Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Antikrist negira da je Isus i Bog i čovjek. Točka. Dakle, negira ono što apostoli tvrde.

Od takvog antikrista gori su samo antikristi koji Isusa stvorenjem prikazuju, istovremeno nemogavši da se odluče jeli anđeo, ili čovek, prikaza ili mit... sve samo ne Bogočovek.

Ps. Antikrista (da množina ih je) može biti svugde, no najbrojniji su oni koji dolaze iz antikristovskog inkubatora - Sola Scriptura i njegovih klanjatelja PIsama.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po tvome. Ali Jovan to nigde ne pominje u svojoj poslanici. Nigde. Antihrist je onaj ko negira Sina. Tako stoji. Ostalo su konstrukcije.

Apostoli svjedoče da je Sin, Isus, i Bog i čovjek. :) Evo:

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. .... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Antikrist negira da je Isus i Bog i čovjek. Točka. Dakle, negira ono što apostoli tvrde.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Ne, nego antihrist negira da je Isus od Boga dosao kao pomazani Hristos ili Mesija da umre za ljudske grehe.

Izrazi "Grcki - Hristos" i "Jevreski - Mesijah" znaci "POMAZANI"

"Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos?
Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Koji se god odriče sina ni oca nema; a koji priznaje sina, i oca ima" ( 1 Jovanova 2. 22 - 23 ).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Apostoli svjedoče da je Sin, Isus, i Bog i čovjek. :) Evo:

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. .... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Čekaj, čekaj..hajde ovako..pošto nikako ne daš svom umu da bude oslobođen predrasuda koje imaš i koje ponavljaš..hajde onda odredi ti ko je to antihrist po tvome pa da vidimo ostale karakteristike jer taj antihrist ima svoje karakteristike i svaka mora biti ispunjena. Dakle, imamo reč o antihristu..i Biblija daje mnoge njegove karakteristike...uperi svetlo oružje u antihrista da ga vidimo po Pismu je li to onaj o kome ti pišeš ili je to neko drugi. Znam da ciljaš na muslimane i muhameda...ili na Arija..ali hajde označi ga ti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
v 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Pavle taj izraz koristi i za Sotonu(1. Korinćaniam 4,4)..isti kaže da je "bog ovog sveta"..dakle kada se za Isusa koristi izraz "Bog-Theos..ne može se reći da time apostol misli na Bog Svemoćni.

Reč je postala telo..u tom "postanju" ona je sada samo telo..a ne i Reč. Reč je i dalje na nebu..seti se 1. Jovanove 5,7-9..Reč svedoči za Sina a ne da je Sin "inkarnirana" Reč. Dakle, sva svojstva Reči nisu preneta te telo je samo telo a Reč je Reč...ni to ne govori dakle da Isus kao Telo jeste isto što je i Reč. Reč je i dalje zaseban entitet.

Kao što rekosmo izraz "theos" ne znači i Bog svemoćni već "bog". Isus jeste naš "bog" u smislu neko kome smo podređeni u poslušnosti.

Sve smo to već 1001 obradili ali ti sada ponavljaš mantru kao da ništa nikada nije napisano na tu temu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Reci na koga ciljaš za antihrista da vidimo je li ispujava sve Biblijske kriterijume date u Pismu. Hajde izvedi ga na pozoricu da ga vidimo. A da vidimo govoriš li istinu i da li pogađaš tačno ko je to.

Natrag