Za Crkvu dovoljan je Bog, a za sekte morate imati “vođu i budale”

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Njeni čitati su jednako razumljivi kao i apostola Pavla. Razumeju se u kontekstu.

Evo ponovo citata, pročitaj ih i protumači ih u kontekstu. :)

"Nikada nisam osetila da je moja obaveza da kažem da niko ne treba da okusi meso pod bilo kakvim okolnostima", (EGW, Saveti o životu i ishrani 462,463)

Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

Neka nitko od naših propovjednika ne daje zao primjer u jedenju mesa. Neka oni i njihove obitelji žive u skladu sa svjetlom zdravstvene reforme. Neka naši ministri ne animaliziraju (poživotinjuju) vlastitu prirodu i prirodu svoje djece. (E.G. White, Manuscript 133, 1902.)

Što je, nisi ovo vidio? Što joj je razum ovako oduzelo? Da nije možda od jedenja mesa? Vidi što je sama tvrdila kakve posljedice mogu imati oni koji jedu meso: "jedenje mesa poživitinjuje i čovjekovu prirodu i prirodu djece"!?!?!? Što kažeš na ovo? Možda je baš Ellen White, iščitavajući njezine gornje izjave, najbolji dokaz da 'jedenje mesa poživotinjuje čovjeka', dovodi ga u stanje da sam sebi proturiječi i sam sebe diskreditira, kako to gornjim izjavama Ellen White difamira samu sebe?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
I ja ću ponoviti da je ona razumljiva jednako kao Pavle. Pavle kaže da se ne treba ženiti. To je kaže Pavle dobro

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I ja ću ponoviti da je ona razumljiva jednako kao Pavle. Pavle kaže da se ne treba ženiti. To je kaže Pavle dobro

1 Kor 7,1-2: Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.

Dakle, 'lažeš k'o pas'. Još gore, lažeš k'o Ellen White. Sveti Pavao ne kaže da se ne treba ženiti, dapače, upravo obrnuto - neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Valjda ih je drugima branila, jer su se njoj sviđale :)

Prema Levitskom zakoniku 11,10, sve iz vode bez peraja ili ljuski je "nečisto". Tako su onda nečiste i kamenice. Osim toga, kamenice se od davnina smatraju afrodizijakom. Evo primjera kako je James White kritizirao one koji su jeli kamenice:

Koje vrste namirnica imaju najvišu cijenu na tržištu? One koje potiču strast, i one koje stvaraju nečiste želje. Što znače oni paprikaši od kamenica, i zabave s rakovima, i juhe od kornjače, i večere od skvola, divlje kokoši, klinčići i mnoštvo drugih sličnih stvari? Jede se, u mnogim slučajevima kod onih koji 'žive visokim životom', izričito da bi se rodile neposvećene želje! Oh! sramota, gdje vam je sram! (James White, A Solemn Appeal, "Evils and Remedy")

James je osudio one koji su jeli kamenice zbog njihove navodne moći da stimuliraju "senzualne želje". Ipak, začudo, njegova vlastita žena gajila je ljubav prema tim zabranjenim, nečistim stvorenjima. Godine 1907., SDA liječnik dr. Charles Stewart napisao je pismo Ellen White u kojem se zapitao zašto je jela kamenice:

Tri osobe, svi adventisti sedmog dana, od kojih su dvije službeno povezane s denominacijom, tvrde i nekoliko godina nakon što ste dobili svjetlo o zdravstvenoj reformi, da ste jeli meso i kamenice. Dvije od tih osoba u proteklih devedeset dana osobno su mi rekle da ste jeli kamenice u njihovoj kući, jednom prilikom čak 1890. Drugi je izjavio da vas je vidio kako jedete kamenice u restoranu. Ako poreknete da ste jeli kamenice i izjavite da su izjave ove dvojice ljudi lažne, ja ću dati izjavu pod zakletvom na ovu izjavu i dati vam imena dvije osobe koje se spominju kako bi se od njih moglo tražiti objašnjenje. (Dr. Charles Stewart letter to Ellen G. White, May 8, 1907.)

Gospođa Ellen White nikada nije odgovorila na ovo pismo dr. Stewarta, niti je demantirala izjave dvojice muškaraca koji su je vidjeli kako jede kamenice.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koje vrste namirnica imaju najvišu cijenu na tržištu? One koje potiču strast, i one koje stvaraju nečiste želje. Što znače oni paprikaši od kamenica, i zabave s rakovima, i juhe od kornjače, i večere od skvola, divlje kokoši, klinčići i mnoštvo drugih sličnih stvari? Jede se, u mnogim slučajevima kod onih koji 'žive visokim životom', izričito da bi se rodile neposvećene želje! Oh! sramota, gdje vam je sram! (James White, A Solemn Appeal, "Evils and Remedy")

Mary, ako mi možeš nabaviti veliku kutiju haringi - svježih - kupi ih, molim te. Ove zadnje koje je Willie dobio su gorke i stare. Ako možeš nabaviti konzerve, recimo pola tuceta konzervi dobrih rajčica, kupi ih. Trebat će nam. Ako možeš nabaviti nekoliko konzervi dobrih kamenica, uzmi ih. (E.G. White, Letter 16, 1882, dated May 31)

Očito je, sve što je drugima ogađivala, sama se time častila. Upravo je zato i alkoholičarka postala.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto vidiš "ne dotaći ženu". I sada posle sam sebe opovrgava. Jel tako?

Upravo je obrnuto. Sveti Pavao se i sam pridržavao ovoga što je sugerirao još nekim drugim ljudima. Nije sveti Pavao bio ženskar i kurvar, suprotno onome kako je ljude usmjeravao, kao što je Ellen White bila gutačica svega što je drugima ogadila i zabranila. I na koncu je, kako sama svjedoči, postala i teška alkoholičarka. Eto, to je i takva je utemeljiteljica vaše subotarske sekte.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije sveti Pavao bio ženskar i kurvar, suprotno onome kako je ljude usmjeravao,

Ali kaže da se ne treba ženiti

Lažeš k’o đavlina. Još gore, lažeš k’o Ellen White. Evo što sveti Pavao kaže o tome:

1 Kor 7,1: neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.

Ali, za razliku od svetog Paula, Ellen White je bila gutačica svega što je drugima ogadila i zabranila. I na koncu je, kako sama svjedoči, postala i teška alkoholičarka. Eto, to je i takva je utemeljiteljica vaše subotarske sekte.

Natrag