Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Skoro. Skoro ostanem bez teksta. A i kako ne bi čovjeka bez teksta ostavila ova tvoja mantra kako su Isus i đavlina jednaki. :) Ovo dolje:

Nemoj ostajati bez teksta pred očiglednim simptomima gnosticizma i kabalizma iskomplikovanim patloškom željom da se bude judejac.

Tačnije da se bude ono što zaraženi američkim sojem Sola Scriptura misle da je židovstvo.....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Skoro. Skoro ostanem bez teksta.

Jer mnoge varalice izađoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist", 2. Jovanova 7

Doći u telu kako se apostol jasno izražava ukazuje na Njegovu prirodu tela..čoveka. Ko god dodaje ono što nije ljudsko Isusu Hristu..evo šta kaže apostol Jovan.

Dakle, prorečeno je odavno da će varalica naučavati da Isus ima dve prirode, jednu koja nije ljuduska, nije telo.

Naime, ovo je preuzeto iz pagnastva takođe. Zato što su u paganskim kultovima bogovi dolazili na zemlju inkarnirani u telo i imali dve prirode.

Apostol Jovan ne ostavlja dilemu, Isus je telo..čovek samo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus je telo..čovek samo.

;) Apostoli svjedoče da je Sin, Isus, i Bog i čovjek. :) Evo:

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. .... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Antikrist negira da je Isus i Bog i čovjek. Točka. Dakle, negira ono što apostoli tvrde, baš kao i ti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
;) Apostoli svjedoče da je Sin, Isus, i Bog i čovjek. :) Evo:

2. Korinćanima 4,4

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. .... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama

1. Jovanova 5,7-9

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

2. Korinćanima 4,4

Svako ko negira da je Isus u telu došao je duh antihrista.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zašto je duh anrtihrista u suštini u tvrdnji da Isus ima i prirodu koja nije ljudska? Zašto je to tako opasno?

Zato što se time otvara put za dalje "deifikacije" tela svetih. Što se i dogodilo. Osnova kasnije deifikacije svetih jeste u deifikaciji Isusa. Zato Jovan zapravo ukazuje na ono što će postati osnova za buduće zablude.

Ko priznaje Isusu dve prirode moći će to isto primeniti na posvećenje svakog budućeg čoveka koji je bio veran Bogu misleći da je to zaista tako. I budući "deifikovan" moći će biti poštovan, moći će mu se klanjati, i predmeti će postati "deifikovani" te će se i njima moći klanjati jer iz njih Bog zapravo isijava.

Zato je ova zabluda u vezi Hrista povezana sa ostalim zabludama..i zato je Jovan u Duhu Svetom ističe.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je. Isus je Bog koji se rodio od Blažene Djevice Marije

Upravo to i jeste uzrok deifikacije Marije.
Zato je mi kršćani zovemo Bogorodicom.

Tako je. Ali je to pogrešno jer Isus nje bio Bog već telo.

Znam, sve..zato sam i napomenuo koliko je kasnijih zabluda proizvelo ovo verovanje u dve prirode Isusa.

Zato Jovan i kaže da je to duh antihrista. Ono je opasno jer je uvod u kasnije faze istoga.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zato Jovan i kaže da je to duh antihrista.

Ivan kaže da su antikristi oni koji tvrde kao i ti ovdje, suprotno onome što su vjerovali apostoli, a oni su vjerovali ovako:

Dakle, apostoli su vjerovali i oni u svojim spisima svjedoče da je Isus i Bog i čovjek. :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
2. Korinćanima 4,4
2. Korinćanima 4,4
1. Jovanova 5,7-9

Natrag