Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hajde navedi koji je tvrdio da je Bog. Ako nije ispunio sve uslove nije antihrist.

Ako si ti u pravu, onda je sveti apostol Ivan lažov, lažovčina, jer Ivan kaže da su antikristi svi oni koji niječu Sina, koji je pravi Bog i pravi čovjek. Ja ipak mislim da si ti lažovčina, a ne sveti Ivan.

A koji je pokorio tri cara?

Ova tema je specijalnost vas subotara, pa ćeš nas ti sve ovdje "poučiti".

A reci mi ko u hrišćanstvu pak tvrdi da može opraštati grehe? Jeli među onima što negiraju Božanstvo ili među nekim drugima?

Apostoli, koje je Isus ovlastio da to čine u njegovo ime i svi oni koji baštine apostolsko naslijeđe. :) :) :)

Šta rade oni koji negiraju telo? Oni govore o dve prirode. .... Ti govoriš o dve prirode..dakle...gde je antihrist?

Autogol, Jovanče. Ako mi kršćani negiramo tijelo, o koje to dvije prirode govorimo????? Pa upravo mi kršćani prihvaćamo i ispovijedamo Isusa koji je pravi čovjek - tijelo (ljudska narav), i pravi Bog (Božanska narav). Vidiš koliko ti je imbecilno da nas kršćane pokušavaš diskreditirati navodeći kako istovremeno prihvaćamo Isusa sa dvije naravi i odbacujemo tijelo. :) Pobogu čovječe, pa baš mi kršćani vjerujemo i ispovjedamo da je tijelo jedna od dvije Isusove naravi. ;)

P.S. Pogubio si se, čovječe, "tučeš po svome golu".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ova tema je specijalnost vas subotara, pa ćeš nas ti sve ovdje "poučiti".

Ti pričaš o nekon navodnom antihristu zato što ne veruje u Sina Boga a ne možeš da kažeš da je pokorio i tir cara. Znači mora i to daje odlika..hajde navedi ga..koji je to pokorio tri cara a nije verovao u Božanstvo?

Autogol, Jovanče. Ako mi kršćani negiramo tijelo, o koje to dvije prirode govorimo?????

Dve prirode negiraju telo...shvataš? Telo je samo ako je jedne prirode..ljudske....
Pa upravo mi kršćani prihvaćamo i ispovijedamo Isusa koji je pravi čovjek - tijelo (ljudska narav), i pravi Bog (Božanska narav).

Potpuno negiranje 1. Jovanove 4,3. Ako ima dve prirode znači da nema samo jednu ljudsku..upravo tako negiraš Jovana.....zapravo staljaš se na stranu onih o kojima Jovan govori da će negirati "telo". Sorry.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ova besmislica negira tvoj mozak. Oprosti, Jovane, imaš li ti mozak?
Ima, ima...

Samo mu je malko "prokuvao" jer je na predlog u glavu kamenom udarene i Milerovih pionira (čja je "himna" - mi smo vojska prava, subotnjeg dana šmrčemo), skinuo cooler (odbacio Boga i Crkvu Njegovu)... i sada preti pregorevanje CPU***

*** za posledice pregorevanja CPU videti kradljivca identiteta.... :beee:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Puno je antikrista. :) Nijekanje Isusa Bogočovjeka je karakteristika jedne sorte antikrista. ;)

Ova besmislica negira tvoj mozak. Oprosti, Jovane, imaš li ti mozak?

Ništa ti o antihristu ne znaš. Bolje ga ne pominji jer vidiš da na kraju sve ide protiv tebe.

Evo vidiš kako se i Jovan okrenu protivu tebe? Upravo tamo gde si isteoretisao navodno da govori o Božanstvu zapravo govori suprotno. Sam si sebe optužio.

Dakle, negiraš da je Isus telo..sa dve prirode.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Misliš ovako:

OK. Je li onda Isus Bog, ili je Isus đavlina, kako ti sugeriraš??? :);)
Dve prirode nisu jedna..jel da. Dva nije jedan ali kod tebe je sve moguće.

Izraz "telo" se uvek odnosi na čoveka. A čovek nema dve prirode samo jednu..."neka im još 120 godina jer su telo"...jasno je jer su ljudi.

A Isus je telo.

A ostalo oko antihrista zaista ne znaš...

Ne odgovori kojih tri cara je pokorio neko od onih koji negiraju Božanstvo? Koji se proglasio za Boga ili praštao grehe..čini autoritetom Boga?

Ništa ne znaš navesti

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dve prirode nisu jedna..jel da.

Jedan je jedan, dva je dva. :) A Isus je i Bog i čovjek. Ti ili ne znaš zbrajati, ili nisi ponio mozak sa sobom?

Nego, daj nam reci je li onda Isus Bog, ili je Isus đavlina, kako ti sugeriraš??? :);)

Ne odgovori kojih tri cara je pokorio neko od onih koji negiraju Božanstvo? Koji se proglasio za Boga ili praštamo grehe..čini autoritetom Boga?

Ništa ne znaš navesti

Ti si subotar, to je tvoja specijalnost. Ja jedva čekam da počneš te priče. A i drugi su "ludi" koliko već čekaju da im o tome "predavanje" održiš. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jedan je jedan, dva je dva. :) A Isus je i Bog i čovjek. Ti ili ne znaš zbrajati, ili nisi ponio mozak sa sobom?

Nego, daj nam reci je li onda Isus Bog, ili je Isus đavlina, kako ti sugeriraš??? :);)

Ti si subotar, to je tvoja specijalnost. Ja jedva čekam da počneš te priče. A i drugi su "ludi" koliko već čekaju da im o tome "predavanje" održiš. :)

Telo ne može imati dve prirode...telo je telo...čovek. Dve prirode nije telo.

Zato Jovan i kaže ko kaže da Isus nije došao u telu...ako je imao dve prirode to nije više telo. Upravo Jovan osuđuje one koji veruju da je Isus nešto više od tela.

Nisam ja pokrenuo priču o antihristu već ti...a čim malo zagrebemo u temu ostaješ bez teksta.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam ja pokrenuo priču o antihristu već ti...a čim malo zagrebemo u temu ostaješ bez teksta.

Skoro. Skoro ostanem bez teksta. A i kako ne bi čovjeka bez teksta ostavila ova tvoja mantra kako su Isus i đavlina jednaki. :) Ovo dolje:

Apostoli svjedoče da je Sin, Isus, i Bog i čovjek. :) Evo:

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Pavle taj izraz koristi i za Sotonu

Natrag