Za Život Vječni - Što treba zadovoljiti?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Kad je na ovoj zemlji boravio Sin Božji, Isus Krist, On je jasno kazao da je put u život samo kroz vršenje Božjih zapovijedi. I kad ih je nabrajao, Isus je nabrojao šest zapovijedi s druge ploče Božjeg Zakona koji reguliraju odnose među ljudima pokazavši time da su one najsavršeniji kodeks za ponašanje u ljudskoj zajednici. Svi oni koji odbacuju i preziru ove Zapovijedi koje je za njihovo dobro dala Neizmjerna Mudrost, sami sebe guraju u glib svake bijede, izopačenosti i na kraju vječne propasti.
Bog toliko poštuje čovjeka, da prihvača čak i njegov izbor koji nije u skladu s Božjim svetim Zakonom, ali će svatko morati požnjeti POSLJEDICE SVOGA VLASTITOG IZBORA.

I gle, pristupi mu netko i reče: "Učitelju, koje mi je dobro činiti da imam život vječni?
A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi.
Evanđelje Matej 19:16

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Kad je na ovoj zemlji boravio Sin Božji, Isus Krist, On je jasno kazao da je put u život samo kroz vršenje Božjih zapovijedi. I kad ih je nabrajao, Isus je nabrojao šest zapovijedi s druge ploče Božjeg Zakona koji reguliraju odnose među ljudima pokazavši time da su one najsavršeniji kodeks za ponašanje u ljudskoj zajednici. Svi oni koji odbacuju i preziru ove Zapovijedi koje je za njihovo dobro dala Neizmjerna Mudrost, sami sebe guraju u glib svake bijede, izopačenosti i na kraju vječne propasti.
Bog toliko poštuje čovjeka, da prihvača čak i njegov izbor koji nije u skladu s Božjim svetim Zakonom, ali će svatko morati požnjeti POSLJEDICE SVOGA VLASTITOG IZBORA.

I gle, pristupi mu netko i reče: "Učitelju, koje mi je dobro činiti da imam život vječni?
A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi.
Evanđelje Matej 19:16

Matej 19,17

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Isus sam kaže da On - Isus - NIJE Dobar!
Isus se jasno distancira od Dobroga!
Dobar je Jedini Bog Otac Jahve.
Isus jasno kaže da nije Bog.
------------------------------------
----------------------------------------------------------------

Tako je!
Pogledajmo prvu!:

Izlazak 20,2
"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3
Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ime Boga Jedinoga je JAHVE.
Kako je Ime tvoga Boga?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zapovijest kaže - nemoj imati Boga Isusa i Boga SD kraj Mene!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da li ti poštuješ TU zapovijest,
na koju te Božji Sin podsjeća?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Treba da zaključimo da izjave kao na primer:

Jedan Bog - tri licnosti.

Pošto me niste ubedili drugačije odnosno niko nije priložio ni jedan jedini Biblijski stih da se to podrži, ostaje samo da se zaključi sledeće:
U takvim izjavama nema istine, izmišljene su po ljudskoj filozofiji da podrže njihovu dogmu.
Vidimo da to nije Biblijsko načelo, Apostolsko učenje niti Gospoda našega Isusa propovjed.

A ako nije po Bibliji i sa Biblijom, po Apostolima, naravno i po učenju Gospoda našega Isusa, pitam vas "Čije je ili od koga je"?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@AApocketz
dragi moj kolega
u vezi trojstva sam još prošle godine pisao ovdje na forumu i priložio bezbroj dokaza da to nije nikakav Biblijski nauk

trojstvo ima korijen iz glave lucifera koji je još u Nebu želio biti treći, uz Oca i Sina i dijeliti autoritet
ali je Jehova izjavio da božanstvo ima samo Njegov Sin i nitko drugi to nikada neče primiti
buduči da se na Nebu nije uspio dokopati trečeg mjesta, ispunio se zavišču i mržnjom na Isusa

prije cca 150.g evo šta su tvrdili -naučavali adventisti o trojstvu, tadašnji Božji narod koji je poštivao svih 10.zapovijedi

Čitatelji bi starješinama i vođama Crkve ASD postavljali pitanja, o oni bi onda odgovarali. Tako je jednom prilikom u časopisu "Advent Review and Sabbath Herald" objavljeno pitanje čitatelja W. W. Giles-a i odgovor starješine J. N. Loughborough-a, i evo ga ovdje:

Brate White: Želio bih da slijedeće pitanje date ili pošaljete bratu Loughborough-u kako bi dao objašnjenje.

PITANJE 1. Koji je ozbiljni prigovor nauku o Trojstvu? (čitatelj W. W. Giles)

ODGOVOR. Postoje mnoge primjedbe koje bismo mogli iznijeti, ali zbog ograničenosti prostora reducirat ćemo ih na sljedeće tri: 1. Ono je protivno zdravom razumu. 2. Ono je protivno Svetom Pismu. 3. Podrijetlo mu je pogansko i nevjerojatno je.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Hvala na komentar

Da li imaš taj link da proverim o čemu se tu radi?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LUKA 10,25
I gle, neki zakonoznanac usta i, da ga iskuša, upita:
"Učitelju, što mi je činiti da život vječni baštinim?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Luka 10,27
Odgovori mu onaj: Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga,
i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svim umom svojim
;
i svoga bližnjega kao sebe samoga!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li ti vjeruješ riječima Gospodina Isusa?

TKO je taj Bog - Za kojega Isus kaže da je Uvjet za Život Vječni?
Kako je IME Osobno TOME Bogu Isusovom?

Za ŽV treba prvenstveno imati vjeru u Boga Oca Jedinoga Jahvu.

NEMAŠ li TO - nemaš života vječnoga u Raju.
Imat ćeš vječni život - u Ognjenom Jezeru.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Evo još malo dokaza po temi:

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.
Jako lijepo razvrstano - JEDAN Bog - a Taj nije Isus.
A poražavajuće za teoretičare TTT - NEMA SD nigdje!

Kada se izvadi iz kontksta moze tako da izgleda.
Ali kada se sagleda ceo kontekst ucenja o prirodi i ulogama Isusa Hrista, tada se uocava jasno ucenje da je Isus pre svog dolaska na ovaj svet - bio Bog jednak Ocu, da ga sam Bog Otac naziva Bogom stvoriteljem vecnim i nepromenjivim za sva vremena, da ga apostoli nazivaju Bog, da on sam o sebi govori kao Bogu koji je jedno sa Ocem, ali da je dolaskom na ovaj svet postao uslovno manji od Oca zbog okolnosti u kojima se nasao preuzevsi na sebe ljudsko telo, i zbog uloga koje obavlja u planu spasenja kao nas spasitelj i posrednik u nebeskoj svetinji.

U tom kontekstu - Isus upucuje na jedinog istinitog Boga ( od koga je i on sam ), a o sebi govori kao o onome koji se u jednom trenutku odrekao jedinstva sa Ocem i svog Bozanskog oblicja, i postao nas spasitelj.

Izraz BOG podrazumeva i Svetog Duha koji je jedno sa Bogom, i on se u bibliji svuda spominje kao licnost koja ima moc govora, sluha, vlast upravljanja i poucavanja, osecanja i emocije...

ISUS BOG KOJI JE POMAZAN - ODREDJEN ZA ULOGU SPASITELJA:

"Јер у њему живи свака пунина Божанства тјелесно" ( Kolosanima 2. 9 )

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
@AApocketz
dragi moj kolega
u vezi trojstva sam još prošle godine pisao ovdje na forumu i priložio bezbroj dokaza da to nije nikakav Biblijski nauk

trojstvo ima korijen iz glave lucifera koji je još u Nebu želio biti treći, uz Oca i Sina i dijeliti autoritet
ali je Jehova izjavio da božanstvo ima samo Njegov Sin i nitko drugi to nikada neče primiti
buduči da se na Nebu nije uspio dokopati trečeg mjesta, ispunio se zavišču i mržnjom na Isusa

prije cca 150.g evo šta su tvrdili -naučavali adventisti o trojstvu, tadašnji Božji narod koji je poštivao svih 10.zapovijedi

Čitatelji bi starješinama i vođama Crkve ASD postavljali pitanja, o oni bi onda odgovarali. Tako je jednom prilikom u časopisu "Advent Review and Sabbath Herald" objavljeno pitanje čitatelja W. W. Giles-a i odgovor starješine J. N. Loughborough-a, i evo ga ovdje:

Brate White: Želio bih da slijedeće pitanje date ili pošaljete bratu Loughborough-u kako bi dao objašnjenje.
PITANJE 1. Koji je ozbiljni prigovor nauku o Trojstvu? (čitatelj W. W. Giles)

ODGOVOR. Postoje mnoge primjedbe koje bismo mogli iznijeti, ali zbog ograničenosti prostora reducirat ćemo ih na sljedeće tri: 1. Ono je protivno zdravom razumu. 2. Ono je protivno Svetom Pismu. 3. Podrijetlo mu je pogansko i nevjerojatno je.

Naravno, slažem se u potpunosti sa tobom.

Nego treba da ih neko s vremena na vreme potseti na to ko im je osnovao veru a i kada. Da svate ko im učitelj i koga slede.

Tertullian
From Wikipedia, the free encyclopedia
Though conservative,he did originate and advance new theologyto the early Church.He is perhaps most famous for being the oldest extant Latin writer to use the termTrinity(Latin,trinitas),[5]

Evo ko im je Otac po pitanju Presvetog Trojstva, lepo tu piše ko je prvi izmislio termin TROJSTVO. A što su evoluirali u TROJEDAN ili Tri u jedan, jedan u Tri to oni neka nama pobliže pojasne kako i kada su uveli te termine u njihovu veru.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Kada coveka uhvati manija gonjenja, on je i na temi upoznavanja ili cestitanja rodjendana ( ako takva postoji ) pokrenuo diskusiju o trojstvu, i po stotinu puta postavljao ista pitanja o trojstvu.

Gospodine urednice, da li je i na svim temama dozvoljeno diskutovati samo o jednoj - o trojstvu?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kada coveka uhvati manija gonjenja, on je i na temi upoznavanja ili cestitanja rodjendana ( ako takva postoji ) pokrenuo diskusiju o trojstvu, i po stotinu puta postavljao ista pitanja o trojstvu.

Gospodine urednice, da li je i na svim temama dozvoljeno diskutovati samo o jednoj - o trojstvu?

Treba da ti je drago što ti promotiram veru a ti se eto srdiš, nema ni ovde nikakve logike kao i sve ostalo.

Natrag