Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svi su tebi patološki lažov samo zato što ti se ne dopadaju stavovi.

Ali Fajt je erudita. Tu spora nema.

To što tebi ne paše da su vam svjedoci patološki lažovi, to ne mjenja činjenice. A činjenice su da su ta trojica notorni patološki lažovi.

Hahahaha.. imaju oni to od samog početka... od "vizija" iz kurkuruzišta i poker partija "proročice"....

Tako je iz kukuruzišta. Kad ih je tamo 1840-tih okupio sam đavlina. I subotari su sami priznali da je to bila đavlija rabota.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To što tebi ne paše da su vam svjedoci patološki lažovi, to ne mjenja činjenice. A činjenice su da su ta trojica notorni patološki lažovi.

Jedno je erudicija a drugo je tu erudiciju degradirati zato što se nekom ne sviđa. Uzmi bilo koje predavanje odgledaj pa mi reci koliko izvora je citirao. Koristi katoličke, protestantske, istorijske izvore....nije to tako kao ti želiš da predstaviš. Ali šta se može...pričaš ono što bi želeo da čuješ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedno je erudicija a drugo je tu erudiciju degradirati zato što se nekom ne sviđa. Uzmi bilo koje predavanje odgledaj pa mi reci koliko izvora je citirao. Koristi katoličke, protestantske, istorijske izvore....nije to tako kao ti želiš da predstaviš. Ali šta se može...pričaš ono što bi želeo da čuješ.

Ponavljam, temelj mu je Rivera, a Riveru "pozivati za svjedoka" mogu samo pokvarenjaci i idioti. Valter Veith je jedan od ovih prvih.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Rivera mu je glavni izvor. Dakle, patološki lažov kakav je i sam Veith.

Brani Veitha. Stavi ovdje njegovo dokazivanje kako su katolici stvorili Islam.

Ja pričao o svm njegovim predavanjima..a i to oko Islama.."isalmska veza" de pogledaj ga i navedi mi koliko izovra koristi....ako si pošten..evo to je to predavanje.

Natrag