Član
- Učlanjen(a)
- 26.02.2011
- Poruka
- 987
Kad je EGW jela divljač bila je 1878, a savjet propovjednicima je 1902 - znači 24 godine poslije....Čitajte ovo:
Na svoje stolove stavljate maslac, jaja i meso, a zatim vaša djeca od toga jedu. Oni se hrane upravo onim stvarima koje će pobuditi njihove životinjske strasti, a onda dođete na sastanak i zamolite Boga da blagoslovi i spasi vašu djecu. Koliko visoko sežu vaše molitve? (E.G. White, Testimonies, Vol. 2)
Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)
A onda priznanje vlastitog licemjerstva:
Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)
Ako su u svome učenju i činjenju St. Ellen White i sveti Pavao jednaki, nađi i citiraj ovdje Pavlove riječi gdje on druge ljude upućuje na čednost, a na drugom mjestu otkriva i priznaje da je on sam bio teški kurvar, koji je stotine žena promijenio.
P.S. Kad mi na ovaj način dokažeš da nema razlike između Ellen White i svetog Pavla, preći ćemo na - ZVEC, ZVEC!!