Za Život Vječni - Što treba zadovoljiti?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Vec sam objasnio na drugoj temi - da izraz Bog - podrazumeva i Oca i Svetog Duha, dok je Isus uslovno izdvojen kao Sin Bozji jer je to njegova uloga u planu spasenja koju je dobio rodjenjem na ovoj zemlji.
U nebeskom oblicju Isus je Bog zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
Odgovorio si zaobilaznom pričom,
ALI - BEZ stihova!
Pričao si samo onako kako te tvoja dogma naučila.
-------------------------------------------------------

IVAN 11,27
Odgovori mu: "Da, Gospodine!
Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji,
Onaj koji dolazi na svijet!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U ŠTO vjeruje?
Da li vjeruje da je Isus = Bog? – NE!

U ŠTO vjeruje?
Da je Isus = SIN BOŽJI – Nebog.

ČIJI Sin?
OD Boga svoga Oca Jahve.
Vlasništvo!
--------------------------------------------------
Jel TO gore istina - ILI - ne?
Možeš li TO gornje prokomentirati,
ili ti dogma TO ne dozvoljava?
---------------------------------------------------

Koje još stihove imaš da dokažeš
u ŠTO ili KOGA ili KOJE
treba vjerovati za Život Vječni?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Tacno, Sin Bozji obecan u starom zavetu, onaj koji ce se roditi u telu da bi spasao coveka od greha, koji ce uslovno postati manji od Oca i andjela, sto nikako ne umanjuje njegovu Bozansku prirodu.

Ja nemam dogmu, i sve tumacim u kontekstu.
Upravo ti zataskavas sve biblijske dokaze koji ti se priloze - da je Isus Bog jednak Ocu, i koristis se ljudskom logikom da bi te dokaze pobio.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
U ŠTO je potrebno vjerovati
da bi se baštinio život vječni u vječnom Raju?

KOJE uvjete je potrebno zadovoljiti?

------------------------------------------
Što kažu Biblijski stihovi?

Da li treba vjerovati u TTT?
Da li treba vjerovati u to da je Isus = Bog?
Da li treba vjerovati u ........?

U ŠTO?

Stihove molim!

Sam Isus Hrist ti odgovara na ovo pitanje, u sta je potrbno verovati za zivot vecni?!

A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.(Jovan 17:3)

Da li je ikad igde Isus Hrist drugacije rekao? Nije!
Nikako mi nije jasno zasto ljudi vise veruju ljudskoj ili svojoj filozofiji pre nego Hristovim recima, a upitanju je njihov licni zivot.
Kako se ja smem ili bilo ko drugi usuditi da nadomestim nesto ovim Hristovim recima?! Ko to sme kada su u pitanju zivoti svih ljudi na planeti?! Ko nam moze bolje reci i ko nas moze tacnije pouciti sta treba da radimo da bi smo dobili ovaj dar. Moze li Hrist lagati, da li je nesto precutao a da je to vazno za nase vecni zivot?! Sta kaze Isus:

Isus odgovori: ti govoriš da sam ja car. Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svijet da svjedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj.(Jovan 18:37)

Dakle, nema potrebe slusati bilo kog drugog osim Isusa Hrista. On je nosilac istine i samo nam ON moze reci sta treba da radimo da bi smo dobili taj dar vecnog zivota!

Hrist kaze da treba da upoznamo jednog istinitog Boga, ne trojicu kako neki izmisljaju... vec samo JEDNOG. Onaj koji svedoci istinu nikad i nigde nije pominjao tri Boga, vec uvek samo jednog. Da Bog ima tri lica - da ima tri Boga koji cine jednog, Hrist bi bio duzan da nam to vise nego jasnim recima i kaze, jer od toga nam zavisi zivot! Ne moze biti da se Bog krije iza tri lica a da nam to nosilac istine nikada i nigde ne kaze. Ako nije rekao onda to nije tako.
Naravno da svako ima slobodnu volju da veruje kako hoce, moj stav je da verujem samo Hristovim recima, jer sam je rekao: 'i svaki koji je od istine slusa glas moj'.

Drugog kog treba da upoznamo za vecni zivot je Isus Hrist. Treceg nema!

Po cijoj volji mi treba da cinimo da bi usli u carstvo!? Po volji jednog istinitog Boga ili po volji Isusa Hrista. Ponovo nosilac istine sam kaze!

Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.(Matej 7:21)

Svako ko radi po volji Isusa Hrista, cini bezakonje i bice osudjen! Nosilac istine tako kaze!

22.Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
23.I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Pogledajte jos jednom sta su u Hristovo ime sve radili, a on im kaze: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Zasto im Hrist kaze da ih ne poznaje i da cine bezakonje kada veruju u njega i u njegovo IME sve ovo cine?
Zato sto ne poznaju njegovog Oca jedinog istinitog Boga i ne rade po Ocevoj volji!

Kada upoznamo jednog istinitog Boga i Isusa Hrista kog je Otac poslao, vidimo i zapovesti koje dolaze od Oca. A prva je:

A Isus reče mu: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom misli svojom. Ovo je prva i najveća zapovijest.(Matej 22:37,38)

Kako su ovo Apostoli razumeli, da li su oni obozavali Hrista kao Gospoda Boga u ovoj prvoj zapovesti?!
Pavle nikada nije Hristu ukazivao cast prema ovoj prvoj i najvecoj zapovesti, vec uvek Hristovom Ocu. Nikada svoje molitve nije upucivao ni svetom duhu ni Hristu, vec samo i uvek Hristovom Ocu. Cak sta vise, nikada nije poucavao druge da je Hrist Bog, niti je ucio da je sveti duh Bog.
Za njega je samo Otac Bog i njemu ukazuje svoje postovanje i svoje molitve.

Toga radi preklanjam koljena svoja pred ocem Gospoda našega Isusa Hrista,(Efezani 3:14)

A na drugom mestu nas poziva da se ugledamo na Hrista.

Nego vas molim, ugledajte se na mene kao i ja na Hrista.(1.Kor. 4:16)

Pavle i svi drugi Apostoli, po uzoru na Hrista nosioca istine svoje obozavanje uvek daju Hristovom Ocu a nikada Hristu. Da li su na takav nacin gresili?! Zna li neko bolje od njih?
Svako ko radi drugacije nije u istini i ne slusa niti Pavla niti nosioca istine Isusa Hrista!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Tacno, Sin Bozji obecan u starom zavetu, onaj koji ce se roditi u telu da bi spasao coveka od greha, koji ce uslovno postati manji od Oca i andjela, sto nikako ne umanjuje njegovu Bozansku prirodu.

Ja nemam dogmu, i sve tumacim u kontekstu.
Upravo ti zataskavas sve biblijske dokaze koji ti se priloze - da je Isus Bog jednak Ocu, i koristis se ljudskom logikom da bi te dokaze pobio.

Ponovno te pitam -
da li možeš dati stihove koji u sebi nose
ŠTO je potrebno zadovoljiti za Život Vječni! - ?

Najbolje bi bilo da daš stihove koje sam Gospodin Isus kazuje.
Ipak je On tvoj Bog!
I Njemu najviše vjeruješ.

Ajde - daj te stihove od Isusa - i dokaži i sebi i drugima
da si u istini.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Verovati U Boga Oca - sto znaci i Duha Svetoga koji je jedna od Bozanskih licnosti, i Gospoda Isusa Hrista kao spasitelja, koji je u vecnosti bio Bog zajedno sa Ocem i Svetim Duhom ali se odrekao Bozanske prirode i preuzeo ljudsko telo radi coveka.

ISUS BOG KOJI SE ODREKAO BOZANSKE PRIRODE I POSTAO COVEK - NE GOVORECI LJUDIMA NA ZEMLJI ZA SEBE DA JE BOG ZBOG LICNE PONIZNOSTI:

Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;

Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

VERA U BOGA OCA I ISUSA HRISTA KOJI SE ODREKAO BOZANSKE PRIRODE RADI COVEKA - JE USLOV VECNOG ZIVOTA ( Isusa Hrista koji je u nebeskom oblicju Bog zajedno sa Ocem ):

"A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista" ( Jovan 17. 3 )

VERA U ISUSA USLOV VECNOG ZIVOTA:

"Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg" ( 1 Jovanova 5. 13 )

"Isus ču da ga isteraše napolje; i našavši ga reče mu; veruješ li ti Sina Božijeg?
On odgovori i reče: Ko je, Gospode, da Ga verujem?
A Isus mu reče: i video si ga, i koji govori s tobom on je.

A on reče: Verujem Gospode! I pokloni Mu se" ( jovan 9. 35 - 38 )

BOG ISTINITI I ISTINITI SIN BOZJI - SU ZAJEDNO ISTINITI BOG I ZIVOT VECNI ( i Otac i Sin cine jednog Boga ):

Daničić-Karadžić (RDK):

"A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni" ( 1 Jovanova 5. 20 )

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

"Znamo, da je Sin Božji došao i dao nam razum, da upoznamo Istinitoga Boga. I mi smo u Istinitome, u Sinu njegovu Isusu Kristu. Ovaj je istiniti Bog i život vječni" ( 1 Jovanova 5. 20 )

Dimitrije Stefanović (DS):

"Ali znamo da je Sin Božji došao, i dao nam je razum da poznamo Istinitoga, i jesmo u Istinitome, u Sinu njegovu Isusu Hristu. Ovo je istiniti Bog i život večni" ( 1 Jovanova 5. 20 )

Lujo Bakotić (LB):

"A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni" ( 1 Jovanova 5. 20 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse, Isuse, Isuse! -

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
MATEJ 7:21
"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori:
`Gospodine, Gospodine!`,
nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

U KN neće ući oni koji govore samo - Gospodine Isuse, Isuse, Isuse! -

nego onaj koji vrši volju Boga Oca Jahve,

oni koji vrše volju Isusovoga Boga.

AMIN!

Sa napomenom - da je volja Bozja volja Hristova, jer je on Bog zajedno sa Ocem.

"Ne samo pred očima radeći kao ljudima da ugađate, nego kao sluge Hristove, tvoreći volju Božiju od srca" ( Efescima 6. 6 )

"Ko има заповијести моје и држи их он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам" ( Jovan 14. 21 )

"Дјечице моја! ово вам пишем да не гријешите; и ако ко сагријеши, имамо заступника код оца, Исуса Христа праведника,
И он очишћа гријехе наше, и не само наше него и свега свијета.
И по том разумијемо да га познасмо, ако заповијести његове држимо.

Који говори: познајем га, а заповијести његовијех не држи, лажа је, и у њему истине нема;
А који држи ријеч његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у њему" ( 1 Jovanova 2. 1 - 5 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

IVAN 3,36

Tko vjeruje u Sina,
ima vječni život;
a tko neće da vjeruje u Sina,
neće vidjeti života;
gnjev Božji ostaje na njemu."

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Za vječni život treba vjerovati da je Isus – Božji Sin.

Ne treba vjerovati da je Isus – Bog, jer Isus to nije, niti je igdje to rekao.

Vidljivo je da su DVOJICA.
Jedan je Bog Otac Jahve,
a Drugi je Božji Sin Isus - nebog.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Naravno, za zivot vecni treba verovati da je Isus Sin Bozji, s time da stari zavet uci da je Sin isto tako Bog kao i Otac, i kada su Jevreji Hristovog vremena culi da on tvrdi da je Sin Bozji - oni su tacno znali sta to znaci jer su imali predznanje iz starog zaveta, da je Isus dosa od Boga Oca, i da je sam Bog, jer se Bog Otac u starom zavetu obraca Sinu sa Boze.

Dakle, verovati da je Isus Sin Bozji- automatski verovati da je Isus Bog u ljudskom telu, cak i nesvesno nepriznavati tu cinjenicu - to ne menja stvari.

Ipak, slazem se da covek treba verovati da je Isus Sin Bozji koji preuzima na sebe nase licne grehe.
Vera je akcija a ne misao, to je potpuno predanje Bogu i dopustenje Duhu Svetome da nas menja i ucini od nas nove ljude koji radjaju duhovne rodove.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IVAN 5,24

"Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ

i

vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Treba vjerovati Onome koji je poslao Isusa.

Tko je poslao Isusa?

Da li znaš Njegovo Ime i Njegovu Titulu?

To je Bog Jedini Otac Jahve.

UZ vjeru u Jedinoga Boga Oca Jahvu,
treba vjerovati još i u Božjeg Sina Isusa.

Jedan je Bog,
Drugi je Božji Sin.

Natrag