Za Crkvu dovoljan je Bog, a za sekte morate imati “vođu i budale”

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nema sa tobom korišćenja vijuga jer ti to ne radiš. Kada zaključuje po ad hok principu o nekome to nije korišćenje vijuga. Korišćenje vijuga je sagledavanje stvari u kontekstu i celini. Ali tvoj metod je upravo nekorišćenje vijuga, i ad hok presuda. E onda sledeći tvoj primer ja sada ga primenjujem dosledno pa kažem:"vidiš Pavle kaže:" ne ženite se", Petar kaže: "slušajte Pavla" a Petar oženjen. Znači, Petar je licemer".

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kad je EGW jela divljač bila je 1878, a savjet propovjednicima je 1902 - znači 24 godine poslije....

Od kada sam usvojila zdravstvenu reformu, svoj kurs nisam promijenila niti najmanje. Nisam napravila ni jedan korak unatrag, otkako je svjetlo s neba prvi put rasvjetlilo moj um po ovoj temi. Prekinula sam sa svime odjednomodbacila sam meso, maslac i treći obrok - i to dok sam se bavila iscrpljujućim umnim radom, pišući od ranog jutra do zalaska sunca. (E.G. White, Testimonies, Vol. 2, 1870.)

Kao što možete vidjeti, 8 godina prije (1870.) nego što je jela divljač, Ellen White piše svojim klanjateljima i obznanjuje im da je prilikom svoga 'prosvjetljenja o zdravstvewnoj reformi', između ostaloga, nepovratno odbacila i meso. A onda saznajemo, opet od nje same, da ona 8 godina kasnije ipak "ždere meso".

P.S.
Ni đav'o nije licemjerniji. :)

P.S.S. Bit će interesantno vidjeti koliko koji subotar ovdje ima moždanih vijuga, i koliko će uspješno, bar pokušati, braniti licemjernu mesožderku.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Za Crkvu dovoljan je Bog, a za sekte morate imati “vođu i budale = ovce za šišanje”.

Stojadinka ovce šiša pripomaže ju Radiša - ZVEC, ZVEC!

(Stojadinka Ellen White, Testimonies, vol. 4, pp. 390-391.): Tomovi Duha proroštva, kao i Svjedočanstva, trebali bi se uvesti u svaku obitelj koja svetkuje subotu, a braća bi trebala znati njihovu vrijednost i poticati ih da ih čitaju. … Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(Radiša James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

Stojadinka vas časti pesmom:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da Stvarnoslap.

Samo sto Rimokatolicku crkvu nije podigao Isus i apostoli, vec je nastala iz otpada polovinom 2 veka - prouzrokovanog mesanjem Vavilonskog mnogobostva i Hriscanskih elemenata.

Sva Rimokatolicka dogmatika, obicaji, hramovi i hramski enterijer i eksterijer, odezde, pojanje..itd - su Vavilonskog porekla.

A Isus jeste Bog, bilo da je vecan nestvoren, ili iznedren iz Oca.
To nema veze sa uslovom spasenja.

Uslov je prihvatiti Isusa kao spasitelja, doziveti obracenje i novorodjenje Svetim Duhom, i ziveti prakticno jevandjelje.

A tvoja crkva mase pamfletima samo da bi okupila svet u antihriscansku Vavilonsku ekumenu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A tvoja crkva mase pamfletima

Ipak će biti da tvoja sekta maše škarama - ZVEC, ZVEC.

Mora da je strašno saznanje da ti je sektu osnovao, između ostalih, i ‘čoban‘ James White, jedan od orgijaša u ‘društvu padavičara”, koji pišući ženi Ellen White njihove sljedbenike subotare uspoređuje s ovcama u toru, i zajedno sa ženom snuje planove kako tim ovcama uzeti bogatstvo - kako ovce ošišati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslapova ludost.

Pa i Isus naziva crkvu ovcama u toru, a njega pastirom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa i Isus naziva crkvu ovcama u toru, a njega pastirom.

Dakle, još strašnije. Osnivači tvoje sekte se Isusu još izruguju. Isus svojim ovcama naziva one koji će s njime poći u kraljevstvo Božje, a James White i Ellen White planiraju kako ovce u svojim torovima ošišati, uzeti im bogatstvo. Vidi:

Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(Radiša James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

Dolje pogledajte kako su završavale mušterije 'šišača Radiše JW i Stojadinke EGW", a jednako i danas njihovi sljedbenici subotari.

1675521616415.png

ZVEC, ZVEC, ZVEC, ....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.
Treba svako da ima knjige Ellen White.

A novac sluzi za troskove stampanja.

Idi danas u jednu knjizaru i pitaj da ti daju knjige bez para.
Videces sta ce ti reci.
I tvoja Katolicka crkva knjige i biblije prodaje, a ne poklanja ih.

 Ali namcor i mracnjak poput tebe sve gleda negativno u drugima, a brvno iz svog i oka svoje crkve ne vidi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je.
Treba svako da ima knjige Ellen White.

Misli valjda, svi subotari bi trebali imati njezine knjige? Tvoje mišljenje je legitimno, ali ja govorim o nečemu posve drugom. O tome kako Radiša James White i Stojadinka Ellen White planiraju ošišati subotare, jer su ih smatrali "ovcama za šišanje". Zato Radiša poskakuje od radosti: "Imaju naše ovce (subotari) još bogatstva", a onda se Stojadinka dosjeti pa piše svojim ovcama: "Idite kod svojih susjeda, ponesite im moje knjige i malo im čitajte, pa ih onda nagovorite da i oni kupe moje knjige".

Dodajmo ovome još. Radiša, James White, prodaje tzv. 'svete slike', za koje i vi današnji subotari tvrdite da je najveće poganstvo. Zatim, Stojadinka, Ellen White, obilazi mjesne crkve i ženama uvaljuje i prodaje papirne krojeve za haljine. Njih dvoje su vam 'Matani', galantari 'Matani'. Matan i Matanka. Pitajte Kainosa neka vam objasni tko je galantar Matan.

P.S. Baš se nasmija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tebi Stvarnoslap treba psihijatar - kad vec neces ozdravljenje od Isusa.
Jer ti vise i ne znas sta sve lupas.

Natrag