U ŠTO je potrebno vjerovati
da bi se baštinio život vječni u vječnom Raju?
KOJE uvjete je potrebno zadovoljiti?
------------------------------------------
Što kažu Biblijski stihovi?
Da li treba vjerovati u TTT?
Da li treba vjerovati u to da je Isus = Bog?
Da li treba vjerovati u ........?
U ŠTO?
Stihove molim!
Sam Isus Hrist ti odgovara na ovo pitanje, u sta je potrbno verovati za zivot vecni?!
A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.(Jovan 17:3)
Da li je ikad igde Isus Hrist drugacije rekao? Nije!
Nikako mi nije jasno zasto ljudi vise veruju ljudskoj ili svojoj filozofiji pre nego Hristovim recima, a upitanju je njihov licni zivot.
Kako se ja smem ili bilo ko drugi usuditi da nadomestim nesto ovim Hristovim recima?! Ko to sme kada su u pitanju zivoti svih ljudi na planeti?! Ko nam moze bolje reci i ko nas moze tacnije pouciti sta treba da radimo da bi smo dobili ovaj dar. Moze li Hrist lagati, da li je nesto precutao a da je to vazno za nase vecni zivot?! Sta kaze Isus:
Isus odgovori: ti govoriš da sam ja car.
Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svijet da svjedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj.(Jovan 18:37)
Dakle, nema potrebe slusati bilo kog drugog osim Isusa Hrista. On je nosilac istine i samo nam ON moze reci sta treba da radimo da bi smo dobili taj dar vecnog zivota!
Hrist kaze da treba da upoznamo
jednog istinitog Boga, ne trojicu kako neki izmisljaju... vec samo JEDNOG. Onaj koji svedoci istinu
nikad i nigde nije pominjao tri Boga, vec uvek samo jednog. Da Bog ima tri lica - da ima tri Boga koji cine jednog, Hrist bi bio duzan da nam to vise nego jasnim recima i kaze, jer od toga nam zavisi zivot!
Ne moze biti da se Bog krije iza tri lica a da nam to nosilac istine nikada i nigde ne kaze. Ako nije rekao onda to nije tako.
Naravno da svako ima slobodnu volju da veruje kako hoce, moj stav je da verujem samo Hristovim recima, jer sam je rekao: 'i svaki koji je od istine slusa glas moj'.
Drugog kog treba da upoznamo za vecni zivot je Isus Hrist. Treceg nema!
Po cijoj volji mi treba da cinimo da bi usli u carstvo!? Po volji
jednog istinitog Boga ili po volji Isusa Hrista. Ponovo nosilac istine sam kaze!
Ne će svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko;
no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.(Matej 7:21)
Svako ko radi po volji Isusa Hrista, cini bezakonje i bice osudjen! Nosilac istine tako kaze!
22.Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! nijesmo li u ime tvoje prorokovali, i tvojijem imenom đavole izgonili, i tvojijem imenom čudesa mnoga tvorili?
23.I tada ću im ja kazati:
nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Pogledajte jos jednom sta su u Hristovo ime sve radili, a on im kaze: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
Zasto im Hrist kaze da ih ne poznaje i da cine bezakonje kada veruju u njega i u njegovo IME sve ovo cine?
Zato sto ne poznaju njegovog Oca jedinog istinitog Boga i ne rade po Ocevoj volji!
Kada upoznamo jednog istinitog Boga i Isusa Hrista kog je Otac poslao, vidimo i zapovesti koje dolaze od Oca. A prva je:
A Isus reče mu: ljubi Gospoda Boga svojega svijem srcem svojijem, i svom dušom svojom, i svom misli svojom. Ovo je prva i najveća zapovijest.(Matej 22:37,38)
Kako su ovo Apostoli razumeli, da li su oni obozavali Hrista kao Gospoda Boga u ovoj prvoj zapovesti?!
Pavle nikada nije Hristu ukazivao cast prema ovoj prvoj i najvecoj zapovesti, vec uvek Hristovom Ocu. Nikada svoje molitve nije upucivao ni svetom duhu ni Hristu, vec samo i uvek Hristovom Ocu. Cak sta vise, nikada nije poucavao druge da je Hrist Bog, niti je ucio da je sveti duh Bog.
Za njega je samo Otac Bog i njemu ukazuje svoje postovanje i svoje molitve.
Toga radi
preklanjam koljena svoja pred ocem Gospoda našega Isusa Hrista,(Efezani 3:14)
A na drugom mestu nas poziva da se ugledamo na Hrista.
Nego vas molim,
ugledajte se na mene kao i ja na Hrista.(1.Kor. 4:16)
Pavle i svi drugi Apostoli, po uzoru na Hrista nosioca istine svoje obozavanje uvek daju Hristovom Ocu a nikada Hristu. Da li su na takav nacin gresili?! Zna li neko bolje od njih?
Svako ko radi drugacije nije u istini i ne slusa niti Pavla niti nosioca istine Isusa Hrista!