Zašto Adventisti (EGWisti) za svoju "istinu" kao svjedoke pozivaju najveće mrzitelje Krista i Crkve?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Elohim ima mnogo značenja a ti si isključivo prema svojoj teologiji prilagodio njegovo značenje. Zar to nije štimovanje?

Jovan kaže da je Isus telo. Znači ne može biti ništa drugo osim telo. Kada se koristi izraz Elohim za Hrista jasno je da se odnosi na telesne elohim...kao što i jeste. Jovan je jasan...reč postade "telo"...telo je čovek..nema nikakvih dalje drugih osobina...Isus je "Elohim-Telo". Koliko ljudi su nazvani Elohim u Bibliji? Koliko hoćeš. Nije problem za čoveka reći da je elohim jer elohim je izraz za uzvišenog među ljudima.

Slušaj Jovana šta kaže...ako neko dodaje i drugu prirodu osim tela je antihrist. Slušaj apostola Jovana.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kažeš da je Isus đavlina!?!? Krasno. Ovo je previše i od jednog judeo-muhamedanca.
Vidi Slape, pa i nije previše, jer on je izmiksovao kuran i talmud...

Od judejca se takvo tretiranje Isusa i može očekivati (oni ga i dan danas smatraju zločincem, prevarantom.. ), ali od muhamedanca, malo teže, jer Issu (koji dodouše i nije Isus iz Svetog Pisma) smatraju prorokom i na pamet im ne pada da ga stavljaju u istu ravan s šejtanom.....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slušaj Jovana šta kaže...

Slušam, evo:

Iv 1,1: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. .... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama

Vidi Slape, pa i nije previše, jer on je izmiksovao kuran i talmud...

Od judejca se takvo tretiranje Isusa i može očekivati (oni ga i dan danas smatraju zločincem, prevarantom.. ), ali od muhamedanca, malo teže, jer Issu (koji dodouše i nije Isus iz Svetog Pisma) smatraju prorokom i na pamet im ne pada da ga stavljaju u istu ravan s šejtanom.....

Slažem se s tobom. Jovan je više "talmudaš" nego "kuranaš".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vratimo se mi malo i temi. :)

Dakle, Jovane, zašto vi EGWisti promovirate patološke lažove kao što su Hislop, Rivera, Veith?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hajde da se vratimo temi.

Fajt je koliko znam Adventista. Ne znam zašto bi ga Adventisti odbacili niti znam da govori neproverene stvari. Jesi li slušao Valtera nekada? Ako si ga gledao mislim da si primetio koliko izvora koristi i citira. Ne govori sam tek tako.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Hajde da se vratimo temi.

Fajt je koliko znam Adventista. Ne znam zašto bi ga Adventisti odbacili niti znam da govori neproverene stvari. Jesi li slušao Valtera nekada? Ako si ga gledao mislim da si primetio koliko izvora koristi i citira. Ne govori sam tek tako.

Gledao sam. Glavni izvor mu je patološki lažov Alberto Rivera. Riveru "pozivati za svjedoka" mogu samo pokvarenjaci i idioti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Gledao sam. Glavni izvor mu je patološki lažov Alberto Rivera. Riveru "pozivati za svjedoka" mogu samo pokvarenjaci i idioti.
Daleko od toga. Riveru skoro ne pominje...jesi li video erudiciju kod njega? Koliko raznih izvora koristi? Uopšte nije sveden na jednog čoveka. Evo budi iskren pa priznaj. Ima na desetine izvora za svako predavanje.

Natrag