudi gde je propovedao. Dobro bi bilo da i mi to radimo jer tako imamo otvorenija vrata u svedočenju. To je poenta. Tako da je itekako moguće svedočiti za Hrista..čak i Budistima i Hinduistima...neverovatno

Uvijek moramo svjedočiti Krista svojim životom. Za navještanje Evanđelja budistima, hinduistima,, muslimanima
za to se mora biti poziv jer to nije jednostavno. Imamo misionare, i Katolička i protestanske crkve imaju svoje misionare na svim kontinentima.

Bog je i nebiblijskim narodima dao svedočanstvo u segmentima..

Istina je razasuta po cijelom svijetu, ali u fragmentima. U Isusu, koji je pravi Bog i pravi čovjek, Bog Otac nam je dao svu Istinu, a tu istinu ne-kršćani neće ili ne mogu prihvatiti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Naime, kao i hebreji - židovi, i muhamedanci (za razliku od nas, što mislim da je velika pogreška) ne dozvoljavaju da ih iko navodi na sumnju u istinitost "vere" ma koliko ona zaista lažna bila. Mi naime, za razliku od njih, eto dozvoljavamo da nam stranci, zaslepljeni nekakvim mesijanskim kompleksima propagiraju svoja "nova svetla", "mala svetla" i tome slično. Dok muhamadanci, ako već i dođe do takvog susreta, sve čine da odbrane svoju veru.
Nisam dovoljno upućena u ovu temu, stoga ne mogu govoriti, osim onog što sam već napisala.
Samo ću nadodati da sam jednom čitala na ovom forumu postove Adriana (on je pravoslavac, Mire ga zna).
On je solidno poznavao ovu tematiku i navodeći stihove iz Kurana, napisao je da će Antikrist proizaći baš iz islama. To je potkrijepio citatima koji jesu govorili o uništenju kršćana/kršćana i o protivljenju Isusu. Trebalo bi pronaći te citate, ali doista su bili neprijateljski usmjereni prema kršćanima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To je potkrijepio citatima koji jesu govorili o uništenju kršćana/kršćana i o protivljenju Isusu. Trebalo bi pronaći te citate, ali doista su bili neprijateljski usmjereni prema kršćanima.

Ima ih. Reći ću samo da su židovi nazvani majmunima a mi svinjama, najgorim od svih stvorenja. Muhamed im je zapovedio da i nas i židove, kada su god u mogućnosti ubijaju.

Ujedno, treba napomenuti dve stvari i nikada, slovima nikada ih ne zaboraviti:

1. Početak Poslanice Galaćanima

2. Nikada i slovima nikada ne zaboraviti ko je "bog" muhamedanaca. Tačnije znati da taj entitet nije identičan entitetu opisanom u Svetom Pismu.

Entitet opisan u kuranu, nikada za sebe ne govori "Ja sam", nikada ne govori u jednini (stalno je mi), raj mu je ostvarivanje seksualnih, karnalnih težnji i to kako heteroseksualaca tako i homoseksualaca (hurije za prve, lepi dečaci za druge) u koji se ulazi prečicom (niko ne može biti siguran u volju tog entiteta, osim onih koji su ili poginuli boreći se za stvar islama, ili tokom svog života pobili one koji su se protivili islamu. Entitet opisan u kuranu sebe naziva "najboljim od svih varalica" (u suri koja negira raspeće i uskrsnuće), čoveka (adema) stvara čas od blata, čas od prašine, čas od menstrualne krvi, ne poznaje gde sunce zalazi (tvrdi da zalazi u bari), svom proroku se javlja u zujanju muva....

Ujedno. Bog opisan u Svetom Pismu, u onome što je naredio Mojsiju da prenese sinovima Israela, Shema, nigde nikoga ne prisajedinjuje sebi. Muhamedansko "vjeruju"- shadadi, koje oni ponavljaju pet puta na dan klanjajući se u smeru crnog kamena u Meki, pominje se smrtnik, Muhamed.

Da ne govorim o tome da je muhamedancima veći otpad od "vere" sumnja u Muhameda, nego li sumnja u "alaha", tačnije isto im je sumnjao neko u Muhameda, sumnjao u alaha.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moguće, ali kako i sam kažeš, to je izuzetan podvig. Za izabrane.

Veruj mi, moguće je itekako. Samo treba tražiti od Boga mudrost, to možemo i ti i ja i svako ko želi jer Bog daje mudrusot neizmerno. Ja sam zahvalan Bogu što mi daje ovakve mudrosti da prepoznam kako i na koji način se evanđelje može propovedati sve. Nisam ni sam razumeo kako su čudni putevi Gospodnji. Najfascinantnije mi je što je On u svim religijama u tragovima ostavio svoj pečat tj. u njihovim svetim knjigama. I to mi trebamo da iskoristimo da ih uputimo na Boga. Kao što je Pavle iskoristio stihove pesnika ili na trgu kada je iskoristio priliku da propoveda Boga koji nije imenovan..i slično.

Znam samo primjer Šarla de Fukoa (Charles de Foucauld). On je bio Francuz, nakon svog obraćenja otišao je među muslimane da im propovijeda Evanđelje, ali su ga kasnije neki ekstremni muslimani ubili. Njegov život je vrlo, vrlo zanimljiv. Baci pogled na donji link i na molitvu predanja koju je napisao. Stvarno je lijepa. O njemu su kasnije napisali da nije niti jednog muslimana obratio, već samo sebe. Bio je doista zrno koje je umrlo i donijelo plod jer su se tek nakon njegove smrti vidjeli plodovi. U Beogradu djeluje zajednica Malih sestara koje su nastale inspirirane njegovim životom.

Sve ima naravno određenu svrhu. Nije spodrno da je tamo izuzetno teško propovedati. No, Bog je blagoslovio i propoved na drugštvenim mrežama takođe i omogućio prdor jevanđelja. To je još jedan vid..mada je direktni najbolji. Bog ima načina..mi samo treba da želimo...nepostoji sila koja može to da spreči.

Uvijek moramo svjedočiti Krista svojim životom. Za navještanje Evanđelja budistima, hinduistima,, muslimanima
za to se mora biti poziv jer to nije jednostavno. Imamo misionare, i Katolička i protestanske crkve imaju svoje misionare na svim kontinentima.

Narano, to je prvo. Svojim životom pa onda i rečju. Ali Bog će dati. Evo u Kini postoje desetine miliona hrišćna...najviše protestanta zatim katolika i nešto manje pravoslavnih. Ali jevanđelje se propoveda...i to je dobro. Bići i za muslimanske zemlje nesumnjam...Bog ima načina.

Meni je zato Kuran dragocen jer preko njega se može obratiti mnogo muslimana. Kuran zapravo upućuje na Novi i Stari Zavet. On ne uči kao što većina misli da je Biblija iskvarena nego da su nauku Biblije iskvarili mnogi hrišćani. To je razlika. Kuran neuči dakle to i upućuje na Pismo kao Reč Božiju. Zato im možemo propovedati iz Kurana a kasnije iu Pisma.

Istina je razasuta po cijelom svijetu, ali u fragmentima. U Isusu, koji je pravi Bog i pravi čovjek, Bog Otac nam je dao svu Istinu, a tu istinu ne-kršćani neće ili ne mogu prihvatiti.

U segmentima, samo ih treba prezentirati tim narodima.

Natrag