Za Život Vječni - Što treba zadovoljiti?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno, za zivot vecni treba verovati da je Isus Sin Bozji, s time da stari zavet uci da je Sin isto tako Bog kao i Otac, i kada su Jevreji Hristovog vremena culi da on tvrdi da je Sin Bozji - oni su tacno znali sta to znaci jer su imali predznanje iz starog zaveta, da je Isus dosa od Boga Oca, i da je sam Bog, jer se Bog Otac u starom zavetu obraca Sinu sa Boze.

Dakle, verovati da je Isus Sin Bozji- automatski verovati da je Isus Bog u ljudskom telu, cak i nesvesno nepriznavati tu cinjenicu - to ne menja stvari.

Ipak, slazem se da covek treba verovati da je Isus Sin Bozji koji preuzima na sebe nase licne grehe.
Vera je akcija a ne misao, to je potpuno predanje Bogu i dopustenje Duhu Svetome da nas menja i ucini od nas nove ljude koji radjaju duhovne rodove.

Nisi svatio elementarnu stvar, odnosno ne znaš šta znači reč "Bog" nisi svatio ni ko se sve(Biblijski) naziva bogom. Pokaži da to svataš i pojasni mi.
Nisi mi odgovorio na pitanja iz druge teme gde sam te pitao kao recimo povodom: "Toga radi, pomaza te Bože, Bog tvoj".

Koliko po Biblijskom načelu bogova ima?
Čekam tvoje obijašnjenje.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Neka si obijasnio, i treba da obijasniš i više puta, naravno ako tebi to nije teško uraditi.

Evo ja sada tebe pitam da mi ovde priložiš sve te Biblijske stihove odakle si ti saznao da izraz za "Bog" podrazumeva tri ličnosti odnosno ako kažeš "Bog" to se uvek podrazumeva da se odnosi samo na Boga Otaca, Boga Sina i Boga Svetoga Duha.

Hoću da vidim da li je ili nije to što ti govoriš samo obična ljudska logika.
Pa što si takav čovjek?
Zašto voliš mučiti L?
Vidiš da nema odgovora, pa se koprca gotovim odgovorima svoje dogme.
A ne može ništa ni svojim riječima objasniti,
a kamo li stihovima jasnim dokazati,
jer - kad nešto ne piše u Bibliji,
teško je to racionalno objasniti,
bez stihova.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Prijatelji, na svako pitanje je dat odgovor, i ne zelim ponavljati po stotinu puta.

Ipak, u tome se pokazuje vase postenje i istinoljubivost, da se negira da je nesto receno i ako je receno.

Piramida kontradiktoran si.
Prvo kazes treba verovati U Isusa, a potom ne nego u Boga Oca.

USLOV VECNOG ZIVOTA VERA U ISUSA:

"А Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот; који верује мене ако и умре живеће.
И ниједан који живи и верује мене неће умрети вавек. Верујеш ли ово?" ( Jovan 11. 25 - 26 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelji, na svako pitanje je dat odgovor, i ne zelim ponavljati po stotinu puta.

Ipak, u tome se pokazuje vase postenje i istinoljubivost, da se negira da je nesto receno i ako je receno.

Piramida kontradiktoran si.
Prvo kazes treba verovati U Isusa, a potom ne nego u Boga Oca.

USLOV VECNOG ZIVOTA VERA U ISUSA:

"А Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот; који верује мене ако и умре живеће.
И ниједан који живи и верује мене неће умрети вавек. Верујеш ли ово?" ( Jovan 11. 25 - 26 )

Ne svataš ti mnogo toga, ali te ništa ne sprečava drugima da nađeš mane.

Meni nisi odgovorio po pitanju:
"zarad toga pomaza te Bože Bog tvoj" koliko Bogova ima?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Jedan Bog - tri licnosti.

Zamolio bih te da uklonis smajlija koji salje poljubac, jer to je ruzno za onoga koji se izdaje za Hriscanina, Bog je zbog takvih pojava uklonio Sodomu i Gomoru.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Zamolio bih te da uklonis smajlija koji salje poljubac, jer to je ruzno za onoga koji se izdaje za Hriscanina, Bog je zbog takvih pojava uklonio Sodomu i Gomoru.

Pa o tome ja i govori! Voliš da izmišljaš.

Vidi tražim ti taj stih koji ti podrži to što ti ovde govoriš, ako nemaš ni jednog Biblijskog stiha onda izmišljaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Vrati se na moje ranije diskusije sa Piramidom, tamo su svi dokazi - jer uzalud je pisati ponovo coveku koga istina ne zanima.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Biće ti jako teško da nađeš taj biblijski stih gde piše Jedan Bog- tri ličnosti, toga ni u tvoju bibliju ne piše, već izmišljaš.

Hoćeš biti toliko ljubazan da mi kažeš odakle ti to znanje?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Vrati se na moje ranije diskusije sa Piramidom, tamo su svi dokazi - jer uzalud je pisati ponovo coveku koga istina ne zanima.
Evo još malo dokaza po temi:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.
,,,,,,,,,,,,,,,,,

Što kaže gore?
Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.
Tko je poslao Isusa?
Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?
To je Bog Jedini Otac Jahve.
I u još Jednoga treba vjerovati – znači treba vjerovati u Dvojicu!
Prvi je Bog Jahve – Drugi je Božji Sin Isus.
Jako lijepo razvrstano - JEDAN Bog - a Taj nije Isus.
A poražavajuće za teoretičare TTT - NEMA SD nigdje!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natrag