Za Crkvu dovoljan je Bog, a za sekte morate imati “vođu i budale”

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Čitajte ovo:

Na svoje stolove stavljate maslac, jaja i meso, a zatim vaša djeca od toga jedu. Oni se hrane upravo onim stvarima koje će pobuditi njihove životinjske strasti, a onda dođete na sastanak i zamolite Boga da blagoslovi i spasi vašu djecu. Koliko visoko sežu vaše molitve? (E.G. White, Testimonies, Vol. 2)

Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

A onda priznanje vlastitog licemjerstva:

Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)

Ako su u svome učenju i činjenju St. Ellen White i sveti Pavao jednaki, nađi i citiraj ovdje Pavlove riječi gdje on druge ljude upućuje na čednost, a na drugom mjestu otkriva i priznaje da je on sam bio teški kurvar, koji je stotine žena promijenio.

P.S. Kad mi na ovaj način dokažeš da nema razlike između Ellen White i svetog Pavla, preći ćemo na - ZVEC, ZVEC!!
Kad je EGW jela divljač bila je 1878, a savjet propovjednicima je 1902 - znači 24 godine poslije....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kad je EGW jela divljač bila je 1878, a savjet propovjednicima je 1902 - znači 24 godine poslije....

Od kada sam usvojila zdravstvenu reformu, svoj kurs nisam promijenila niti najmanje. Nisam napravila ni jedan korak unatrag, otkako je svjetlo s neba prvi put rasvjetlilo moj um po ovoj temi. Prekinula sam sa svime odjednomodbacila sam meso, maslac i treći obrok - i to dok sam se bavila iscrpljujućim umnim radom, pišući od ranog jutra do zalaska sunca. (E.G. White, Testimonies, Vol. 2, 1870.)

Kao što možeš vidjeti, 8 godina prije nego što je jela divljač (i to slaveći pogansko-katolički Božić), dakle 1870., Ellen White piše svojim klanjateljima i obznanjuje im da je prilikom svoga 'prosvjetljenja o zdravstvewnoj reformi', između ostaloga, nepovratno odbacila i meso. A onda saznajemo, opet od nje same, da ona 8 godina kasnije ipak "ždere meso". I onda ponovo, tko zna koji put po redu, 'mesožderski salto mortale' - licemjerna mesožderka poručuje subotarskim propovjednicima: Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

P.S. Ni đav'o nije licemjerniji.

P.S.S. ZVEC, ZVEC!!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za crkvu je dovoljan Bog i njegova rec.

A za sekte su potrebni ljudi takozvani sveci kao spasitelji i posrednici.

Takodje, potrebni su svestenici koju masu kandilima i poje crkveno pojanje u liturgijama.

Praznici i svetkovine uz jelo, pice, i lumpovanje do zore uz narodne i nacionalisticke pesme.

Potreban je i katehizis sa ljudskim dogmama, zakonima, i zapovestima..

Itd..itd..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Za crkvu je dovoljan Bog i njegova rec.

A za sekte su potrebni ljudi takozvani sveci kao spasitelji i posrednici.

Baš krasno. Sada ćemo najzornije i najtočnije vidjeti što je Kristova crkva, a što su sekte i sektaši, otpad od Kristove crkve.

Kristova crkva je ona Crkva koja svoga utemeljitelja Isusa Krista, dvije tisuće godina nakon apostola, naziva i pozdravlja sa: "GOSPODIN MOJ I BOG MOJ!", točno onako kako apostol Toma pozdravi uskrslog Krista. I kao što je tada Krist pohodio svoje apostole, jer su ga priznavali pravim Bogom, tako i 2023. Krist na poseban način pohodi nas kršćane koji ga Gospodinom i Bogom svojim priznaju i nazivaju.

A tko bi onda bili otpadnici od Krista i Kristove crkve? Oni koji Krista niti priznaju niti nazivaju svojim Gospodinom i Bogom. Kao naprimjer ovi:

ne vjerujem da je Isus stvoren, ali niti da je vjecni Bog kao Otac...

25 Razloga Zasto Ne treba Verovati u Trojstvo ili Trojedinog Boga!
..........
23. Zato sto najpouzdanija prorocka rec nema ni jedan citat koji spominje Bog Sin, Bog Sv. Duh.

Da ne bi ispalo da ja nešto protiv Jovana izmišljam, da mu nešto podmećem, evo njegovih riječi pa pročitajte sami:

već je Isus samo Čovek i Satana samo stvoreno biće. Oni su "bog" u položaju..

Isus jeste Bog, ali ne vecni nestvoreni, vec je stvoren ili iznjedren iz samog bica Boga.

Kao što vidite, Kristovi su oni koji Krista priznaju svojim Bogom, pa onda i Spasiteljem, dok sektaši (otpadnici od Krista) nastupaju kao ova četvorica gore: Nisi ti Isuse Bog kao što ti je Otac Bog. A jedan od ove četvorice, Jovan, Isusu još domeće: Isuse, ti si Bog jednako koliko je i sotona Bog. :):ludd/:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To ne kažem ja već Pavle. On sam kaže da je i Sotona, elohim.

Pusti to, idemo mi riješiti ono oko čega se nas dvojica ovdje sporimo. Dakle:

1. Ja sam tvrdio da je "Ellen White licemjerna mesožderka", jer jedno traži od drugih, a sama čini suprotno. Evo moga dokaza da je ovo istina:

Možemo li uopće imati povjerenja u propovjednike koji se, za stolovima na kojima se poslužuje mesno jelo, pridružuju drugima u njegovom jedenju? (E.G. White, Manuscript 24, 1902.)

A onda sama priznaje i svjedoči svoje licemjerstvo - priznaje da ona, suprotno onome što traži od sljedbenika, 'žderala meso'. :) Evo:

Pretpostavljam da će vas zanimati kako smo proveli Božić... Božićno jutro svi smo zajedno doručkovali - James Cornell; Florence i Clara, njihove dvije djevojčice; brat i sestra Moore i njihovo troje djece; sestra Bahler i Etta, djevojka koja živi s njima; i sestra Daniells, naša kuharica, otac i ja. Imali smo četvrtinu kuhane divljači i nadjev. Bilo je mekano kao piletina. Svi smo jako uživali u tome. (E.G. White - 'carica Jela Bela', Manuscript Releases Vol. 14, p. 318-319, written December 26, 1878)

2. A ti, k'o kakav 'junac', danima ovdje mantraš kako sveti Pavao potpuno jednako nastupa kada je u pitanju žedidba i odnos muškaraca prema prema ženama, kako je nastupala Ellen White po pitanju jedenja mesa. Pa provjerimo to: :)

1 Kor 7,1-2: Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža.

A sada si ti na redu, jer tvrdiš da se sveti Pavao po pitanju odnosa muškaraca prema ženama, postavlja potpuno isto kao Ellen White po pitanju jedenja mesa. Zato, izvoli sada dokazati da je Pavao, jednako kao Ellen White - 'jedno govorio a suprotno činio', bio teški kurvar, promijenio stotine žena.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pavle je protiv toga da se neko oženi. Zar nije tako? On kaže: "hoću svi da su kao ja"?

Ali sveti Pavao nije licemjer, niti se oženio niti se kurvao, dakle nije činio suprotno onome kako je savjetovao drugima. Vaša proročica Ellen White, kako vidjesmo po njezinom vlastitom priznanju, 'prokurvala se žderanjem mesa', jer je od drugih tražila da ga ne jedu, a ona se sama mesa nažderavala.

P.S.
Dovoljno je čovjeku da ima samo jednu moždanu vijugu, da iz ovoga gore prepozna potpunu suprotnost između svetog Pavla i "mesožderačice St. Ellen White". :)

Natrag